ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Михайло Клим

Статус:

Новий проект

Дата:

23.09.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 550
Про Програму фінансової підтримки місцевих громадських та релігійних організацій молодіжного та національно-патріотичного спрямування Калуської міської територіальної громади на період 2023-2025 рр.»

 
Про Програму фінансової підтримки
місцевих громадських та релігійних організацій
молодіжного та національно-патріотичного
спрямування Калуської міської територіальної
громади на період 2023-2025 рр.»
  
         Відповідно до статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України від 27.04.2021 № 1414-ІX «Про основні засади молодіжної політики», від 05.09.2017 № 2145-VIІІ «Про освіту», Указів Президента України від 18.05.2019 № 286/2019 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання», від 27.09.2021 № 487/2021 «Про Національну стратегію розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки», постанови Кабінету Міністрів України від 02.06.2021 № 579 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», постанови Кабінету Міністрів України від 30.06.2021 № 673 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.03.2016 № 294 «Про деякі питання підтримки пластового (скаутського) руху в Україні», враховуючи наказ Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді», та з метою формування ефективної моделі розвитку національно-патріотичного виховання та молодіжної політики на території Калуської міської територіальної громади, створенні належних умов для функціонування місцевих громадських організацій, покращення матеріально-технічної бази місцевих громадських та релігійних організацій молодіжного та національно-патріотичного спрямування Калуської міської територіальної громади на період 2023-2025 рр., враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики; з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити Програму фінансової підтримки місцевих громадських та релігійних організацій молодіжного та національно-патріотичного спрямування Калуської міської територіальної громади на період 2023-2025 рр.(далі - Програма), що додається.
  2. Фінансування заходів Програми здійснювати за рахунок коштів бюджету Калуської міської територіальної громади на період 2023-2025 рр. та інших джерел фінансування, які не заборонені законодавством.
  3. Фінансовому управлінню міської ради (Леся Поташник) передбачити кошти на фінансування програми.
  4. Визначити головним розпорядником коштів Програми управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Калуської міської ради (Михайло Клим).
  5. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання цього рішення покласти на головного відповідального виконавця - управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту міської ради (Михайло Клим).
  6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Надію Гуш.
 
 
 
Міський голова                                                  Андрій НАЙДА
 
 
 
     Затверджено
                                                                           рішення  міської ради
                                                                             __________ № ______
                                                                            Міський голова
 _________ Андрій НАЙДА
 
 
Програма
фінансової підтримки місцевих громадських та релігійних організацій молодіжного та національно-патріотичного спрямування в Калуській міській територіальній громаді на період 2023-2025 рр.
 
 
Замовник Програми
 
Начальник управління в справах сім’ї, молоді,  фізкультури та спорту міської ради
 
 
 
 
 
______________
 
 
 
 
 
Михайло КЛИМ
 
 
 
Керівник Програми
 
Заступник міського голови
 
 
 
 
 
 
 
______________
 
 
 
 
 
 
 
Надія ГУШ
     
ПОГОДЖЕНО
Управління економічного розвитку
міста   Калуської міської ради           ______________   Юрій СОКОЛОВСЬКИЙ
 
Фінансове управління 
Калуської міської ради                             ______________  Леся   ПОТАШНИК 
 
Юрист                                                      ______________ Іван    КОЦАН
 
