ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

601

Дата реєстрації:

26.07.2023

Проголосовано:

27.07.2023 11:41:05

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 601

Текст:

 

 Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи службову записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Погодити проєкт Меморандуму про взаєморозуміння з філією компанії «Людина в Біді» в Україні  (додається).

2. Уповноважити міського голову Андрія Найду від Калуської міської ради укласти з філією компанії «Людина в Біді» в Україні Меморандум про взаєморозуміння.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

 

Міський голова                                                 Андрій НАЙДА
                                                                                     ПОГОДЖЕНО

                                                                                                  рішенням міської ради

                                                                                                ___________ № _____

                                                                                                Секретар міської ради

 

                                                                                                    Віктор ГІЛЬТАЙЧУК 

 

 MEMORANDUM ON UNDERSTANDING

 (МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ)

between (між)

 Kalush City Concil

(Калуською  міською  радою)


and (i)

Branch of the organization People in Need Ukraine

(філією компанії «Людина в Біді» в Україні)











Цей Меморандум про взаєморозуміння (далі МпВ) покликаний стати основоположним документом про співробітництво в програмах та проєктах з гуманітарної допомоги та розвитку  за підтримки донорів в Україні. Даний Меморандум є заявою про наміри між Сторонами, не має статусу договору, не створює будь-які юридичні права та обов'язки чи будь-які правові відносини.

Цей Меморандум є передумовою і підставою для співпраці.

Сторони цього МпВ погоджуються працювати разом, щоб населення, яке постраждало внаслідок збройного конфлікту, могло користуватися своїми основними правами, мало доступ до життєвонеобхідних та основних послуг, було захищеним від жорстокого поводження, насильства, зневаги та експлуатації, а також допомагати такому населенню подолати негативні наслідки збройнoго конфлікту.

 

  1. Сторони МпВ


 

Сторонами цього МпВ є Філія компанії «Людина в біді» (Člověk v tísni) в Україні в особі  директора з програм у Західному регіоні Лукаша Якельского, , який діє на підставі Довіреності №1856, виданої 08.06.2022 директором філії компанії «Людина в біді» (Člověk v tísni) Анною Богуславою Дудою. (надалі - PIN Ukraine),  та Калуська міська рада, в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

які надалі разом іменуються "Сторонами", а кожна окремо "Стороною".

Даний МпВ не виключає можливість кожної Сторони незалежно співпрацювати з іншими гуманітарними організаціями та організаціями з розвитку в Україні чи за її межами.

 

  1. Принципи / цінності


У своїй діяльності Сторони керуються основоположними гуманітарними принципами гуманності, нейтральності, неупередженості та незалежності.

Сторони мають спільні інтереси щодо ініціювання позитивних довготривалих змін у  житті населення, постраждалого від збройного конфлікту. Сторони будуть співпрацювати для досягнення спільних  цілей та підтримуватимуть одна одну в досягненні індивідуальних результатів.

 

 

  1. Принципи роботи


 

Сторони погоджуються:

  • розвивати відносини в дусі відкритості, чесності та взаємної поваги;

  • уникати конфлікту інтересів в спільних проєктах;

  • докладати всі можливі зусилля для досягнення спільних цілей;

  • обмінюватися інформацією, важливою для реалізації проєктів та безпеки персоналу;

  • утриматися від будь-яких дій, що можуть негативно позначитися на роботі іншої сторони;

  • чітко та належним чином дотримуватися всіх домовленостей в рамках спільних проєктів;


 

 

В напрямку доступності житла:

Сторони погоджуються співпрацювати з метою забезпечення доступності житла для внутрішньо переміщених осіб і вразливих груп місцевого населення у Калуській міській територіальній громаді, Калуського району, Івано-Франківської області, реалізовуючи такі завдання:

Розширення фонду соціального житла (квартир), виключно з метою покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб і вразливих верств населення, що проживають на території Калуської міської територіальної громади, використовуючи програми оренди без права викупу житла

 

  1. Ролі та обов'язки Сторін:


 

PIN Ukraine відповідає за:

 

  • загальну стратегію розвитку та імплементації програм та проєктів;

  • підтримку ефективних контактів з донорами;

  • загальну координацію імплементації та моніторинг програм та проєктів;

  • підтримку розвитку потенціалу Сторін, включаючи, але не обмежуючись наданням консультацій та  навчаннями, що стосуються професійної діяльності, управління організацією, програмами та проєктами тощо.


