ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

14

Дата реєстрації:

26.01.2017

Проголосовано:

30.01.2017 14:28:25

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 14

Текст:




РІШЕННЯ                   

від   ____.____.2016 р.  №  ______     м.Калуш

 (_________  сесія  сьомого     демократичного  скликання)

 

Про внесення змін до рішення міської ради

від 30.06.2016р. №336 «Про внесення змін

до Статуту територіальної громади м.Калуша

та затвердження Порядку розгляду електронної

петиції, адресованої Калуській міській раді»

 

З метою забезпечення недопущення автоматичного підписання Петицій, в тому числі підписання Петиції без участі громадянина, відповідно до ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до п.п. 12, 19 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Калуській міській раді, який затверджений рішенням міської ради № 336 від 30.06.2016р. «Про внесення змін до Статуту територіальної громади м.Калуша та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Калуській міській раді», виклавши їх в наступній редакції:

 

«12. Петиція, яка протягом установленого строку набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, не пізніше наступного дня після набрання необхідної кількості підписів надсилається до уповноваженого виконавчого органу міської ради із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення Петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали Петицію, строк збору підписів.

Уповноважений виконавчий орган міської ради після набрання електронною петицією необхідної кількості підписів на її підтримку невідкладно здійснює перевірку справжності підписів. У разі виявлення в процесі перевірки фактів підписання електронної петиції без участі громадянина (електронні адреси підписантів містять набори символів, а не зрозумілу інформацію; велика кількість підписів під петицією здійснена протягом інтервалу в 1-5 хвилин та ін.), всі голоси, які мають ознаки фальсифікації, автоматично відраховуються, про що повідомляється автору (ініціатору) відповідної електронної петиції, а також особам, які підтримали відповідну електронну петицію, засобами електронної пошти.

Якщо у разі такого відрахування загальна кількість голосів, що були зібрані в підтримку такої електронної петиції, виявиться більшою за кількість, що передбачена пунктом 11 цього Порядку, то така електронна петиція підлягає розгляду відповідно до цього Порядку.

Якщо у разі такого відрахування загальна кількість голосів, що були зібрані в підтримку такої електронної петиції, виявиться меншою за кількість, що передбачена пунктом 11 цього Порядку, а строк збору підписів на підтримку такої електронної петиції не закінчився, то збір підписів продовжується, враховуючи час, що був витрачений уповноваженим виконавчим органом міської ради на перевірку справжності підписів на підтримку такої електронної петиції.

Якщо у разі такого відрахування кількість голосів, що були зібрані в підтримку такої електронної петиції, виявиться меншою за кількість, що передбачена пунктом 11 цього Порядку, а строк збору підписів на підтримку такої електронної петиції закінчився, то така електронна петиція розглядається в порядку, передбаченому пунктом 14 цього Порядку.».

«19. Протягом двох робочих днів посадова особа або відповідальний працівник апарату міської ради, визначений міським головою виконавцем петиції, опрацьовує та узагальнює отримані матеріали та готує відповідні проекти рішень для розгляду на засіданні виконавчого комітету міської ради або сесії міської ради, якщо вирішення питань піднятих у тексті Петиції вимагають скликання сесії міської ради.

На засідання виконавчого комітету або сесію міської ради, де буде розглядатись Петиція, запрошується автор (ініціатор). За бажанням автора (ініціатора) Петиції він може зробити виступ щодо питань, піднятих у тексті Петиції.

Один раз у квартал, на черговому засіданні міської ради, в обов’язковому порядку окремим питанням заслуховуються результати розгляду Петицій, які надійшли в міжсесійний період. Визначена міським головою посадова особа готує відповідний проект рішення, в якому зазначається перелік Петицій та відповіді на них у формі додатків.»

2. Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконкому Мар’яну-Божену Постоловську.

 

 

Міський голова                                                                         Ігор Матвійчук