 
м. Калуш
Паспорт
Програми фінансової підтримки місцевих громадських та релігійних організацій молодіжного та національно-патріотичного спрямування в Калуській територіальній громаді на 2023-2025 рр.
  1. Ініціатор розроблення програми Управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури  і спорту міської ради
  2. Розробник програми Управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури  і спорту міської ради
  3. Співрозробник програми ---------
  4. Відповідальний виконавець Управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури  і спорту міської ради
  5. Учасники програми Калуська міська організація Спілки Української Молоді в Україні («СУМ в Україні»)
Відокремлений підрозділ молодіжної організації «ПЛАСТ - Національна скаутська організація України» у місті Калуш «Станиця Калуш» («ПЛАСТ»)
Калуська міська громадська молодіжна організація «Молодий рух»
Релігійна громада (парафія) святого Андрія Первозванного Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області
Релігійна громада (парафія) Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України м. Калуш, Івано-Франківської області
Громадська організація «Калуський клуб веселих та найкмітливіших»
Громадська організація «Діти сонця»
Громадська організація «Молодь в дії» (міський учнівський парламент)
Громадська організація «Краєзнавчо-туристичний спортивний центр «Аркан стихій»
Громадська організація «Вільні калуські люди»
Релігійна громада (парафія) святого Архистратига Михаїла Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області
  6. Термін реалізації програми 2023-2025 рр.
  7. Обсяги фінансування програми:  
Роки Обсяги фінансування  
Всього, тис. грн. в т.ч. за джерелами фінансування, тис. грн.  
обласний бюджет Бюджет Калуської міської територіальної громади інші джерела  
2023 745,0 тис. грн. - 745,0 тис. грн. -  
2024 745,0 тис. грн. - 745,0 тис. грн. -  
2025 745,0 тис. грн. - 745,0 тис. грн. -  
Разом: 235,0 тис. грн. - 2 235,0 тис. грн. -  
 
8. Очікувані результати програми:  сприяння формуванню та розвитку інститутів громадянського суспільства, збільшення кількості дітей та молоді залученої до мережі громадських організацій, збільшення участі молоді в заходах, спрямованих на утвердження патріотичної свідомості і активної громадянської позиції молоді, пропаганда здорового способу життя, духовне виховання молоді.
 
9. Термін проведення звітності      щоквартально, 20 грудня     кінцевий звіт про результати виконання Програми до 20 грудня 2025 року
  
 
Замовник Програми:
Управління у справах сім’ї, молоді,
фізкультури та спорту міської ради                                      Михайло КЛИМ
 
 
Керівник Програми:
Заступник міського голови                                                   Надія ГУШ
 
 
 
         1. Проблема, на розв’язання якої спрямована Програма. 
         1.1 Програма фінансової підтримки місцевих громадських та релігійних організацій молодіжного та національно-патріотичного спрямування передбачає надання всебічної підтримки місцевим організаціям для покращення матеріально-побутової бази та забезпечення ефективного, систематичного і методичного здійснення заходів патріотичного виховання дітей та молоді на основі сформованої протягом багатьох років традиції виховання у взаємодії з органами місцевого самоврядування.
1.2 Програма забезпечить ефективне здійснення заходів для самореалізації та розвитку потенціалу молоді, патріотичного виховання дітей і молоді та безперервність процесу виховання у дітей та молоді патріотизму, духовності, формування національної самосвідомості, високих моральних якостей, відродження історичних та культурних традицій українського народу через використання потенціалу виховної системи цих організацій у взаємодії з органами місцевого самоврядування, із залученням до цієї роботи засобів масової інформації.
 
         2. Мета Програми.
 
Метою Програми є сприяння розвитку та поліпшення умов для діяльності місцевих громадських організацій та всебічного розвитку особистості, активне залучення молодих людей до участі у суспільному житті, здійснення національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах християнської моралі та налагодження більш тісної співпраці цих організацій з органами влади, громадськістю, релігійними організаціями, закладами освіти, засобами масової інформації.
Програма передбачає надання фінансової підтримки місцевим громадським організаціям молодіжного та національно-патріотичного спрямування Калуської міської територіальної громади, які виконують суспільно значимі для громади функції.
 
         3. Основні завдання Програми.
 
