ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Михайло КЛИМ

Статус:

На доопрацювання

Дата:

09.02.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 133
Про затвердження Порядку надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади на конкурсних засадах

 
  
Про затвердження Порядку надання фінансової підтримки з
бюджету Калуської міської територіальної громади громадським
організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської
міської територіальної громади на конкурсних засадах

 
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 47 Закону України «Про фізичну культуру i спорт», Програми фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій Калуської міської територіальної громади на період 2023-2025 роки, затвердженої рішенням Калуської міської ради від 21.12.2022 № 1782, з метою визначення громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади, яким надається фінансова підтримка з бюджету Калуської міської територіальної громади, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити Порядок надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади на конкурсних засадах, що додається.
  2. Управлінню в справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту міської ради розробити та затвердити типову форму договору про надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Надію Гуш.
 
 
 
 
Міський голова                                                                      Андрій НАЙДА
 
  
Додаток 1
до рішення міської ради
___________2023 №______
 
 
 
 
ПОРЯДОК
надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади на конкурсних засадах
 
  1. Цей Порядок визначає механізм відбору громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади (далі — громадські організації) та розподілу коштів для надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади в межах виконання Програми фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій Калуської міської територіальної громади на відповідний рік.
 
  1. Відбір громадських організацій для надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади здійснюється на конкурсних засадах (далі — конкурсний відбір).
 
  1. До участі у конкурсі допускаються громадські організації, які мають статус юридичної особи не менше одного року до дати оголошення конкурсного відбору, зареєстровані та діють на території Калуської міської територіальної громади, мають позитивну динаміку розвитку виду спорту по кількості проведених спортивних заходів та участі в обласних, всеукраїнських змаганнях та готують спортсменів до складу збірних команд Калуської міської територіальної громади, області та України.
Обов’язковою умовою надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади є залучення громадською організацією не менше 40 відсотків власних коштів для проведення спортивних заходів.
 
  1. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:
учасник конкурсного відбору — громадська організація, що подала конкурсну пропозицію для участі у конкурсному відборі;
конкурсна пропозиція — комплект документів, які подаються громадськими організаціями для участі в конкурсі;
спортивні заходи — змагання, навчально-тренувальні збори з видів спорту та спортивно-масові заходи (забіги, фестивалі, спартакіади тощо), які проводяться серед різних верств населення;
календарний план — це календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Калуської міської територіальної громади, що визначає організаційні та фінансові питання щодо забезпечення проведення відповідних спортивних заходів на відповідний рік та затверджується наказом начальника управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради в установленому порядку.
  1. Конкурсний відбір організовує та проводить управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради (далі — Організатор конкурсного відбору).
  2. З метою відбору громадських організацій для надання фінансової підтримки з бюджету розпорядженням міського голови Калуської міської ради утворюється конкурсна комісія у складі голови, заступника голови, секретаря та членів конкурсної комісії.
Конкурсну комісію очолює заступник міського голови Калуської міської ради.
У разі відсутності голови конкурсної комісії його обов'язки виконує заступник голови конкурсної комісії.
 
  1. До складу конкурсної комісії включаються пропорційно: представники Організатора конкурсного відбору та інших структурних підрозділів виконавчого органу Калуської міської ради, депутати Калуської міської ради (за згодою), представники громадських організацій (за згодою).
Склад конкурсної комісії не повинен бути менше ніж 7 осіб i не більше ніж 13 осіб.
Члени конкурсної комісії беруть участь у її роботі на громадських засадах.
Не може бути членом конкурсної комісії особа, що є керівником, членом керівних органів або членом громадської організації, яка подала заявку для участі у конкурсі.
 
  1. Організаційно-технічне забезпечення роботи конкурсної комісії здійснює Організатор конкурсного відбору.
 
  1. Конкурсна комісія відповідно до покладених на неї завдань: розглядає подані громадськими організаціями конкурсні пропозиції для отримання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади;
здійснює конкурсний відбір громадських організацій для надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади;
забезпечує розподіл видатків за напрямками та критеріями визначеними цим Порядком;
подає пропозиції щодо розподілу видатків між громадськими організаціями для укладання Організатором конкурсного відбору договорів про надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади.
  1. Організаційною формою роботи конкурсної комісії є засідання, які проводяться у двомісячний термін після затвердження бюджету Калуської міської територіальної громади на відповідний рік.
Засідання конкурсної комісії є правоможним, якщо на ньому присутні не менше половини її складу.
Засідання конкурсної комісії проводить її голова або, за його відсутності, заступник голови конкурсної комісії.
Рішення конкурсної комісії про результати конкурсного відбору ухвалюються голосуванням більшості голосів від загального складу конкурсної комісії, оформлюються протоколами та підписуються всіма присутніми на засіданні членами конкурсної комісії.
 
