ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXXI

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.01.2020

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2915
Про умови проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти Калуської міської ради

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

30.01.2020 2916

Про умови проведення конкурсу
на визначення опорного закладу
освіти Калуської міської ради
м.Калуш
(сімдесят перша сесія сьомого демократичного скликання)

Відповідно до Закону України «Про освіту», Закону України «Про місцеве самоврядування в України», пункту 6 «Положення про освітній округ і опорний заклад освіти», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 № 532, з метою забезпечення умов для рівного доступу до якісної освіти,враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Умови проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти Калуської міської ради (додається).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Любов Максимович.
    Міський головаІгор Матвійчук
    ЗАТВЕРДЖЕНО
    рішення міської ради
    30.01.2020 № 2916
    Секретар міської ради
    Роман Боднарчук
    Умови
    проведення конкурсу з визначення опорного закладу освіти
    Калуської міської ради
    І. Мета і завдання Конкурсу
    1. Ці Умови визначають порядок проведення конкурсу з визначення опорного закладу загальної середньої освіти (далі – Конкурс).
    2. Конкурс проводиться в рамках проекту по децентралізації освіти та оптимізації мережі шкіл, плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» та з метою активізації роботи щодо створення єдиного освітнього простору, забезпечення рівного доступу осіб до якісної освіти, створення умов для здобуття особами загальної середньої освіти, запровадження профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особи, а також допрофесійного навчання незалежно від місця їх проживання, раціонального і ефективного використання наявних ресурсів суб’єктів та для сприяння першочергового спрямування коштів, виділених в рамках підтримки опорних закладів.
      Опорний заклад освіти - це заклад загальної середньої освіти, що має зручне розташування для підвезення дітей з інших населених пунктів, забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу та спроможний забезпечувати на належному рівні здобуття профільної освіти (ст.13 п.2 Закону України «Про освіту»).
      Філія закладу освіти - це територіально відокремлений структурний підрозділ закладу освіти, що не має статусу юридичної особи та діє на підставі положення, затвердженого засновником відповідного закладу освіти на основі типового положення, що затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки (ст.13 п.3 Закону України «Про освіту»).
    3. Основним завданням Конкурсу є виявлення ефективної моделі діяльності та визначення кращих проектів опорних закладів, що забезпечують умови для рівного доступу до якісної освіти, підвищення її якості, підтримку творчо працюючих педагогічних колектив, зміцнення матеріально-технічної бази.

ІІ. Керівництво Конкурсом

  1. Проведення Конкурсу забезпечує конкурсна комісія з визначення опорних закладів серед закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади, засновником яких є Калуська міська рада (далі - Комісія), кількісний та поіменний склад якої затверджується наказом управління освіти.
  2. Організаційне та матеріально-технічне забезпечення проведення Конкурсу здійснює управління освіти Калуської міської ради.

ІІІ. Права та обов’язки конкурсної Комісії

Конкурсна Комісія у своїй роботі керується та діє на підставі законодавства України у відповідності до умов проведення Конкурсу.

Формою роботи Комісії є засідання. Роботу Комісії організовує її голова.

Конкурсна комісія має право:

- перевірити достовірність наданої учасниками Конкурсу інформації;

-відмовити претендентам в участі у Конкурсі на підставі невідповідності вимогам Конкурсу.

Конкурсна Комісія зобов’язана:

- створити рівні умови участі для всіх учасників Конкурсу;

- забезпечити прозорість та об’єктивність проведення Конкурсу.

Голова конкурсної Комісії:

- керує діяльністю Комісії;

- проводить її засідання, головує на них;

- організовує роботу конкурсної Комісії і відповідає за виконання покладених на неї функцій;

- організовує підготовку до розгляду матеріалів, поданих для участі в Конкурсі;

- підписує документи Комісії від її імені.

ІV. Порядок проведення Конкурсу

  1. Учасниками Конкурсу є заклади загальної середньої освіти, засновником яких є Калуська міська рада.
  2. Конкурс проводиться протягом 10 днів з дати, визначеної наказом управління освіти:
    Протягом 5 днів з дати початку Конкурсу здійснюється прийом заявок закладів загальної середньої освіти на участь у Конкурсі до управління освіти Калуської міської ради.
    Протягом наступних 5 днів проводиться розгляд поданих заявок та матеріалів до них, визначається переможець Конкурсу.
  3. Для участі у Конкурсі необхідно подати до управління освіти Калуської міської ради заявку, до якої додаються такі документи:
  1. план розвитку закладу освіти (до 10 сторінок) на наступні 3 роки, який містить таку обов’язкову інформацію:
    - відомості про орієнтовну кількість учнів, які будуть навчатися в опорному закладі(окремо вказати проектну потужність, орієнтовну кількість учнів, які будуть підвозитися на навчання до опорного закладу з інших населених пунктів; вказати з яких закладів загальної середньої освіти (реорганізованих, ліквідованих) планується підвезення учнів до опорного закладу); маршрути підвезення учнів та педагогічних працівників (з розрахунком відстаней та приблизного часу перебування у дорозі, транспорт, яким буде здійснюватись підвезення);
    - потреба додаткового транспорту для підвезення учнів (вихованців) до опорного закладу;
    - наявність належної матеріально-технічної бази (належним чином обладнаних фізкультурно-спортивних об’єктів, кабінетів фізики, хімії, біології, географії та інших, лабораторій, навчальних майстерень, їдальні (вказати кількість посадочних місць), внутрішніх туалетів для учнів, комп’ютерного і мультимедійного обладнання, швидкісного доступу до Інтернету, наявність мережі Wi-Fi з безоплатним доступом, створення умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами);
    - результати зовнішнього незалежного оцінювання, моніторингових досліджень, учнівських олімпіад з навчальних предметів, конкурсу-захисту робіт членів Малої академії наук, інших конкурсів та змагань;
    - мережа класів, їх наповнюваність та перспектива розвитку;
    - укомплектування бібліотечного фонду підручниками, науково-методичною, художньою та довідковою літературою, електронними підручниками, ліцензованим програмним забезпеченням;
    - організація профільного навчання;
    - організація інклюзивного навчання при наявності дітей з особливими потребами;
    - рівень забезпечення кваліфікованими педагогічними кадрами, якісний склад та досягнення педагогічного колективу;
  2. опис інвестиційних потреб (в тому числі з державного бюджету) опорної школи (придбання шкільних автобусів для перевезення учнів, оснащення навчальних кабінетів, придбання мультимедійного обладнання, встановлення мережі Wi-Fi з безкоштовним (безпечним) доступом, заходи з енергозбереження, ремонт приміщень, професійний розвиток педагогів тощо).
  3. копію установчих документів закладу.
  4. Конкурсні матеріали оформляються в одному примірнику комп’ютерним набором, шрифт Times New Roman, кегель 14, інтервал 1,5.
  5. Інформація про початок, Умови Конкурсу та подані на Конкурс матеріали розміщується на офіційному сайті управління освіти Калуської міської ради.

V. Визначення переможця Конкурсу

  1. Визначення переможця Конкурсу проводиться конкурсною комісією з визначення опорного закладу освіти на основі поданих ЗЗСО матеріалів .
  2. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин її складу.
  3. Рішення Комісії з визначення переможця Конкурсу ухвалюється шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії.
    У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії.
  4. Висновок та рішення комісії з визначення опорного закладу освіти та його філій подається до Калуської міської ради для прийняття рішення про створення опорного закладу та його філій.
  5. Інші питання, що не врегульовані цими умовами, визначаються чинним законодавством.