ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Володимир Мельник

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

289

Дата реєстрації:

14.04.2023

Проголосовано:

27.04.2023 13:39:54

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 289

Текст:

Про  затвердження протоколів                                  (_________  сесія  восьмого      

узгоджувальної комісії                                             демократичного  скликання)

по вирішенню земельних спорів

                                                                                                      

 

      Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада    

 

ВИРІШИЛА:


  1. Затвердити протоколи узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 13.01.2023 року №1, від 27.01.2023 року №2, від 24.02.2023 року №3. 

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого  та постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.


 

 

Міський голова                                                   Андрій НАЙДА



                                                                   Затверджено:

                                                                                      рішення   міської ради 

                                                                                      __.__.2023 №

                                                                                 Секретар міської ради

                                                                                Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

 

 
 

Протокол № 1

засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 13.01.2023 року                                                                        м. Калуш





























Присутні:
Мельник Володимир Андрійович - начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,

голова комісії;
Гергічна Елла Миколаївна

 

 

 

Корпан Юлія Сергіївна

 

 

Рекунов Юрій Іванович

 

 

Собчук Анатолій Володимирович

 

 

 

 

Онуфрик Любомир Ярославович

 

 

 

Стасюк Марія Романівна

 

Дрогомирецький Олег Михайлович

 

Відсутні:

Кузик Роман Володимирович

 

Воконоголь Сергій Євгенович

 

 

 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;

- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;

- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;

- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);

- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);

- староста Студінського старостинського округу;

- староста Боднарівського старостинського округу.

 

- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;

-  депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології (за згодою).                                   

 

 

 


                                                  

    
Порядок  денний

 

 

1. Повторний розгляд заяви ПАТ «Прикарпаттяобленерго» стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0126 га на вул.Глібова в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство» та ПП «Волорес-Авто».

          Гергічна Е.М.: повідомила, що суміжний землекористувач - ПП «Волорес-Авто» на засідання узгоджувальної комісії не з’явився, хоча запрошення було відправлено завчасно.

           Мельник В.А.: стосовно погодження ПАТ «Прикарпаттяобленерго» межі земельної ділянки площею 0,0126 га на вул.Глібова в м.Калуші для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) суміжним землекористувачемПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство» зазначив, що відомості про орендовану ними земельну ділянку площею 4,4850 га на вул. Глібова, 52 в м.Калуші комунальної власності (кадастровий номер 2610400000:29:001:0001) для обслуговування автотранспортного підприємства внесені до публічної кадастрової карти України.

         Представник ПАТ «Прикарпаттяобленерго» зазначив, що право власності на будівлю трансформаторної підстанції ТП-535 типу К-42-400  відсутнє. Натомість надав на розгляд присутніх членів узгоджувальної комісії Акт прийому передачі основних засобів на баланс Івано-Франківського підприємства електросітки від 12.08.1977 року №51/77, в якому вказана будівля трансформаторної підстанції ТП-535 типу К-42-400 (рік введення в експуатацію 1975 за балансовою вартістю 5,53 тис.руб.).

           Директор ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство» Стасюк І.В. повідомив присутнім, що у 1995 році на баланс було передано майновий комплекс, до складу якого входила вищезгадана трансформаторна підстанція.

        Однак, розглянувши членами комісії технічний паспорт на будівлі  виданий у 2006 році, в ньому не виявлено трансформаторної підстанції ТП-535.

          Собчук А.В. повідомив присутнім, що в замовника документації із землеустрою (в конкретному випадку ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство») є примірник розробленого землевпоряною ліцензійною організацією і затвердженого рішенням сесії Калуської міської ради проекту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки на вул.Глібова в м.Калуші площею 4,4850 га на вул. Глібова, 52 в м.Калуші комунальної власності (кадастровий номер 2610400000:29:001:0001) для обслуговування автотранспортного підприємства. Тому запропонував директору товариства Стасюку І.В.  на чергове засідання узгоджувальної комісії надати його для розгляду з метою встановлення факту наявності чи відсутності трансформаторної підстанції на кадастровій зйомці відведеної земельної ділянки.

        

 

           Мельник В.А. зважаючи на наведені обставини запропонував перенести розгляд даної заяви на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

           Голосували:                                                               «за»                   6





 

           Вирішили: 

           Розгляд заяви ПАТ «Прикарпаттяобленерго» перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

2. Розгляд заяви гр.Олійника А.О. щодо вирішення питання з приводу неправомірного розміщення фундаменту під будівництво паркану громадянином Боднаром І.В. та захоплення частини дороги на вул.Глінки, 13 в м.Калуші.

           Під час повторного розгляду заяви дружина зявника – гр.Олійник Галина Федорівна, повідомила присутнім, що вона представляє інтереси свого чоловіка на підставі довіреності від 06.01.2023 року.

         Олійник Г.Ф. поскаржилась на гр.Боднара І.В., оскільки він встановив фундамент паркана на трубопроводі, захопивши, на її думку, частину дороги загального користування. При цьому розширив площу свого приватизованого домогосподарства.

         Боднар І.В. запевнив присутніх, що він встановив фундамент паркана по визначеним координатам поворотних точок меж приватизованої земельної ділянки.

         Мельник В.А. враховуючи вищевикладене рекомендував з приводу винесення меж земельної ділянки, що знаходиться в приватній власності гр.Боднара І.В., в натуру (на місцевість) звернутися до виконавців робіт із землеустрою, які отримали ліцензію на проведення топографо-геодезичних робіт, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

         Онуфрик Л.Я. з метою інформування членів узгоджувальної комісії про результати виносу меж вищезгаданої земельної ділянки запропонував перенести розгляд порушеного питання на чергове засідання комісії з повторним запрошенням сторін.

