ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

548

Дата реєстрації:

14.07.2023

Проголосовано:

27.07.2023 11:29:42

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 548

Текст:

 

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  враховуючи лист КП «Калуська енергетична компанія» від 13.07.2023 №454 і рекомендації постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада

 

ВИРІШИЛА:


  1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах КП «Калуська енергетична Компанія» (звернення додається).


 


  1. Контроль за виконанням  цього рішення  покласти на заступника міського голови міської ради Богдан Білецький.


 

 

 

      Міський голова                                                                   Андрій НАЙДА

 

  

 

Кабінету Міністрів України

 

ЗВЕРНЕННЯ

Калуська міська рада впродовж опалювальних сезонів  2021-2022 та 2022-2023 років не допустила збільшення тарифів на послуги теплопостачання для споживачів відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання в опалювальному періоді 2021/2022 років, укладеного 30 вересня 2021 року між Асоціацією міст України, Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України та НАК «Нафтогаз України», а також на підставі Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування». Калуською міською радою надавалася необхідна фінансова підтримка КП «Калуська енергетична компанія» з бюджету Калуської міської територіальної громади для забезпечення безперебійного теплопостачання. 

Однак, держава не виконала взяті на себе зобов’язання щодо компенсації  різниці в тарифах підприємствам за 2022 рік. Це призвело до зростання заборгованості КП «Калуська енергетична Компанія» за природний газ  перед ТзОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». За таких умов, підготовка до опалювального сезону 2023-2024 років, його початок та  проходження перебувають під загрозою зриву.

З метою запобігання зриву майбутнього опалювального сезону 2023-2024 років, для забезпечення належної підготовки до проходження наступного опалювального сезону, просимо Кабінет Міністрів України  забезпечити до 01 вересня 2023 року погашення заборгованості різниці в тарифах КП «Калуська енергетична Компанія» в сумі 6 668,0 тис. грн.

 

 

 

Прийнято на             сесії  восьмого демократичного скликання    

Калуської міської ради                    року