ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:




Доповідачі:



Юрій Соколовський

Статус:

На розгляд наступної чергової сесії

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ
ДРУК

ПРОЄКТ РІШЕННЯ
№ 334 від 12.04.2024
Про організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція»

 
Про організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція»
 
 
З метою вибору на конкурсних засадах керуючої компанії індустріального парку «Галіція», шляхом організації та проведення відкритого конкурсу, для забезпечення економічного розвитку й підвищення конкурентоспроможності громади, активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури, відповідно до Закону України «Про індустріальний парк», керуючись статтею 26, частиною 1 статті 59 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Утворити конкурсну комісію з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція» та затвердити:
 
1.1. Умови конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція» (додаток 1);
 
1.2. Склад конкурсної комісії з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція» (додаток 2);
 
1.3. Порядок роботи конкурсної комісії з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція» (додаток 3);
 
1.4. Договір про створення та функціонування індустріального парку «Галіція» (додаток 4).
 
2. Доручити  конкурсній комісії підготувати конкурсну документацію та забезпечити організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція».
 
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького та постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики.
 
 
      Міський голова                                                                   Андрій НАЙДА
Додаток 1
рішення міської ради
«___»  ________2024 №_____
 
УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ
з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція»
 
1. Загальні положення
 
1.1.Умови  конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція»(надалі-умови конкурсу) розроблені відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 №280/97, «Про індустріальні парки» від 21.06.2012№5018-VI постанови Кабінету Міністрів України від 19.01.2022№25 «Про затвердження Порядку розгляду документів про включення індустріального (промислового) парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків», рішення Калуської міської ради від 27.04.2023№2093 «Про створення індустріального парку «Галіція».
 
1.2. Терміни, які використовуються у рішенні вживаються у визначених Законом України «Про індустріальні парки» значеннях.
 
1.3. Організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального  парку «Галіція» (надалі - конкурс) здійснює конкурсна комісія з вибору керуючої компанії індустріального парку (надалі – конкурсна комісія).
 
1.4. Претендентами на участь у конкурсі можуть бути створені згідно із законодавством України юридичні особи незалежно від організаційно - правової форми власності.
 
1.5. Об’єкт конкурсу: земельні ділянки розташовані на території Калуської міської територіальної громади та передбачені для створення і функціонування індустріального парку.
 
1.6. Завданням проведення конкурсу є визначення претендента, який запропонував кращі умови щодо створення та функціонування індустріального парку «Галіція» відповідно до умов конкурсу.
 
1.7. Ініціатор створення індустріального парку – Калуська міська рада (надалі - ініціатор створення) укладає договір з переможцем конкурсу про створення та функціонування індустріального парку.
 
1.8. Підставою для недопущення претендента до участі  в конкурсі з вибору керуючої компанії може бути неподання в заявці на участь у конкурсі  необхідної інформації, подання її в неповному обсязі або подання неправдивої інформації.
 
2. Інформування про проведення конкурсу.
 
2.1. Конкурсна комісія публічно оголошує відкритий конкурс з повідомленням у засобах масової інформації.
 
2.2. Конкурсна комісія забезпечує публікацію оголошення за 30 календарних днів до відкриття конкурсу про проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку у засобах  масової інформації та на офіційному  веб-сайті Калуської міської ради , в мережі Інтернет.
 
2.3. Інформація про оголошення конкурсу з вибору керуючої компанії має містити відомості щодо:
2.3.1. суб’єкта, що є Ініціатором створення індустріального парку;
2.3.2. концепції індустріального парку;
2.3.3. умов  конкурсу, затверджених ініціатором створення;
2.3.4. земельної ділянки, на якій передбачається створення індустріального парку;
2.3.5. строку, на який створено індустріальний парк;
2.3.6. місце та строк подання конкурсних пропозицій, місце отримання конкурсної  документації;
2.3.7. органу, до якого слід звертатися  за додатковою інформацією;
2.3.8. розмір реєстраційного внеску  та розрахунковий рахунок, на який його перерахувати.
 
2.4. За зверненням претендента конкурсна комісія надає йому необхідну додаткову інформацію про концепцію індустріального парку, земельну ділянку.
 
  
3. Конкурсна документація.
 
3.1. Після оголошення конкурсу кожна юридична особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, має право безоплатно отримати конкурсну документацію.
3.2. Конкурсна документація готується конкурсною комісією  та затверджується нею до моменту оголошення конкурсу.
 
3.3. Конкурсна документація безоплатно надається (за адресою, зазначеною в оголошенні про проведення конкурсу) або надсилається (електронною поштою)  претенденту після одержання від нього письмового запиту до конкурсної комісії.
 
3.4. Конкурсна документація має містити:
3.4.1. Вимоги з підготовки заявки на участь у конкурсі щодо надання:
3.4.1.1. відомостей про претендента на участь у конкурсі, його місцезнаходження;
3.4.1.2. бізнес-плану;
3.4.1.3. відомостей, які підтверджують можливість претендента забезпечити належне функціонування індустріального парку.
 
3.4.2.  Концепцію індустріального парку «Галіція», затверджену рішенням Калуської міської ради від 27.04.2023№2093 «Про створення індустріаль-ного парку «Галіція», яка відображає основні правові, організаційні, економічні умови його створення та функціонування.
 
3.4.3. Проєкт договору про створення та функціонування індустріального парку.
 
3.4.4. Перелік  критеріїв та методику оцінки конкурсних пропозицій.
 
3.4.5. Інформацію про валюту, у якій мають здійснюватися розрахунки конкурсної пропозиції.
 
3.4.6. Інформацію про мову (мови), якою (якими) мають бути складені конкурсні пропозиції.
 
3.4.7. Визначення способу, місця та кінцевого строку подання конкурсних пропозицій.
 
