ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXVIII

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

20.12.2019

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2812
Про Програму капітального ремонту та утримання об`єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства на 2020 рік

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

_20.12.2019 2812

Про Програму капітального ремонту
та утримання об'єктів благоустрою
і дорожньо-мостового господарства
на 2020 рік
м.Калуш
(шістдесят восьма сесія сьомого демократичного скликання)

З метою забезпечення та збереження технічного стану, підвищення експлуатаційних якостей і продовження строків служби об'єктів благоустрою, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», враховуючи надані комунальними підприємствами «Калушавтодор» «Міськсвітло» та «Ритуальна служба» кошторисні розрахунки, висновки постійних комісій міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму капітального ремонту та утримання об'єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства на 2020 рік згідно з додатком.

2. Визначити головним виконавцем і розпорядником коштів Програми управління житлово-комунального господарства міської ради (Юрій Рекунов).

3. Управлінню житлово-комунального господарства міської ради (Юрій Рекунов) в кінці поточного року відзвітувати на сесії міської ради про хід виконання Програми.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Руслану Вайду.

Міський головаІгор Матвійчук

Затверджено

рішення міської ради

20.12.2019 № 2812

Секретар міської ради

_________ Роман Боднарчук

Програма

капітального ремонту та утримання об'єктів

благоустрою і дорожньо-мостового господарства на 2020 рік

Замовник Програми
Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
Юрій Рекунов _____________
(підпис)
Керівник Програми
Заступник міського голови
Руслана Вайда _____________
(підпис)

Паспорт

Програми капітального ремонту та утримання об'єктів

Благоустрою і дорожньо-мостового господарствана 2020 рік

  1. Ініціатор розроблення програми (замовник) Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
  2. Розробник програми Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
  3. Співрозробники програми ------------
  4. Відповідальний виконавець програми Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
  5. Учасники програми: Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради, КП «Калушавтодор», КП «Міськсвітло», КП «Ритуальна служба»
  6. Термін реалізації програми: 2020 рік
  7. Обсяги фінансування програми (тис.грн.) 60 575,7
    Роки Обсяги фінансування, тис.грн.
    Всього в т.ч. за джерелами фінансування
    міський бюджет Обласний
    бюджет
    інші джерела
    2020 60 575,7 60 575,7 - -
  8. Очікувані результати виконання програми:

Виконання Програми забезпечить:

  • збереження існуючої мережі об’єктів благоустрою від руйнування, своєчасне виконання ремонтних робіт та виконання заходів з питань безпечної життєдіяльності населення Калуської міської об’єднаної територіальної громади;
  • належну сезонну експлуатацію об’єктів благоустрою;
  • покращення експлуатаційного стану доріг і вулиць, мереж зовнішнього освітлення, споруд системи збирання і вивезення твердих побутових відходів, обладнання дитячих, спортивних майданчиків, благоустрою кладовищ, об’єктів поводження з домашніми тваринами;
  • проведення ремонтних робіт на об’єктах благоустрою;
  • ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, що виконуються, в тому числі шляхом упровадження новітніх матеріалів та технологій.
  1. Термін проведення звітності: щоквартально
    Замовник програмиЮ.І.Рекунов_____________
    (П.І.Б) (підпис)
    Керівник програми _Р.Б.Вайда______________
    (П.І.Б) (підпис)
    Програма
    капітального ремонту та утримання об’єктів благоустроюі
    дорожньо-мостовогогосподарства на 2020 рік
    І. Загальні положення.
    Благоустрій – комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення,
    осушення та озеленення території, а також соціально-економічних,
    організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату,
    санітарного очищення та інше, що здійснюються на території міста Калуша та сіл міської об’єднаної міської територіальної громади з метою її
    раціонального використання, належного утримання та охорони, створення
    умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини
    довкілля.

    Однією з цілей розвитку міста Калуша та сіл міської об’єднаної територіальної громади на 2020рік визначено створення безпечного та комфортного середовища для проживання, що досягається шляхом забезпечення належного рівня благоустрою. Роботи з благоустрою в основному здійснюються підприємствами житлово-комунального господарства Калуської міської ради та суб’єктами підприємницької діяльності різних форм власності.
    До об’єктів благоустрою належать:
    1. території загального користування: парки (парк культури та відпочинку, спортивні, дитячі майданчики, меморіальні дошки та інші), сади, сквери та майданчики, пам’ятки культурної та історичної спадщини, майдани, площі, бульвари, проспекти, вулиці, дороги, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, пляжі, кладовища, інші території загального користування;
    2. прибудинкові території;
    3. території будівель та споруд інженерного захисту територій.