  1. Члени конкурсної комісії зобов'язані не допускати конфлікту інтересів під час розгляду конкурсних пропозицій. Перед початком розгляду конкурсних пропозицій член конкурсної комісії зобов’язаний повідомити про наявність конфлікту інтересів та надати пояснення щодо обставин, які можуть перешкодити об’єктивному виконанню ним обов’язків. Член конкурсної комісії, у якого виявлено конфлікт інтересів, виводиться з її складу за поданням голови конкурсної комісії. Якщо конфлікт інтересів виявлено після ухвалення конкурсною комісією рішення про визначення громадських організацій, яким надається фінансова підтримка з бюджету Калуської міської територіальної громади, до закінчення строку оскарження результатів конкурсного відбору, передбаченого пунктом 21 цього Порядку, підсумки конкурсного відбору визначаються без урахування голосу члена конкурсної комісії, у якого виявлено конфлікт інтересів.
 
  1. Організатор конкурсного відбору складає текст оголошення про проведення конкурсного відбору та оприлюднює його на офіційній веб- сторінці Калуської міської ради.
 
  1. Строк подання конкурсних пропозицій — 20 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору.
 
  1. Для участі в конкурсі громадські організації подають: лист-звернення у довільній формі;
копію статуту громадської організації, завірену в установленому порядку;
копію рішення уповноваженого органу про внесення громадської організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій;
копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
інформацію про діяльність громадської організації за останні два роки (кількість проведених спортивних заходів та результати участі в них

підготовлених спортсменів, офіційно зареєстрованих спортивних клубів, секцій, шкіл, індивідуальних та колективних членів тощо);
заповнену аплікаційну форму учасника конкурсного відбору (додаток до Порядку);
звіт про використання коштів бюджету Калуської міської територіальної громади за попередній рік з відповідними підтверджуючими документами (для громадських організацій, які отримали бюджетні кошти у попередньому році);
проект договору про надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади за типовою формою, розробленою та затвердженою Організатором конкурсного відбору.
 
  1. Документи, зазначені у пункті 14 цього Порядку, засвідчуються на кожній сторінці підписом керівника, скріпленим печаткою громадської організації (за наявності).
 
  1. Учасники конкурсного відбору подають конкурсні пропозиції Організатору конкурсного відбору у друкованій та/або електронній формі, за адресою та у строк, визначений в оголошенні про проведення конкурсного відбору.
Організатор конкурсного відбору видає учасникові конкурсного відбору довідку про отримання конкурсної пропозиції, в якій зазначається дата отримання та реєстраційний номер конкурсної пропозиції.
Конкурсні пропозиції оприлюднюються на офіційній веб-сторінці Калуської міської ради.
Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникам конкурсного відбору.
 
  1. Конкурсний відбір проводиться у три етапи:
 
  1. Перший етап — аналіз відповідності поданих конкурсних пропозицій вимогам конкурсного відбору.
Конкурсна комісія перевіряє достовірність інформації, зазначеної у конкурсних пропозиціях. Конкурсна комісія може звертатися за підтвердженням інформації, наданої учасниками конкурсного відбору, до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій відповідно до їх компетенції.
До участі у другому етапі конкурсного відбору не допускаються громадські організації, якщо:
громадська організація перебуває у стані припинення;
подано недостовірну інформацію про діяльність громадської організації;
конкурсна пропозиція для участі у конкурсному відборі подана після закінчення встановленого для цього строку або не містить повного комплекту необхідних документів;
громадська організація подала офіційний лист про відкликання своєї заявки на участь у конкурсі;
інформація, зазначена громадською організацією в аплікаційній формі учасника конкурсного відбору для надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям на проведення спортивних заходів, не відповідає напрямкам діяльності громадської організації",
громадська організація ставить за мету отримання прибутків, ведення політичної діяльності, надання гуманітарної або благодійної допомоги, проведення релігійних обрядів тощо.
 
  1. Другий етап — розподіл коштів бюджету Калуської міської територіальної громади, передбачених для надання фінансової підтримки громадським організаціям, за напрямками та критеріями.
При розподілі конкурсною комісією фінансової підтримки громадським організаціям за рахунок коштів бюджету Калуської міської територіальної громади встановлюється співвідношення за такими напрямками та критеріями:
30 % - спортивні заходи міжнародного та всеукраїнського рівнів:
 
- кількість спортсменів, які посіли призові місця у спортивних заходах міжнародного та всеукраїнського рівнів;
- кількість спортсменів, підготовлених до складу національних збірних України;
- соціальна активність учасника конкурсу — наявність власної веб-сторінки з актуальною інформацією в мережі Інтернет або в соціальна мережах.
 
40 % - спортивні заходи обласного та міського рівнів:
- кількість спортсменів, які посіли призові місця, у спортивних заходах обласного та міського рівнів;
- кількість спортсменів, підготовлених до складу збірних команд міста та області;
- кількість спортсменів, які взяли участь у спортивних заходах обласного та міського рівнів;
- соціальна активність учасника конкурсу — наявність власної веб-сторінки з актуальною інформацією в мережі Інтернет або в соціальна мережах.
 
