ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Надія РИМ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

321

Дата реєстрації:

21.04.2023

Проголосовано:

27.04.2023 10:56:05

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 321

Текст:

Про роботу територіального центру

соціального обслуговування м.Калуша

 

            

 Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до плану роботи Калуської міської ради на перше півріччя 2023 року, заслухавши звіт директорки територіального центру соціального обслуговування м.Калуша, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

Інформацію про роботу управління соціального захисту населення Калуської міської ради взяти до відома.

 

 

 

Міський голова                                                                          Андрій НАЙДА

 
Звіт про роботу територіального центру соціального обслуговування  

м. Калуша за 2022 рік

У місті продовжує працювати територіальний центр соціального обслуговування м. Калуша, в якому функціонує три відділення:  відділення соціальної допомоги вдома, яке надає соціальну послугу догляду вдома,  відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, яке надає соціальну послугу натуральної допомоги та відділення денного перебування, що надає соціальну послугу соціальної адаптації.

У 2022 році на 12% зменшилась кількість осіб, що перебувають на обліку у  територіальному центрі. Станом на 01.01.2023 це 1309 осіб.

Згідно штатного розпису у територіальному центрі 47 штатних одиниць, 49 осіб, з них безпосередньо надають соціальні послуги   44 особи.

На 5% зросли витрати міського бюджету на утримання територіального центру, що становили у 2022 році 6,0 млн. грн., проти 5,7 млн. грн., у 2021 році. Заробітна плата становила 98% витрат на утримання територіального центру.

Усі одинокі мешканці територіальної громади, що потребують надання територіальним центром соціальних послуг, отримують їх відповідно до державних стандартів.

Робота відділення соціальної допомоги вдома

Протягом 2022 року соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома надано соціальну послугу «догляд вдома»  374 підопічним, які перебувають на обліку у відділенні, у 2021 році – 384 підопічним, тобто кількість осіб, що одержали послугу догляду вдома знизилась на 3%. Штатна чисельність відділення 38 осіб, з них 35 – соціальні робітники, що безпосередньо надають соціальну послугу догляду вдома. Нормативне навантаження для  соціального робітника – 10 осіб у міській місцевості і 6 осіб у сільській місцевості. Середнє навантаження на соціального робітника у 2022 році становило дещо більше 10 осіб.

Керівники територіального центру відповідно до графіка проводять перевірку роботи соціальних робітників, відвідуючи підопічних за місцем їх проживання.

Робота відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги

Протягом року територіальний центр соціального обслуговування м. Калуша співпрацює з підприємствами, установами, організаціями з метою залучення благодійних коштів для надання натуральної допомоги  особам, які перебувають на обліку у відділенні. Відповідно до штатного розпису, у відділенні працює 2 працівники. Вони протягом 2022 року надали послугу натуральної допомоги у вигляді продуктових наборів за кошти міського бюджету та кошти благодійників на суму 459,1 тис грн., що на 135% більше, ніж у минулому році.

Більшість осіб, що перебувають на обліку у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру, є одинокими і не мають навіть далеких родичів. Саме для таких мешканців нашої громади за дорученням міського голови працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги організовують привітання з ювілейним днем народження. Протягом 2022 року привітали 56 таких осіб.

         Також відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги безкоштовно надає потребуючим в тимчасове користування наявні технічні засоби реабілітації. Протягом 2022  року такою послугою скористалися  56 осіб, що на 143% більше ніж у 2021 році (23 особи). Також у 2022 році за усною домовленістю з редакціями  газети «Вікна» на благодійних засадах, двічі на місяць підопічним територіального центру працівники  роздавали близько 100 примірників газети.

Робота відділення денного перебування

Відділення денного перебування надає соціальну послугу «соціальна адаптація». На обліку у відділенні станом на 01.01.2023 перебуває 177 осіб. Штатна чисельність – 3 штатні одиниці. працює 4 працівники.

Продовжують працювати  курси комп’ютерної грамотності, проведено 180 занять, що на 23% більше ніж в 2021 році.

Відбуваються заняття з ритмічної гімнастики та фітнесу - 141 заняття та скандинавської ходьби – 96 занять.

Університет третього віку в поточному році відвідали 156 слухачів, що на 75% більше у порівнянні з 2021 роком (89 осіб).  Було проведено 12 занять (екскурсії містом та музеями Калуша).

Працівники територіального центру соціального обслуговування м. Калуша працюють з метою покращення якості надання соціальних послуг.

         За час воєнного стану територіальний центр соціального обслуговування виконує додаткову роботу – приймав благодійну  допомогу з-за кордону. У 2022  прийнято таку допомогу від 7 благодійників та розподілено між 13 установами та організаціями нашої територіальної громади.

Директор територіального центру є секретарем опікунської ради, що займається питаннями повнолітніх недієздатних осіб. За звітний період проведено десять засідань опікунської ради, на яких розглянуто звернення мешканців міста,  щодо надання висновку про доцільність встановлення опіки над повнолітніми мешканцями територіальної громади, які, у встановленому законом порядку, потребували опіки.

         Станом на 01.01.2023 року на обліку в опікунській раді перебувало 35 недієздатних осіб та 2 обмежено дієздатні особи.





Директорка ТЦСО м.Калуша                             Надія РИМ