ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXXXI

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.07.2020

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 3312
Про Порядок надання одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня 2020 року.

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

30.07.2020 3312

Про Порядок надання одноразових
грошових допомог громадянам,
які постраждали внаслідок
надзвичайної ситуації у зв’язку
з проливними дощами
22-23 червня 2020 року.
м.Калуш
(вісімдесят перша сесія сьомого демократичного скликання)

Відповідно до ст.ст. 26,34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Програми соціального захисту населення на 2020-2022 роки, протоколу № 23 міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, враховуючи пропозиції постійних комісій міської ради, з метою цільового використання коштів міського бюджету, спрямованих на надання одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок проливних дощів 22-23 червня 2020 року, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Порядок надання одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня 2020 року (далі - Порядок) згідно з додатком.
  2. Управлінню соціального захисту населення міської ради (Любов Федоришин) при здійсненні виплат одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня 2020 року керуватися даним Порядком.

3. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання цього рішення покласти на головного відповідального виконавця – управління соціального захисту населення міської ради (Любов Федоришин).

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Руслану Вайду.

Міський голова                                      Ігор Матвійчук

Додаток

                                                                       до рішення міської ради

                                                                       30.07.2020 № 3312

Порядок

надання одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня 2020 року

1. Цей Порядок регламентує умови і механізм надання одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації на території Калуської міської ОТГ у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня 2020 року, (далі - допомога).

2. Кошти для надання допомоги передбачаються у бюджеті міста по коду «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» згідно Програми соціального захисту на 2020-2022 роки.

Допомога може надаватися особам, які постраждали внаслідок проливних дощів 22-23 червня 2020 року, перелік яких визначається рішенням Штабу для ліквідації наслідків негоди, яка мала місце 22-23 червня 2020 року, утвореного рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі - Штаб):

  • в разі підтоплення земельних ділянок, які використовуються для городництва та садівництва власникам (користувачам) – 500 грн.;
  • в разі підтоплення земельних ділянок, які використовуються для городництва та садівництва разом з садовими (дачними) будинками на них, господарських споруд власникам (користувачам) – 1000 грн.;
  • в разі підтоплення гаражів власнику – 1000 грн.
  1. Допомога надається на підставі заяви на ім’я міського голови, копії паспорта заявника (сторінки 1,2,11), копії ідентифікаційного коду заявника, банківського рахунку (за наявності), згоди на обробку персональних даних, документів, що підтверджують право володіння (користування) на пошкоджене майно, акту обстеження, складеного робочими групами, що створені рішенням Штабу, або відповідними актами обстежень, які складені іншими суб’єктами та будуть взяті до уваги Штабом при розгляді питання надання допомоги.
  2. Документи, зазначені в п.3 цього Порядку передаються до Штабу, для прийняття рішення про перелік громадян, яким надається допомога та про розмір такої допомоги, про що оформляється відповідний протокол.
    На підставі даного протоколу управління соціального захисту населення міської ради, як головний розпорядник коштів, готує проект рішення виконавчого комітету міської ради про надання одноразових грошових допомог громадянам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня 2020 року.
  3. Виплата допомоги здійснюється управлінням соціального захисту населення міської ради, яке протягом п’яти банківських днів після надходження коштів на рахунок управління на виплату допомоги готує виплатні документи на підставі відповідного рішення виконавчого комітету міської ради.

У разі неподання заявником банківського рахунку, допомога виплачується через відділення поштового зв’язку, при цьому в рішенні виконавчого комітету міської ради передбачаються видатки на оплату поштових послуг.

Секретар міської ради                                                         Роман Боднарчук