         Голосували:                                                                 «за»                   6





        Вирішили: 

        Перенести розгляд заяви гр.Олійника А.О. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

 

 

 

3. Повторний розгляд заяви гр. Грандюка Петра Васильовича стосовно погодження меж земельних ділянок площею 0,0885 га на вул.Церковна, 23 в с.Голинь Калуського району для ведення особистого селянського господарства та площею 0,2308 га на вул.Церковна, 23 в с.Голинь Калуського району для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) суміжними землекористувачами -  гр.Андрейком І.А. та гр.Ляховичем С.Т.

          Гергічна Е.М.: повідомила, що заявник на засідання узгоджувальної комісії не з’явився у зв’язку з хворобою, що є поважною причиною для відкладення розгляду заяви.

          При цьому, суміжні землекористувачі на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно.

          Мельник В.А. зважаючи на наведені обставини запропонував перенести розгляд заяви гр. Грандюка П.В. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

        Голосували:                                                                 «за»                     6





        Вирішили: 

        Розгляд заяви гр. Грандюка П.В. перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

4. Повторний розгляд заяви гр.Яськіва Ярослава Мирославовича щодо порушення межі земельної ділянки на вул.Орлика, 2 в м.Калуші суміжним землекористувачем - ТОВ «МИРО-МАРК».

          Керівником ТОВ «МИРО-МАРК» взяте  зобов’язання виконано – переміщено колону від паркана, що межує із земельною ділянкою гр.Яськіва Я.М., фото-матеріали додаються.

          Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що гр. Яськів Я.М. від заяви відмовився.

          Мельник В.А.: зважаючи на наведені обставини запропонував розгляд порушеного питання припинити.

      Голосували:                                                                      «за»                   6





      Вирішили: 

      Припинити розгляд порушеного питання у зв’язку з тим, що гр. Яськів  Ярослав Мирославович відмовився від заяви.

 

5. Розгляд заяви гр.Хемич Іванни Миколаївни щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,2500 га на вул. Зарічна, 11 в с.Студінка Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) без підписів суміжних  землекористувачів –  гр. Петрини М. та Атаманчук К.О. у зв’язку з їх смертю.

            Стасюк М.Р. - староста Студінського старостинського округу  проінформувала присутніх про те, що суміжні землекористувачі – гр. Петрина М. та Атаманчук К.О. померли та відомості про інших спадкоємців земельних ділянок відсутні.

           При цьому, засвідчила про те, що громадянкою Хемич І.М. з 1990 року встановлено паркан, який розмежовує зазначені вище суміжні земельні ділянки.

          Мельник В.А.: враховуючи наведене вище запропонував погодити заявниці межі земельної ділянки площею 0,2500 га на вул. Зарічна, 11 в с.Студінка Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) відповідно до кадастрового плану земельної ділянки по існуючим межам земельних ділянок, які були в користуванні померлих суміжних землекористувачів згідно даних погосподарської книги.  

         Голосували:                                                                 «за»                   7





        Вирішили: 

        Погодити гр.Хемич Іванні Миколаївні межі земельної ділянки площею 0,2500 га в с.Студінка Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) відповідно до кадастрового плану земельної ділянки по існуючим межам земельних ділянок, які були в користуванні померлих гр. Петрини М. та Атаманчук К.О. згідно даних погосподарської книги.

 

6. Розгляд усного звернення до міського голови та заяви гр.Китчак Ярослави Петрівни щодо вирішення питання з приводу облаштування заїзду до будинковолодіння на вул.Львівська, 26 в с.Пійло Калуського району.

        Мельник В.А.: запропонував запросити представника ліцензійної землевпорядної організації з метою винесення крайніх точок орендованої гр.Шкумбатюком Р.І. земельної ділянки площею 0,65 га (кадастровий номер 2622885201:01:001:0533) та комісійно виїхати на місце знаходження земельної ділянки, про що завчасно повідомити зацікавлених  сторін.

 

        Голосували:                                                                 «за»                    6





        Вирішили: 

        Розгляд заяви гр.Китчак Я.П. перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін та виїздом на місце.

 

7. Розгляд заяви гр.Яцишин Марії Несторівни щодо погодження меж земельної ділянки площею 0,2500 га на вул.Марка Вовчка, 20 в с. Голинь Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) суміжним землекористувачем – гр.Романюком Д.Д.

        Мельник В.А.: враховуючи те, що суміжний землекористувач– гр.Романюк Д.Д. на засідання узгоджувальної комісії не з’явився, хоча був повідомлений завчасно, запропонував перенести розгляд порушеного питання та комісійно виїхати на місце знаходження земельної ділянки.

 

 

 

        Голосували:                                                                 «за»                    6





        Вирішили: 

        Розгляд заяви гр.Яцишин Марії Несторівни перенести на чергове засідання комісії та виїхати на місце знаходження земельної ділянки.

 

8. Розгляд заяви гр. Попадюка Я.Ф. щодо погодження меж земельної ділянки (кадастровий номер 2622880100:02:003:0068) площею 0,6113 га в урочищі «Ріка» в с. Боднарів Калуського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без підписів суміжних землекористувачів Вирстюк Є.М., Дяченко М.М., Гурського М.М., Різничук С.Х. у зв’язку з їх смертю.

            Гергічна Е.М. повідомила, що заявник на засідання узгоджувальної комісії не з’явився, хоча запрошення було відправлено завчасно.

 Відповідно до 4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.

          Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Попадюка Я.Ф. на чергове засідання комісії.

        Голосували:                                                                 «за»                    7





        Вирішили: 

Розгляд заяви гр. Попадюка Я.Ф. перенести на чергове засідання комісії.