3.4.8. Порядок надання необхідної додаткової інформації про концепцію індустріального парку, земельну ділянку.
 
3.4.9. Розмір та порядок сплати реєстраційного внеску.
 
3.4.10. Прізвище, ім’я, по батькові, посаду та адресу однієї чи кількох посадових осіб Ініціатора створення, уповноважених здійснювати зв'язок з претендентами.
Конкурсна документація може містити також іншу інформацію,  відповідно до чинного законодавства України, яку конкурсна комісія вважає за необхідне до неї включити.
 
4. Реєстраційний внесок та порядок його сплати.
 
4.1. Претендент, який виявив бажання взяти участь у конкурсі, повинен сплатити реєстраційний внесок.
 
4.2. Сплата реєстраційного внеску підтверджуються відповідними платіжними документами та здійснюється до моменту отримання конкурсної документації.
 
4.3. Розмір реєстраційного внеску складає 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень 00 копійок.
 
4.4. Перерахування реєстраційного внеску здійснюється відповідно до чинного законодавства України.
 
 4.5. Реєстраційний внесок не повертається.
 
 4.6. Реквізити для внесення реєстраційного внеску: Одержувач: ГУК в Івано-Франківській області/Калуська міська територіальна громада, ЄДРПОУ: МФО: 899998, БАНК: Казначейство України (ЕАП), р/р:                     № UA388999980314090544000009614 Призначення платежу: 24060300: Інші надходження).
 
 
 
 
5. Порядок подання конкурсних пропозицій (заявок).
 
5.1. Конкурсна пропозиція подається конкурсній комісії в письмовій формі за підписом уповноваженої посадової особи, прошита, пронумерована та скріплена печаткою (за наявності) в закритому конверті.
5.2. Конкурсні пропозиції подаються протягом 30 (тридцяти) днів з дня оголошення конкурсу.
 
5.3. Конкурсні пропозиції отримані після закінчення строку подачі не розглядаються й повертаються претенденту в нерозпечатаних конвертах.
 
5.4. Претендент конкурсу може оформити та подати тільки одну конкурсну пропозицію.
 
5.5. Претендент конкурсу має право відкликати свою конкурсну пропозицію до кінцевого терміну подання, повідомивши про це конкурсну комісію письмово.
 
5.6. Інформація, що міститься в конкурсних пропозиціях претендентів, є конфіденційною й не підлягає розголошенню стороннім особам та іншим претендентам.
 
5.7. У випадку надходження конкурсних пропозицій лише від одного претендента - заявки, документи та матеріали, подані останнім, розглядаються протягом 10 днів з останнього дня, встановленого для їх подачі. У випадку надходження конкурсних пропозицій від двох та більше претендентів - строк їх розгляду становить не більше 30 днів з останнього дня, установленого для їх подачі. Конкурсна комісія розглядає заявки, подані претендентами, допущеними до участі в конкурсі, документи та матеріали з пропозиціями щодо умов створення індустріального парку, визначає їх відповідність умовам конкурсу, готує висновки щодо визначення кращих умов його створення та функціонування.
 
5.8. Конкурсна комісія повідомляє претендентів про допущення (недопущення) до участі в конкурсі.
 
5.9. Конкурсна комісія приймає рішення про допущення (недопущення) претендентів до участі в конкурсі з обґрунтуванням причин у разі відмови.
 
5.10. Конкурсна комісія має право звернутися в межах повноважень за підтвердженням інформації, наданої претендентами конкурсу, до органів державної влади, підприємств, установ, організацій відповідно до їх компетенції.
 
6. Визначення переможця конкурсу.
 
6.1. Переможцем конкурсу визнається претендент, який запропонував кращі умови функціонування індустріального парку відповідно до умов конкурсу.
 
6.2. На підставі висновків конкурсної комісії ініціатор створення впродовж десяти днів з останнього дня, встановленого для розгляду конкурсних пропозицій (заявок), приймає рішення про переможця конкурсу.
 
6.3. У разі якщо конкурсна пропозиція (заявка) надійшла лише від одного претендента, він може бути визнаний переможцем конкурсу за умови забезпечення реалізації визначених ініціатором створення умов конкурсу, а конкурс вважається таким, що відбувся.
 
6.4. Повідомлення про визначення переможця конкурсу надсилається конкурсною комісією переможцю не пізніше п'яти днів з дня прийняття рішення.
 
6.5. Результати оцінки конкурсних пропозицій претендентів не підлягають розголошенню до укладання договору про створення та функціонування індустріального парку, крім випадків, передбачених законом.
 
7. Відміна конкурсу.
 
 7.1. Конкурс може бути оголошений таким, що не відбувся, якщо :
 
 7.1.1. протягом строку прийняття конкурсних пропозицій не надійшло жодної конкурсної пропозиції (заявки);
7.1.2. усі подані конкурсні пропозиції (заявки) не відповідають умовам конкурсу, Концепції індустріального парку, затвердженої рішенням Калуської міської ради від 27.04.2023 №2093 «Про створення індустріального парку «Галіція».
 
8. Укладання та строк договору про створення та функціонування індустріального парку.
 
8.1. Ініціатор створення укладає договір з переможцем конкурсу про створення і функціонування індустріального парку після погодження всіх його умов. Якщо переможець конкурсу не підписав договір протягом 10 робочих днів після прийняття рішення про переможця конкурсу, або відмовився його підписувати, конкурсна комісія має право визначити переможця з числа інших учасників або приймає рішення про проведення нового конкурсу:
 
8.1.1. Ініціатор створення приймає рішення про проведення нового конкурсу із затвердженням нового складу конкурсної комісії у випадку відсутності конкурсних пропозицій претендентів на участь у конкурсі або припинення договору про створення та функціонування індустріального парку, в тому числі шляхом його дострокового розірвання через порушення його істотних умов.
 
