ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Роман Кузик

Статус:

Новий проект

Дата:

09.06.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1439
Про заборону розміщення нових тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на визначених вулицях проспектах, скверах, площах м. Калуша

             
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
 
ПРОЄКТ РІШЕННЯ
 
Про заборону розміщення
нових тимчасових споруд
для провадження підприємницької
діяльності на визначених вулицях
проспектах, скверах, площах м. Калуша
 
Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011(зі змінами від 09.02.2021) № 244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», з метою врегулювання питань з розміщення нових тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, збереження належного архітектурного вигляду центральних вулиць міста, міська рада вирішила:
  1. Заборонити розміщення нових тимчасових споруд на площі Героїв, майдані Шептицького, проспекті Лесі Українки, бульварі Незалежності, вулицях: С.Бандери, Винниченка, Грушевського, Дзвонарській, Євшана, Підвальній, Пушкіна, Б.Хмельницького, Шевченка, Ринковій, Василя Стуса, Ковжуна, Олени Пчілки, Хіміків.
  2. Заборонити продовження строку дії паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, розміщених на одній з вулиць, вказаних в п. 1 цього рішення після закінчення строку дії паспорта прив'язки при умові:
2.1. Якщо тимчасова споруда не відповідає затвердженому рішенням виконавчого комітету міської ради архетипу;
2.2. Власник (користувач) тимчасової споруди не  підтримує належний експлуатаційний стан тимчасової споруди;
 2.3. До напряму підприємницької діяльності, яка провадиться у тимчасовій  
      споруді неодноразово надходили скарги зі сторони мешканців нашого міста;
2.4. Власником тимчасової споруди не забезпечується належне утримання прилеглої до тимчасової споруди території (зафіксовані 2 і більше відповідними службами порушення санітарно-гігієнічних вимог, які передбачені до відповідного виду комерційної діяльності, яка проводиться у відповідній ТС або інспекторів з благоустрою);
  1. У разі змін, які відбулися у містобудівній документації на місцевому рівні, будівельних нормах, будівництві нових будівель і споруд, інженерних мереж  на місці розміщення ТС (згідно з рішенням КМР буде проводитись забудова, реконструкція, ремонт, тощо для спільних потреб громади нашого міста).
  1. Управлінню архітектури та містобудування міської ради при розгляді питань щодо відповідності місця розташування тимчасової споруди містобудівній документації, будівельним нормам на вказаних вулицях дотримуватися умов цього рішення.
  2. Опублікувати дане рішення в засобах масової інформації.
  3. Рішення вступає в дію з моменту опублікування в засобах масової інформації.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого.
 
 
Міський голова                                                Андрій Найда