Елементами благоустрою є:

- покриття площ, вулиць, доріг, проїздів, бульварів, тротуарів, пішохідних зон і доріжок відповідно до діючих норм і стандартів;

- зелені насадження (у тому числі снігозахисні та протиерозійні), уздовж вулиць і доріг, в парках, скверах, бульварах, в садах, інших об’єктах благоустрою загального користування, санітарно-захисних зонах, на прибудинкових територіях;

- будівлі та споруди системи збирання і вивезення відходів;

- засоби та обладнання зовнішнього освітлення міста;

- технічні засоби регулювання дорожнього руху;

- будівлі та споруди інженерного захисту території;

- комплекси та об’єкти монументального мистецтва;

- обладнання (елементи) дитячих, спортивних та інших майданчиків;

- інші елементи благоустрою, визначені нормативно-правовими актами (благоустрій місць поховань, об’єкти поводження з домашніми тваринами, штучні споруди на вулицях і дорогах).

Об’єкти благоустрою використовуються відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони з урахуванням вимог правил благоустрою території міста Калуша, інших вимог, передбачених законодавством.

Органи місцевого самоврядування в межах повноважень визначили відповідно до закону балансоутримувачів об’єктів благоустрою комунальної форми власності:

- КП «Калушавтодор»

- КП «Міськсвітло»

- КП «Ритуальна служба»

Балансоутримувач забезпечує належне утримання та своєчасний ремонт об’єкта благоустрою власними силами або може на конкурсних засадах залучати для цього інші підприємства, установи, організації.

Власник об’єкта благоустрою (Калуська міська рада) за поданням його балансоутримувача щорічно затверджує заходи з утримання та ремонту цього об’єкта на поточний (наступний) рік та передбачає кошти на виконання цих заходів у міському бюджеті.

Балансоутримувач об’єкта благоустрою несе повну відповідальність за виконання затверджених заходів у повному обсязі.

Впродовж останніх років проведено значну роботу у сфері благоустрою, що включає поточні видатки на утримання дорожньо-мостового та зеленого господарства, утримання об’єктів зовнішнього освітлення та технічних засобів регулювання дорожнього руху, утримання кладовищ, оплату послуг по ремонту та відновленню об’єктів благоустрою, зокрема: відкачка фільтрату, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, поточний ремонт доріг, тротуарів, дорожніх знаків, пристроїв примусового зниження швидкості, світлофорних об’єктів, пам’ятників та пам’ятних знаків, автобусних павільйонів, пішохідних огороджень, контейнерних майданчиків, скверів, нанесення та відновлення дорожньої розмітки, ремонт, виготовлення та влаштування урн для сміття та декоративних лавок, оплата послуг з поховання осіб без певного місця проживання, ветеринарно-санітарного обслуговування тварин, вивезення біовідходів та капітальні видатки на ремонт доріг та внутрішньоквартальних проїздів, тротуарів скверів, дитячих майданчиків та лавок, світлофорних об’єктів, мереж зовнішнього освітлення.

Роботи з капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою мають бути спрямовані на забезпечення та збереження їх технічного стану та естетичного виду, підвищення експлуатаційних якостей та продовження їх строків служби.

Програма капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства на 2020 рік направлена на забезпечення життєдіяльності міста Калуша та сіл міської об’єднаної територіальної громади в цілому.

2. Мета програми

Організація забезпечення на території міста Калуша та сіл міської об’єднаної територіальної громади чистоти і порядку,дотримання тиші в громадських місцях, організація місць відпочинку для населення, визначення підприємств, установ, організацій (балансоутримувачів), відповідальних за утримання об’єктів благоустрою, залучення на договірних засадах коштів і матеріально-технічних ресурсів юридичних і фізичних осіб для здійснення заходів з благоустрою територій міста Калуша та сіл міської об’єднаної територіальної громади, визначення графіків роботи кладовищ, зовнішнього освітлення та санітарного очищення території, терміну проведення робіт з ремонту об’єктів благоустрою.

3. Шляхи і способи розв’язання проблеми

Проблему передбачається розв’язати шляхом фінансування утримання, поточного та капітального ремонтів об’єктів благоустрою за рахунок коштів міського бюджету, а також застосування новітніх технологій та матеріалів при ремонті та утриманні об’єктів благоустрою, ефективного використання коштів та гарантій балансоутримувачів і підрядних організацій за якість виконаних робіт, дотримання нормативів витрат на експлуатаційне утримання об’єктів благоустрою.

