ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

VII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

28.01.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 212
Про цільову програму фінансування заходів з мобілізаційної підготовки Калуської міської територіальної громади на 2021-2025 роки

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

28.01.2021 212

Про цільову програму фінансування
заходів з мобілізаційної підготовки
Калуської міської територіальної
громади на 2021-2025 роки
м.Калуш
(сьома сесія восьмого
демократичного скликання)

Керуючись Законами України «Про оборону України», «Про мобілізаційну оборону та мобілізацію», «Про військовий обов’язок і військову службу» та «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги службову записку заступника військового комісара Калуського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковника Андрія Павлишина від 24.11.2020 року № 3/3132/4, враховуючи пропозиції постійних комісій міської ради, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити цільову програму фінансування заходів з мобілізаційної підготовки Калуської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.
  2. Визначити головним виконавцем і розпорядником коштів Цільової програми фінансування заходів з мобілізаційної підготовки Калуської міської територіальної громади на 2021-2025 роки виконавчий комітет Калуської міської ради.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого.

Міський голова                                                      Андрій Найда

Затверджено

рішенням міської ради

28.01.2021 № 212

                                                                                                              Секретар міської ради

                                                                                                                                                                         Віктор Гільтайчук

Цільова Програма

фінансування заходів з мобілізаційної підготовки

Калуської міської територіальної громади на 2021-2025 роки

Замовник програми

Калуський об’єднаний міський територіальний

центр комплектування та соціальної підтримки А.ПАВЛИШИН

Керівник програми

Заступник міського голови М.ТИХИЙ

Паспорт

Цільової Програми фінансування заходів з мобілізаційної підготовки Калуської міської територіальної громади на 2021-2025 роки (далі Програма)

1. Ініціатор розроблення Програми – Калуський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

2. Розробник Програми – Мобілізаційне відділення Калуського об’єднаного міського територіального центр комплектування та соціальної підтримки

3. Співрозробники програми – Калуська міська територіальна громада.

4. Відповідальний виконавець програми - Виконавчий комітет Калуської міської територіальної громади.

5. Учасники програми – Калуський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, Калуська міська територіальна громада.

6. Термін реалізації Програми – 2021-2025 роки.

6.1. Етапи фінансування Програми – 2021-2025 роки.

7. Обсяги фінансування Програми:

Роки Обсяги фінансування (тис.грн.)
Всього в тому числі за джерелами фінансування
Обласний бюджет Бюджет Калуської міської ТГ Інші
джерела
2021-2025 388,00 - 388,00 -
2021 77,60 - 77,60 -
2022 77,60 - 77,60 -
2023 77,60 - 77,60 -
2024 77,60 - 77,60 -
2025 77,60 - 77,60 -

8. Очікувані результати виконання програми:

- виконання Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»;

- підтримання на належному рівні елементів бази мобілізаційного розгортання;

- розробка і уточнення документації бази мобілізаційного розгортання;

- розвиток електронної бази даних мобілізаційних ресурсів;

- підтримання управління і зв’язку та організації оперативного оповіщення апарату бази мобілізаційного розгортання та військовозобов’язаних;

- якісно і в повному обсязі виконати усі заходи щодо підтримання мобілізаційної готовності Калуської міської територіальної громади;

- своєчасного та достовірного ведення обліку мобілізаційних ресурсів Калуської міської територіальної громади;

- виконання завдань щодо підготовки та проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів Калуської міської територіальної громади;

- планові перевірки старшинських округів Калуської міської територіальної громади, підприємств, установ та організацій згідно нормативів;

- проведення навчань (тренувань) з особовим складом апарату підсилення, проведення показових занять (тренувань) з адміністраціями пунктів збору сільських рад (ПЗСР), попереднього пункту збору військовозобов’язаних (ППЗВ), попередній пункт збору техніки (ППЗТ).

9. Термін проведення звітності: щоквартально, щорічно відповідно до Порядку розроблення цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання. Координація та контроль за виконанням здійснює виконавчий комітет Калуської міської територіальної громади, надає інформацію після звітності на черговій сесії.

Замовник програми

Калуський об’єднаний міський територіальний

центр комплектування та соціальної підтримки А.ПАВЛИШИН

Керівник програми

Заступник міського голови М.ТИХИЙ

Обґрунтування доцільності розроблення

Цільової Програми фінансування заходів з мобілізаційної підготовки Калуської міської територіальної громади на 2021-2025 роки

(далі Програма)

У зв’язку зі складною ситуацією на сході нашої держави, з метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави, відповідно до розпоряджень Генерального штабу Збройних Сил України територіальні центри комплектування та соціальної підтримки спільно з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування проводиться постійна робота щодо мобілізаційної підготовки, налагодження чіткої системи військового обліку та накопичення якісних мобілізаційних ресурсів для проведення мобілізації.

З метою забезпечення повноцінної роботи Калуського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки з питань мобілізаційної підготовки, готовності до проведення мобілізації, організації і виконання завдань, функціонування системи управління територіальною обороною існує потреба в забезпеченні Калуського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за тими напрямами, де спостерігається дефіцит ресурсів з державного бюджету.

Цільова Програма фінансування заходів з мобілізаційної підготовки Калуської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки (далі – Програма) розроблена відповідно до законів України “Про оборону України”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”,“ Про військовий обов'язок і військову службу”, “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Прийняття Програми обумовлене необхідністю розв’язання нагальних проблем забезпечення повноцінної роботи Калуського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки з питань мобілізаційної підготовки та готовності до проведення мобілізації.

Мета Програми

Метою Програми є забезпечення державного суверенітету та незалежності України, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, зокрема створення належних умов для проведення мобілізаційних заходів та підготовки до територіальної оборони, забезпечення готовності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, усіх ланок воєнної організації та правоохоронних органів України, органів цивільного захисту (цивільної оборони), а також населення Калуської міської територіальної громади до участі в обороні, вирішення комплексу завдань щодо підготовки до збройного захисту у разі військової агресії або відкритого збройного конфлікту та ведення територіальної оборони.

Фінансове забезпечення Програми

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, а також інших джерел фінансування відповідно до чинного законодавства.

Обсяг фінансування з бюджету Калуської міської територіальної громади для реалізації заходів Програми визначається, виходячи із можливостей його дохідної частини.

Очікувані результати виконання Програми

Реалізація заходів, визначених Програмою, сприятиме:

- покращенню стану мобілізаційної підготовки Калуської міської територіальної громади;

- вдосконаленню плануючих документів мобілізаційної підготовки;

- створенню умов для гарантованого оповіщення керівного складу і працівників органів державної влади та місцевого самоврядування та їх збору у встановлені терміни;

- створенню умов для гарантованого оповіщення військовозобов’язаних, резервістів оперативного резерву першої та другої черги, керівників підприємств, організацій, установ – постачальників техніки національної економіки та їх збору у встановлені терміни;

- підвищенню фахової підготовки працівників мобілізаційного підрозділу Калуської міської територіальної громади;

- розробці планів виконання мобілізаційних завдань з урахуванням відносин у національної економіці, що склалися;

- підвищенню рівня охорони та технічного прикриття важливих об'єктів;

- вдосконаленню планів нормованого забезпечення населення продовольчими та непродовольчими товарами в особливий період, забезпеченню його життєдіяльності.

ТВО військового комісара

Калуського об’єднаного міського територіального

центр комплектування та соціальної підтримки

підполковник А.ПАВЛИШИН

ДОДАТКИ

1 RISH-212- заходи.pdf Переглянути