ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Соколовський Юрій Володимирович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

902

Дата реєстрації:

17.10.2023

Проголосовано:

26.10.2023 11:52:57

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 902

Текст:

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись частиною 1 статті 8 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» та враховуючи службову записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Погодити проєкт Договору про співробітництво Калуської міської територіальної громади з Верхнянською сільською територіальною громадою, в межах якого передбачається створення освітнього простору для онлайн і офлайн комунікації педагогів в сфері професійного розвитку, право комунальної власності на який належить Калуській міській територіальній громаді.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

 

 

 

          Міський голова                                                     Андрій НАЙДА

                   
ПОГОДЖЕНО

рішення міської ради

_________ № _____

Секретар міської ради

Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

 

ДОГОВІР

ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

У ФОРМІ РЕАЛІЗАЦІЇ СПІЛЬНИХ ПРОЄКТІВ

 

м. Калуш                                                                   ___ ________ 2023 року

 

Калуська міська територіальна громада  через Калуську міську раду в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, яка надалі іменується Сторона-1, та Верхнянська сільська територіальна громада через Верхнянську сільську раду в особі сільського голови Маліборського Михайла Богдановича, яка надалі іменується Сторона-2, а разом іменуються Сторони або суб’єкти співробітництва, уклали цей Договір про таке.

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Сторони підготували  цей  Договір із дотриманням вимог, визначених  Законом України «Про співробітництво територіальних громад» , окрім статей 5-8 цього Закону відповідно до п.2 статті 11 зазначеного Закону.

1.2. Підписанням цього Договору Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво у формі реалізації спільних проектів, що передбачає координацію діяльності суб’єктів співробітництва та акумулювання ними на визначений період ресурсів з метою спільного здійснення відповідних заходів.

1.3. У процесі співробітництва Сторони зобов’язуються визначати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.

2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

2.1. Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про співробітництво територіальних громад», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», а також з метою вирішення питань місцевого значення в галузі освіти, створення умов для професійного зростання та розвитку педагогічних працівників закладів освіти міської та сільської рад – Сторін за даним Договором, Сторони домовились про реалізацію спільного проекту «Створення освітнього простору для онлайн і офлайн комунікації педагогів в сфері професійного розвитку» (далі – Проект).

2.2. Метою реалізації Проекту є розширення кола спілкування, мережування досвіду педагогів, залучення кращих фахових практик, психологічна підтримка педагогів, надання фахових онлайн-консультацій та здійснення супроводу педагогічних працівників у їх професійному зростанні та інші заходи, спрямовані на досягнення мети Договору.

2.3. Проект реалізується впродовж 1 року, починаючи із 1 листопада 2023 року.

3. УМОВИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ, ЙОГО ФІНАНСУВАННЯ

ТА ЗВІТУВАННЯ

3.1. Перелік заходів в рамках реалізації Проєкту:

3.1.1. Підготовка до реалізації Проєкту, у ході якої буде проведена роз’яснювальна кампанія у закладах освіти населених пунктів Калуської міської та Верхнянської сільської територіальних  громад,  щодо умов та мети співробітництва.

3.1.2. Реалізація технічної складової Проєкту:

3.1.2.1.У ході даного етапу Калуською міською територіальною громадою (Стороною-1) через управління освіти Калуської міської ради для Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Калуської міської ради»  будуть проведені закупівлі відповідно до норм Закону України «Про публічні закупівлі», а також придбані необхідні засоби, що будуть використовуватись для реалізації Проєкту.

3.1.2.2. Верхнянською сільською територіальною громадою (Стороною 2) в установленому порядку буде забезпечена участь педагогічних працівників у заходах, що забезпечуватимуть реалізацію цього Проєкту.

3.2. Суб'єкти співробітництва беруть участь у реалізації заходів Проєкту у формі:

3.2.1. Калуська міська територіальна громада через Комунальну установу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Калуської міської ради» узагальнює та поширює інформацію з питань професійного розвитку педагогічних працівників; організовує та проводить семінари, вебінари, майстер-класи, тренінги, практикуми за очно та/або дистанційною формами підвищення кваліфікації; організовує та проводить консультування педагогічних працівників з питань планування та визначення траєкторії їх професійного розвитку, проведення супервізії, розроблення документів закладу освіти, особливостей організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, у т.ч. з використанням технологій дистанційного навчання.

3.2.2.Верхнянська сільська територіальна громада (Сторона 2) створює умови для отримання педагогічними працівниками громади послуг за напрямками згідно з Договором; здійснює організаційне забезпечення участі педагогічних працівників у заходах, що проводяться Стороною 1.

3.3. Умови реалізації заходів Проекту здійснюється за умови повного дотримання умов Договору Сторонами.

