ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LIV

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

28.03.2019

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2206
Про Порядок надання одноразових грошових допомог  учасникам АТО/ ООС або членам їх сімей

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
від  28.03.2019    №  2206
                                                                                                                     

Про Порядок надання одноразових
грошових допомог  учасникам
АТО/ ООС або членам їх сімей
 
м.Калуш
(п’ятдесят четверта сесія сьомого демократичного скликання)
 
   
 
         З метою надання соціального захисту учасникам АТО/ООС або членам їх сімей, керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи  пропозиції постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити Порядок надання одноразових грошових допомог  учасникам АТО/ ООС або членам їх сімей в новій редакції згідно з додатком.
  2. Управлінню соціального захисту населення Калуської міської ради (Любов Федоришин) при виплаті коштів учасникам АТО/ООС або членам їх сімей керуватися вищевказаним Порядком.
  3. Рішення міської ради від 15.01.2015 року № 2843 «Про Порядок надання одноразових грошових допомог мобілізованим або добровільним учасникам  антитерористичної операції в східних регіонах України або членам їх сімей», від 26.03.2015 № 2997 «Про внесення змін до рішення міської ради від 15.01.2015 року № 2843 «Про Порядок надання одноразових грошових допомог мобілізованим або добровільним учасникам  антитерористичної операції в східних регіонах України або членам їх сімей», від 15.10.2015 № 3329 «Про внесення змін до рішення міської ради від 15.01.2015 року № 2843 «Про Порядок надання одноразових грошових допомог мобілізованим або добровільним учасникам  антитерористичної операції в східних регіонах України або членам їх сімей», від 24.11.2016 року № 569 «Про внесення змін до рішення міської ради від 15.01.2015 року № 2843 «Про Порядок надання одноразових грошових допомог мобілізованим або добровільним учасникам  антитерористичної операції в східних регіонах України або членам їх сімей», від  31.01.2019 року № 2081 «Про внесення змін до рішення міської ради від 15.01.2015 року № 2843 «Про Порядок надання одноразових грошових допомог мобілізованим або добровільним учасникам  антитерористичної операції в східних регіонах України або членам їх сімей» вважати такими, що втратили чинність.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Руслану Вайду.

 
 
Міський голова Ігор Матвійчук
 
                                                                                                    Додаток         
                                                                                              до рішення міської ради
                                                                                             від   28.03.2019   № 2206
 
 
Порядок
надання одноразових грошових допомог  учасникам АТО/ ООС
або членам їх сімей
 
 1.  Даний порядок визначає умови і механізм надання одноразових грошових допомог учасникам антитерористичної операції та операції об’єднаних сил (АТО/ООС), які на період їх участі в проведенні АТОООС та на момент звернення за допомогою зареєстровані і проживають в місті Калуші або членам їх сімей (далі - допомога). Цей порядок поширюється на працівників правоохоронних органів, які були відряджені для участі в АТО/ООС, медичних працівників, мобілізованих для роботи в зоні АТО/ООС та на священнослужителів, які виконували обов'язки  військових капеланів в зоні АТО/ООС.
Кошти на ці цілі передбачаються в міському бюджеті по коду «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» згідно Міської  Програми соціального захисту на відповідний рік.
  2. Особам зазначеним в п. 1 цього Порядку допомога надається одноразово за період проведення АТО/ООС.
Розмір допомоги становить:
-   до 5000 грн. - учасникам   АТО/ООС;
-   до 20000 грн. - учасникам   АТО/ООС, які отримали поранення
-   до 100000 грн. - сім'ї загиблого учасника АТО/ООС.
           3. Для надання допомоги учасник  АТО/ООС або член його сім'ї подає на ім'я міського голови такі документи:
-   заяву;
-   копію паспорта (сторінки 1,2,11);
-   копію ідентифікаційного коду заявника;
-   банківський рахунок заявника (за наявності);
-  копію документу, що посвідчує ступінь родинного зв'язку з учасником   АТО/ООС;
-  довідку, акт або інший документ, що посвідчує перебування в зоні проведення АТО/ООС ;
-   довідку медичної установи про поранення (при потребі);
-   копію свідоцтва про смерть ( в разі загибелі учасника АТО/ООС).   
4. Вищевказані документи направляються на розгляд постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи для прийняття відповідних рекомендацій. Протокол засідання  цієї комісії та рекомендації направляються до управління соціального захисту населення Калуської міської ради , яке на підставі цих документів готує проект рішення міської ради про надання допомоги і подає його на розгляд Калуської міської ради.
           5. Виплата допомоги здійснюється управлінням соціального захисту населення  Калуської міської ради, яке протягом трьох банківських днів після надходження коштів на рахунок  управління готує виплатні документи на підставі відповідного  рішення міської ради.
У разі неподання заявником банківського рахунку, допомога виплачується йому через відділення поштового зв'язку, при цьому у рішенні міської ради передбачаються видатки на поштові послуги.
6. Для учасників АТО/ООС, які отримали важке поранення і потребують дороговартісного лікування, допомога може бути надана, як виняток, повторно та в іншому розмірі, ніж зазначений в п.2 цього Порядку.
 
 
 
 
Секретар міської ради                                                            Роман Боднарчук