 

9. Розгляд заяви гр.Лошак Віри Михайлівни про вирішення питання щодо користування земельною ділянкою під житловим будинком по вул. Ломоносова, 18.

          Мельник В.А. проінформував присутніх, що порушене питання було розглянуто на засіданнях узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів, які відбулись 05.08.2022 року та 19.08.2022 року.

         На перше засідання узгоджувальної комісії 05.08.2022 року гр.Мельник О.М. не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно, тому розгляд заяви було перенесено на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

         Під час повторного засідання комісії 19.08.2022 року присутніми було розглянуто рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 02.03.2021 року щодо проведення реального розподіл будинковолодіння, належного Вам із сестрою на праві спільної часткової власності. Вказаним рішенням суду визнано нечинним та скасовано Державний акт на право власності на земельну ділянку (серія ЯЕ №841708 від 20.06.2008 року), однак проведення розподілу земельної ділянки (кадастровий номер 2610400000:16:009:0033)  судом не визначено. 

          На сьогоднішній день до публічної кадастрової карти України не внесено відповідні зміни щодо скасування Державного акту на право власності на земельну ділянку відповідно до рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 02.03.2021 року.

         Згідно ч.2 ст.158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб.

          На засіданні узгоджувальної комісії з приводу проведення розподілу земельної ділянки площею 0,1000 га на вул. Ломоносова, 18 в м.Калуші для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) сторони спору в добровільному порядку згоди не досягли.

           Таким чином, враховуючи вищевикладене, комісією було вирішено рекомендувати питання щодо проведення розподілу земельної ділянки (кадастровий номер 2610400000:16:009:0033) площею 0,1000 га на вул. Ломоносова, 18 в м.Калуші для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) вирішувати в  судовому порядку.

         Лошак В.М. повідомила присутнім, що лише нещодавно звернулась до державного реєстратора прав на нерухоме майно щодо внесення змін до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в реєстрації відповідного права на земельну ділянку (кадастровий номер 2610400000:16:009:0033). При цьому зазначила, що також звернулась до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, з приводу внесення змін до публічної кадастрової карти України у відповідності до рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 02.03.2021 року.

         Собчук А.В. зазначив, що після проведення відповідних змін в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомості в публічній кадастровій карті оновлюються на протязі чотирнадцятиденного терміну.

         Мельник В.А.: запропонував перенести розгляд заяви на чергове засідання комісії.

         Голосували:                                                                 «за»                   6




«утримались» 2

        Вирішили: 

        Розгляд заяви  гр.Лошак Віри Михайлівни перенести на чергове засідання комісії.

 

Голова комісії:                                    _________________  Володимир Мельник

Секретар комісії:                                _________________  Елла Гергічна

Члени комісії:                                     _________________  Юлія Корпан

                                                              ________________   Юрій Рекунов

                                                              ________________   Анатолій Собчук

                                                              ________________   Любомир Онуфрик

                                                              ________________   Олег Дрогомирецький

                                                              ________________   Марія Стасюк
Затверджено:

                                                                                      рішення   міської ради 

                                                                                      __.__.2023 №

                                                                                 Секретар міської ради

                                                                                Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

 

 

 
Протокол № 2

засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 27.01.2023 року                                                                        м. Калуш





























Присутні:
Мельник Володимир Андрійович - начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,

голова комісії;
Гергічна Елла Миколаївна

 

 

 

Корпан Юлія Сергіївна

 

 

Рекунов Юрій Іванович

 

 

Собчук Анатолій Володимирович

 

 

 

 

Кушлик Тарас Ярославович

 

Дрогомирецький Олег Михайлович

 

Відсутні:

Кузик Роман Володимирович

 

Воконоголь Сергій Євгенович

 

 

 

Онуфрик Любомир Ярославович

 

 

 

 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;

- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;

- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;

- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);

- староста Голинського старостинського округу;

- староста Боднарівського старостинського округу.

 

- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;

-  депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології (за згодою);   

- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою).

                               

 

 

 

                                                  Порядок  денний

 

1. Повторний розгляд заяви ПАТ «Прикарпаттяобленерго» стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0126 га на вул.Глібова в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) суміжними землекористувачами ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство» та ПП «Волорес-Авто».

          Гергічна Е.М.: повідомила, що суміжні землекористувачі на повторне засідання узгоджувальної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно.

            Мельник В.А.: з приводу погодження ПАТ «Прикарпаттяобленерго» межі земельної ділянки площею 0,0126 га на вул.Глібова в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) без підпису суміжного землекористувача - ПП «Волорес-Авто» зазначив, що земельна ділянка площею 0,4348 га на вул. Глібова, 52 в м.Калуші (кадастровий номер 2610400000:29:001:0003) для обслуговування та реконструкції викупленої нежитлової контори під офісні приміщення та приміщення крамниць знаходиться в приватній власності ПП «Волорес-Авто», тому запропонував погодити АТ «Прикарпаттяобленерго» межу земельної ділянки площею 0,0126 га на вул. Глібова в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) по існуючим межам приватизованої земельної ділянки ПП «Волорес-Авто» (кадастровий номер 2610400000:29:001:0003).

           Розглянувши проект землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 4,4850 га на вул. Глібова, 52 в м.Калуші (кадастровий номер 2610400000:29:001:0001) для обслуговування автотранспортного підприємства, членами комісії встановлено, що трансформаторна підстанція на кадастровій зйомці відведеної земельної ділянки ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство» відсутня.

           Зважаючи на ці обставини, голова комісії запропонував погодити ПАТ «Прикарпаттяобленерго» межу земельної ділянки площею 0,0126 га на вул.Глібова в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) без підпису суміжного землекористувача - ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство» по існуючим межам орендованої земельної ділянки (кадастровий номер: 2610400000:29:001:0001).

