ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Новий проект

Дата:

18.05.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 555
Програма перерахування субвенції з міського бюджету до державного бюджету для покращення матеріально-технічного стану Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки»

 
ПРОЕКТ
 
Програма перерахування субвенції
з міського бюджету до державного
бюджету для покращення
матеріально-технічного стану
Калуського ВП ГУНП України в
Івано-Франківській області
на 2020-2022 роки»
 
Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26, пункту 3 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», указу Президента України від 19.07.2005 року № 1119 «Про заходи щодо особистої безпеки громадян та протидії злочинності», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Програму перерахування субвенції з міського бюджету до державного бюджету для покращення матеріально-технічного стану Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки (далі – Програма), згідно з додатком.
2. Головним розпорядником коштів Програми визначити управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради (Ігор Головатчук) та головним виконавцем даної Програми визначити Калуський відділ поліції в Івано-Франківській області (Іван Газукін).
3. Фінансовому управлінню міської ради (Леся Поташник), виходячи із можливостей міського бюджету, забезпечити фінансування заходів Програми.
4. Калуському відділу поліції в Івано-Франківській області (Іван Газукін) звітувати на сесії міської ради про хід виконання Програми один раз на рік.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Галину Романко.
 
 
Міський голова Ігор Матвійчук
 
 
 
 
 
 
 
Затверджено
рішенням міської ради
від _________2020 №______
 
 
 
Програма
перерахування субвенції з міського бюджету до державного бюджету для покращення матеріально-технічного стану Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки
 
 
 
 
 
 
Замовник програми       Газукін І.В.                    _________
                     (підпис)
 
 
Керівник програми __   Романко Г.В.__                   _________
(П.І.Б.)          (підпис)
 
 
 
 
 
ПОГОДЖЕНО
 
управління  економічного
розвитку
                                                                              Соколовський  Ю.В.              ________
(П.І.Б.)       (підпис)
 
 
фінансове управління
                                         __Поташник Л.В._                    _________                       
(П.І.Б.)       (підпис)
 
 
юрист
                                                    ___Коцан І. А.__                   _________
(П.І.Б.)        (підпис)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Паспорт
 
Програми перерахування субвенції з міського бюджету до державного бюджету для покращення матеріально-технічного стану Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки
 
 
 
1. Ініціатор розроблення програми (замовник): Калуський ВП ГУНП України в Івано-Франківській області_____________________________________________________________
2. Розробник програми: ___Калуський ВП ГУНП України в Івано-Франківській області_____
3. Співрозробники програми: ______________________________________________________
4. Відповідальний виконавець програми: Калуський ВП ГУНП України в Івано-Франківській області 
5. Учасники програми: Калуський ВП ГУНП України в Івано-Франківській області
6. Термін реалізації програми ______3 роки                                 _________________________
6.1.. Етапи фінансування програми____2020 – 2022 роки            ________________________ 
7. Обсяги фінансування програми (тис.грн.):___450,0________________________________
Роки
 
Обсяги фінансування                                        
 
Всього
в т.ч. за джерелами фінансування 
обласний бюджет міський бюджет інші джерела
 
2020-2022
 
450,0
 
0 450,0 0
в т.ч.
2020
 
150
 
0
 
150
 
0
 
2021
 
150
 
0
 
150
 
0
 
2022
 
150
 
0
 
150
 
0
 
 
8. Очікувані результати виконання програми __зниження рівня злочинності на території міста, кількості вчинення злочинів раніше судимими особами, захист особи та її майна від протиправних посягань, матеріально-технічне забезпечення діяльності Калуського ВП ГУНП ________________________________________________________________________
 
7. Термін проведення звітності ____щорічно, щоквартально__________________________
______________________________________________________________________________
 
 
Замовник Програми:
Начальник Калуського ВП
 
Керівник Програми:
Перший заступник міського  голови
 
 
 
                         __Газукін І.В.____        _________
               526nbsp;                  (П.І.Б.)                            (підпис)
 
 
                              Романко Г.В.___           _________
                                  (П.І.Б.)                            (підпис)
 
 
 
Програма перерахування субвенції з міського бюджету до державного бюджету для покращення матеріально-технічного стану Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки

1.  Обґрунтування доцільності  розроблення Програми
  Для належного виконання завдань покладених на відділи та відділення поліції важливе значення відіграють цільові програми профілактики злочинності та правопорушень.
          Штат Калуського відділу поліції в Івано-Франківській області станом на 28.12.2019 року становить 121 осіб. Зважаючи на те, що населення м. Калуша та Калуського району, який обслуговує Калуський відділ поліції, становить понад 130 тис. осіб, навантаження на одного працівника поліції є досить значним.
Калуський відділ поліції в Івано – Франківській області обслуговує територію міста Калуша та Калуського району, у зв’язку із цим статистична звітність про результати роботи формується загалом по всій території обслуговування.
За період  01.01.2019 по 30.12.2019 до чергової частини Калуського відділу поліції надійшло  12080  заяв та  повідомлень громадян, які внесені до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, з яких 1551 внесено до ЄРДР як кримінальні правопорушення, приєднано до іншого ЄРДР 20. По 12048 матеріалах проводилась перевірка відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» та в порядку адміністративного законодавства.
За 12 місяців 2019 року по Калуському району до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 764 кримінальних проваджень, для порівняння на території міста Калуша зареєстровано 447 кримінальних проваджень. Загалом, криміногенна обстановка на території  характеризується досить низьким рівнем злочинності. 
Протягом 2019 року на території обслуговування вчинено 392 крадіжок, з яких 174 розкрито. Вчинено 61 квартирних крадіжок, з яких 24 розкрито та 33 крадіжок з будинків, з яких 20 розкрито. Зареєстровано 65 крадіжок з торгових об’єктів, з яких 41 розкрито.
Керівництвом Калуського відділу поліції вживаються дієві заходи, спрямовані на зміцнення довіри людей до поліції, задоволення потреб кожної людини, посилення взаємодії з населенням і таким чином покращання іміджу відомства, а також підвищення авторитету працівника поліції, створення її працівникам належних умов для роботи.
Однак прикро, що на сьогодні  через низьке матеріальне забезпечення мають місце побутова невлаштованість і відсутність відповідних умов праці, які негативно впливають на можливості поліції, авторитет та бажання працювати. 
На значну більшість заяв та повідомлень громадян про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, реагує та виїжджає слідчо-оперативна група Калуського відділу поліції. Однак, виїзди слідчо - оперативної групи на  повідомлення про правопорушення здійснюються тільки на одному автомобілі, що часто породжує незадоволення громадян, оскільки даним автомобілем обслуговується місто Калуш та Калуський район, що фізично унеможливлює оперативне реагування працівників поліції. Керівництвом відділу поліції створено групу швидкого реагування на заяви та повідомлення громадян, яка цілодобового чергування в складі добового наряду.
Разом з тим оперативна обстановка на території міста Калуш залишається складною, не зменшується гострота проблеми захисту життя та здоров’я громадян від злочинних посягань. Розглядаючи звернення мешканців міста, доводиться констатувати, що основна їх частина стосується вчинення фактів дрібного хуліганства (за ст. 173 – дрібне хуліганство до адміністративної відповідальності притягнено 99 мешканців міста); заподіяння легких тілесних ушкоджень, вчинення насильства у сім’ї (складено 207 адміністративних протоколів. 
 
 
 
 
 
 
 