8.1.2. Ініціатор створення визначає переможця з числа інших учасників у випадку порушення переможцем конкурсу терміну 10 робочих днів з укладання договору про створення та функціонування індустріального парку, перебіг якого починається з дня визначення його переможцем.
 
8.2. Договір про створення та функціонування індустріального парку укладається між ініціатором створення та вибраною згідно із Законом України «Про індустріальні парки» юридичною особою, яка після його підписання набуває статусу керуючої компанії.
 
 8.3. Договір про створення й функціонування індустріального парку укладається на 2 роки і може бути продовжений за згодою сторін у межах терміну, на який створено індустріальний парк.
 
8.4. Істотними умовами договору про створення й функціонування індустріального парку є: 8.4.1. предмет договору;
 
 8.4.2. строк договору;
 
8.4.3. наявність кадастрового номеру, визначення місця розташування та розміру земельної ділянки, на якій створено індустріальний парк;
 
8.4.4. порядок та умови облаштування індустріального парку;
 
8.4.5. порядок та умови здійснення наукової діяльності у межах індустріального парку;
8.4.6. порядок та умови залучення учасників;
8.4.7. порядок і умови надання учасникам прав на земельну ділянку та об'єкти в межах індустріального парку;
 
8.4.8. порядок та умови надання послуг і прав користування інженерно транспортною інфраструктурою;
 
8.4.9. правовий режим майна, створеного керуючою компанією в межах індустріального парку, а також переданого для використання майна, що є власністю ініціатора створення;
 
8.4.10. склад і порядок надання керуючою компанією звітності ініціатору створення та уповноваженому державному органу;
 
8.4.11. порядок набрання чинності договором;
 
8.4.12. порядок та умови страхування керуючою компанією активів ініціатора створення, отриманих у користування.
 
8.5. Зміни до договору про створення і функціонування індустріального парку вносяться за взаємною згодою сторін.
 
8.6. Реорганізація Керуючої компанії – юридичної особи не є підставою для розірвання договору про створення й функціонування індустріального парку. У разі такої ситуації передбачається заміна сторони в зобов‘язанні шляхом укладання відповідного договору.
 
8.7. Невід'ємними частинами договору про створення та функціонування індустріального парку є:
 
8.7.1. рішення Калуської міської ради 27.04.2023 №2093 «Про створення індустріального парку «Галіція»;
 
8.7.2. бізнес-план індустріального парку.
 
9. Припинення договору про створення та функціонування індустріального парку.
 
9.1. Договір про створення та функціонування індустріального парку припиняється в разі закінчення строку, на який його було укладено, якщо сторони не уклали відповідний договір про його продовження в межах терміну, на який створено індустріальний парк.
 
9.2. Договір про створення та функціонування індустріального парку може бути припинено достроково в разі:
 
9.2.1. істотного порушення однією зі сторін зобов'язань за договором;
9.2.2. ліквідації Керуючої компанії за рішенням суду, у тому числі у зв'язку з визнанням її банкрутом.
9.3. У разі припинення договору про створення та функціонування індустріального парку, Керуюча компанія зобов’язана повернути: Ініціатору – земельні ділянки, належних останньому на праві комунальної власності (площею 19,8035 га, що розташовані на вул. Промислова у м. Калуші; кадастрові номери: 2610400000:46:001:0080 – 10,7631 га та 2610400000:02:001:0152 – 9,0404 га; цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості) шляхом припинення відповідного договору оренди; або земельні ділянки, утворені за рахунок її поділу і не відчужені у власність учасників, а також об'єкти права власності на умовах, зазначених у договорі. Якщо керуюча компанія допустила псування земельної ділянки ініціатора створення, погіршення стану/знищення об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури та/або іншого майна ініціатора створення, розташованого в межах індустріального парку, вона зобов'язана відшкодувати йому збитки, якщо доведено, що це сталося внаслідок дій або бездіяльності цієї компанії.
 
9.4. У разі припинення договору про створення й функціонування індустріального парку в межах строку, на який його створено, Ініціатор створення проводять вибір Керуючої компанії згідно із Законом України «Про індустріальні парки».
 
9.5. У разі дострокового припинення договору про створення та функціонування індустріального парку, після підписання нового договору Керуюча компанія зобов'язана протягом п’яти робочих днів підписати договори про здійснення господарської діяльності в межах індустріального парку з усіма учасниками на умовах, що не погіршують становище учасників, обумовлене попередніми договорами.
 
9.6. У період між днем припинення договору про створення та функціонування індустріального парку та днем підписання договорів між керуючою компанією й учасниками про здійснення господарської діяльності в межах індустріального парку статус учасників залишається незмінним.
 
10. Набуття та втрата статусу керуючої компанії індустріального парку.
 
10.1. Юридична особа набуває статусу Керуючої компанії з дня укладання договору про створення та функціонування індустріального парку. Ініціатор створення протягом трьох робочих днів письмово повідомляє уповноважений державний орган про набуття юридичною особою – переможцем конкурсу статусу керуючої компанії.
 
10.2. Юридична особа втрачає статус Керуючої компанії з дня припинення договору про створення й функціонування індустріального парку. Ініціатор створення протягом того самого дня повідомляє уповноважений державний орган про втрату юридичною особою статусу керуючої компанії.
 
11. Права та обов'язки ініціатора створення індустріального парку
 
11.1. Ініціатор створення індустріального парку на землях комунальної власності – Калуська міська рада, в порядку та у спосіб, передбачені чинним законодавством зобов‘язується:
 
11.1.1. здійснити облаштування індустріального парку відповідно до умов договору про створення та функціонування індустріального парку;
 
11.1.2. надати керуючій компанії та/або учасникам права на земельну ділянку, наявні об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури та інші об’єкти, розміщені у межах індустріального парку;
11.1.3. зберігати комерційну таємницю керуючої компанії;
 
11.1.4. не втручатися в поточну господарську діяльність керуючої компанії та учасників;
 
11.1.5. розглядати пропозиції керуючої компанії щодо надання згоди на здійснення невід’ємних поліпшень його майна, переданого у користування керуючій компанії;
 
11.1.6. здійснювати контроль за дотриманням концепції індустріального парку;
 
11.1.7. у разі відсутності керуючої компанії щопівроку подавати уповноваженому державному органу звіти про результати функціонування індустріального парку.
 
11.2. Ініціатор створення має право:
 
11.2.1. здійснювати контроль за дотриманням Керуючою компанією умов укладених договорів;
 
11.2.2. надавати керуючій компанії право на облаштування індустріального парку та/або управління (експлуатацію) об’єктами, що розміщені у межах індустріального парку;
 
11.2.3. вимагати від Керуючої компанії дотримання Концепції індустріального парку та виконання умов договорів, укладених з ініціатором створення;
 
11.2.4. щопівроку отримувати від Керуючої компанії звіти про функціонування індустріального парку;
 
11.2.5. вимагати від Керуючої компанії усунення порушень, допущених у процесі функціонування індустріального парку;
 
11.2.6. вимагати від Керуючої компанії відшкодування збитків у разі погіршення стану об'єктів або псування земельної ділянки індустріального парку, які сталися внаслідок її дій або бездіяльності;
 
11.2.7. здійснити викуп майна Керуючої компанії у межах індустріального парку у разі дострокового розірвання договору про створення та функціонування індустріального парку в першочерговому порядку;
 
11.2.8. за зверненням Керуючої компанії здійснювати заходи щодо розширення меж індустріального парку, якщо в межах наявної території неможливо розмістити нових учасників;
 
11.2.9. передавати керуючій компанії або учасникам в оренду (суборенду), відчужувати об’єкти (частини об’єктів) нерухомого майна у межах індустріального парку;
 
11.2.10. інші права та обов'язки, передбачені договором про створення й функціонування індустріального парку та чинним законодавством України.
 
12. Права та обов'язки Керуючої компанії індустріального парку.
 
12.1. Керуюча компанія зобов‘язується:
 
12.1.1. укласти з Ініціатором створення договір про створення та функціонування індустріального парку та виконувати його умови;
 
 12.1.2. виконувати умови договору про створення та функціонування індустріального парку;
 
12.1.3. здійснити облаштування індустріального парку відповідно до умов договору про створення та функціонування індустріального парку;
 
12.1.4. забезпечувати виконання бізнес-плану індустріального парку;
 
12.1.5. залучати учасників до діяльності індустріального парку та укладати з ними необхідні договори;
 
12.1.6. за дорученням ініціатора створення, учасників парку одержувати дозволи та погодження в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у тому числі для здійснення будівництва об’єктів виробничого призначення, інших об’єктів, необхідних для здійснення господарської діяльності у межах індустріального парку, представляти інтереси учасників у відносинах з дозвільними органами, службами, підприємствами, установами та організаціями.
 
12.1.7. звертатися за узгодженням невід’ємних поліпшень майна, переданого ініціатором створення у користування керуючій компанії;
 
12.1.8. утримувати у належному стані передані за відповідними договорами земельну ділянку, інженерно-транспортну інфраструктуру та інші об’єкти, розміщені у межах індустріального парку, та забезпечувати належні умови їх використання;
 
12.1.9. після закінчення строку, на який було укладено договір, передати земельну ділянку разом з об’єктами інфраструктури, що розташовані на ній, ініціатору створення, якщо інше не передбачено договором;
 
12.1.10. щоквартально подавати Ініціатору звіти про проведену роботу та функціонування парку;
 
12.1.11. зберігати комерційну таємницю ініціатора створення.
 
12.2. Керуюча компанія має право:
 
12.2.1. здійснювати господарську діяльність відповідно до законодавства з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом;
 
12.2.2. з урахуванням вимог земельного законодавства передавати учасникам у суборенду надану їй в оренду земельну ділянку або її частини у межах індустріального парку з правом забудови;
 
12.2.3. передавати учасникам в оренду (суборенду), відчужувати рухоме та нерухоме майно для використання у межах індустріального парку відповідно до законодавства;
 
12.2.4. створити умови для підключення (приєднання) учасників до інженерних мереж та комунікацій;
12.2.5. вимагати розірвання договору у разі порушення ініціатором створення умов договору і відшкодування збитків, завданих невиконанням умов договору;
 
12.2.6. на продовження строку договору у разі виконання його умов;
 
12.2.7. на отримання плати за вироблені товари (роботи, послуги) згідно з умовами договору;
 
12.2.8. залучати на контрактній основі до виконання робіт та надання послуг у межах індустріального парку третіх осіб;
 
12.2.9. щопівроку отримувати від учасників звіти про виконання умов договору, якщо інше не передбачено договором;
 
12.2.10. ініціювати розгляд питання стосовно розширення меж індустріального парку у разі, якщо у межах наявної території неможливо розмістити нових учасників;
 
12.2.11. Самостійно або за дорученням учасників одержувати документи дозвільного характеру та погодження органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, у тому числі для здійснення будівництва об’єктів виробничого призначення, інших об’єктів, необхідних для провадження господарської діяльності у межах індустріального парку, представляти інтереси учасників у відносинах з органами державної влади, підприємствами, установами та організаціями.
 
 
 
 
Додаток 2
рішення міської ради
«___»  ________2024 №_____
 
СКЛАД
конкурсної комісії з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція»
 

Голова  
Білецький Богдан Ігорович заступник міського голови
 
Заступник голови  
Соколовський                                   Юрій Володимирович начальник управління економічного розвитку міста
Секретар  
Сеньків Тетяна Сергіївна заступник начальника управління - начальник відділу підприємництва та грантів управління економічного розвитку міста міської ради
Члени конкурсної комісії:  
Кайдан                                          Дмитро-Святослав Тарасович начальник юридичного відділу виконавчого комітету міської ради
Кузів Олег Богданович начальник відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста
Мельник Володимир Андрійович
 
начальник управління земельних відносин  міської ради
Попельницька
Алла Володимирівна
голова постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики
Семеняк Людмила Іванівна заступник начальника управління архітектури та містобудування міської ради
Смолянський                             Олександр Анатолійович депутат Калуської міської ради, директор КП «Екоресурс»
Токарук Юрій Михайлович начальник управління будівництва та розвитку інфраструктури міської ради
Фіцак Тарас Іванович
 
начальник управління житлово - комунального господарства міської ради
Челядин Олександр Іванович
 
начальник управління комунальної власності міської ради
Додаток 3
рішення міської ради
«___»  ________2024 №_____
 
 
ПОРЯДОК
роботи конкурсної комісії з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція»
 
 1. Основним завданням конкурсної комісії є вибір Керуючої компанії Вінницького індустріального парку.
 
2. У своїй роботі конкурсна комісія керується Конституцією України і чинним законодавством України, нормативними документами Калуської міської ради, цим Порядком.
 
3. Основним способом роботи конкурсної комісії є засідання.
 
4. Засідання конкурсної комісії вважаються правомочними у разі присутності на них 2/3 від загального складу членів конкурсної комісії.
 
5. Рішення приймаються простою більшістю від загального складу конкурсної комісії.
 
6. Конкурсна комісія збирається за рішенням голови конкурсної комісії або за ініціативи не менше як 1/3 від складу конкурсної комісії.
 
7. Конкурсна комісія відповідно до покладених на неї завдань:
 
7.1. Готує конкурсну документацію та забезпечує організацію та проведення конкурсу на вибір Керуючої компанії індустріального парку «Галіція» Калуської міської ради.
 
7.2. Розглядає конкурсні пропозиції, отримані від учасників конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку, вивчає їх на предмет відповідності конкурсній документації, концепції індустріального парку, цілям та завданням щодо створення індустріального парку.
 
7.3. Подає Уповноваженому органу проєкт протоколу конкурсної комісії з встановлення результатів конкурсу, вибору керуючої компанії індустріального парку, про скасування конкурсу чи результатів проведення конкурсу, а також інші пропозиції щодо проведення конкурсу.
 
8. Голова конкурсної комісії головує на засіданнях конкурсної комісії, ставить питання на голосування, здійснює підрахунок голосів, підписує протоколи засідань конкурсної комісії. У разі, якщо протягом голосування голоси членів конкурсної комісії розділились порівно вирішальним вважається голос голови конкурсної комісії.
 
9. Секретар конкурсної комісії веде протокол засідань конкурсної комісії, забезпечує інформування всіх членів конкурсної комісії про проведення засідань, готує та надає членам конкурсної комісії усю документацію, матеріали та інші документи, необхідні для забезпечення її діяльності, а також готує проєкти звернень та іншої кореспонденції для спілкування з учасниками конкурсу.
 
10. Перше засідання конкурсна комісія проводить для встановлення дати оголошення конкурсу та погодження конкурсної документації.
 
11. Секретар конкурсної комісії несе відповідальність за належне інформування про конкурс, розміщення оголошення відповідно до положення про проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку.
 
12. Протягом періоду, наданого для отримання конкурсних пропозицій, конкурсна комісія може отримувати запити на роз’яснення окремих положень конкурсної документації від претендентів конкурсу, натомість самі роз’яснення повинні надсилатися на протязі 3 робочих днів з моменту отримання запиту та скеровуватися усім учасникам конкурсу незалежно від того хто з учасників надіслав запит.
 
13. Всі заявки-пропозиції з пакетами документів від претендентів конкурсу, які надходять до конкурсної комісії, зберігає секретар конкурсної комісії до дати розкриття конкурсних пропозицій.
 
 14. Після закінчення терміну отримання конкурсних пропозицій і не пізніше трьох годин після встановленого умовами конкурсу часу, голова конкурсної комісії скликає засідання конкурсної комісії з метою розкриття конкурсних пропозицій. При цьому ведеться протокол розкриття конкурсних пропозицій, до якого заносяться відомості, визначені умовами конкурсу.
 
15. Протокол розкриття підписують всі присутні члени конкурсної комісії.
 
16. На засідання конкурсної комісії з розкриття конкурсних пропозицій запрошуються також учасники-претенденти конкурсу та представники засобів масової інформації.
 
17. Після розкриття конкурсних пропозицій секретар конкурсної комісії надає доступ до конкурсних пропозицій усім членам конкурсної комісії.
 
18. Не допускається і забороняється членам конкурсної комісії надавати доступ до конкурсних пропозицій будь-яким третім особам, давати коментарі засобам масової інформації з питань змісту конкурсних пропозицій чи розголошувати інформацію про оцінку конкурсних пропозицій будь-яким іншим чином до моменту затвердження результатів конкурсу ініціатором створення індустріального парку, або довше, якщо таке визначене чинним законодавством України та умовами учасників; проводити зустрічі з претендентами конкурсу чи спілкуватися з їх представниками у будь-який спосіб.
19. Конкурсна комісія може готувати та подавати до претендентів запити на роз’яснення окремих питань змісту їхніх конкурсних пропозицій у письмовій формі.
 
20. Кожен член конкурсної комісії керується умовами конкурсу.
 
21. Кожен член конкурсної комісії може визначати самостійно для себе методологію оцінки згідно з встановленими критеріями і подавати свої пропозиції про встановлення результатів конкурсу на засіданні конкурсної комісії.
 
22. Секретар конкурсної комісії готує проєкт протоколу засідання конкурсної комісії і пропонує голові конкурсної комісії ознайомити всіх членів конкурсної комісії, для подальшого відкритого голосування.
 
23. Голова конкурсної комісії повідомляє всіх учасників конкурсу про результати конкурсу.
 
24. Кожен учасник конкурсу має право оскаржити його результати відповідно до вимог чинного законодавства України.
 
25. Після встановлення результатів конкурсу рішенням ініціатора створення індустріального парку конкурсна комісія саморозпускається.
 
  
Додаток 4
рішення міської ради
                                                                                «___»  ________2024 №_____
 
ДОГОВІР
про створення та функціонування індустріального парку «Галіція»
 
м. Калуш                                                                       _ __________ 20 __ року
 
         Калуська  міська рада, місцезнаходження зареєстроване за адресою: вул. І.Франка,1, м. Калуш, 77300, Україна, код ЄДРПОУ – 33578261 (надалі – Ініціатор-1), в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» надалі – Ініціатор, з однієї сторони, і
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 (надалі – Керуюча компанія) в особі_________________________________ ____________________________________________________________, що діє на підставі ____________________________________________________,
з іншої сторони, на основі рішення про створення індустріального парку уклали цей договір про нижченаведене:
І. Предмет договору
 
1.1. Керуюча компанія відповідно до умов цього договору, бізнес-плану та концепції індустріального парку зобов’язується виконувати комплекс робіт і послуг з підготовки земельної ділянки, а також проєктування, будівництва, реконструкції, ремонту та облаштування об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури чи інших об’єктів з метою створення належних умов для здійснення учасниками господарської діяльності та забезпечувати функціонування індустріального парку, а Ініціатор зобов’язується здійснювати комплекс заходів, необхідних для виконання керуючою компанією своїх обов’язків за цим договором.
 
1.2. За цим договором створюється та забезпечується функціонування Індустріального парку «Галіція», розташованого на земельних ділянках загальною площею 19,8035 га, кадастрові номери 2610400000:46:001:0080 – 10,7631 га та 2610400000:02:001:0152 – 9,0404 га (з викопіюванням з кадастрової карти (плану) щодо її місцерозташування), цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, і належить Калуській міській територіальній громаді в особі Калуської міської ради на праві комунальної власності (надалі – Земельна ділянка).
 
1.3. Термін, на який створюється індустріальний парк – на 30 років.
ІІ. Порядок виконання договору
 
2.1. Облаштування індустріального парку.
 
2.1.1. Порядок облаштування індустріального парку. Інвестування в облаштування індустріального парку здійснюється за рахунок коштів керуючої компанії, отриманих в т.ч. від учасників індустріального парку.
 
2.1.2. Умови облаштування індустріального парку. Виконання згідно з умовами даного договору керуючою компанією комплексу робіт і послуг з підготовки земельної ділянки, а також проєктування, будівництва, реконструкції, ремонту та облаштування об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури чи інших об’єктів з метою створення належних умов для здійснення учасниками індустріального парку господарської діяльності.
 
2.2. Надання прав на земельну ділянку та об’єкти в межах індустріального парку.
 
2.2.1. Порядок надання прав на земельну ділянку та об’єкти в межах індустріального парку. Ініціатор за окремими правочинами передає в користування на умовах оренди на термін 2 (два) роки: - Керуючій компанії земельну ділянку для забезпечення дотримання прав учасників індустріального парку на подальше користування такими землями на умовах суборенди з метою здійснення господарської діяльності. При цьому, укладанням зазначеного договору оренди Ініціатор погоджує подальшу передачу керуючою компанією земель в користування учасникам індустріального парку, або - Учасникам індустріального парку земельні ділянки, утворені внаслідок поділу земельної ділянки, з метою здійснення господарської діяльності. При цьому, право оренди на такі земельні ділянки набувається учасниками індустріального парку виключно за результатами земельних торгів у формі аукціону.
 
2.2.2. Умови надання прав на земельну ділянку та об’єкти в межах індустріального парку. Земельна ділянка в межах індустріального парку передається на умовах оренди та суборенди в порядку, передбаченому                   п. 2.2.1. Договору.
 
2.3. Залучення учасників індустріального парку.
 
 2.3.1. Порядок залучення учасників індустріального парку: - внесення Ініціатором пропозицій Керуючій компанії щодо потенційних учасників індустріального парку та заходів, необхідних для підвищення інвестиційної привабливості індустріального парку та залучення інвестицій; - здійснення Ініціатором та Керуючою компанією заходів, що мають на меті популяризацію індустріального парку (розміщення відомостей в електронних та друкованих засобах масової інформації, висвітлення таких відомостей в заходах, що пов‘язані з промоцією ринку інвестиційних пропозицій, і відповідальним за організацію яких та/або учасником яких є Ініціатор та Керуюча компанія); - проведення Ініціатором та Керуючою компанією зустрічей з зацікавленими учасниками, підготовка інформації за їхніми запитами, прийняття рішення та підписання угод про участь в індустріальному парку.
 
2.3.2. Умови залучення учасників індустріального парку. Будівництво учасниками індустріального парку виробництв у відповідності до Концепції індустріального парку.
 
2.4. Правовий режим майна, створеного керуючою компанією в межах індустріального парку, та майна, переданого для використання, що є власністю ініціатора створення. У разі припинення договору про створення та функціонування індустріального парку Керуюча компанія зобов’язана повернути: Ініціатору - земельну ділянку (конфігурацією та з характеристиками, зазначеними в п. 1.2. Договору) шляхом припинення відповідного договору оренди; або земельні ділянки, утворені за рахунок її поділу і не відчужені у власність учасників; об’єкти права власності, передані Керуючій компанії в користування, протягом 5 (п’яти) робочих днів з моменту припинення договору про створення індустріального парку. Якщо Керуюча компанія допустила псування земельної ділянки Ініціатора, погіршення стану/знищення об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та/або іншого майна Ініціатора, розташованого у межах індустріального парку, така компанія зобов’язана відшкодувати йому збитки, якщо доведено, що це сталося внаслідок дій або бездіяльності останньої.
 