            Мельник В.А. одночасно зазначив, що в процесі формування нової земельної ділянки, з метою запобігання порушення прав суміжних землевласників (користувачів) та дотримання правил добросусідства, для покращення ведення господарської діяльності або використання ділянки за її цільовим призначенням варто передбачити її вихід до шляхів сполучення, можливості приєднання до інженерних комунікацій, проходу, проїзду до неї.

 

          Рекунов Ю.І. запропонував рекомендувати ПАТ «Прикарпаттяобленерго» встановити земельний сервітут із суміжним землевласником ПП «Волорес-Авто» чи землекористувачем ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство», як передбачено ст.100 Земельного кодексу України. 

          Голосували:                                                               «за»                   5





          

           Вирішили: 

         1. Погодити ПАТ «Прикарпаттяобленерго» межу земельної ділянки площею 0,0126 га на вул.Глібова в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) без підпису суміжного землекористувача - ПАТ «Калуське Автотранспортне Підприємство» по існуючим межам орендованої земельної ділянки (кадастровий номер: 2610400000:29:001:0001).

      2. Погодити ПАТ «Прикарпаттяобленерго» межу земельної ділянки площею 0,0126 га на вул.Глібова в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (ТП-535) без підпису суміжного землекористувача - ПП «Волорес-Авто» по існуючим межам приватизованої земельної ділянки  (кадастровий номер 2610400000:29:001:0003).

       2.  Рекомендувати ПАТ «Прикарпаттяобленерго» встановити земельний сервітут, як передбачено ст.100 Земельного кодексу України. 

 

2. Розгляд заяви гр.Олійника А.О. щодо вирішення питання з приводу неправомірного розміщення фундаменту під будівництво паркану громадянином Боднаром І.В. та захоплення частини дороги на вул.Глінки, 13 в м.Калуші.

         Олійник Г.Ф. в телефонному режимі повідомила про те, що уклала договір на проведення землевпорядних робіт із ПП «Геоукрпроект»  щодо винесення межі земельної ділянки, що є спільною із земельною ділянкою, яка належить на праві приватної власності гр. Боднару І.В. Однак, ці роботи ще не проведені.

         Мельник В.А. враховуючи вищевикладене, рекомендував перенести розгляд заяви гр.Олійника А.О. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

         Голосували:                                                                 «за»                   5





     

  

        Вирішили: 

        Перенести розгляд заяви гр.Олійника А.О. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

 

3. Повторний розгляд заяви гр. Грандюка Петра Васильовича стосовно погодження меж земельних ділянок площею 0,0885 га на вул.Церковна, 23 в с.Голинь Калуського району для ведення особистого селянського господарства та площею 0,2308 га на вул.Церковна, 23 в с.Голинь Калуського району для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) суміжними землекористувачами -  гр.Андрейком І.А. та гр.Ляховичем С.Т.

          Гергічна Е.М.: повідомила, що ні суміжні землекористувачі, ні заявник на повторне засідання узгоджувальної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно.

          Мельник В.А. зазначив про те, що згідно п. 4.2. Положення про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору.

         Зважаючи на те, що заявник – гр.Грандюк П.В. жодних підтверджуючих документів про причини відсутності на засіданнях комісії не надав, тому запропонував заяву гр. Грандюка П.В. залишити без розгляду.

        Голосували:                                                                 «за»                     6





        Вирішили: 

        Заяву гр. Грандюка П.В. залишити без розгляду.

 

 

4. Повторний розгляд заяви гр. Михайлюк Наталії Миколаївни стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,1627 га на вул.Галицька в с.Боднарів Калуського району для ведення особистого селянського господарства суміжним землекостувачем – гр.Жураківським Іваном Михайловичем.

        Михайлюк Н.М. повідомила присутнім, що має намір оформити право власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 0,1627 га.

        Мельник В.А. згідно наданого договору купівлі-продажу земельної ділянки від 02.08.2007 року гр. Михайлюк Н.М. прийняла у власність земельну ділянку площею 0,1607 га для ведення особистого селянського господарства, що відрізняється від площі земельної ділянки, яку має намір приватизувати заявниця.

        Жураківський І.М. надав на розгляд присутніх членів узгоджувальної комісії Свідоцтво про право власності на земельну ділянку площею 0,0300 га в с.Боднарів Калуського району (кадастровий номер: 2622880101:01:002:0142) для ведення особистого селянського господарства та Свідоцтво про право власності на земельну ділянку площею 0,1372 га на вул.Галицька, 85 в с.Боднарів Калуського району (кадастровий номер: 2622880101:01:002:0145) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).

        Михайлюк Н.М. зазначила, що до приватизованих гр. Жураківським І.М. земельних ділянок, ввійшла частина земельної ділянки, яка повинна бути в її приватній власності.

        Мельник В.А.: проінформував присутніх про те, що відповідно до ч. 2 ст. 158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.

          Тому, з приводу оскарження права власності на земельні ділянки, що перебувають у приватній власності гр.Жураківського І.М. рекомендував заявниці звертатися до суду.

        Голосували:                                                                 «за»                     6





        Вирішили: 

        Рекомендувати гр. Михайлюк Н.М. з приводу оскарження права власності на земельні ділянки, що перебувають у приватній власності гр.Жураківського І.М., а саме:  площею 0,0300 га в с.Боднарів Калуського району (кадастровий номер: 2622880101:01:002:0142) для ведення особистого селянського господарства та площею 0,1372 га на вул.Галицька, 85 в с.Боднарів Калуського району (кадастровий номер: 2622880101:01:002:0145) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), звертатися до суду.