3.1 Створення умов для ефективної діяльності виховників на основі організаційної методики виховання.
3.2 Створення належних умов для творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку особистості.
3.3 Поширення серед громадськості інформації про діяльність МГО, як організацій позашкільної освіти, їх виховної методики, досягнень у сфері національно-патріотичного, духовного, інтелектуального, військово-патріотичного виховання.
3.4 Сприяння у розвитку громадянського суспільства, поширенню неформальної та інформальної освіти.
3.5 Сприяння набуттю дітьми та молоддю соціального досвіду для подальшої участі в процесах державотворення, вміння визначати форми та способи своєї участі в життєдіяльності громадянського суспільства.
3.6 Сприяння спортивній і фізичній підготовці, спрямованій на утвердження здорового способу життя молоді.
3.7 Поглиблення співпраці з органами місцевого та державного управління у сферах освіти, культури, спорту, медицини, силових структур, громадських організацій відповідного спрямування щодо національно-патріотичного, військово-патріотичного, інтелектуального, духовного виховання та пропагування здорового способу життя.
 
         4. Терміни реалізації Програми та звітність.
         Програму передбачається виконувати впродовж трьох років.
         Терміни проведення звітності: щоквартального до 20 числа місяця, наступного за звітним.
5. Фінансове забезпечення Програми, строки виконання Програми
 
Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Калуської міської територіальної громади.
         Обсяг коштів бюджету Калуської міської територіальної громади, необхідний для реалізації Програми - _2 235,0_ тис. грн.
2023 р. – __745,0__ тис. грн.
2024 р – __745,0__ тис. грн.
2025 р – __745,0__ тис. грн.
 
КФК Найменування
місцевих громадських організацій
2023 рік тис. грн. 2024 рік тис. грн. 2025 рік тис. грн.
111____ Інші видатки Калуська міська організація Спілки Української Молоді в Україні («СУМ в Україні») 150,0 150,0 150,0
    Відокремлений підрозділ молодіжної організації «ПЛАСТ - Національна скаутська організація України» у місті Калуш «Станиця Калуш» («ПЛАСТ») 150,0 150,0 150,0
    Калуська міська громадська молодіжна організація «Молодий рух» 50,0 50,0 50,0
    Релігійна громада (парафія) святого Андрія Первозванного Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 50,0 50,0 50,0
    Релігійна громада (парафія) Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України м. Калуш, Івано-Франківської області 50,0 50,0 50,0
    Громадська організація «Калуський клуб веселих та найкмітливіших» 100,0 100,0 100,0
    Громадська організація «Діти сонця» 50,0 50,0 50,0
    Громадська організація «Молодь в дії» (міський учнівський парламент) 25,0 25,0 25,0
    Громадська організація «Краєзнавчо-туристичний спортивний центр «Аркан стихій» 35,0 35,0 35,0
    Громадська організація «Вільні калуські люди»
 
40,0 40,0 40,0
    Релігійна громада (парафія) святого Архистратига Михаїла Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 45,0 45,0 45,0
    ВСЬОГО: 745,0 745,0 745,0
         Строк дії Програми – 2023-2025 р.р.
 
6. Координація та контроль за ходом виконання Програми
 
         Координацію дій залучених органів виконавчої влади до роботи над Програмою та контроль за проведенням заходів здійснює заступник міського голови Надія Гуш та начальник управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради Михайло Клим.
 
