ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXXXII

Скликання:

VII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.08.2020

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 3412
Про затвердження нормативно-правових актів щодо приватизації об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

27.08.2020 3412

Про затвердження нормативно-правових
актів щодо приватизації об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади
м. Калуш
( вісімдесят друга сесія сьомого демократичного скликання )

Керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ‟Про приватизацію державного та комунального майна”, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Порядок надання орендарю згоди орендодавця комунального майна Калуської міської об’єднаної територіальної громади на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна згідно з додатком 1.
  2. Затвердити Порядок подання і розгляду заяв про включення об’єктів до переліку об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації згідно з додатком 2.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руслану Вайду.

Міський голова                     Ігор Матвійчук


Додаток 1


до рішення міської ради
27.08.2020 № 3412

ПОРЯДОК

надання орендарю згоди орендодавця комунального майна

Калуської міської об’єднаної територіальної громади

на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна

1. Цей Порядок розроблений з метою визначення процедури надання орендарю згоди орендодавця комунального майна Калуської міської об’єднаної територіальної громади на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна.

Орендар може звернутися з клопотанням про отримання згоди на здійснення невід’ємних поліпшень, якщо за розрахунками орендаря, підтвердженими висновком будівельної експертизи, його прогнозовані витрати на ремонт об’єкта оренди, за виключенням його витрат на виконання ремонтних робіт, що були зараховані згідно з частиною другою статті 21 Закону України ‟Про оренду державного та комунального майна”, становитимуть не менш як 25 відсотків ринкової вартості об’єкта оренди, визначеної суб’єктом оціночної діяльності для цілей оренди майна станом на будь-яку дату поточного року.

2. Процедура надання орендарю згоди орендодавця майна на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна включає такі етапи:

  • подання орендарем заяви і документів;
  • розгляд заяви і документів орендаря;
  • прийняття відповідного рішення.

3. Для розгляду питання про надання згоди орендарю на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна орендар подає орендодавцю заяву та такі документи:

  • опис поліпшень, що передбачається здійснити, і кошторис витрат на їх проведення;
  • інформацію про доцільність здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна;
  • приписи органів пожежного нагляду, охорони праці тощо(за наявності);
  • завірену копію проектно-кошторисної документації;
  • звіт за результатами експертизи кошторисної частини проектної документації на здійснення невід’ємних поліпшень

4. Інформація про доцільність здійснення невід’ємних поліпшень надається орендодавцем на підставі наданих орендарем документів.Після отримання відповідного клопотання та до прийняття рішення про надання згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендодавцем та (або) балансоутримувачем здійснюється огляд приміщення та складається акт візуального обстеження об’єкта оренди, в якому зазначається опис стану об’єкта та до якого додаються фотографічні зображення об’єкта оренди.

5. Згода на здійснення поліпшень надається протягом 30 календарних дніву формі листа орендодавця орендарю, у якому міститься погодження на поліпшення орендованого майна.

Клопотання орендаря про здійснення невід’ємних поліпшень майна, переданого в оренду, рішення, що приймаються за результатами розгляду таких клопотань, оприлюднюються орендодавцем протягом п’яти робочих днів з дати отримання відповідного клопотання та прийняття відповідного рішення в електронній торговій системі.

6. Після отримання згоди орендар складає графік виконання робіт і подає його до орендодавця.

7. Після здійснення невід’ємних поліпшень орендар надає орендодавцю інформацію про завершення виконання робіт з поданням копій підписаних замовником і підрядником актів приймання виконаних робіт та документів, що підтверджують оплату зазначених робіт.

Секретар міської ради                               Роман Боднарчук


Додаток 2


до рішення міської ради
27.08.2020 № 3412

ПОРЯДОК

подання і розгляду заяв про включення об’єктів до переліку об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації

Порядок подання та розгляду заяв про включення об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади до переліків об’єктів, що підлягають приватизації (надалі – Порядок), розроблено відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» (далі - Закон). Цей Порядок визначає процедуру подання та розгляду заяв про включення об’єктів права комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади до переліків об’єктів, що підлягають приватизації, та прийняття рішення про приватизацію об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади.