10 % - спортивно-масові заходи:
- масовість - кількість учасників заходів, залучених до занять фізичною культурою та спортом серед різних верств населення;
- масовість - кількість дітей, які взяли участь у спортивному заході;
- традиційність проведення заходу в Калуській міській територіальній громаді;
- участь заявника у міських заходах (День Калуша, День працівника фізичної культури i спорту тощо);
- соціальна активність заявника — наявність власної веб-сторінки з актуальною інформацією в мережі Інтернет або в соціальних мережах.
10% - заохочувальні винагороди (придбання форми, спортивного інвентарю та обладнання, цінних призів тощо) переможцям спортивних заходів міського, обласного та всеукраїнського рівня:
- кількість спортсменів, які посіли призові місця, у спортивних заходах всеукраїнського рівня;
- кількість спортсменів, які посіли призові місця, у спортивних заходах міського та обласного рівнів.
10% - організація літнього оздоровлення та відпочинку спортсменів
- кількість залучених до оздоровлення та відпочинку дітей та молоді, в тому числі із соціально незахищених категорій.
 
  1. Третій етап — розподіл коштів бюджету Калуської міської територіальної громади між громадськими організаціями пропорційно до показників аплікаційних форм учасника конкурсного відбору, поданих громадськими організаціями.
У разі, якщо сума коштів, яку заявила громадська організація, є меншою ніж сума коштів, на яку вона претендує відповідно до показників та критеріїв, то громадська організація отримує заявлену нею суму коштів, а відповідна різниця розподіляється між іншими громадськими організаціями відповідно до показників та критеріїв.
 
  1. Фінансова підтримка надається громадським організаціям для наступних цілей:
організації та проведення спортивних заходів, включених до календарного плану, спрямованих на забезпечення підготовки спортивного резерву до складу збірних команд Калуської міської територіальної громади з відповідних видів спорту та їх участі у спортивних змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів, залучення до здорового способу життя широких верств населення;
заохочення переможців спортивних заходів міського, обласного та всеукраїнського рівнів.
 
  1. Строк проведення конкурсного відбору становить 10 календарних днів після закінчення строку подання конкурсних пропозицій.
 
  1. Рішення конкурсної комісії оформлюються протоколом, який підписують всі присутні на засіданні члени конкурсної комісії. Протокол оприлюднюється на офіційній веб-сторінці Калуської міської ради.
 
  1. Рішення конкурсної комісії може бути оскаржене у тижневий строк після оголошення результатів конкурсного відбору шляхом надсилання відповідного повідомлення Організаторові конкурсного відбору.
 
  1. Надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадській організації здійснюється Організатором конкурсного відбору на підставі укладеного договору про надання фінансової підтримки з бюджету Калуської міської територіальної громади громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості Калуської міської територіальної громади за типовою формою, розробленою та затвердженою Організатором конкурсного відбору.
 
  1. Громадські організації щоквартально, до 5 числа наступного місяця, подають Організатору конкурсного відбору звіт про використання коштів.
 
  1. Відповідальність за нецільове використання коштів бюджету Калуської міської територіальної громади покладається на громадські організації.
 
  1. Контроль за цільовим та ефективним використанням здійснює Організатор конкурсного відбору.


Секретар міської ради                                                                                      Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
 
 
 
 
Додаток______________
до Порядку надання фінансової
підтримки з бюджету Калуської міської
територіальної громади громадським
організаціям фізкультурно-спортивної
спрямованості Калуської міської
територіальної громади
на конкурсних засадах
 
АПЛІКАЦІЙНА ФОРМА
учасника конкурсного відбору
 
 
Назва показника критеріїв Показник громадської організації за наступними напрямками:
Спортивні
заходи
міського рівня
Спортивні
заходи
всеукраїнського рівня
Спортивно-
Масові заходи
серед всіх верств населення
1 2 3 4 5
1 Кількість спортсменів, які посіли призові місця у спортивних заходах     Х
2 Кількість спортсменів, яких підготовлено до складу збірних команд міста, області та України     Х
 
Кількість спортсменів, які взяли участь у
спортивних заходах
    Х
4 Пріоритетність виду спорту
по Калуській міській територіальній громаді
  Х Х
5 Наявність у громадської
організації власної веб- сторінки з актуальною інформацією у мережі Інтернет aбo в соціальних
мережах
     
6 Кількість учасників
заходів, залучених до занять фізичною культурою та спортом серед різних верств населення
 
 
Х
 
 
Х
 
7 Традиційність проведення
спортивних заходів
 
Х
 
Х
 
8 Кількість дітей, які взяли участь у спортивному
Заході
 
Х
 
Х
 
9 Участь громадської організації в міських заходах (День Калуша, День працівників фізичної культури і спорту тощо)  
 
Х
 
 
Х