ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Тарас Фіцак

Статус:

На доопрацювання

Дата:

16.12.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 764
Про Програму часткової  компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років  

 
 
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА МІСЬКА  РАДА
 
РІШЕННЯ
 
від   _______ 2022р. № _____                                                                   м.Калуш
 
 
 
Про Програму часткової  компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років     _______________________________
восьмого демократичного скликання
                            
 
 
 
Керуючись Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України від 24.02.2022 № 2102-IX «Про введення воєнного стану в Україні» зі змінами, внесеними Указом Президента України від 14.03.2022 № 133/2022, затвердженим Законом України від 15.03.2022 № 2119-IX, Указом Президента України від 18.04.2022 № 259/2022, затвердженим Законом України від 21.04.2022 № 2212-IX, Указом від 17.05.2022 № 341/2022, затвердженим Законом України від 22.05.2022 № 2263-IX, Указом Президента України від 12.08.2022 №573/2022, затвердженим Законом України від 15.08.2022 № 2500-1Х та Указом Президента України від 07.11.2022 №757/2022, затвердженим Законом України від 16.11.2022 № 2738-1Х,  Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», враховуючи висновки постійної комісії  міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Затвердити Програму часткової  компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років.  
  2. Визначити управління житлово-комунального господарства міської ради (Тарас Фіцак) головним розпорядником і виконавцем Програми.
  3. Управлінню житлово-комунального господарства міської ради (Тарас Фіцак) в кінці поточного року звітувати на сесії міської ради про хід виконання Програми часткової  компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років  
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького та постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики.
 
 
 
Міський голова                                                                             Андрій НАЙДА            
 
 Затверджено
 рішення міської ради
  2022р.  №     
 Секретар міської ради
                                                                         Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
Програма
здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств на 2023 рік
 
 
 
Замовник Програми
Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
 
 
                              
 
   Тарас ФІЦАК
 
 
 
 
_____________
(підпис)
 
 
Керівник Програми
Заступник міського голови                                      
 
 
 
   Богдан БІЛЕЦЬКИЙ
 
 
 
_____________
(підпис)
 
       
        
ПОГОДЖЕНО
   
Управління економічного розвитку міста міської ради  
          
      Юрій СОКОЛОВСЬКИЙ
 
        
         
          _____________
                 (підпис)
 
Фінансове управління міської ради                 
       Леся ПОТАШНИК
        
         _____________
                 (підпис)
 
 
Юрист
 
        Іван КОЦАН
       
           _____________
                 (підпис)
 
Програми частковоїкомпенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років
 
  1. Ініціатор розроблення програми (замовник): Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради.
2. Розробник програми: Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради.
3. Співрозробники програми:  Фінансове управління Калуської міської ради.          
4. Відповідальний виконавець програми: Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради.
5. Учасники програми: Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, управляючі компанії
6. Термін реалізації програми: 2023 рік.
7. Обсяги фінансування програми(тис.грн.): 2000,00 тис.грн.
 
 
Обсяги фінансування, тис.грн.
в т.ч. за джерелами фінансування
обласний бюджет бюджет Калуської міської територіальної громади інші джерела
 
8. Очікувані результати виконання програми:
Забезпечення  співвласників багатоквартирних житлових будинків альтернативними джерелами електроенергії з метою зниження фінансового навантаження на співвласників будинків під час придбання таких приладів для підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років в умовах воєнного стану
9. Термін проведення звітності: щоквартально.
 
 
 
Замовник програми               Тарас ФІЦАК                           _____________
                                                       (П.І.Б)                                                (підпис)
 
Керівник програми                Богдан БІЛЕЦЬКИЙ              _____________
                                                                   (П.І.Б)                                                 (підпис)                                     
 
 
 
Програма
для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років
 
1. Загальні положення
1.1. розроблена  для забезпечення співвласників багатоквартирних будинків альтернативними джерелами електроенергії при проходженні опалювального сезону 2022 -2023 року та з метою зниження фінансового навантаження на співвласників будинків під час придбання електрогенераторів в умовах воєнного стану в Україні.
Програма передбачає залучення коштів співвласників багатоквартирних будинків та бюджету Калуської міської територіальної громади для реалізації заходів із закупівлі та оснащення побутовими генераторами багатоквартирних будинків розташованих на території Калуської  міської територіальної громади.
 
2. Мета програми
2.1. Метою Програми є забезпечення  співвласників багатоквартирних житлових будинків альтернативними джерелами електроенергії з метою зниження фінансового навантаження на співвласників будинків під час придбання таких приладів для підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років в умовах воєнного стану
 
3. Завдання Програми
3.1. Виконання завдань та заходів Програми є запорукою надійного функціонування житлово-комунального господарства Калуської міської територіальної громади в умовах воєнного стану.
3.2. Перелік заходів обсягів та джерел фінансування Програми наведені у додатку 1 до Програми.
 
