ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Рекунов

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

539

Дата реєстрації:

22.09.2022

Проголосовано:

29.09.2022 11:39:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 539

Текст:










 








Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання на законодавчому рівні питань утримання  гуртожитків    

                            

 

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:


  1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання на законодавчому рівні питань утримання  гуртожитків (додається).


 


  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького. 


 

 

 

Міський голова                                                                                Андрій НАЙДА            

 
Кабінету Міністрів України


Звернення

 

         Ми, депутати Калуської міської ради, звертаємось до Вас з важливим питанням, яке турбує міську територіальну громаду. Стосується це переважно співвласників приватизованих квартир 10 гуртожитків, власником яких є орган місцевого самоврядування.

         Закони України «Про приватизацію державного житлового фонду», «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» визначили повноваження органів місцевого самоврядування щодо приватизації громадянами житла у гуртожитках .

         Переважна більшість громадян скористались правом приватизації житла (квартир, кімнат) у гуртожитках і отримали у спільну сумісну або часткову власність за письмовою згодою всіх повнолітніх, які постійно мешкали у гуртожитку, займані кімнати гуртожитку, а також є співвласниками допоміжних приміщень, обладнання та інвентаря гуртожитку і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням гуртожитку і прибудинкової території, відповідно до своєї частки у майні гуртожитку.

         Враховуючи діюче Примірне положення про користування гуртожитками (затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2018р. №498) та Закони України «Про житлово-комунальні послуги», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному  будинку» управління гуртожитками за результатами проведеного конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку здійснює управляюча компанія на підставі договору про надання послуги з управління гуртожитком, в якому вказана вартість цієї послуги.

         Власники приватизованих кімнат відмовляються проводити оплату за використану електроенергію згідно будинкового обліку і вимагають укладення договорів із енергопостачальною компанією.

         Беручи до уваги наведену вище інформацію просимо Вас ініціювати врегулювання на законодавчому рівні, зокрема:

  • Дозволити органам місцевого самоврядування списання з балансу гуртожитків, в яких приватизовано 2/3 загальної кількості кімнат у відповідності до Законів України «Про приватизацію державного житлового фонду», «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків»;

  • Дозволити власникам приватизованих кімнат у гуртожитках укладати договори про надання послуг з постачання та розподілу електричної енергії як з об’єктом індивідуального побутового споживача, приєднаного  до зовнішніх електричних мереж загального призначення.  


 

Прийнято на --- сесії Калуської міської ради

восьмого демократичного скликання

--- вересня 2022 року