7. Очікувані результати виконання Програми
 
         7.1 Забезпечення ефективності реалізації заходів національно-патріотичного виховання дітей, учнівської та студентської молоді, заходів з молодіжної політики через використання потенціалу системи освіти у взаємодії з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування.
         7.2 Підвищення рівня професійної підготовки фахівців з питань молодіжної політики, з питань патріотичного виховання дітей та молоді.
         7.3 Збільшення числа молодих людей, які беруть участь у суспільному житті, волонтерських ініціатив.
         7.4. Підвищення рівня фінансової, цифрової та інформаційної грамотності серед молоді.
         7.5 Забезпечення безперервності процесу виховання в дітей та молоді патріотизму, духовності, формування національної самосвідомості, високих моральних якостей, розвитку творчих ініціатив молоді, неформальної освіти.
         7.6 Зміцнення матеріально-технічної бази приміщень молодіжних громадських організацій.
         7.7. Сприяння зацікавленості молоді щодо служби у Збройних Силах України, готовності до захисту України та виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів та незалежності України з метою становлення її як правової, демократичної, соціальної держави.
         7.8 Сприяння зростанню числа свідомих, відповідальних і повноправних громадян місцевої, національної, європейської та світової спільноти, лідерів суспільства, українців-державників.
         7.9 Підвищення та розвиток інтелектуального, творчого та духовного потенціалу молоді.
         7.10 Створення умов для поліпшення здоров’я молоді за рахунок збільшення числа молоді зі стійкою позицією щодо здорового способу життя.
 
Замовник програми                                                              Михайло КЛИМ
 
Керівник програми                                                               Надія ГУШ
                                                                                     Додаток до програми
 
Перелік заходів та обсяги фінансування Програми
№ з/п Найменування заходу Виконавець Очікувані результати
Термін виконання в. т. ч. джерелами фінансування  
Бюджет
територіа-льної громади
обласний бюджет інші джерела
1. Надання фінансової підтримки Калуській міській організації Спілки Української Молоді в Україні («СУМ в Україні») на заходи спрямовані з національно-патріотичного виховання дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Калуська міська організація Спілки Української Молоді в Україні («СУМ в Україні») 2023 150,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
 
