ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Олександр Челядин

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

200

Дата реєстрації:

14.03.2023

Проголосовано:

16.03.2023 16:53:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 200

Текст:

Про затвердження проєкту

меморандуму про взаєморозуміння

між Калуською міською радою та

Благодійною організацією "ДЕСПРО"

 

 

 

         Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада 

 

 

 

ВИРІШИЛА:

 

 

  1. Затвердити проєкт меморандуму про взаєморозуміння між Калуською міською радою та громадською організацією «ДЕСПРО» згідно з додатком. 

  2. Уповноважити Калуського міського голову підписати Меморандум про взаєморозуміння, вказаний в п.1 цього рішення. 

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Богдана Білецького.


 

 

 

Міський голова                                                          Андрій НАЙДА

 

                                                                    



 
                                                                           ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                   рішення міської ради

                                                                                                   __________2023 №______

                                                                                                   Секретар міської ради

 

                                                              __________Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

 

 
МЕМОРАНДУМ

ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ

 

«__» __________ 2023                                                               м. Калуш, Україна

 

Між ГО ДЕСПРО в особі  президентки ГО Оксани Гарнець, та Калуською міською радою В особі  міський голова  Андрій Найда, Щодо проекту “ Підтримка притулку для ВПО у Калуській громаді”

 

1 Вступ


 Громадська організація ДЕСПРО (реєстраційний номер 41621949) була зареєстрована в серпні 2017 року як неприбуткова організація відповідно до законодавства України. Місія ГО ДЕСПРО – забезпечити сталий соціально-економічний розвиток України шляхом зміцнення законодавчої бази, підвищення спроможності громад управляти ресурсами, налагодження відкритої та ефективної взаємодії громадянського суспільства з усіма рівнями влади.

У відповідь на триваючу кризу в Україні громад-ська організація ДЕСПРО та швейцарські компанії Helvetas та Skat Consulting Ltd. об’єднали зусилля для реалізації Проекту «Підтримка відновлення України». Проект співфінансується Swiss Fund for Solidarity, швейцарською неурядовою фундацією. Проект виконується компанією Helvetas, за участі ГО ДЕСПРО (місцева організація-виконавець проекту) та Skat Consulting Ltd.

Метою поточного етапу Проекту – Фази II (сі-чень-вересень 2023 р.) є покращення доступу постраждалого від війни населення до якісних послуг водопостачання та водовідведення, підго-товка притулків для ВПО, відновлення пошко-джених індивідуальних і багатоквартирних жит-лових будинків у громадах Харківської, Київської, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Калуська  громада в Івано-Франківській  області визначена як одна з громад-бенефіціарів програми.

Нещодавні оцінки, проведені ДЕСПРО на запит Калуської міської ради, показали, що приміщення, яке передбачається для довготривалого перебування ВПО – Колективний притулок: другий поверх будівлі амбулаторії, що знаходиться за адресою Івано-Франківська обл., Калуський р-н, с.Боднарів, вул. Галицька,66 , потребує значного покращення санітарно-гігієнічних умов та ремонту їдальні. Відсутність туалетної кімнати , кухні й їдальні не дають змоги забезпечити належну особисту гігієну та комфортні умови перебування для ВПО.

 

 

2 Сторони



Цей Меморандум укладено між ГО ДЕСПРО, надалі «Благодійник» та Калуською міською радою, надалі «Бенефіціар».



3. Мета та завдання меморандуму


Цей меморандум має на меті формалізувати ролі Благодійника та Бенефіціара у реалізації проекту «Підтримка ремонту та оснащення притулку для ВПО у Калуській громаді с. Бодарів, вул.Галицька,66».

Метою проекту є створення належних умов проживання для ВПО, шляхом забезпечення доступу до належних санітарно-гігієнічних умов, ремонт та облаштування  кухні у притулку для ВПО Калуської громади таким чином зменшивши ризики для їхнього здоров’я.

 

4 Обсяг робіт


Мета буде досягнута шляхом виконання робіт з облаштування кухонної та туалетної кімнат Обсяг робіт, що входять до цього проекту:

 

  

  1. Колективний притулок: другий поверх комунального будинку


 

- 1 кухонна кімната: встановлення системи вентиляції, монтаж внутрішньої системи водопостачання, каналізації, електропроводки, встановлення кухонного обладнання та меблів, встановлення бойлера, поточний ремонт кімнати ,

 - 1 їдальня: поточний ремонт кімнати, облаштування меблями

- 2туалети : монтаж перестінків, монтаж двох унітазів,двох рукомайників , встановлення бойлера, монтаж внутрішньої системи водопостачання, каналізації, електропроводки, встановлення системи вентиляції , ремонт кімнат.