 
2Мета розроблення Програми
 
Метою розроблення Програми є вирішення цілого ряду важливих завдань, що стосуються профілактики злочинності та правопорушень, зміцнення правопорядку і безпеки території міста Калуш, забезпечення належної мобільності підрозділів поліції для попередження правопорушень та розкриття злочинів, профілактики, злочинності, забезпечення своєчасності повідомлення жителям району про скоєні злочини та злочини які готуються, що в свою чергу дозволить нарядам поліції своєчасно відреагувати на виклик, і можливо не допустити скоєння злочинів, залучення громадян до профілактики злочинів на території району, недопущення втягнення у злочинну діяльність нових соціальних груп, особливо неповнолітніх, витіснення злочинності з окремих сфер суспільного життя.
Забезпечення активної наступальної протидії злочинності та досягнення темпів її розкриття на основі чітко визначених пріоритетів, поступового нарощування зусиль держави і громадськості, вдосконалення законодавства, організації, засобів  методів запобігання і розкриття злочинів. Вона розроблена на основі комплексного підходу до розв’язання проблем захисту суспільства, особи, майнових надбань від злочинних посягань та правопорушень, визначає досягнення специфічних для району цілей і завдань щодо об’єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів та громадськості у забезпеченні та зміцненні правопорядку.
Досягненню цієї мети сприятимуть заходи, спрямовані на:
  • створення атмосфери суспільної нетерпимості до злочинності;
  • ослаблення дії криміногенних факторів;
  • недопущення втягнення у злочинну діяльність нових соціальних груп, особливо неповнолітніх, витіснення злочинності з окремих сфер суспільного життя;
  • захист інтересів особи, суспільства і держави шляхом створення умов для виправлення засуджених, запобігання вчиненню нових злочині, а також запобігання нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню із засудженими.
 
  1. Фінансове забезпечення Програми.
 
Програма перерахування субвенції з міського бюджету до державного бюджету для покращення матеріально-технічного стану Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки, проведення заходів даної програми передбачене на кожний календарний рік окремо. Програма фінансується з Калуського міського бюджету. Загальний обсяг фінансування всього: 450,0 тис. грн., в т.ч. 2020-150,0 тис. грн., 2021-150,0 тис. грн., 2022-150,0 тис. грн.
 
  1. Очікувані результати виконання Програми.
 
  • зниження рівня злочинності на території району;
  • кількості вчинення злочинів раніше судимими особами;
  • захист особи та її майна від протиправних посягань;
  • матеріально-технічне забезпечення діяльності місцевого відділу поліції;
  • мінімізація злочинного впливу на  молодь і підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;
  • зміцнення кадрового потенціалу правоохоронних та контролюючих органів.
 
 
Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування районної цільової програми
 
Назва замовника          Калуський ВП ГУНП України в Івано-Франківській області
Назва програми      Програма перерахування субвенції з міського бюджету до державного бюджету для покращення матеріально-технічного стану Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області на 2020-2022 роки                                            
тис. грн.

п/п
Найменування заходу Виконавець  Термін виконання Орієнтовні обсяги фінансування тис. грн. Очікувані результати
роки всього в т.ч. за джерелами фінансування
обласний бюджет міський бюджет інші джерела
1. Профілактика злочинності на території міста Калуш, проведення оперативно-профілактичних відпрацювань, з метою здійснення роз’яснювальної роботи серед молоді, населення, осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Надання громадянам району практичної допомоги з виїздом на місця. Калуський  ВП ГУНП 2020-2022роки 2020-2022 150,0 - 150,0 - Забезпечення належної мобільності підрозділів поліції для попередження правопорушень та розкриття злочинів, профілактики злочинності.
2020 50,0 - 50,0 -
2021 50,0 - 50,0 -
2022 50,0 - 50,0 -
2. Забезпечення діяльності груп швидкого реагування на заяви і повідомлення громадян на території міста Калуша. Калуський ВП ГУНП 2020-2022роки 2020-2022 150,0 - 150,0 - Негайне реагування на заяви і повідомлення громадян, недопущення вчинення злочинів та правопорушень на території міста Калуш
2020 50,0 - 50,0 -
2021 50,0 - 50,0 -
2022 50,0 - 50,0 -
3. Облаштування опорних пунктів поліцейських для здійснення прийому громадян на території міста Калуш та Калуського району Калуський ВП ГУНП 2020-2022роки 2020-2022 150,0 - 150,0 - Здійснення прийому громадян на дільниці обслуговування, негайне реагування на заяви і повідомлення
2020 50,0 - 50,0
2021 50,0 - 50,0
2022 50,0 - 50,0
 
Замовник програми                                                                     Газукін І.В.                                                ____        
                                                                                                                             (П.І.Б.)                                                      (підпис)
     
 Керівник програми                                                               ____Романко Г.В.____                    ___________________
                                                                                                                             (П.І.Б.)                                                      (підпис)