    Калуська міська організація Спілки Української Молоді в Україні («СУМ в Україні») 2024 150,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
    Калуська міська організація Спілки Української Молоді в Україні («СУМ в Україні») 2025 150,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
  Разом:     450,0 - -  
2. Надання фінансової підтримки  відокремленому підрозділу молодіжної організації «ПЛАСТ - Національна скаутська організація України» у місті Калуш «Станиця Калуш» («ПЛАСТ») на заходи спрямовані з національно-патріотичного виховання дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Відокремлений підрозділ молодіжної організації «ПЛАСТ - Національна скаутська організація України» у місті Калуш «Станиця Калуш» («ПЛАСТ») 2023 150,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
    Відокремлений підрозділ молодіжної організації «ПЛАСТ - Національна скаутська організація України» у місті Калуш «Станиця Калуш» («ПЛАСТ») 2024 150,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
    Відокремлений підрозділ молодіжної організації «ПЛАСТ - Національна скаутська організація України» у місті Калуш «Станиця Калуш» («ПЛАСТ») 2025 150,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
  Разом:     450,0 - -  
3. Надання фінансової підтримки  Калуській міській громадській молодіжній організації «Молодий рух» на заходи спрямовані з національно-патріотичного виховання дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Калуська міська громадська молодіжна організація «Молодий рух» 2023 50,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
    Калуська міська громадська молодіжна організація «Молодий рух» 2024 50,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
    Калуська міська громадська молодіжна організація «Молодий рух» 2025 50,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації, покращення матеріально-технічного бази
  Разом:     150,00 - -  
4 Надання фінансової підтримки  релігійній громаді (парафії) святого Андрія Первозванного Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області на заходи спрямовані з національно-патріотичного і духовного виховання дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Релігійна громада (парафія) святого Андрія Первозван-ного Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 2023 50,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Релігійна громада (парафія) святого Андрія Первозван-ного Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 2024 50,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Релігійна громада (парафія) святого Андрія Первозван-ного Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 2025 50,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
  Разом:     150,0 - -  
5. Надання фінансової підтримки релігійна громада (парафія) Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України м. Калуш, Івано-Франківської області  на заходи спрямовані з національно-патріотичного та духовного виховання дітей і молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Релігійна громада (парафія) Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України м. Калуш, Івано-Франківської області 2023 50,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Релігійна громада (парафія) Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України м. Калуш, Івано-Франківської області 2024 50,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Релігійна громада (парафія) Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України м. Калуш, Івано-Франківської області 2025 50,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
  Разом:     150,0 - -  
6. Надання фінансової підтримки  громадській організації «Калуський клуб веселих та найкмітливіших» на заходи спрямовані з інтелектуального та творчого розвитку дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Громадська організація «Калуський клуб веселих та найкмітливіших» 2023 100,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Громадська організація «Калуський клуб веселих та найкмітливіших» 2024 100,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Громадська організація «Калуський клуб веселих та найкмітливіших» 2025 100,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
  Разом:     300,0 - -  
7. Надання фінансової підтримки громадській організації «Діти сонця» на заходи спрямовані з інтелектуального та творчого розвитку дітей та молоді з інвалідністю та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Громадська організація «Діти сонця» 2023 50,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді з інвалідністю, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Громадська організація «Діти сонця» 2024 50,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді з інвалідністю, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Громадська організація «Діти сонця» 2025 50,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді з інвалідністю, організація дозвілля та відпочинку дітей
  Разом:     150,0 - -  
8 Надання фінансової підтримки  громадській організації «Молодь в дії» (міський учнівський парламент) на заходи спрямовані з інтелектуального та творчого розвитку дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Громадська організація «Молодь в дії» (міський учнівський парламент) 2023 25,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей, національно-патріотичне виховання
    Громадська організація «Молодь в дії» (міський учнівський парламент) 2024 25,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей, національно-патріотичне виховання
    Громадська організація «Молодь в дії» (міський учнівський парламент) 2025 25,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей, національно-патріотичне виховання
  Разом:     75,0 - -  
9. Надання фінансової підтримки громадській організації «Краєзнавчо-туристичний спортивний центр «Аркан стихій» на заходи спрямовані з національно-патріотичного виховання дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Громадська організація «Краєзнавчо-туристичний спортивний центр «Аркан стихій» 2023 35,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації,  організація дозвілля та відпочинку дітей
    Громадська організація «Краєзнавчо-туристичний спортивний центр «Аркан стихій» 2024 35,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації,  організація дозвілля та відпочинку дітей
    Громадська організація «Краєзнавчо-туристичний спортивний центр «Аркан стихій» 2025 35,0 - - Покращення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, збільшення кількості членів організації,  організація дозвілля та відпочинку дітей
  Разом:     105,0 - -  
10. Надання фінансової підтримки  громадській організації «Вільні калуські люди» на заходи спрямовані з інтелектуального та творчого виховання молоді, неформальної освіти та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Громадська організація «Вільні калуські люди» 2023 40,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток молоді, неформальна освіта, екологічне виховання молоді
    Громадська організація «Вільні калуські люди» 2024 40,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток молоді, неформальна освіта, екологічне виховання молоді
    Громадська організація «Вільні калуські люди» 2025 40,0 - - Інтелектуальний та творчий розвиток молоді, неформальна освіта, екологічне виховання молоді
  Разом:     120,0 - -  
11. Надання фінансової підтримки Релігійна громада (парафія) святого Архистратига Михаїла Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області  на заходи спрямовані з національно-патріотичного і духовного виховання дітей та молоді та заходи, спрямовані на надання всебічної допомоги в межах, дозволених законодавством України для реалізації їх статутних завдань Релігійна громада (парафія) святого Архистратига Михаїла Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 2023 45,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Релігійна громада (парафія) святого Архистратига Михаїла Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 2024 45,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
    Релігійна громада (парафія) святого Архистратига Михаїла Української греко-католицької церкви м. Калуш, Івано-Франківської області 2025 45,0 - - Покращення матеріально-технічного бази, духовне виховання дітей та молоді, організація дозвілля та відпочинку дітей
  Разом:     135,0      
  Всього:     2 235,0      
 
 
 
Замовник програми                                                             Михайло КЛИМ
 
 
Керівник програми                                                                Надія ГУШ