 

В напрямку доступності житла:

Уразі підтвердження намірів, PIN бере на себе зобов’язання щодо організації проведення реконструкції об’єкта незавершеного будівництва і створення 4х окремих квартир, площею до 40м2, відповідно до узгодженого плану за адресою: вул. Михайла Грушевського, 85, с. Пійло, Калуський район, Івано-Франківська область

 

   

Калуська міська рада за:

 

  • надання всебічної підтримки у впровадженні проєктів в співпраці з PIN Ukraine;




  • залучення досвідчених спеціалістів до реалізації проєктів  в співпраці з PIN Ukraine;

  • забезпечення внутрішньої координації спеціалістів для успішної реалізації проєктів;

  • надання інформаційної підтримки щодо спільних активностей  з PIN Ukraine.


 

 

В напрямку доступності житла:

Калуська міська рада підтверджує наміри щодо прийняття рішення можливої передачі об’єкта незавершеного будівництва за адресою:  вул. Михайла Грушевського, 85, с. Пійло, Калуський район, Івано-Франківська область в фонд соціального житла Калуської міської територіальної громади.

 

Пріоритетність надання внутрішньо переміщеним особам житлових приміщень із фонду визначається за кількістю балів, що набере внутрішньо переміщена особа/сім’я, за системою нарахування балів прописаною в пункті №20 Постанови Кабінету Міністрів України № 495 від 29 квітня 2022 року про порядок формування фондів житла.

 

5. Відповідальність

 

Даний  МпВ є безоплатним. Цей  МпВ не створює матеріальних та фінансових зобов’язань для Сторін. Сторони не несуть майнової відповідальності за невиконання, або неповне виконання Угоди, враховуючи її сутність та безоплатність.

 

В напрямку доступності житла:

Щоб забезпечити імплементацію цього Меморандуму та досягнення його цілей, буде створено Наглядову раду проєкту, яка включатиме: Муніципальний орган управління, місцеву громадську організацію/фонд та представників організації «Людина в біді». Наглядова рада Проєкту щодо забезпечення житлом буде зобов’язана здійснювати загальний нагляд і контроль, розробляти політику та правила Житлового проєкту.

6. Контактні особи

 

Сторони погоджуються визначити контактних осіб  для співпраці.

Сторони письмово повідомляють одна одну про визначених контактних осіб (із зазначенням імені, посади, адреси електронної пошти, номеру телефону) не пізніше ніж протягом 10 (десяти) робочих днів з дня підписання цього МпВ.

 

У разі зміни контактної особи,  Сторони якнайшвидше письмово повідомляють одна одну,  із зазначенням  імені, посади, адреси електронної пошти, номеру телефону нової контактної особи.

 

 

7. Вирішення конфліктів

 

Сторони приєднються до даного МпВ у дусі взаємної довіри і очікують, що усі непередбачені суперечливі питання, які можуть виникнути у процесі розвитку співробітництва, будуть вирішуватися мирним шляхом за допомогою діалогу та переговорів.

 

8. Зміни та доповнення

 

Зміни та доповнення до цього МпВ можуть вноситися у будь-який час лише за письмовою згодою обох Сторін.

 

 

9. Строк дії та порядок розірвання

 

Даний меморандум укладається терміном на один рік з дня його підписання.

Дія цього МпВ автоматично продожується на наступний рік, якщо жодна зі Сторін письмово не повідомить іншу про свій намір припинити його дію не пізніше як за один місяць.

Будь-яка зі сторін МпВ, може припинити його дію, повідомивши про це іншу сторону. МпВ вважається припиненим після спливу 20 календарних днів з дня відправлення повідомлення про припинення та не потребує укладання додаткових угод.

Після цього, МпВ втрачає чинність, за винятком врегулювання пртензій, що виникли до того дня, в який МпВ втратив чинність, а також будь-якої поточної діяльності з реалізації конкретних проектів в рамках цього МпВ.

 

10. Зауваження про конфіденційність

 

Сторона усвідомлює, що її персональні дані або персональні дані її представників, надані в цьому МпВ, зберігатимуться у внутрішніх системах PIN з метою виконання домовленостей за цим МпВ, а також на період його дії та далі протягом періоду, який вимагається донором, який фінансує проєкт, або законодавством, що є обов’язковим для PIN. Інша інформація щодо обробки цих даних за допомогою PIN надається на веб-сайті PIN: https://ukraine.peopleinneed.net/ua/politika-zakhistu-personalnikh-danikh-1s

 

11. Інші положення

 

Цей МпВ складений у 2 (двох) двомовних примірниках англійською та українською мовами на 6 аркушах, по 1 (одній) для кожній із Сторін які мають однакову юридичну силу.

У випадку виявлення відмінностей між англійською та українською версіями МпВ, версія українською мовою матиме переважну силу.



Цей МвП вступає в силу з дня його підписання двома Сторонами.