 

 

5. Повторний розгляд заяви гр. Попадюка Я.Ф. щодо погодження меж земельної ділянки площею 0,6113 га в урочищі «Ріка» в с. Боднарів Калуського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без підписів суміжних землекористувачів Вирстюк Є.М., Дяченко М.М., Гурського М.М., Різничук С.Х. у зв’язку з їх смертю.

            Гергічна Е.М. повідомила, що інтереси заявника на засіданні узгоджувальної комісії представляє гр.Попадюк Ірина Михайлівна згідно довіреності від 15.07.2021 року.

       Дрогомирецький О.М.: державний акт на право власності на земельну ділянку було видано на батька заявника (серія ЯЖ №161563 від 28.11.2008 року) та присвоєно кадастровий номер: 2622880100:02:003:0068.  Проінформував присутніх, що гр. Попадюк Я.Ф. використовує земельну ділянку, не порушуючи межі суміжних земельних ділянок, згідно визначеного цільового призначення.

        Мельник В.А. враховуючи вищевикладене, запропонував погодити межі земельної ділянки площею 0,6113 га в урочищі «Ріка» в с. Боднарів Калуського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без підписів суміжних землекористувачів Вирстюк Є.М., Дяченко М.М., Гурського М.М., Різничук С.Х. по існуючим межам суміжних земельних ділянок.             

        Голосували:                                                                 «за»                    6





        Вирішили: 

       Погодити  гр. Попадюку Я.Ф. межі земельної ділянки площею 0,6113 га в урочищі «Ріка» в с. Боднарів Калуського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без підписів суміжних землекористувачів Вирстюк Є.М., Дяченко М.М., Гурського М.М., Різничук С.Х. по існуючим межам суміжних земельних ділянок.

 

6. Розгляд усного звернення до міського голови та заяви гр.Китчак Ярослави Петрівни щодо вирішення питання з приводу облаштування заїзду до будинковолодіння на вул.Львівська, 26 в с.Пійло Калуського району.

             Представником ліцензійної землевпорядної організації ФОП Мойсин Г.В. було винесено крайні точки орендованої гр.Шкумбатюком Р.І. земельної ділянки площею 0,65 га (кадастровий номер 2622885201:01:001:0533) та визначено ширину дороги 3 м 30 см між земельними ділянками. При цьому, члени узгоджувальної комісії зауважили, що на земельній ділянці, яку успадкував син заявниці – гр.Китчак Ю.Я., площею 0,2500 га на вул.Львівська, 26 в с.Пійло для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) старий паркан (металева сітка) розміщений на відстані орінтовно 30 см від фундаменту нового паркана з металевими стовпчиками, встановленого заявницею (матеріали фото-фіксації додаються). Таким чином, можна припустити, що гр.Китчак Я.П. захопила частину земельної ділянки комунальної власності (дороги).

              Гергічна Е.М.: проінформувала присутніх, що земельна ділянка площею 0,65 га в с.Пійло Калуського району (кадастровий номер 2622885201:01:001:0533) передана гр.Шкумбатюку Р.І. в платне користування згідно договору оренди землі до 12.11.2027 року.

             Китчак Я.П. наголосила на тому, що земельні ділянки біля будинковолодіння на вул.Львівська, 26 в с.Пійло, постійно підтоплюються, що унеможливлює використання їх за цільовим призначенням. Наполягала на здійсненні управлінням комунального господарства заходів щодо запобіганню підтоплення ділянок дощовими водами.

          Гелега Г.Я. зауважила, якщо прокопати окіп з зовнішньої сторони фундаменту паркану, встановленого гр.Китчак Я.П., ширина дороги зменшиться, що ускладнює проїзд до інших земельних ділянок.  

        При цьому зазначила, що гр.Шкумбатюк Р.І. погодився облаштувати заїзд до будинковолодіння на вул.Львівська, 26 в с.Пійло зі сторони центральної дороги, підсипавши спуск. Також орендар погодився прокопати окіп зі сторони орендованої ним земельної ділянки, а також вздовж металевого паркана з внутрішньої сторони будинковолодіння на вул.Львівська, 26 (кадастровий номер 2622885201:01:001:0302).   

        Мельник В.А.: підтримав запропоновані заходи  гр.Шкумбатюком Р.І. та рекомендував обом сторонам в добровільному порядку дійти згоди з приводу вирішення порушених питань. В іншому випадку комісії по здійсненню самоврядного контролю за використанням та охороною земель Калуської міської територіальної громади скласти акт обстеження земельної ділянки на вул. Львівська, 26 в с.Пійло Калуського району, власником якої є гр. Китчак Ю.Я.

        У разі незгоди із прийнятим рішення узгоджувальної комісії звертатися до суду.

        Голосували:                                                                 «за»                    6





      

        Вирішили: 

        Рекомендувати гр.Китчак Я.П. та гр.Шкумбатюку Р.І. в добровільному порядку дійти згоди щодо облаштування гр.Шкумбатюком Р.І.  заїзду до будинковолодіння на вул.Львівська, 26 в с.Пійло зі сторони центральної дороги, підсипавши спуск; прокопати окіп зі сторони орендованої ним земельної ділянки (кадастровий номер 2622885201:01:001:0533), а також вздовж металевого паркана з внутрішньої сторони будинковолодіння на вул.Львівська, 26 (кадастровий номер 2622885201:01:001:0302).  

       У разі незгоди із прийнятим рішення комісії звертатися до суду.

 

7. Повторний розгляд заяви гр.Яцишин Марії Несторівни щодо погодження меж земельної ділянки площею 0,2500 га на вул.Марка Вовчка, 20 в с. Голинь Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) суміжним землекористувачем – гр.Романюком Д.Д.

