ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXXIX

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.06.2020

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 3239
Про звернення Калуської міської ради щодо ліквідації наслідків повені 22-24 червня 2020 року.

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ
25.06.2020 3239

 

Про звернення Калуської міської
ради щодо ліквідації наслідків
повені 22-24 червня 2020 року.

м.Калуш
(сімдесят дев’ята сесія сьомого демократичного скликання)

З метою ліквідації збитків, завданих масштабною повінню 22-24 червня 2020 року, недопущення виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку інтенсивним підняттям рівня води в річці Лімниця та можливого прориву водозахисної дамби, в результаті чого існує загроза затоплень житлового масиву та сільськогосподарських угідь в с. Середній Бабин Студінського старостинського округу Калуської міської об’єднаної територіальної громади, відповідно статті 50 Конституції України, статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», керуючись статтею 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Івано-Франківської облдержадміністрації Віталія Федоріва та голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича (тексти додаються).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Романа Боднарчука.
Міський головаІгор Матвійчук
Голові Івано-Франківської
обласної державної адміністрації
Віталію Федоріву
Голові Івано-Франківської
обласної ради
Олександру Сичу
ЗВЕРНЕННЯКалуська міська рада звертається до Вас у зв’язку із загрозою виникнення надзвичайної ситуації, що склалась на території в с. Середній Бабин Студінського старостинського округу Калуської міської об’єднаної територіальної громади.
Внаслідок випадіння інтенсивних дощів протягом травня-червня поточного року та різкого підняття води в річці Лімниця, водозахисна дамба зазнала значних пошкоджень, зокрема розмито мокрий відкос та гребінь дамби на довжині 100 метрів.
Хоча лівобережна водозахисна дамба перебуває на балансі Дністровського басейнового управління водних ресурсів, Калуська міська рада стурбована ситуацією, що склалась та вживає всіх можливих заходів згідно своєї компетенції. Питання укріплення даної захисної дамби розглядалось на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС від 02.06.2020 року та було направлено звернення щодо розгляду даного питання
Міською владою спільно з Дністровським басейновим управлінням водних ресурсів проведено першочергові заходи із стабілізації гідрологічної ситуації та попереджено розмивання берегів річки Лімниця в с. Середній Бабин Студінського старостинського округу Калуської міської ОТГ, а саме: КП «Калушавтодор» здійснює завезення залізобетонних конструкцій на пошкоджену ділянку, підготовлено та доставлено сотні мішків з піском, придбані за кошти міського бюджету. Роботи з укріплення пошкодженої частини дамби буде виконувати Дністровське басейнове управління водних ресурсів при стабілізації погодних умов.
Однак, повторне інтенсивне підняття рівня води на річці може призвести до прориву водозахисної дамби, в результаті чого існує загроза затоплень житлового масиву с. Середній Бабин (497 осіб та 132 житлових будинки) та сільськогосподарських угідь, розташованих на задамбових територіях.
Станом на сьогодні, спеціалістами Дністровського басейнового управління водних ресурсів, з метою розрахунку вартості проведення робіт з капітального ремонту водозахисної дамби на р. Лімниця в с. Середній Бабин розпочато роботу по виготовленню проектно-кошторисної документації. Також підготовлено та подано запит до управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації з метою залучення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для проведення протипаводкових заходів на суму 940,0 тис. гривень.
Просимо Вашого сприяння у виділенні даних коштів для проведення термінового укріплення пошкодженої ділянки захисної дамби та недопущення виникнення надзвичайної ситуації, що призведе до підтоплення житлових будинків населеного пункту с. Середній Бабин Студінського старостинського округу Калуської міської об’єднаної територіальної громади.
Прийнято на 79 сесії Калуської міської ради

25.06.2020 року
 
Прем’єр-міністру України
Шмигалю Д.А.
Голові обласної державної адміністрації
Федоріву В.В.

 
З В Е Р Н Е Н Н Я
Калуська міська рада вимушена сьогодні звернутися до державної виконавчої влади за матеріальною та фінансовою допомогою на ліквідацію збитків, завданих масштабною повінню 22-24 червня 2020 року.
Стихія спричинила збитки у всіх без винятку населених пунктах Калуської об’єднаної територіальної громади. Постраждали: Калуш, села Кропивник, Мостище, Сівка-Калуська, Студінка, Середній Бабин, Вістова, Бабин Зарічний. За попередніми підрахунками підтоплено тисячі домогосподарств, сотні житлових будинків, приміщень суб’єктів господарювання. Пошкоджені мости, покриття автомобільних доріг, берегоукріплення тощо.
Суттєві збитки завдано КП «Водотеплосервіс», яке забезпечує питною водою місто Калуш. На сьогоднішній день там повністю зруйновано інфільтраційні басейни №1, №2 та самотічний трубопровід діаметром 1200 мм з приймальними колодязями, що унеможливило роботу цілого блоку (№3) водозабору.
Критична ситуація і на Домбровському кар’єрі.
Беручи до уваги все вищесказане, враховуючи складну фінансову ситуацію міського бюджету, просимо вас вжити якнайшвидше заходів для врегулювання надзвичайної ситуації на території нашої громади зокрема, надати бюджету Калуської ОТГ фінансовий ресурс для подолання наслідків стихії.
Прийнято на 79 сесії Калуської міської ради
25.06.2020 року