ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

333

Дата реєстрації:

26.04.2023

Проголосовано:

27.04.2023 11:28:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 333

Текст:

 

 

Про  погодження  проєкту Меморандуму

про  побратимство та співпрацю між

Калуською міською територіальною громадою

та містом Візеу (Португальська Респуб-ліка)       
    

 

 

Відповідно до ст. 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання заходів Програми залучення інвестицій та міжнародного співробітництва Калуської міської територіальної громади на 2023-2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від 25.08.2022 №1534, з метою розвитку міжнародного співробітництва,  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

     1. Погодити  проєкт  Меморандуму про  побратимство та співпрацю між Калуською міською територіальною громадою та містом Візеу (Португальська Республіка),  що додається.

     2. Доручити Калуському міському голові Андрію Найді підписати Меморандум про  побратимство та співпрацю між Калуською міською територіальною громадою та містом Візеу (Португальська Республіка).

     3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

 

 

 

      Міський голова                                                                   Андрій НАЙДА
 

 ПОГОДЖЕНО

рішення міської ради

від______ 2023  №_____

 

Секретар міської ради

Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

 

Меморандум

про побратимство та співпрацю між Калуською міською територіальною громадою та містом Візеу (Португальська Республіка)

Війна в Україні призвела до масового покидання українцями своїх домівок і міст, зокрема, і міста Калуша. З метою підтримки, солідарності та співпраці місто  Візеу прийняло кількох калуських сімей  і громадян.

Ця трагічна подія певним чином спонукала побудувати та зміцнити тісний зв’язок між муніципалітетом Візеу та Калуською міською територіальною громадою. Так, муніципалітет Візеу ще в грудні 2022 року розпочав гуманітарну кампанію, спрямовану на збір різноманітних товарів для дітей та дорослого населення Калуської міської територіальної громади.

Калуським міським головою та мером Візеу висловлені наміри запровадити побратимські відносини між обома громадами, у сферах економіки та інвестицій, промисловості, освіти, культури і туризму.

Калуська  міська територіальна громада зацікавлена  у продовженні розвитку економіки громади шляхом налагодження нових ділових зв’язків, співпраці з торговельно-промисловими закладами, об’єднаннями компаній та реалізації нових інвестиційних проєктів.

Враховуючи, що ця тісна та цінна співпраця може забезпечити реалізацію нових ініціатив та проєктів у найрізноманітніших сферах діяльності з вигодою як для муніципалітетів, так і для їхніх громад Калуська міська територіальна  громада (Україна),  інтереси якої представлені  Калуською міською радою в особі міського голови Андрія Найди, та муніципалітет Візеу (Португальська Республіка),інтереси якого  представлені міською радою міста Візеу в особі мера Фернандо Руаса, заявляють цим документом про створення Статуту міст-побратимів з такими цілями:

1. Основною метою цього Меморандуму є співпраця у зміцненні зв’язків, дружби в сфері культурного, соціального, освітнього, економічного, інформаційного та туристичного обміну для розвитку обох громад та взаєморозуміння між обома спільнотами.

2. Муніципалітет Візеу та Калуська міська територіальна громада, втілюючи мету, виражену в цьому Меморандумі, намагатимуться співпрацювати та розвивати відносини, спрямовані на:

a) обмін інформацією та досвідом у найрізноманітніших сферах муніципального управління, а саме культурній, економічній, освітній, туристичній, соціальній з метою встановлення та/або розширення стратегій політичного та муніципального планування;

б) створення спільних мостів, які стимулюватимуть економіку культуру обох муніципалітетів;

в) проведення ініціатив, заходів і проєктів, які дозволятимуть підтримувати, зміцнювати та  популяризувати обидві громади;

г) участь у ярмарках, виставках та інших ініціативах з метою популяризації проєктів і заходів, що становлять інтерес для обох громад, започаткування та сприяння комерційним, культурним, діловим чи іншим відносинам.

3. Беручи до уваги реалізацію заходів, перелічених у пункті 2, муніципалітет Візеу та Калуська міська територіальна громада погоджуються заохочувати зустрічі та обміни між громадянами, асоціаціями, освітніми та культурними закладами, установами, компаніями та іншими організаціями з метою отримання нових знань та навиків.

4. Співпраця та обмін між двома муніципалітетами розвиватиметься відповідно до цього Меморандуму. Представники обох муніципалітетів зустрінуться, щоб визначити та проаналізувати сфери співпраці.

5. Цілі, обов'язки та дійї передбачені у цьому Меморандумі, будуть визначені в конкретних угодах і в кожному конкретному випадку.

6. Відповідно до пункту 4 та, при необхідності, кожна громада бере на себе витрати на проїзд своєї делегації, однак витрати на перебування будуть оплачуватися приймаючою стороною.

7. Цей Меморандум набирає чинності з дати його підписання та матиме необмежений термін дії. Будь-яка сторона може внести поправки або денонсувати його. Його актуальність визначатиметься бажанням обох сторін підтримувати тісні відносини співпраці та побратимства.  

 

 

Андрій НАЙДА                                                                  Фернандо РУАС

Калуський міський голова                                                 Мер міста Візеу