          Гергічна Е.М.: повідомила, що суміжний землекористувач – гр.Романюк Д.Д. на повторне засідання узгоджувальної комісії не з’явився, хоча був повідомлений завчасно.

        Яцишин М.Н. надала на розгляд присутніх членів комісії фото-матеріали, на яких зображено встановлену гр.Романюком Д.Д. огорожу (металічний паркан), що відокремлює суміжні земельні ділянки.

        Мельник В.А.: беручи до уваги надані матеріали, запропонував погодити гр.Яцишин М.Н. межу земельної ділянки  площею 0,2500 га на вул.Марка Вовчка, 20 в с. Голинь Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) без підпису суміжного землекористувача - гр.Романюка Д.Д. по існуючим межам земельної ділянки (встановленій огорожі).

         Голосували:                                                                 «за»                    6





        Вирішили: 

        Погодити гр.Яцишин Марії Несторівни межу земельної ділянки  площею 0,2500 га на вул.Марка Вовчка, 20 в с. Голинь Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) без підпису суміжного землекористувача - гр.Романюка Д.Д. по існуючим межам земельної ділянки (встановленій огорожі).

 

8. Розгляд заяви гр.Лошак Віри Михайлівни про вирішення питання щодо користування земельною ділянкою (кадастровий номер 2610400000:16:009:0033) під житловим будинком по вул. Ломоносова, 18а.

         Мельник В.А. повідомив присутнім, що членами комісії було здійснено виїзд на земельну ділянку по вул.Ломоносова, 18 в м.Калуші, де проживає заявниця та її сестра – гр.Мельник О.М. 

  В ході огляду території виявлено, що жилий будинок гр.Лошак В.М., що зареєстрований за №18а на вул.Ломоносова займає другий поверх приміщення, а жилий будинок гр.Мельник О.М., що зареєстрований за №18 на вул.Ломоносова займає перший поверх приміщення. Два жилих будинка розташовані на одному фундаменті.

Відповідно до ст.57 Закону України «Про землеустрій» у разі формування земельної ділянки під час інвентаризації земель не допускається:

а) розташування однієї будівлі на декількох земельних ділянках;

б) розташування на земельній ділянці лише окремої частини будівлі.

Враховуючи виженаведену норму Закону будинковолодіння гр.Лошак В.М. та гр.Мельник О.М. не можуть розміщуватись на різних земельних ділянках, оскільки в них спільний фундамент.

        Таким чином, гр.Лошак В.М. та гр.Мельник О.М. необхідно звертатись щодо оформлення права власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) у спільне користування площею 0,1000 га на вул.Ломоносова, 18 а в м.Калуші.

         Разом з цим роз’яснити гр.Лошак В.М. та гр.Мельник О.М., що у разі необхідності проведення розподілу земельної ділянки площею 0,1000 га на вул. Ломоносова, 18а в м.Калуші для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) комісія рекомендує сторонам спору звертатися до суду.

  Стосовно оформлення права платного користування  земельними ділянками для ведення городництва в районі вул.Ломоносова, 18а в м.Калуші,  обидві сторони спору можуть звертатися до органу місцевого самоврядування щодо передачі в оренду земельних ділянок площами по 0,0331 га кожна.

         Голосували:                                                                 «за»                   5




«утримались» 2

        Вирішили: 

        Рекомендувати гр.Лошак Вірі Михайлівні та Мельник Оксані Михайлівні звертатись щодо оформлення права власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) у спільне користування площею 0,1000 га на вул.Ломоносова, 18 а в м.Калуші.

        У разі необхідності проведення розподілу земельної ділянки площею 0,1000 га на вул. Ломоносова, 18а в м.Калуші для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) комісія рекомендує сторонам спору звертатися до суду.

  Стосовно оформлення права платного користування  земельними ділянками для ведення городництва в районі вул.Ломоносова, 18 в м.Калуші,  обидві сторони спору можуть звертатися до органу місцевого самоврядування щодо передачі в оренду земельних ділянок площами по 0,0331 га кожна.

 

 

 

 

 

9. Розгляд заяви гр. Олексин Катерини Миколаївни, яка проживає на вул.Лесі Українки, 40 в с.Пійло Калуського району щодо повернення відчужених земельних ділянок.

             Гергічна Е.М.: повідомила, що заявниця на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно.

             Гелега Г.Я. – староста села повідомила, що згідно акту постійної земельної комісії від 24.04.2018 року, затвердженого рішенням дев’ятнадцятої сесії сьомого демократичного скликання №112-19/2018 від 12.06.2018 року «Про затвердження актів земельної комісії», спір між гр.Олексин К.М. та суміжними землекористувачами гр.Вальнюк О.М., Василів В.П., Лисаник А.О., Ригою В.Ф., Шинкар Н.Й., Лисаник Б.Я. неодноразово розлядався постійною комісією  з питань земельних відносин Пійлівської сільської ради, в ході яких було встановлено межі із суміжними землекористувачами, на підставі чого гр.Вальнюк Ольга Михайлівна змогла приватизувати свої земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства.

             Проте, заявниця систематично розорювала вздовж межу земельних ділянок всіх суміжників, незважаючи на попередження щодо адміністративної відповідальності за знищення нею межових знаків і порушення межі приватизованої гр.Вальнюк Ольгою Михайлівною земельної ділянки. Також скопала суміжні земельні ділянки по всій довжині і ширині близько 3-4 м.