 

  

5 Ролі та відповідальність

 

Для ефективного досягнення вищезазначеної мети всі сторони погоджуються розділити свої завдання та ролі, як визначено в цьому Меморандумі.

5.1.1 Кожна сторона призначає одного (1) координатора, який(а) працюватиме колективно та в тісній співпраці з координаторами іншої сторони, щоб забезпечити безперебійне та своєчасне виконання відновлювальних робіт. Також кожна сторона призначає осіб, відповідальних за підписання сертифікатів про пожертву та необхідних договірних документів.

5.1.2    Обидві сторони забезпечують постійні консультації та обмін інформацією, пов'язаною з проектом, а також забезпечують регулярні контакти, щоб тримати один одного в курсі ходу робіт.

5.1.3    Матеріальна продукція проєкту буде передана після підписання Акта пожертви до Калуської міської ради чи до її структурного підрозділу відповідно до сфери його відповідальності.

5.1.4    Після встановлення та введення в експлуатацію всіх подарованих предметів акт про завершення робіт має бути підписаний обома сторонами, або сторони можуть обмінятися листами про завершення робіт.

 

5.2       Конкретні ролі та обов'язки Благодійника:

5.2.1    Здійснює закупівлі та договірні відносини: визначення механізму закупівлі, організація закупівель, договірні відносини, контроль розрахунків, організація контролю якості підрядника.

5.2.2    Впроваджує та покриває вартість праці та необхідних матеріалів, включаючи будь-які додаткові матеріали, необхідні для виконання монтажних/реабілітаційних робіт, за винятком тих, за які відповідає Бенефіціар.

5.2.3    Забезпечує відповідність робіт національним стандартам і вимогам і відповідно визначає їх пріоритети.

5.2.4    Не несе відповідальності за будь-яку шкоду або збитки, заподіяні обладнанню інфраструктури під час або після завершення проекту.

 

5.3       Конкретні ролі та обов'язки Бенефіціара:

5.3.1    Запевняє, що втручання не суперечить діяльності інших донорів, і інформує Благодійника про потенційно дублюючу допомогу.

5.3.2    Отримає всі необхідні дозволи та дозволи, необхідні для проекту, і гарантує, що немає юридичних проблем, що стосуються права власності на землю або будівлю.

5.3.3    Приймає повну відповідальність за збереження обладнання після передачі подарованого матеріалу та підписання акта дарування

5.3.4    Власними ресурсами організовуватиме, проводитиме та контролюватиме роботи з встановлення наступного пожертвуваного  обладнання .

5.3.5    Забезпечуватиме доступ і, якщо необхідно, передатиме, пожертвувані матеріали обраному підряднику для виключного використання в цьому проекті.

5.3.6    Сприятиме реалізації проекту; забезпечуватиме доступ до відповідних об'єктів і постачання електроенергії, води та інших додаткових предметів, які вимагаються Благодійником або його підрядниками.

5.3.7    Надаватиме за запитом донора консультації щодо технічних рішень на місці, національних галузевих стандартів під час планування та впровадження заходів, здійснюватиме нагляд на місці та контроль якості підрядника.

5.3.8    Мобілізуватиме представників місцевої громади та обладнання/техніку, необхідної для проведення генерального прибирання в усіх приміщеннях під час та після виконання робіт.

5.3.9    Не втручатиметься в договірні відносини між Благодійником та його підрядником.

 

  1. Конкретні ролі та обов'язки Бенефіціара:


    1. Запевняє, що втручання не суперечить діяльності інших донорів, і інформує Благодійника про потенційно дублюючу допомогу.

    2. Отримає всі необхідні дозволи та дозволи, необхідні для проекту, і гарантує, що немає юридичних проблем, що стосуються права власності на землю або будівлю.

    3. Приймає повну відповідальність за збереження обладнання після передачі подарованого матеріалу та підписання акта дарування

    4. Власними ресурсами організовуватиме, проводитиме та контролюватиме роботи з встановлення наступного пожертвуваного  обладнання .

    5. Забезпечуватиме доступ і, якщо необхідно, передатиме, пожертвувані матеріали обраному підряднику для виключного використання в цьому проекті.

    6. Сприятиме реалізації проекту; забезпечуватиме доступ до відповідних об'єктів і постачання електроенергії, води та інших додаткових предметів, які вимагаються Благодійником або його підрядниками.

