ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


ГУШ Надія Богданівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

192

Дата реєстрації:

28.02.2024

Проголосовано:

29.02.2024 10:55:16

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 192

Текст:

 

 

Відповідно до Конституції України, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада

ВИРІШИЛА:


  1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо надання субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (додається).

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Надію Гуш.


 

Міський голова                                               Андрій НАЙДА

 

 

 
Кабінету Міністрів України

 

 
ЗВЕРНЕННЯ


Законом України «Про освіту» встановлено державні гарантії права на отримання освіти особами з особливими освітніми потребами.

Порядком та умовами (Постанова Кабінетів Міністрів України від 14.02.2017 №88) передбачено механізм надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами(ООП). За рахунок субвенції здійснюється оплата за проведення (надання) додаткових психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових занять, що визначені індивідуальною програмою розвитку особам, які здобувають освіту в інклюзивних класах (групах) закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Щорічно така субвенція повинна надходити місцевим бюджетам для проведення вищевказаних потреб (послуг). Так у 2023 році Департаментом освіти і науки Івано-Франківської ОДА розподілено субвенцію для Калуської міської територіальної громади у сумі 811 700,00 гривень, що було недостатнім для виплати заробітної плати в повному обсязі. Тому додатково з місцевого бюджету дофінансовано понад 867 тисяч гривень. У 2024 році субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами не перерахована. У зв’язку з незабезпеченістю фінансовим ресурсом зазначеної субвенції на оплату корекційних занять в закладах освіти Калуської територіальної громади проведено та неоплачено у 2024 році корекційних занять на суму ----- гривень.

Діти з особливими освітніми потребами мають вчасно отримувати якісні освітні послуги, можливість соціалізації та систематичну психологічну та корекційну підтримки під час освітнього процесу.

Тому у відповідності до п.5 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, просимо своєчасно розподілити та перерахувати кошти до місцевого бюджету.