ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Люклян Ірина Олексіївна

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

13.07.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 537
Про затвердження Положення про преміювання здобувачів освіти, які отримали найвищі результати при складанні національного мультипредметного тесту

                Керуючись ст.25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», з метою матеріального стимулювання і заохочення  учасників національного мультипредметного тесту – випускників закладів загальної середньої освіти  Калуської міської територіальної громади,  враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада

         ВИРІШИЛА:
 
1.  Затвердити Положення про преміювання здобувачів освіти, які отримали найвищі результати при складанні національного мультипредметного тесту (додаток).
2.  Виплату премії здійснювати за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених на фінансування Програми розвитку місцевого самоврядування на 2023-2025 роки.
3.  Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Надію ГУШ.


 
 
 
Міський голова                                                                              Андрій НАЙДА



 
 
Додаток
до рішення міської ради
                                                                                                                 №  
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про преміювання здобувачів освіти, які отримали найвищі
 результати при складанні національного мультипредметного тесту
 
         1. Це Положення про преміювання здобувачів освіти, які отримали найвищі результати при складанні національного мультипредметного тесту (далі-Положення) визначає  основні критерії для визначення претендентів та  порядок преміювання здобувачів освіти Калуської міської територіальної громади, які отримали найвищі бали за результатами  національного мультипредметного тесту (далі-премія).
         2. Претендентами на призначення премії є здобувачі освіти, які:
- у поточному році завершили здобуття повної загальної середньої освіти у закладах освіти Калуської міської ради;
- пройшли комп’ютерне онлайн-тестування з трьох навчальних предметів за результатами якого отримали найвищий результат 200 балів за щонайменше з одного навчального  предмета.
         3. Премія призначається розпорядженням міського голови на підставі подання управління освіти Калуської міської ради.
         4. Кандидатури здобувачів освіти, котрі отримали 200 балів за результатами національного мультипредметного тесту для призначення премії подають керівники закладів загальної середньої освіти шляхом подання до  управління освіти на підставі відомості результатів національного мультипредметного тестування, що формується в електронному вигляді за підсумками проведення кожного тестування та затверджується шляхом накладання кваліфікованої електронної печатки Українського центру з дотриманням вимог Закону України “Про електронні довірчі послуги”.
         5. У поданні обов’язково зазначається інформація:
- прізвище, ім’я та по батькові здобувача освіти,
- навчальний предмет, з якого за результатами національного мультипредметного тесту отримано найвищий результат.
         6. До подання про призначення премії додається копія відомості результатів національного мультипредметного тестування що формується в електронному вигляді за підсумками проведення кожного тестування та затверджується шляхом накладання кваліфікованої електронної печатки Українського центру з дотриманням вимог Закону України “Про електронні довірчі послуги».
         7. Пропозиції щодо кандидатур на призначення премії подаються управлінню освіти Калуської міської ради протягом 15 робочих днів з дня офіційного розміщення результатів національного мультипредметного тесту на інформаційних сторінках учасників національного мультипредметного тесту.
         8. Розмір премії (одноразової грошової винагороди) становить за найвищі результати (200 балів):
- з трьох предметів       – 10000 грн.;
- з двох предметів         – 6000 грн.;
- з одного предмета      – 3000 грн.
         9. Виплата премії здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на фінансування  Програми розвитку місцевого самоврядування на 2023-2025 роки.
         10. Фінансування виплати премії міської ради здійснюється шляхом перерахування коштів на особистий картковий рахунок отримувача премії, відкритий у банківській установі України.
          11. Вручення премій випускникам закладів загальної середньої освіти Калуської міської ради, які отримали найвищі результати при складанні національного мультипредметного тесту здійснюється міським головою в урочистій обстановці.