    7. Надаватиме за запитом донора консультації щодо технічних рішень на місці, національних галузевих стандартів під час планування та впровадження заходів, здійснюватиме нагляд на місці та контроль якості підрядника.

    8. Мобілізуватиме представників місцевої громади та обладнання/техніку, необхідної для проведення генерального прибирання в усіх приміщеннях під час та після виконання робіт.

    9. Не втручатиметься в договірні відносини між Благодійником та його підрядником.

    10. Братиме на себе повну відповідальність за правильну експлуатацію та технічне обслуговування подарованих матеріалів та установок після їх введення в експлуатацію та передачі Бенефіціару.




 6.Тривалість / Припинення 


  1. Цей Меморандум набирає чинності з дати підписання обома сторонами і залишатиметься чинним до завершення вищезгаданих робіт.

  2. Будь-яка затримка у виконанні будь-яких узгоджених дій, спричинена збройним конфліктом, внутрішніми заворушеннями або стихійним лихом, підлягає негайному обговоренню між сторонами.

  3. Цей Меморандум може бути розірвано будь-якою із сторін у будь-який час шляхом письмового повідомлення іншої сторони, щонайменше за 10 днів, після чого цей Меморандум про взаєморозуміння втрачає чинність.


 


  1. Загальні положення


 


  1. Благодійник залишає за собою право повернути або витребувати будь-які ресурси, надані Бенефіціару, якщо буде виявлено, що такі ресурси використовувалися або керувалися ним з порушенням будь-яких умов цього Меморандуму про взаєморозуміння.

  2. Благодійник матиме право провести будь-яку процедуру аудиту проекту в будь-який момент під час або після проекту.

  3. Жодні зміни будь-якого з пунктів цього Меморандуму про взаєморозуміння не є дійсними без письмової згоди представника обох сторін.

  4. Про будь-яку зміну представника іншу сторону слід повідомити письмово та заздалегідь.

  5. Бенефіціар не може передавати всі або частину своїх прав та обов'язків за цим Меморандумом про взаєморозуміння третій стороні, за винятком попередньої письмової згоди Благодійника.


 


  1. Форс-мажор


 


  1. Жодна зі сторін не несе відповідальності за будь-яку затримку у виконанні або невиконання будь-яких своїх зобов'язань за цим Меморандумом, якщо така затримка або невиконання спричинені страйками, локаутом, трудовими суперечками, заворушеннями, громадянськими заворушеннями, діями чи обмеженнями урядів або будь-яким подібним непередбачувані причини, незалежні від сторони, про яку йдеться, за умови, що така сторона:

    • Протягом 24 годин письмово повідомить іншу сторону про існування такої причини та про ймовірність затримки.

    • Докладе всіх зусиль для виконання своїх зобов’язань за цим договором, незважаючи на наявність такої причини.




8.1.1     У випадку, якщо будь-яка з причин, зазначених у попередньому пункті, зберігається протягом щонайменше восьми тижнів поспіль, Благодійник має право розірвати цей Меморандум про взаєморозуміння шляхом письмового повідомлення Бенефіціара.

 

  1. Відповідальність


8.2.1. Відповідальність Благодійника щодо цього Меморандуму та проекту обмежується сумою його фінансового внеску, як зазначено в цьому Меморандумі. Бенефіціар відмовляється від будь-яких інших претензій до Благодійника щодо будь-якої шкоди, завданої у зв’язку з проектом або виконанням цього Меморандуму. Бенефіціар відшкодовує та звільняє Благодійника та його представників від будь-якої шкоди, завданої Бенефіціаром у зв’язку з цим Меморандумом про взаєморозуміння або проектом, що є результатом монтажних/реабілітаційних робіт або будь-яких обов’язків або зобов’язань, що випливають із цього Меморандуму.

 

8.2.2.   Кожна сторона несе відповідальність за свій персонал щодо страхування або оплати будь-яких претензій, судових дій або витрат, пов'язаних із травмами, хворобою або нещасними випадками зі смертельним наслідком під час реалізації проекту.

 

  1. Вирішення спорів


8.3.1     Будь-які суперечки, суперечки чи претензії, що виникають із або у зв’язку з цим Меморандумом про взаєморозуміння, включаючи дійсність, недійсність, порушення або припинення, вирішуються за взаємною згодою між сторонами. Якщо сторони не досягнуть згоди, остаточне та виключне врегулювання буде здійснено в арбітражі відповідно до арбітражних правил ЮНСІТРАЛ (Комісія Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі), що діють на дату подання Повідомлення про арбітраж відповідно до цих правил.

 

Підписи сторін

 

Бенефіціар                                                                                      Благодійник: