ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Володимир Мельник

Дата:

25.04.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 60
Про городництва в місті Калуші 


РІШЕННЯ
від   _________     № ____                                                                                  м.Калуш        
Про затвердження положення про порядок надання в оренду земельних ділянок для ведення городництва в місті Калуші 
 
 
Відповідно до ст. 12, 36, 122, 123 Земельного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», « Про оренду землі», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань будівництва та землеустрою та постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада
ВИРІШИЛА :
 
            1. Затвердити положення «Про порядок надання в оренду земельних ділянок для ведення городництва місті Калуші»  згідно з додатком.
            2. Контроль за виконання рішення покласти на посадову особу відповідно до розподілу обов’язків.
                      
 
Міський голова                                                                                          Ігор Матвійчук

Додаток
                                                                                                  до рішення Калуської
міської ради №____   від_________ 2018 року
 
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ПОРЯДОК НАДАННЯ В ОРЕНДУ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ДЛЯ ВЕДЕННЯ ГОРОДНИЦТВА в місті Калуші
 
1. Загальні положення.
 1.1. Це Положення визначає засади  надання в оренду земельних ділянок для ведення городництва на території міста Калуша.
1.2. Об’єктом оренди є земельні ділянки, що належать територіальній громаді Калуської міської ради.
1.3. Орендодавцем земельних ділянок являється Калуська міська  рада.
1.4. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам (Орендарі).
1.5. Підставою для укладення договору оренди і набуття права на оренду земельної ділянки, що перебуває у власності  територіальної громади, є рішення міської  ради (Орендодавець), які приймаються на засіданнях сесії.
1.6. Орендарі набувають права оренди земельної ділянки  на підставах і в порядку, передбачених  Земельним  кодексом  України, Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України «Про оренду землі», іншими нормативно-правовими актами що діють на території України.
1.7. Договір оренди  землі  укладається  у  письмовій  формі  і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально.
 1.8. Типова форма  договору  оренди землі затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 р. N 220.(зі змінами та доповненнями)
1.9. Право оренди земельної ділянки виникає  з моменту державної реєстрації цього  права.
1.10. Спори, пов'язані з  орендою землі,  вирішуються у судовому порядку.
2.  Порядок укладення договору оренди землі
2.1.  Особа, яка бажає отримати земельну ділянку в оренду для ведення городництва із земель комунальної власності,  подає до центру адміністративних послуг Калуської міської ради  заяву  та необхідні перелік документів передбачений інформаційною карткою.
2.2. Заява про надання земельної ділянки для ведення городництва із переліком документів передається до земельного відділу Калуської міської ради, який готує проект рішення міської ради та подає його на розгляд депутатських комісій відповідно до регламенту Калуської міської ради.
2.3. Після розгляду питання на постійно діючих депутатських комісіях проект рішення виноситься на розгляд сесії Калуської міської ради.
2.4. Рішення міської ради про надання земельної ділянки в оренду для ведення городництва є підставою для укладення договору оренди землі.
 2.5. В договорі оренди землі в обов’язковому порядку передбачається пункт, згідно з яким у разі затвердження відповідної містобудівної документації щодо забудови земельної ділянки, яка надана в оренду для ведення городництва, такий договір розривається в односторонньому порядку, а земельна ділянка повертається в землі запасу міської ради. 
2.6. Не підлягають наданню в оренду для ведення городництва земельні ділянки, які розміщенні в центральній частині міста та в районах перспективної багатоповерхової забудови, а саме на вул. Петрушевича, Баняняська, Біласа і Данилишина, Бічна Мартинця, Бічна Паркова, Братів Фільчинських Будівельників, Бобинського, Винниченка, Марущака, Марченка, Чорновола, Стуса, Цеглинського, Героїв, Гоголя, Воликовича, Дзвонарська, Драгоманова, Коновальця, Європейська, Белея, Сірка, Франка, Івана Іскри, Каракая, Ковжуна, Конституції, Космонавтів,Костельна, Лесі Українки, Євшана, Козоріса, Павлика, Шептицького, Малицької, Марусі Чурай, Грушевського, Міцкевича, Нова, Левицької-Басараб, Олени Пчілки, О.Тихого, Карманського, Паркова, Бічна Паркова, Пекарська, Писарська, Підвальна, Пушкіна, Ринкова, Роксолани, Романенка, Рубчака, Руська, Наливайка, Січинського, Січових Стрільців, Срібняка, Стефаника, Тіниста, Українська, Фегонівка, Філатова, Фінська, Хіміків, Шевченка, провулок Шкільний, Литвина, Павла Ліщинського, Героїв АТО, Святої Покрови.
2.7.Перелік вулиць може бути збільшений у випадку затвердження містобудівної документації яка передбачає комплексну забудову на певній території.
 
3. Орендна плата
         3.1   Розмір річної орендної плати розраховується відповідно до рішення Калуської міської ради.
         3.2. Орендна плата за земельні ділянки справляється виключно у грошовій формі та у строки встановлені Податковим кодексом України.
3.3. За несвоєчасну сплату орендної плати справляється пеня.
 
4.Продовження  договорів оренди землі.
 
4.1. Продовження договорів оренди землі з цільовим призначенням для ведення городництва здійснюється в порядку встановленому чинним законодавством України.
 
4.2.  Не підлягають продовженню  договори оренди землі з цільовим призначенням для ведення городництва, у випадку якщо земельні ділянки розміщенні на вулицях зазначених у п.2.6 цього положення.
 
 
 
Секретар міської ради                                                                             Роман Боднарчук