ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXXI

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.01.2020

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2907
Про пільги соціально-незахищеним верствам населення

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

30.01.2020 2907

Про пільги соціально-
незахищеним верствам населення
м.Калуш
(сімдесят перша сесія сьомого демократичного скликання)

З метою посилення соціального захисту мешканців міста Калуша та населених пунктів, на які розповсюджується повноваження Калуської міської ради, керуючись ст.26,34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Програми соціального захисту на відповідні роки та враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати пільги з оплати житлово-комунальних послуг, а саме:

на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, а також житлово-комунальних послуг, а саме:

  • житлових послуг - послуг з управління багатоквартирним будинком;
  • комунальних послуг – послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами таким категоріям громадян, які зареєстровані та проживають в м.Калуші та в населених пунктах, на які поширюються повноваження Калуської міської ради:

1.1. В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів дітям з інвалідністю;

1.2. В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів особам з інвалідністю І групи з вадами зору;

1.3. В розмірі 40 відсотків від встановлених тарифів особам з інвалідністю ІІ групи з вадами зору;

1.4. В розмірі 25 відсотків від встановлених тарифів:

- особам з інвалідністю І групи (крім осіб з інвалідністю з вадами зору);

- реабілітованим особам, які були на спецпоселенні;

- вдовам колишніх політичних в'язнів і репресованих.

1.5. В розмірі 75 відсотків від встановлених тарифів учасникам бойових дій ОУН- УПА;

1.6. В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів сім'ям військовослужбовців, які загинули під час воєнних дій в Афганістані;

1.7.В розмірі 100 відсотків від встановлених тарифів учасникам АТО/ ООС;

1.8. В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів сім'ям загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року;

1.9. В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів сім'ям, члени яких загинули (пропали безвісти) під час АТО/ООС;

1.10.В розмірі 75 відсотків від встановлених тарифів неповнолітнім дітям померлих учасників бойових дій;

1.11.В розмірі 75 відсотків дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, які не одружились вдруге і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей.

2. Пільга по оплаті за телефонний зв'язок надається:

2.1. В розмірі 50 відсотків особам з інвалідністю І групи з вадами зору;

2.2. В розмірі 40 відсотків особам з інвалідністю ІІ групи з вадами зору;

2.3 В розмірі 50 відсотків учасникам бойових дій ОУН-УПА;

3.  Надати право постійним комісіям міської ради з питань гуманітарної роботи та з питань власності, житлово-комунального господарства та екології приймати рішення щодо надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг окремим категоріям громадян:

3.1. В розмірі 40 відсотків від встановлених тарифів дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

3.2. В розмірі 40 відсотків від встановлених тарифів особам з інвалідністю І чи ІІ групи з дитинства, які є одинокими або такими, що проживають лише з особами з інвалідністю І чи ІІ груп або з неповнолітніми членами сім'ї;

3.3. В розмірі 25 відсотків від встановлених тарифів особам з інвалідністю ІІ групи, які є одинокими або такими, що проживають лише з особами з інвалідністю І чи ІІ груп або з неповнолітніми членами сім'ї.

4. Вищезазначені пільги надаються виключно переліченим категоріям громадян (крім пп.1.5.) і не розповсюджуються на інших осіб, які проживають разом з ними.

Встановити, що пільги громадянам, зазначеним в пп.1.5 цього Порядку, розповсюджуються і на членів сім'ї учасників бойових дій ОУН-УПА на умовах і в порядку, передбаченому для учасників бойових дій згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

5. В разі, якщо категорії громадян, перелічені у п.1 та п.3 (крім п.п.1.8,1.9) цього Порядку, мають право на пільги з державного бюджету, то пільга з міського бюджету надається в розмірі, що становить різницю між відсотком пільги, передбаченої даним рішенням і відсотком пільги, на яку має право особа відповідно до чинного законодавства з державного бюджету.

6. Управлінню соціального захисту населення міської ради (Л.Федоришин) здійснювати призначення державної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг без врахування пільг на житлово-комунальні послуги за рахунок коштів міського бюджету.

7. Підприємствам, установам,організаціям, що надають житлово-комунальні послуги, згідно даного рішення, надавати пільги за рахунок коштів міського бюджету тим громадянам, що не отримують державну субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

8. Компенсація організаціям, підприємствам, які надають громадянам міста Калуша та населених пунктів, на які поширюються повноваження Калуської міської ради, пільги, передбаченні цим рішенням, проводиться за рахунок коштів міського бюджету.

9. Рішення Калуської міської ради від 28.02.2019 № 2155 «Про пільги соціально-незахищеним верствам населення м.Калуша» вважати таким, що втратило чинність.

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руслану Вайду.

Міський голова Ігор Матвійчук