2.5. Страхування активів ініціатора.
 
2.5.1. Керуюча компанія зобов’язана здійснити страхування таких активів Ініціатора. Страхування активів Ініціатора здійснюється виключно у випадках, коли таке страхування є умовою кредитування Керуючої компанії або учасників індустріального парку з метою облаштування індустріального парку та/або здійснення господарської діяльності на його території.
 
2.5.2. Страхування зазначених активів здійснюється в такому порядку. Страхування здійснюється у порядку, що визначається в кредитних договорах Керуючої компанії або учасників індустріального парку, які укладаються з метою облаштування індустріального парку та/або здійснення господарської діяльності на його території.
 
2.5.3. Умови страхування активів. Страхування зазначених активів здійснюється на умовах, що визначаються в кредитних договорах Керуючої компанії або учасників індустріального парку, які укладаються з метою облаштування індустріального парку та/або здійснення господарської діяльності на його території.
 
 2.6. Надання керуючою компанією щопіврічної звітності.
 
 2.6.1. Склад звітності, що подається: - Баланс. Форма 1 - Звіт про фінансові результати. Форма 2.
 
2.6.2. Порядок подання звітності. Звітність подається в письмовій формі за підписом уповноваженої посадової особи, прошита, пронумерована та скріплена печаткою (за наявності).
 
2.7. Наукова діяльність у межах індустріального парку.
 
2.7.1. Порядок здійснення наукової діяльності. Керуюча компанія повинна створити умови для здійснення наукової діяльності на території індустріального парку його учасниками.
 
2.7.2. Умови здійснення наукової діяльності. Здійснення наукової діяльності на території індустріального парку повинно відповідати меті та завданням створення індустріального парку, що визначені у Концепції.
 
2.8. Надання послуг та прав користування інженерно-транспортною інфраструктурою.
 
2.8.1. Порядок надання послуг та прав користування інженерно-транспортною інфраструктурою. Надання послуг та прав користування інженерно-транспортною інфраструктурою здійснюється на договірних засадах.
 
2.8.2. Умови надання послуг та прав користування інженерно-транспортною інфраструктурою. Умови надання послуг та прав користування інженерно транспортною інфраструктурою визначаються у відповідних договорах з учасниками індустріальних парків, які здійснюють/здійснили будівництво виробництв.
ІIІ. Права та обов’язки сторін
 
3.1. Ініціатор має право:
 
3.1.1. Здійснювати контроль за додержанням Керуючою компанією умов укладених договорів.
 
 3.1.2. Надати Керуючій компанії право на облаштування індустріального парку шляхом забезпечення видачі уповноваженим органом архітектури та містобудування містобудівних умов та обмежень – вихідних даних на проєктування будівництва (реконструкції, капітального ремонту) об‘єктів, в тому числі, інженерно-транспортної інфраструктури, в межах індустріаль-ного парку.
 
3.1.3. Забезпечити видачу уповноваженим органом архітектури та містобудування учасникам індустріального парку містобудівних умов та обмежень – вихідних даних на проєктування будівництва (реконструкції, капітального ремонту) об‘єктів виробничого призначення та інших об‘єктів, необхідних для здійснення останніми господарської діяльності в межах індустріального парку.
 
 3.1.4. Вимагати від Керуючої компанії додержання Концепції індустріального парку та виконання умов договорів, укладених з Ініціатором.
 
3.1.5. Щокварталу отримувати від Керуючої компанії звіти про функціонування індустріального парку.
 
3.1.6. Вимагати від Керуючої компанії усунення порушень, допущених останньою в процесі функціонування індустріального парку.
 
3.1.7. Вимагати від Керуючої компанії відшкодування збитків у разі погіршення стану об'єктів або псування земельної ділянки, якщо таке погіршення чи псування сталося внаслідок дій або бездіяльності керуючої компанії.
 
3.1.8. Здійснити викуп майна Керуючої компанії в межах індустріального парку (Земельної ділянки) в разі дострокового розірвання договору про створення та функціонування індустріального парку в першочерговому порядку.
 
 3.1.9. За зверненням Керуючої компанії вживати заходів з розширення меж індустріального парку, якщо наявної території недостатньо для розміщення нових учасників.
 
3.2. Ініціатор зобов’язаний:
 
3.2.1. Надати Керуючій компанії та/або учасникам право користуватись земельною ділянкою, наявними об‘єктами інженерно-транспортної інфраструктури та іншими об‘єктами, розміщеними у межах індустріального парку (Земельної ділянки).
 
3.2.2. Зберігати комерційну таємницю Керуючої компанії.
 
3.2.3. Не втручатися в поточну господарську діяльність Керуючої компанії та учасників.
 
3.2.4. Розглядати пропозиції Керуючої компанії щодо надання згоди на здійснення поліпшення його майна, переданого в користування Керуючій компанії.
 
3.2.5. Здійснювати контроль за додержанням концепції індустріального парку.
 
3.2.6. Виконувати умови цього договору.
 
3.3. Ініціатор має також інші права та обов’язки, передбачені законодавством або які випливають із умов цього договору.
 
3.4. Керуюча компанія має право:
 
3.4.1. Здійснювати господарську діяльність відповідно до законодавства з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про індустріальні парки».
 
