ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XLVII

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.10.2018

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1854
Про звернення Калуської міської ради щодо скасування постанови КМУ про підвищення ціни на газ для населення

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
від  25.10.2018    №  1854
                                                                                                                     

Про звернення Калуської міської ради щодо скасування постанови КМУ про підвищення ціни на газ для населення

 
м.Калуш
(сорок  сьома  сесія сьомого демократичного скликання)
 
   
 
 
        

Відповідно до Конституції Украйни, статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», керуючись статтею 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 ВИРІШИЛА:
 

1.Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Президента  України щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення (текст додається).

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Романа Боднарчука.
 
 
 
      Міський голова                                                                                  Ігор Матвійчук
 
 
 
 
 
 
 
  Президенту України
Петру Порошенку
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що рішенням уряду від 19 жовтня 2018 року було прийнято рішення уряду про підвищення ціни на газ для населення на 23%.
За рішенням Уряду з 1 листопада поточного року ціна газу для населення складатиме 8550 грн за тисячу кубометрів.
Традиційно Голова Уряду аргументував такі дії виконанням вимог МВФ для виділення чергового кредитного траншу. Крім того, було наголошено, що раніше Урядом під це зобов’язання, були взяті багатомільярдні кредити, які збільшили загальний обсяг державного боргу на майже 50 млрд дол. І наразі настає період виплати значної частини цього боргу. Аби зробити це, Україні потрібно знайти прийнятні фінансові інструменти. Співпраця з МВФ – один з таких інструментів. Але активізувати її можна лише при умові виконання зобов’язання щодо ціни на газ для населення.
Насправді ж МВФ вимагає лише збалансувати економіку, привести до оптимальних показників дефіцит державного бюджету та боргових зобов’язань.
Ми, депутати Калуської ради, вважаєм рішення Уряду від 19 жовтня про підвищення ціни на газ для населення таким, що приведе до тотального зубожіння населення України та різкого підвищення ціни на житлово-комунальні послуги. В той же час, внутрішні резерви України за умови їх ефективного використання та викорінення корупції дозволять забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі й енергетичну.
«Укргазвидобування» та приватні компанії видобувають з українських надр понад 20 млрд кубометрів газу. У той же час населення України споживає 17 млрд кубометрів. Україна має чудові перспективи нарощувати видобуток власного газу видобуваючи не тільки поверхневий газ, а й горизонтальний та газ на великих глибинах, який залишається недоторканим. Цим газом Україна могла б покривати усі свої потреби та продавати його на експорт.
Паралельно з цим різко звужується правове поле для нарахування субсидій, які багато людей отримували в попередні роки. Не нараховуються субсидії, навіть якщо одна людина з родини виїхала працювати за кордон. Це ще один удар по українцях.
І саме тому, ми депутатів всіх рівнів, в тяжкій ситуації зобов’язані стати на захист людей, що нас обирали та звернутися до Президента України не допустити зубожіння українців.
Враховуючи вищевикладене, просимо Вас як гаранта Конституції України, в межах своїх конституційних повноважень, вжити заходи щодо недопущення зубожіння українців і переглянути відповідні постанови  Кабінету Міністрів України .
 
Прийнято на сорок сьомій сесії Калуської     
міської ради   25 жовтня 2018 року