4. Завдання і заходи Програми

Основними завданнями Програми є:

- здійснення контролю за станом благоустрою та утримання територій, інженерних споруд і об’єктів, підприємств та організацій, їх озелененням, охороною зелених насаджень, водних об’єктів, тощо;

- покращення транспортного, пішохідного зв’язку та безпеки дорожнього руху;

- покращення експлуатаційного стану доріг і вулиць, а також об’єктів благоустрою;

- підвищення рівня безпеки руху, швидкості, комфортності та екологічності перевезень пасажирів і вантажів автотранспортними засобами.

5. Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми забезпечить:

- збереження існуючої мережі об’єктів благоустрою міста Калуша та сіл міської об’єднаної територіальної громади від руйнування, своєчасне виконання ремонтних робіт та виконання заходів з питань безпечної життєдіяльності населення міста Калуша та сіл міської об’єднаної територіальної громади ;

- належну сезонну експлуатацію об’єктів благоустрою;

- покращення експлуатаційного стану доріг і вулиць, мереж зовнішнього освітлення, споруд системи збирання і вивезення твердих побутових відходів, обладнання дитячих, спортивних майданчиків, благоустрою кладовищ, об’єктів поводження з домашніми тваринами;

- проведення ремонтних робіт на об’єктах благоустрою;

- ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, що виконуються, в тому числі шляхом упровадження новітніх матеріалів та технологій.

6. Обсяги та джерела фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету та залишку коштів станом на 01 січня поточного року, інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Обсяг фінансування з міського бюджету на ремонт та утримання об’єктів благоустрою на 2020 рік наведено в додатку.

 

Додаток 
Перелік
заходів, обсяги та джерела фінансування Програми капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою
 і дорожньо-мостового господарства на 2020 рік
Назва замовника Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
№з/п Найменування заходу Виконавець Термін виконання Орієнтовані обсяги фінансування, тис.грн. Очікувані результати
роки всього в т.ч. за джерелами фінансування
міський бюджет обласний бюджет інші джерела
Розділ І. Утримання та поточний ремонт об"єктів благоустрою 
1 Утримання дорожньо-мостового та зеленого господарства УЖКГ міської ради, КП «Калушавтодор» 2020 2020 24674,0 24674,0 - - Збереження існуючої мережі об’єктів благоустрою від руйнування, належна сезонна експлуатація об’єктів благоустрою, покращення експлуатаційного стану доріг і вулиць, мереж зовнішнього освітлення, благоустрою кладовищ
2 Утримання зовнішнього освітлення міста та технічних засобів регулювання дорожнього руху УЖКГ міської ради, КП «Міськсвітло» 2020 2020 10243,0 10243,0 - -
3 Утримання кладовищ УЖКГ міської ради, КП «Ритуальна служба» 2020 2020 780,0 780,0 - -
4 Послуги по ремонту та відновленню об’єктів благоустрою відповідно до договірних зобов’язань УЖКГ міської ради 2020 2020 19199,0 19199,0 - -
Всього по розділу 1 54896,0 54896,0
Розділ 2. Бюджет участі
1 Квітуче рідне місто УЖКГ міської ради, КП "Калушавтодор" 2020 2020 250,0 250,0 - - Реалізація проекту сприятиме дбайливому ставленню до природи, збільшиться привабливість центральної частини міста
2 Привітне місто УЖКГ міської ради 2020 2020 249,55 249,55 - - Місто стане туристично привабливим, збільшить цільовий туристичний потік, з"являться нові місця для затишного та комфортного проведення дозвілля 
3 Зарядна станція для електромобілів УЖКГ міської ради, КП "Міськсвітло" 2020 2020 250,0 250,0 - - Зменшення шкідливих викидів
4 Волейбольний майданчик УЖКГ міської ради 2020 2020 452,15 452,15 - - Популяризація здорового способу життя серед дітей та молоді
5 Замок мрій- казка щасливого дитинства УЖКГ міської ради 2020 2020 478,0 478,0 - - Покращення дозвілля для дітей
Всього по розділу 2 1679,7 1679,7
Розділ 3. Капітальний ремонт доріг
1 Капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць УЖКГ міської ради 2020 2020 4000,00 4000,00 - - Покращення дорожньої інфраструктури 
Всього по розділу 3 4000,00 4000,00
Всього по Програмі 60575,7 60575,7 - -