ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Соколовський Юрій Володимирович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LVII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1073

Дата реєстрації:

08.12.2023

Проголосовано:

14.12.2023 12:01:45

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1073

Текст:



Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги службову записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського та враховуючи рекомендації постійної  комісії міської ради з питань з гуманітарної роботи, законності та  антикорупційної політики, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Погодити проєкт Меморандуму про співпрацю між Західним регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Калуською міською радою (додається).

2. Уповноважити міського голову Андрія Найду від Калуської міської ради укласти з Західним регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Меморандум про співпрацю.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

 

 

 

          Міський голова                                                     Андрій НАЙДА

  

                                                        ПОГОДЖЕНО

                                                                   рішення міської ради

                                                                    ___________ № _____

                                                                   Секретар міської ради

 

                                                                  Віктор ГІЛЬТАЙЧУК 

 

МЕМОРАНДУМ ПРО CПI ВПРАЦЮ

МІЖ ЗАХІДНИМ РЕГІОНАЛЬНИМ ЦЕНТРОМ 3 НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПPABOBOÏ ДОПОМОГИ ТА КАЛУCЬКОЮ МІСЬКОЮ РАДОЮ

 

м. Калуш                                                                                  2023 року

 

Цей Меморандум про співпрацю (далі — Меморандум) укладається між Західним регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі - Центр), який діє: на підставі наказу Міністерства юстиції України від 08.05.2023 N1733/5, наказу Координаційного центру з надання правової допомоги від 03.07.2023 року 61 «Про затвердження Положення про Західний регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги» в особі директора Хондогій  Ірини  В’ячеславівни (з однієї сторони) та Калуською міською радою, яка діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в особі міського голови  Найди Андрія Михайловича (з іншої сторон и), (далі — Сторони ).

усвідомлюючи необхідність забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав, свобод та законних інтересів громадян в частині забезпечення та реалізації їх права на безоплатну правову допомогу, прагнення українського народу повернутися до європейської спільноти шляхом підписання Угод и про Аcoцiaцію з Європейським Союзом та реформування країни

бажаючи сприяти поєднанню зусиль п ід час проведення  спільних та скоординованих заходів,

прагнучи забезпечити максимальну ефективність здійснюваних заходів при досягненні спільних цілей,

домовилися про таке:

 

  1. Мета та загальні положення


1.1 Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль Сторін, спрямованих на співпрацю в частині забезпечення права на безоплатну правову допомогу.

1.2 Цей Меморандуми слід розглядати як основу для розроблення подальших заходів, спрямованих на розвиток взаємодії i співробітництва Сторін у межах повноважень, визначених ним, Конституцією та законами України.

1.3. Цей Меморандум є документом, на підставі якого Сторони мають здійснювати координацію своїх дій для досягнення мети, встановленої цим Меморандумом.

         1.4      Сторони виражають готовність до здійснення взаємовигідного співробітництва у визначених цим Меморандумом напрямах співпраці.

  1. Сторони діють відповідно до цього Меморандуму, а також відповідно до інших угод та/або договорів, які можуть бути укладені між Сторонами.

  2. Сторони мають намір забезпечувати одна одній всебічну підтримку для розвитку співробітництва Сторін згідно з положеннями цього Меморандуму та інформувати одна одну про заходи, спрямовані на його розвиток.


 


  1. Напрями співпраці


2.1 Задля досягнення мети цього Меморандуму Сторони домовляються про співпрацю за такиминапрямами:

2.1.1. створення належних умов для забезпечення права на безоплатну правову допомогу;

2.1.2. здійснення моніторингу та аналізу існуючих проблем соціальної та правової захищеності з метою удосконалення діючих та розроблення нових механізмів забезпечення захисту прав громадян;

2.1.3. організація спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей та інших заходів;

2.1.4. розроблення та розповсюдження інформаційних матеріалів щодо  права на безоплатну правому допомогу;

2. 1.5.  розміщення інформації, зміст якої може становити спільний інтерес на веб-сайтах Сторін;

2.1.6. інші узгоджені напрями співпраці.

 

  1. Організація співпраці


3. 1 . Для досягнення визначеної у Меморандумі мети координація  діяльності Сторін буде здійснюватися шляхом:

3.1.1. визначення розроблення пропозиційщодо спільноїреалізації завдань та заходів, визначених цимМеморандумо




3.1.3. проведення спільних заходів (робочих зустрічей, нарад, круглих столів, конференцій тощо) для обговорення питань, пов'язаних із реалізацією заходів у ранках співробітництва;  

3.1.4. інформування про проведення спільних заходів та спільних ініціатив у рамках виконання цього Меморандуму у засобах масової інформації, на веб-ресурсах Сторін тощо.

3.1.5. здійснення будь-яких інших форм співпраці, що попередньо узгоджені Сторонами.

3.2. Для досягнення мети, встановленої цим Меморандумом:

3.2.1. сторони забезпечують інформування, про порядок реалізації ними права на безоплатну правову допомогу, визначений Законом України «Про безоплатну правничу допомогу».

3.2.2. центр забезпечує надання безоплатної правової допомоги громадянам відповідно до Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».

3.3. при реалізації цього меморандуму кожна із Сторін надає одна одній право поширювати інформацію про свої партнерські відносини і загальнодоступну інформацію про іншу Сторону при роботі з іншими партнерами, у засобах масової інформації, на веб-ресурсах, відповідній друкованій чи рекламній продукції тощо.

3.4. сторони беруть на себе зобов’язання зберігати конфіденційність персональної інформації, що стала відома у зв’язку з реалізацією Меморандуму, відповідно до вимог законодавства.

 

4. Строк дії Меморандуму

4.1. Цей меморандум укладено у двох примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу.

4.2. Меморандум укладається строком на три роки.

4.3. У разі припинення дії цього Меморандуму заходи, які було розпочато на підставі Меморандуму і не завершено протягом строку його дії, продовжуються і завершуються згідно з умовами, що були раніше погоджені Сторонами, за винятком випадків, коли завершити ці заходи неможливо.

 

5. Інші положення

5.1. Будь-які зміни чи доповнення до цього Меморандуму вносять за письмовою згодою Сторін і стають його невід’ємною частиною.

5.2. Будь-які спірні питання щодо тлумачення або застосування положень цього Меморандуму вирішують Сторонами шляхом проведення консультацій та досягнення взаємної згоди.

 

 

 



Директор Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

 

 

_____________ І.В. ХОНДОГІЙ

 

Голова

Калуської міської ради

 

 

 

_________________ А.М. НАЙДА