ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

Рішення:

Прийнято

Сесія:

L

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

573

Дата реєстрації:

14.07.2023

Проголосовано:

31.08.2023 10:40:56

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 573

Текст:

 
















 

Про  внесення змін в Регламент Калуської міської ради


 

   

 

    Відповідно до ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, на виконання протокольного доручення, висловленого в ході пленарного засідання міської ради 29.06.2023, враховуючи пропозиції депутатів та рекомендації постійної комісії з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни в Регламент Калуської міської Ради восьмого демократичного скликання, а саме викласти в новій редакції :


п.1 ст.2

Рада проводить засідання у сесійній залі Ради (м. Калуш, вул. Шевченка, 11, Концертний зал) або в іншому місці, визначеному міським головою або секретарем Калуської міської ради (надалі – секретар ради), визначеним в розпорядженні про скликання сесії.

п.5 ст.3

 Організація висвітлення діяльності Ради, її органів та посадових осіб покладається на відділ інформаційної роботи виконавчого комітету міської ради.

п.6 ст.3

    Гласність засідань Ради забезпечується шляхом проведення у залі засідань фото- і відео-, звукозапису.

п.4 ст.6

 Для сприяння у здійсненні депутатської діяльності на офіційному веб-сайті Ради створюється інтернет-приймальня кожного депутата Ради, яка забезпечує прийняття звернень виборців і об’єднань громадян через мережу Інтернет.

 

п.3. ст. 9-1

  Головує на засіданнях погоджувальної ради секретар Ради, а в разі його відсутності – міський голова, або вибраний поміж присутніх з правом ухвального голосу простою більшістю голосів керівник однієї з фракцій. Протокол засідання погоджувальної ради ведеться відділом організаційно-правової роботи ради, підписується головуючим на засіданні та працівником, що вів протокол.

Протокол засідання погоджувальної ради є відкритим та оприлюднюється на офіційному сайті Калуської міської ради.

 

п.1 ст. 22

 

Чергові сесії скликаються не рідше одного разу на місяць, переважно в останній четвер місяця. У разі, якщо на останній четвер місяця припадає святковий або неробочий день, то сесія Ради переноситься на інший день.

 

п. 9 ст. 22

 Установити, що в окремих випадках (карантин, надзвичайна ситуація, непередбачувані обставини тощо):

1) пленарні засідання міської Ради, постійних комісій Ради можуть проводитися в режимі відеоконференції або аудіоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування;

2) у разі відсутності в положенні про постійні комісії порядку проведення дистанційних засідань, такий порядок визначається міським головою, а у випадках, передбачених цим Законом, особою, яка виконує ці повноваження чи головує на засіданні колегіального органу, до внесення змін у відповідне положення;

3) порядок проведення дистанційних засідань повинен забезпечувати:

можливість реалізації прав депутатів міської Ради, ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні колегіального органу;

встановлення та фіксацію результатів голосування щодо кожного питання;

4) до порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання;

5) рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів, і населення не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання міської Ради. Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті Ради з одночасним направленням цієї інформації та проєктів актів із супровідними документами на офіційну електронну адресу кожного депутата міської ради.

Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання

 

ст.23

1. Порядок денний сесії Ради формує міський голова враховуючи:

1.1. затверджений план роботи Ради;

1.2. пропозиції секретаря ради;

1.3. пропозиції депутатських фракцій, постійних комісій, депутатів;

1.4. пропозиції виконавчого комітету, виконавчих органів Ради;

1.5. пропозиції, внесені у порядку місцевих ініціатив та громадських слухань.

2. Першими в порядку денному розглядаються питання, які потребують для прийняття рішення 2/3 голосів від загального складу Ради.

3. Не рідше одного разу на рік на розгляд Ради вносяться питання:

 - про роботу постійних або тимчасових контрольних комісій;

 - про роботу комунальних підприємств міської ради;

- про роботу виконавчого комітету та структурних підрозділів міської Ради.

4. Не рідше одного разу на квартал до порядку денного обов’язково вноситься питання про заслуховування інформації  про виконання бюджету та рух коштів у позабюджетних фондах;

5. Пропозиція щодо кожного питання, яке пропонується включити до проєкту порядку денного сесії, подається з проєктом рішення, яке пропонується прийняти за цією пропозицією, підготовленим згідно з вимогами статті 25 цього Регламенту.

 

п.5 ст.25.

Друкований примірник проєкту рішення повинен мати такі реквізити: на лицевій стороні бланку рішення Ради – назва рішення, нижче – текст проєкту рішення; на зворотному боці бланку рішення Ради – перелік погоджувальних підписів (віз), а також – виконавець (розробник) проєкту.

 

п.8.5 ст.25.

юриста (юрисконсульта) виконавчого органу ради та начальника юридичного відділу виконавчого комітету.

 

п.11 ст.25.

  Завізований проєкт рішення виконавець повертає у відділ організаційно-правової роботи Ради не пізніше ніж за сім днів до проведення пленарного засідання Ради разом з оригіналами або засвідченими копіями документів, на підставі яких готувався документ.

 

п.8 ст.30.

  Питання, не розглянуті на поточному пленарному засіданні, підлягають розгляду на наступному пленарному засіданні у визначеній послідовності.

 

 

п. 13 ст. 39

     У разі порушення процедури голосування або виникнення перешкод під час його проведення, негайно проводиться переголосування без обговорення.

Або в разі якщо у депутата з технічних причин не спрацював планшет для голосування, депутат встає і заявляє свою позицію - «за», «проти», «утримався» та пише відповідну заяву на ім’я головуючого. Про цей факт  робиться запис у Протоколі пленарного засідання.

 

 

  1. Контроль за виконання даного рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.


 

 

 

Міський голова                                                           Андрій НАЙДА