  1. Заяви про включення об’єктів права комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади до переліків об’єктів, що підлягають приватизації, згідно форми, поданої в додатку (далі – заява), подаються потенційними покупцями до органу приватизації Калуської міської об’єднаної територіальної громади(далі – орган приватизації).
  2. До заяви про включення об’єктів до переліку об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації додаються:
  • для юридичних осіб-нерезидентів
    документ про реєстрацію у державі, її місцезнаходження (витяг із торговельного, банківського або судового реєстру тощо), засвідчений згідно із законодавством держави його видачі, перекладений українською мовою;
  • для фізичних осіб громадян України
    копія паспорта громадянина України
  • для іноземних громадян

копія паспорта.

У разі, якщо заява підписана представником юридичної або фізичної особи, до заяви також додається копія паспорта такої особи та довіреність.

У разі, якщо документом, що посвідчує особу, є паспорт з безконтактним електронним носієм, до заяви додається копія такого паспорта та паперового додатка до нього.

Відповідальність за недостовірність наданої інформації та неповноту поданих документів покладається на заявника.

  1. Орган приватизації, розглянувши заяву та додані до неї документи, має
    право повернути її заявнику з наступних причин:
  • заява не відповідає встановленій формі;
  • відсутні, подані не в повному обсязі або оформлені неналежним чином документи, обов’язкове подання яких передбачено цим Порядком;
  • включення об’єкта щодо якого надійшла заява до переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації, вже було ініційовано органом приватизації;
  • об’єкт уже включено до переліку об’єктів, що підлягають приватизації;
  • в заяві або в документах, що подаються разом із заявою, містяться помарки, виправлення або помилки, які суттєво впливають на зміст заяви.

У разі відсутності підстав для повернення, орган приватизації протягом 30 днів розглядає заяву орендаря про включення об’єкта до переліку об’єктів, комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації, та готує проект рішення сесії міської ради. У випадку необхідності орган приватизації може доповнити комплект документів відомостями, що містяться в нього, державних реєстрах, органах місцевого самоврядування та виконавчої влади.

  1. Ініціювати приватизацію об’єктів можуть органи приватизації, уповноважені органи управління, інші суб’єкти управління об’єктами комунальної власності або покупці.

Перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації, ухвалюється міською радою. Включення нових об’єктів до цього переліку здійснюється шляхом ухвалення окремого рішення щодо кожного об’єкта комунальної власності.

Відмова органом приватизації у підготовці проекту рішення сесії міської ради про включення об’єктів до відповідного переліку об’єктів приватизації, що підлягають приватизації, можлива у разі:

  • заява не відповідає встановленій формі;
  • документи, обов’язкове подання яких передбачено цим Порядком, відсутні, подано не в повному обсязі або оформлено неналежним чином;
  • уже ініційовано включення об’єкта, щодо якого надійшла заява, до переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації;
  • об’єкт уже включено до переліку об’єктів приватизації, що підлягають приватизації;
  • у заяві або документах, що подаються разом із заявою, містяться помарки, виправлення або помилки, які суттєво впливають на зміст заяви.
  • коли підприємство, що пропонується приватизувати, перебуває у процесі ліквідації;
  • коли законодавством установлено обмеження щодо приватизації об’єкта;
  • вмотивованої відмови, щодо включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації;

У разі наявності підстав для відмови у підготовці проекту рішення сесії міської ради у включенні об’єктів до відповідного переліку об’єктів приватизації, що підлягають приватизації, орган приватизації, повідомляє заявника про причини відмови у письмовій формі або за проханням заявника - засобами електронного зв’язку.

Доцільність порядок та умови приватизації об’єктів права комунальної власності визначаються міською радою. Перелік об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації, ухвалюється міською радою шляхом прийняття рішення відповідно до законодавства.

5. Протягом п’яти робочих днів після прийняття міською радою рішення про затвердження переліку об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації орган приватизації публікує цю інформацію в засобах масової інформації, сайті міської ради та письмово повідомляє заявників і балансоутримувачів. У випадку прийнятого рішення з визначенням способу приватизації «аукціон» – додатково в електронній торговій системі. На виконання прийнятого рішення про включення об’єкта до переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації орган приватизації видає наказ про початок приватизації об’єкта.

6. Приватизація об’єктів комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади здійснюється відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», інших нормативно-правових актів, Положення про управління комунальної власності Калуської міської ради та цього Порядку.

Секретар міської ради                          Роман Боднарчук