           Так, згідно вищевказаного акту комісія рекомендувала:

  • гр.Олексин К.М. провести кадастрову зномку власної земельної ділянки,


яка саме і включає встановлення та погодження меж земельної ділянки, визначення її площі та виготовлення кадастрового плану;

- громадянам Василів В.П., Лисаник А.О., Ризі В.Ф., Шинкар Н.Й., Лисанику Б.Я. виготовити правовстановлюючі документи на свої земельні ділянки, що межують із земельною ділянкою гр.Олексин К.М. з метою уникнення чергових земельних спорів;

- попередити гр.Олексин К.М., що у випадку повторного знищення межових знаків вона буде нести відповідальність за порушення земельного законодавства.

            Староста зазначила присутнім, що на сьогоднішній день оформили право власності на земельні ділянки громадяни гр.Вальнюк О.М., Василів В.П., Лисаник А.О. та Шинкар Н.Й. При цьому, згідно погосподарської книги за гр.Ригою В.Ф. обліковується земельна ділянка площею 0,0700 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) та 0,5100 га для ведення особистого селянського господарства, однак на сьогоднішній день право власності на земельні ділянки гр.Ригою В.Ф. не оформлено.

        Мельник В.А.: проінформував присутніх про те, що відповідно до ч. 2 ст. 158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.

 

    

 

 

        Тому, враховуючи вищенаведене, з приводу оскарження права власності на земельні ділянки, що перебувають у приватній власності гр.Вальнюк О.М., Василів В.П., Лисаник А.О. та Шинкар Н.Й. рекомендував заявниці звертатися до суду.

        Голосували:                                                                 «за»                    6





        Вирішили: 

        Рекомендувати гр. Олексюк К.М. з приводу оскарження права власності на земельні ділянки, що перебувають у приватній власності гр.Вальнюк О.М., Василів В.П., Лисаник А.О. та Шинкар Н.Й., звертатися до суду.

 

 

           

 

Голова комісії:                                    _________________  Володимир Мельник

Секретар комісії:                                _________________  Елла Гергічна

Члени комісії:                                     _________________  Юлія Корпан

                                                              ________________   Юрій Рекунов

                                                              ________________   Анатолій Собчук

                                                              ________________   Олег Дрогомирецький

                                                              ________________   Тарас Кушлик
                                                                  Затверджено:

                                                                                      рішення   міської ради 

                                                                                      __.__.2023 №

                                                                                 Секретар міської ради

                                                                                Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

 

 
 Протокол № 3


засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 24.02.2023 року                                                                        м. Калуш





























Присутні:
Мельник Володимир Андрійович - начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,

голова комісії;
Гергічна Елла Миколаївна

 

 

 

Рекунов Юрій Іванович

 

 

Собчук Анатолій Володимирович

 

 

 

 

Онуфрик Любомир Ярославович

 

 

 

Відсутні:

Кузик Роман Володимирович

 

Корпан Юлія Сергіївна

 

 

Воконоголь Сергій Євгенович

 

 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;

- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;

- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);

- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою).

 

- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;

- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;

-  депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології (за згодою).   

                               

 

                        

                                                   Порядок  денний

 

 

1. Розгляд заяви гр.Олійника А.О. щодо вирішення питання з приводу неправомірного розміщення фундаменту під будівництво паркану громадянином Боднаром І.В. та захоплення частини дороги на вул.Глінки, 13 в м.Калуші.

         Олійник Г.Ф., яка представляє інтереси заявника згідно довіреності,  повідомила про проведення ПП «Геоукрпроект» виносу меж земельної ділянки, яка належить на праві приватної власності гр. Боднару І.В., в натуру (на місцевість) за його згодою.

          Надала на розгляд членів комісії графічні матеріали вищевказаної земельної ділянки площею 0,0332 га із кадастровим номером 2610400000:28:003:0089, згідно із якими приватизована земельна ділянка зміщена орієнтовно на 0,5 м, що на думку гр.Олійника А.О. призводить до обмеження у користуванні дорогою, та зазначила, що гр.Боднар І.В. неправомірно встановив паркан на водостічній трубі.

         Рекунов Ю.І.: стосовно вияснення питання щодо розміщення гр.Боднаром І.В. на приватизованій земельній ділянці паркану по водовідвідній трубі рекомендував звернутися заявнику до управління житлово-комунального господарства міської ради.

         Мельник В.А.: проінформував присутніх про те, що відповідно до ч. 2 ст. 158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.

          Тому, з приводу оскарження права власності на земельну ділянку, що перебуває у приватні власності гр. Боднара І.В. рекомендував заявнику звертатися до суду.

         Голосували:                                                                 «за»                   5





         Вирішили: 

        Рекомендувати гр. Олійнику А.О з приводу оскарження права власності на земельну ділянку, що перебуває у приватній власності гр. Боднара І.В., а саме:  площею 0,0332 га вул.Глінки, 13 в м.Калуш (кадастровий номер: 2610400000:28:003:0089) для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), звертатися до суду.

        Стосовно неправомірного розміщення гр.Боднаром І.В. на приватизованій земельній ділянці паркану по водовідвідній трубі рекомендував звернутися заявнику до управління житлово-комунального господарства міської ради.

 

  

2. Розгляд заяви гр.Семкович Світлани Василівни щодо погодження меж земельної ділянки на вул.Стефаника, 22 в с. Боднарів Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) суміжним землекористувачем – гр. Дрогомирецьким Я.М.

           Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що запрошений суміжний землекористувач - гр. Дрогомирецький Я.М. на засідання узгоджувальної комісії не з’явився, натомість інтереси суміжного землекористувача представляв його брат Дрогомирецький Б.М.

           Дрогомирецький Б.М. надав на розгляд комісії відповідь на звернення до Івано-Франківського обласного головного управління земельних ресурсів від 11.10.2006 року, відповідно якого головою Калуської райдержадміністрації видано розпорядження №417 від 18.09.2006 року «Про створення комісії» для розгляду межового спору між гр. Гошовською Т.І. та її межівницею гр. Семкович С.В.

