ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LI

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.12.2018

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2071
Про  затвердження протоколів узгоджувальної земельної комісії  по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування  


УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
від  27.12.2018    №  2071
                                                                                                                     
Про  затвердження протоколів                                          
узгоджувальної земельної комісії                           
по вирішенню земельних спорів
з приводу суміжного землекористування
 
м.Калуш
(п’ятдесят перша  сесія сьомого демократичного скликання)
 
 
 
 
   
      Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада    
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити протокол узгоджувальної земельної комісії по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування № 15 від 09.11.2018 року. 
 
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на посадову особу у відповідності до розподілу функціональних обов’язків.
 

Міський голова                                                          Ігор Матвійчук

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Затверджено
рішенням міської ради
від 27.12.2018   № 2071
 
Секретар міської ради
            Роман Боднарчук
 
 
Протокол № 15
засідання узгоджувальної земельної комісії
 
від 09.11.2018 року                                                                        м. Калуш
 
                    Присутні:
 
Мельник Володимир Андрійович -начальник  земельного відділу міської
ради, заступник голови комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
-головний спеціаліст земельного відділу міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету міської ради;
 
 
      
Порядок  денний
 
1. Розгляд заяви громадянки Туржинської Галини Дмитрівни з приводу користування земельною ділянкою на вул. Г.Мартинця, 39 в місті Калуші.
     
Галина Туржинська:
         Заявила, що є власницею квартири №1 на вул.Г.Мартинця, 39 і поскаржилась на власника квартири № 3 - Данчина Ігоря Романовича, що він не дозволяє їй припаркувати автомобіль на подвір̓ ї будинку.
 
Ігор Данчин:
          Власними зусиллями завіз землю з метою підняття рівня грунту для запобігання підтопленню, окультурив територію подвір̓ я.
 
Володимир Мельник:
      В ході вивчення питання встановлено, що житловий будинок на вул. Г.Мартинця, 39 є багатоквартирним.
 
        Стосовно порушеного питання повідомляємо, що прибудинкова територія багатоквартирного житлового будинку є особливим об’єктом права власності на землю, оскільки призначена для розміщення й обслуговування житлового будинку та має задовольняти інтереси його мешканців.
          Відповідно до ст. 38 Земельного кодексу України земельні ділянки в межах населених пунктів, які використовуються для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об'єктів загального користування, належать до земель житлової та громадської забудови.
           Режим використання земельних ділянок багатоквартирних житлових будинків регулюється ст. 42 Земельного кодексу України, відповідно до якої земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
          Інформуємо, що відповідно до п. 1  ст. 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками .
          Порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначається співвласниками.
          Крім того, власники квартир можуть спільно звернутися до ліцензованої організації для виготовлення проекту розподілу земельної ділянки, який повинен бути погоджений всіма власниками будинку, що на вул. Г.Мартинця, 39.
 
Роман Кузик:
         У випадку, коли мешканці не дійдуть згоди щодо розподілу землі, запропонували створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку і проводити розподіл землі в судовому порядку.
 
                 Голосували:    «за» - 5         «проти»  -  0    «утримались -   0
 
Вирішили:
          Запропонувати заявнику та власникам сусідніх квартир  багатоквартирного будинку на вул. Г.Мартинця, 39 звернутися до ліцензованої організації для виготовлення проекту розподілу земельної ділянки на вул. Г.Мартинця, 39. У випадку, коли мешканці не дійдуть згоди, щодо розподілу землі, запропонували створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку і проводити розподіл землі в судовому порядку.
 
                   Голосували:        «за»  - 5     «проти» -  0   «утримались -   0
 
 
2. Розгляд заяви громадянки Дубини Наталії Іванівни з приводу                                                                                                                                                                                                                  нецільового використання та самовільного захоплення п-цем Мельником П.М. земельної ділянки (кадастровий номер 2610400000:08:006:0014) на вул.Б.Хмельницького для будівництва продтоварного магазину.
Наталія Дубина:
              П-ць Мельник П.М. самовільно захопив і використовує земельну ділянку (кадастровий номер 2610400000:08:006:0014) на вул.Б.Хмельницького не за цільовим призначенням, чим порушує умови договору оренди.
Володимир Мельник:
         Для підтвердження факту самовільного захоплення п-цем Мельником П.М. земельної ділянки запропонувати гр.Дубині Н.І. надати всі наявні в неї  документи, що підтверджують захоплення земельної ділянки.
              Наголосив про те, що з метою встановлення факту самовільного захоплення земельної ділянки (кадастровий номер 2610400000:08:006:0014) на вул.Б.Хмельницького заявнику необхідно укласти договір із ліцензійною організацією для проведення обмірів земельної ділянки.
       Перенести розгляд питання на наступне засідання комісії.
 
                  Голосували:     «за»  - 5      «проти» - 0      «утримались    0
 
 
 
Заступник голови комісії          _________________ Володимир Мельник
Члени комісії:                              _________________ Елла Гергічна
                                                       _________________ Юлія Корпан
                                                       ________________   Олег Руско
                                                           ________________   Роман Кузик