3.4. Фінансування Проекту здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України та у порядку, передбаченому частиною 3 статті 93 за рахунок коштів місцевих бюджетів Сторін згідно з п.2 частини 1 статті 89 або за рахунок інших джерел фінансування не заборонених законодавством.

3.5. Координація діяльності суб’єктів співробітництва здійснюється Стороною-1. Зміни до умов реалізації Договору, представництво інтересів сторін даного Договору в державних і недержавних організаціях, зміни до умов реалізації даного Проєкту обговорюються Сторонами на спільних засіданнях, що ініціюються Сторонами.

3.6. Сторона-1 подає до Міністерства розвитку громад та територій України відповідно до статті 17 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» звіт про здійснення співробітництва, передбаченого цим Договором.

4. ПОРЯДОК НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ДОГОВОРУ,

ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА/ЧИ ДОПОВНЕНЬ ДО ДОГОВОРУ

4.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками Сторін та діє впродовж 1 року.

4.2. Зміни та/чи доповнення до цього Договору допускаються лише за взаємною згодою Сторін і оформляються додатковим договором, який є невід’ємною частиною цього Договору.

4.3. Внесення змін та/чи доповнень до цього Договору здійснюється в тому ж порядку як і його укладення, крім випадків приєднання до цього Договору, що здійснюється у порядку, визначеному в статті 9-2 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

5. ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ

5.1. Цей Договір припиняється у разі:

5.1.1. закінчення строку його дії;

5.1.2. досягнення цілей співробітництва;

5.1.3. невиконання суб’єктами співробітництва взятих на себе зобов’язань;

5.1.4. відмови від співробітництва однієї із Сторін, відповідно до умов цього Договору, що унеможливлює подальше здійснення співробітництва;

5.1.5. банкрутства утворених у рамках співробітництва підприємств, установ та організацій комунальної форми власності;

5.1.6. нездійснення співробітництва протягом року з дня набрання чинності цим Договором;

5.1.7. прийняття судом рішення про припинення співробітництва.

5.2. Припинення співробітництва здійснюється за згодою Сторін у порядку, визначеному Законом України «Про співробітництво територіальних громад», та не повинно спричиняти зменшення обсягу та погіршення якості надання відповідних послуг.

5.3. Припинення співробітництва Сторони оформляється відповідним договором у кількості примірників, що відповідає кількості Сторін Договору на дату його припинення, та один примірник додатково для Мінінфраструктури, кожен з яких має однакову юридичну силу.

Один примірник договору про припинення співробітництва Калуська міська рада    надсилає   Мінінфраструктури   протягом  7   робочих   днів   з дати  підписання його усіма Сторонами.

 

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

ТА ПОРЯДОК РОЗВ’ЯЗАННЯ СПОРІВ

6.1. Усі спори, що виникають між Сторонами з приводу виконання умов цього Договору або пов’язані із ним, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами, а у випадку недосягнення згоди між ними − у судовому порядку.

6.2. Сторони несуть відповідальність одна перед одною відповідно до законодавства України.

6.3. Сторона звільняється від відповідальності за порушення зобов’язань  згідно з цим Договором, якщо вона доведе, що таке порушення сталося внаслідок дії непереборної сили або випадку.

6.4. У разі виникнення обставин, зазначених у пункті 6.3. цього Договору, Сторона, яка не може виконати зобов’язання, передбачені згідно з цим Договором, повідомляє іншу Сторону про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин не пізніше 5 днів з дати їх настання і припинення. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про неможливість виконання Стороною зобов’язань, передбачених згідно із цим Договором, позбавляє Сторону права на звільнення від виконання своїх зобов’язань у зв’язку із виникненням обставин, зазначених у пункті 6.3. цього Договору.

7. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

7.1. Усі правовідносини, що виникають у зв’язку з виконанням цього Договору і не врегульовані ним, регулюються нормами законодавства України.

7.2. Цей Договір укладений на 3 (трьох) аркушах у кількості 3 (трьох) примірників, що мають однакову юридичну силу, з розрахунку по одному примірнику для кожної із Сторін та один примірник − для Мінінфраструктури.

7.3. Калуська міська рада надсилає один примірник цього Договору протягом 7 (семи) робочих днів з дати підписання його усіма Сторонами до Мінінфраструктури для внесення його до реєстру про співробітництво територіальних громад.

8. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ

ТА ПІДПИСИ СТОРІН












Калуська міська рада

 

77300, Україна,

Івано-Франківська обл., м. Калуш,

вул. Івана Франка,1

 

 

 

Міський голова
Верхнянська сільська рада

 

77324, Україна, Івано - Франківська

область, Калуський район, с. Верхня,

вул. Шевченка, 72

 

 

Сільський голова

 
                                   Андрій НАЙДА

___________________
                     Михайло МАЛІБОРСЬКИЙ