4. Механізм реалізації Програми
4.1. Програмою передбачено компенсацію на відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 2-х та більше поверхів.
4.2. Сума відшкодування не може перевищувати 70% вартості електрогенератора, але не більше 50 тис. грн.
4.3. Вимоги до електрогенератора: для будинків, де є ліфти – номінальна потужність від 5 кВт, для будинків без ліфтів  – номінальна потужність від 2 кВт.
4.4. Розпорядженням міського голови утворюється комісія до складу якої входять представники управління житлово-комунального господарства, управління економічного розвитку міста міської ради, фінансового управління міської ради, депутатів міської ради.
4.5. Комісія здійснює свою роботу у формі засідань офлайн або онлайн. Засідання комісії є правомочним, якщо у ньому бере участь більше половини її членів. Засідання комісії скликається згідно з рішенням голови комісії за умови наявності заявок.
4.6. Персональний склад комісії є змінним та фіксується на момент початку її роботи у протоколі засідання.
4.7. Рішення комісії про відшкодування частини вартості закупівлі генераторів вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більшість її складу. Після чого оформлюється протокол засідання, який підписує голова та секретар комісії.
4.8. У разі подання неповного пакета документів заявник не допускається до участі у Програмі.
4.9. Відповідальність за надання достовірної інформації несуть безпосередньо заявники, які звернулись за отриманням компенсації.
4.10. Учасники здійснюють оплату за придбання електрогенераторів згідно з пунктом 4.3 цієї Програми через установи банків.
4.11. Для отримання часткової компенсації Учасники Програми подають на розгляд комісії пакет документів: - Заявку на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора відповідно до форми наведеної у додатку 2 до Програми та відповідними додатками, завіреними в установленому законодавством порядку.
4.12. Комісія формує перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скеровує протокол комісії головному розпоряднику коштів.
4.13. На підставі протоколу комісії головний розпорядник готує зведений перелік Учасників Програми та проєкт розпорядження міського голови/рішення виконавчого комітету голови Калуської  міської ради про розподіл часткової компенсації Учасникам Програми на придбання електрогенераторів.
4.14. Відшкодування здійснюється шляхом перерахування коштів на банківський рахунок об’єднання співвласників багатоквартирного будинку або управляючої компанії зазначений у заяві, наведеній у додатку 2 до Програми.
 
4. Джерела фінансування Програми
4.1. Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів, які передбачені у бюджеті Калуської міської територіальної громади на 2023рік.
4.2. Обсяги фінансування визначені у переліку заходів та можуть змінюватись на підставі рішень міської ради про внесення змін до бюджету Калуської міської територіальної громади на 2023рік.
4.3. Фінансування Програми здійснюється відповідно до нормативно-правових актів (Бюджетний кодекс України, Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні).
 
5. Контроль за виконання Програми
5.1. Загальний контроль за виконанням Програми здійснює заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів.
5.2. Організацію виконання Програми здійснюють виконавчі органи міської ради.
 
 
Додаток 2
До  Програми часткової  компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років  
 
Міському голові
Андрію НАЙДІ
 
ЗАЯВА
Прошу розглянути заявку на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора для забезпечення потреб співвласників багатоквартирного будинку за адресою: __________________________________________________.
 
Загальна вартість електрогенератора ________________ грн.
 
Технічні характеристики:__________________________________________
Обладнання зберігається за адресою: ________________________________
________________________________________________________________
Зазначити, яке з переліченого обладнання є у будинку: ІТП, водяні насоси, ліфти.
Обладнання планується використовувати для _________________________
________________________________________________________________
Банківські реквізити ______________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
 
Додатки:
Копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар).
Копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування).
Копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку.
Документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).
Протокол зборів співвласників багатоквартиного будинку про намір придбати генератор з визначеною сумою дольової участі. У випадку придбання генератора управляючою компанією – рішення про уповноваження управляючої компанії на придбання генератора.
 
 
______________              ____________________            _____________________
            (дата)                                                           (підпис)                                                        (П.І.Б.)

                                                                                                                                                                                                  
Додаток 1 до Програми
Перелік
заходів, обсяги та джерела фінансування Програми
для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської
територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону 2022/2023 років
 
Назва замовника Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
№з/п Найменування заходу Виконавець Термін виконан-ня Орієнтовані обсяги фінансування, тис.грн. Очікувані результати
роки всього в т.ч. за джерелами фінансування
бюджет Калуської міської територіальної громади обласний бюджет інші джерела
1 Відшкодування часткової вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Калуської міської територіальної громади під час опалювального сезону 2022/2023 років УЖКГ міської ради, ОСББ, управляючі компанії 2023 2023 2000,0 2000,0  
 
 
-
 
 
 
-
Забезпечення потреб мешканців багатоквартирних будинків
  Всього:      
2000,0      
 
Керівник програми                       Богдан БІЛЕЦЬКИЙ            __________________
                                                                 (П.І.Б)                                        (підпис)
 
Замовник програми                       Тарас ФІЦАК                         ___________________
                                                                 (П.І.Б)                                        (підпис)