3.4.2. З урахуванням вимог земельного законодавства передавати учасникам в суборенду надані їй в оренду земельну ділянку за даним договором або їх частини з правом забудови.
 3.4.3. Створити умови для підключення (приєднання) учасників до інженерних мереж та комунікацій.
3.4.4. Вимагати розірвання договору в разі порушення Ініціатором умов договору і відшкодування збитків, завданих невиконанням умов договору.
3.4.5. На продовження строку договору в разі виконання його умов.
3.4.6. На отримання плати за вироблені товари (роботи, послуги), що надаються учасникам згідно з договором.
 3.4.7. Залучати на контрактній (договірній) основі до виконання робіт та надання послуг у межах індустріального парку третіх осіб.
 3.4.8. Не рідше ніж щокварталу отримувати від учасників звіти про виконання умов договору.
 3.4.9. Ініціювати розгляд питання стосовно розширення меж індустріального парку в разі, якщо наявної території недостатньо для розміщення нових учасників.
3.5. Керуюча компанія зобов’язана:
3.5.1. Виконувати умови цього договору.
3.5.2. У процесі діяльності, пов’язаної із створенням та функціонуванням індустріального парку, здійснювати заходи, спрямовані на проходження виробничої практики та/або працевлаштування осіб на новостворених виробництвах індустріального парку переважно з числа мешканців Калуської міської територіальної громади та Івано-Франківської області. Зазначене не позбавляє права Керуючої компанії укладати трудові договори з іноземцями та особами без громадянства.
3.5.3. Здійснити облаштування індустріального парку відповідно до умов цього договору.
3.5.4. Забезпечувати виконання бізнес-плану індустріального парку.
3.5.5. Залучати учасників індустріального парку та укладати з ними необхідні договори.
3.5.6. Самостійно або за дорученням учасників одержувати дозволи та погодження в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у тому числі для здійснення будівництва об'єктів виробничого призначення, інших об’єктів, необхідних для здійснення господарської діяльності в межах індустріального парку, представляти інтереси учасників у відносинах з дозвільними органами, службами, підприємствами, установами і організаціями.
3.5.7. Звертатися з пропозиціями щодо надання згоди на здійснення поліпшення майна, переданого Ініціатором в користування Керуючій компанії.
3.5.8. Утримувати в належному стані передану за відповідними договорами земельну ділянку, інженерно-транспортну інфраструктуру та інші об’єкти, розміщені в межах індустріального парку, та забезпечувати належні умови їх використання.
3.5.9. Після закінчення строку, на який укладено договір, передати Ініціатору земельну ділянку за даним договором в порядку, передбаченому п. 2.4. даного договору, разом з об’єктами інфраструктури, що розташовані на них, та іншими об’єктами, розміщеними в межах індустріального парку, якщо інше не передбачено договором.
3.5.10. Щокварталу подавати Ініціатору та уповноваженому державному органу звіти про функціонування індустріального парку.
3.5.11. Зберігати комерційну таємницю Ініціатора.
3.6. Керуюча компанія має також інші права та обов’язки, передбачені законодавством або які випливають із умов цього договору.
 
ІV. Відповідальність сторін
 
4.1. Одностороння відмова від виконання зобов’язань за цим договором не допускається. У разі порушення зобов’язання, що виникає з цього договору (далі – порушення договору), сторона несе відповідальність, визначену цим договором та/або законом.
 4.2. Порушенням договору є його невиконання, неналежне виконання або виконання не в повному обсязі, тобто виконання з порушенням умов, визначених цим договором.
 
V. Обставини непереборної сили
 
5.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим договором у разі виникнення обставин непереборної сили, які не існували під час укладання договору та виникли поза волею сторін (аварія, катастрофа, стихійне лихо, епідемія, епізоотія, війна тощо).
5.2. Сторона, яка не може виконувати зобов’язання за цим договором унаслідок дії обставин непереборної сили, повинна не пізніше 15 календарних днів з дати їх виникнення повідомити про це іншу сторону в письмовій формі.
5.3. Доказом виникнення обставин непереборної сили та строку їх дії є відповідні документи, що видаються уповноваженими на це органами.
5.4. У разі коли строк дії обставин непереборної сили продовжується більше ніж на 30 календарних днів, кожна із сторін у встановленому порядку має право розірвати цей договір.
VІ. Вирішення спорів
 
 6.1. Усі спори, які будуть виникати при виконанні цього договору, регламентуються шляхом переговорів і консультацій між сторонами.
6.2. У разі неможливості досягнення згоди сторін у процесі переговорів і консультацій такий спір вирішується в судовому порядку відповідно до законодавства.
VІІ. Строк дії договору
 
7.1. Цей договір набирає чинності з дати затвердження його рішенням Вінницької міської ради, підписання уповноваженими представниками сторін та скріплення підписів печатками (за наявності).
7.2. Строк дії договору – 2 (два) роки.
7.3. Цей договір припиняється в разі закінчення строку, на який його укладено, якщо сторони не уклали договір про його продовження в межах терміну, на який створено індустріальний парк.
7.4. Строк дії договору може бути змінений за згодою сторін у межах терміну, на який створено індустріальний парк.
7.5. Цей договір може бути припинено достроково в разі:
7.5.1. істотного порушення однією із сторін своїх зобов’язань за цим договором;
7.5.2. ліквідації керуючої компанії за рішенням суду, у тому числі у зв’язку з визнанням її банкрутом.
7.6. Реорганізація Керуючої компанії – юридичної особи не є підставою для розірвання договору про створення та функціонування індустріального парку.
7.7. Цей договір укладається і підписується у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу.
VIIІ. Інші умови
 
8.1. Зміни до цього договору вносяться за взаємною згодою сторін.
 
ІХ. Додатки до договору
 
 9.1. Невід’ємною частиною цього договору є:
 - рішення ініціатора про створення індустріального парку;
 - бізнес-план індустріального парку;
- концепція індустріального парку, схвалена ініціатором.
 
Х. Реквізити та підписи сторін
Ініціатор
Калуська міська рада
вул. І.Франка, м. Калуш
77300, Україна
код ЄДРПОУ- 33578261
 
Міський голова
 
_____________А.М.НАЙДА
Керуюча компанія
_________________________________
_______________________________
_______________________________
_______________________________
 
 
 
____ _______________________
      М. П.