        За результатами розгляду спору членами комісії складено акт від 02.10.2006 року, згідно із яким було встановлено, що земельна ділянка, на якій розташоване будинковолодіння гр. Гошовської Т.І., частково відмежована від земельної ділянки гр.Семкович С.В. огорожею з металевої сітки на половині протяжності межі, а також залуженою межею та борозною.

         Внаслідок розгляду даного спору комісією було вирішено встановити межу між землеволодіннями гр.Семкович С.В. та Гошовської Т.І. по існуючих межах, а також було встановлено межові знаки (забито три дерев’яні кілки).

          Стосовно встановлення гр.Семкович С.В. огорожі у вигляді стовпчиків та металевої сітки на межі з земельною ділянкою гр. Гошовської Т.І., обласне головне управління земельних ресурсів вважало недоцільним, оскільки огорожа унеможливлює обробіток землі  гр. Гошовською Т.І.

        Разом з цим, сільському голові с.Боднарів – гр.Матківській Г.Я. було доручено підготувати пропозиції стосовно встановлення межі між земельними ділянками в такий спосіб, щоб це не перешкоджало нормальному обробітку землі землекористувачами цих ділянок.

           На сьогоднішній день спірне питання залишається невирішеним.

           Крім того, гр.Дрогомирецький Б.М. зазначив присутнім, що власницею успадкованого майна після смерті гр.Гошовської Т.І. є його сестра - Луцька Леся Михайлівна.

           Мельник В.А.: враховуючи дані обставини, запропонував перенести розгляд заяви гр.Семкович С.В. на  чергове засідання комісії із запрошенням депутата міської ради Боднарівського старостинського округу -   гр.Матківської Г.Я., яка була старостою села Боднарів у 2006 році та членом комісії по прийняттю рішення стосовно даного питання.   

         Голосували:                                                                 «за»                   5





        Вирішили: 

        Розгляд заяви  гр. Семкович Світлани Василівни перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

 

 

 

3. Повторний розгляд заяви гр. Пухти Петра Івановича, Пухти Ганни Йосипівни, Нестеренко Роксолани Петрівни стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0841 га на вул.Сковороди, 40 в м.Калуші для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) без підпису суміжних землекористувачів -  гр. Кучери Л.З. та Шеленко М.П. 

          Гергічна Е.М.: повідомила, що суміжні землекористувачі на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно.

           Проінформувала  присутніх, що згідно рішення міської ради від 29.09.2022 року №1658 «Про затвердження протоколів узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів», яким затверджено протокол №4 від 05.08.2022 року, комісією вбачалось, що вирішення порушеного питання можливе виключно після проведення інвентаризації орендованої гр.Гушпіт О.О. земельної ділянки площею 1,3848 га (кадастровий номер: 2610400000:42:002:0072) на вул.Кармелюка, 50 в м.Калуші, оскільки частина земельної ділянки, на яку мають намір оформити право власності заявники, накладається на земельну ділянку, яка надана в оренду гр.Гушпіт О.О.

         На підставі вищенаведеного рішенням комісії було припинити розгляд заяви гр. Пухти Петра Івановича, Пухти Ганни Йосипівни, Нестеренко Роксолани Петрівни у зв’язку із необхідністю проведення інвентаризації орендованої гр.Гушпіт О.О. земельної ділянки площею 1,3848 га (кадастровий номер: 2610400000:42:002:007) на вул.Кармелюка, 50 в м.Калуші.

          Мельник В.А. зважаючи на те, що гр. Гушпіт О.О. проведено інвентаризацію орендованої земельної ділянки, за результатами якої  встановлено нову площу 1,2965 га (кадастровий номер: 2610400000:42:002:0072), а питання погодження меж земельної ділянки гр. Пухти Петра Івановича, Пухти Ганни Йосипівни, Нестеренко Роксолани Петрівни залишається невирішеним, тому запропонував погодити заявникам межу земельної ділянки площею 0,0841 га на вул.Сковороди, 40 в м.Калуші для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка)  зі сторони земельної ділянки, яку орендує гр.Гушпіт О.О., по визначеній межі, яка сформувалась після проведеної інвентаризації.

         При цьому, запропонував погодити межі земельної ділянки площею 0,0841 га на вул.Сковороди, 40 в м.Калуші для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) без підпису суміжних землекористувачів -  гр. Кучери Л.З. та Шеленко М.П. у зв’язку з їх відсутністю по існуючим межам земельних ділянок (встановлених огорожах), які знаходяться у їх користуванні. 

              Голосували:                                                            «за»                   5





 

 

 

        Вирішили: 

        Погодити гр. Пухті Петру Івановичу, Пухті Ганні Йосипівні, Нестеренко Роксолані Петрівні межі  земельної ділянки площею 0,0841 га на вул.Сковороди, 40 в м.Калуші для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) без підпису суміжних землекористувачів -  гр. Кучери Л.З., Шеленко М.П. по існуючим межам земельних ділянок (встановлених огорожах), які знаходяться у їх користуванні; зі сторони земельної ділянки площею 1,2965 га (кадастровий номер: 2610400000:42:002:0072), яку орендує гр.Гушпіт О.О.,  по визначеній межі, яка сформувалась після проведеної інвентаризації.

 

 

Голова комісії:                                    _________________  Володимир Мельник

Секретар комісії:                                _________________  Елла Гергічна

Члени комісії:                                     ________________   Юрій Рекунов

                                                              ________________   Анатолій Собчук

                                                              ________________   Любомир Онуфрик