ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.03.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 386
Про  затвердження протоколів узгоджувальної земельної комісії по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування  

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

25.03.2021 386

Про затвердження протоколівузгоджувальної земельної комісіїпо вирішенню земельних спорівз приводу суміжного землекористування м.Калуш
(десята сесія восьмого
демократичного скликання)

Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити протокол узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 12.02.2021 року № 1, від 19.02.2021 року № 2, від 04.03.2021 № 3.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого та постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.

Міський голова                                                                                   Андрій Найда  

 
                                                                                          Затверджено:
                                                                                                        рішення   міської ради 
                                                                                                               25.03.2021 №  386
 
                                                                                                            Секретар міської ради
                                                                               
                                                                                                                      Віктор Гільтайчук  
 
Протокол № 1
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 12.02.2021 року                                                                        м. Калуш
            Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович
 
 
Шпитальний Роман Романович         
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,
голова комісії;
- начальник юридичного відділу –юрист                                                                          виконавчого комітету Калуської міської                                                                           ради, заступник голови комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Кузик Роман Володимирович
 
Рекунов Юрій Іванович
 
Воконоголь Сергій Євгенійович  
 
 
 
Булавинець Василь Томович   
 
              Відсутні:
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- начальник управління архітектури та містобудування Калуської міської ради;
- начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою);
- староста Мостищенського старостинського округу;
 
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- начальник міськрайонного управління
у Калуському районі та м.Калуші                                                                          Головного управління Держгеокадастру                                                                         в Івано-Франківській області (за згодою).
 
 
     
Порядок  денний
 
     1. Розгляд заяви гр.Станіславів Наталії Миколаївни, що проживає на вул.Робітнича, 23 в с.Мостище Калуського району стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,1384 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) громадянкою Романів Ольгою Миколаївною.
 
Гергічна  Е.М. зазначила присутнім про те, що інтереси гр.Станіславів Н.М. представляє згідно довіреності уповноважена особа гр.Станіславів Василь Миколайович.
Мельник В.А.: проінформував присутніх, що до Калуської міської ради також із заявами звернулись гр.Романів Ольга Миколаївна, що проживає на вул. Робітнича, 24 в с.Мостище Калуського району та гр.Сулима Оксана Михайлівна, яка є власницею домоволодіння на вул.Робітнича, 15 в с.Мостище Калуського району. Вони стверджують про те, що гр.Станіславів Н.М. самовільно захопила частину дороги на вул. Робітнича, 23.
      Крім того зазначив, що рішенням Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 17.07.2019 року та Постановою Івано-Франківського апеляційного суду від 09.10.2019 року у справі № 345/1161/19 було зобов’язано гр.Станіславів Наталію Миколаївну усунути перешкоди у користуванні гр.Сулимою О.М. земельною ділянкою (кадастровий номер 2622884301:01:003:0097) та нерухомим майном, розміщеним на цій земельній  ділянці, заїздом між будинковолодіннями № 15 і № 23 по вул.Робітнича в с.Мостище Калуського району шляхом демонтажу самовільно встановленої загорожі із металічних стовпчиків і сітки.
        Проінформував присутніх про те, що відповідно до ст. 129-1 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою кримінальну, адміністративну, цивільну, дисциплінарну відповідальність та застосування штрафних санкцій.
Булавинець В.Т.: повідомив, що між господарством гр.Сулими О.М. (вул.Робітнича, 15) та господарством гр.Станіславів Н.М. (вул.Робітнича, 23) проходить дорога загального користування згідно з генеральним планом с.Мостище Калуського району, розробленим Івано-Франківською філією УДНДІ проектування міст «Діпроміст» в 1995 році. Крім того зауважив, що гр.Сулимою О.М. згідно даних земельно-кадастрової документації приватизовано 1м дороги (проїзду), що потребує врахування у прийнятті рішення комісією.
Шпитальний Р.Р.: зауважив, що Калуська міська рада не має права звертатися до суду щодо скасування права власності на земельну ділянку гр.Сулими О.М.
Кузик Р.В.: зазначив, що згідно  норм ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень» ширина проїзду 3,5 м  з одною смугою руху.
Романів О.М.: роз’яснила присутнім, що не погоджує громадянці Станіславів Н.М. межу земельної ділянки на вул.Робітнича, 23 в с.Мостищеу зв’язку з тим, що гр.Станіславів Н.М. має намір приватизувати спільний проїзд до її домоволодіння, порушуючи її права. Оскількирішенням Мостищенської сільської ради від 16.09.2001 року було затверджено акт земельно-узгоджувальної комісії від 13.09.2000 року, згідно якого визначили, що гр.Романів О.М. (спадкоємець гр.Романів М.Й.) разом із гр.Станіславів Н.М. (спадкоємець гр. Станіславів В.Г.) можуть користуватися спільним проїздом. При цьому, гр.Станіславів В.Г. зобов’язано не створювати перешкод при проїзді до домоволодіння  гр.Романів М.Й.
Пукіш Олег Михайлович, щона засіданні комісії представляв інтереси своєї сестри Сулими О.М., зазначив присутнім, що гр.Станіславів Н.М. не виконує рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 17.07.2019 року та Постановою Івано-Франківського апеляційного суду від 09.10.2019 року у справі №345/1161/19, чим порушує права землевласника.
Мельник В.А.: згідно ст.107 Земельного кодексу України «Відновлення меж» основою для відновлення меж є дані земельно-кадастрової документації. У разі неможливості виявлення дійсних меж їх встановлення здійснюється за фактичним використанням земельної ділянки. Якщо фактичне використання ділянки неможливо встановити, то кожному виділяється однакова за розміром частина спірної ділянки. У випадках, коли в такий спосіб визначення меж не узгоджується з виявленими обставинами, зокрема з встановленими розмірами земельних ділянок, то межі визначаються з урахуванням цих обставин.
     Підсумував усі аспекти, що існують по цьому спірному питанню, та виокремив наступні:
1)рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 17.07.2019 року та Постанова Івано-Франківського апеляційного суду від 09.10.2019 року у справі №345/1161/19 повинні бути виконані гр.Станіславів Н.М.
2) відповідно донорм ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень» встановити ширину проїзду не менше 3,5 м  з одною смугою руху відповідно, врахувавши 1м, що входить в приватизовану земельну ділянку (кадастровий номер 2622884301:01:003:0097) гр.Сулими О.М.;
3)гр.Романів О.М. може користуватися дорогою загального користування (проїздом) після встановлення, відповідно до цього протоколу, шириною менше 3,5м.
              Виходячи з цього, узгоджувальна комісія по вирішенню земельних спорів може погодити межі земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) стосовно гр.Станіславів Наталії Миколаївні, що проживає на вул.Робітнича, 23 в с.Мостище Калуського району за дотримання наступних умов:
1) виконання гр.Станіславів Н.М. рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 17.07.2019 року та Постанови Івано-Франківського апеляційного суду від 09.10.2019 року у справі №345/1161/19 про усунення перешкод у користуванні гр.Сулимою О.М. земельною  ділянкою (кадастровий номер 2622884301:01:003:0097) та нерухомим майном, розміщеним на цій земельній  ділянці, заїздом між будинковолодіннями № 15 і № 23 по вул.Робітнича в с.Мостище Калуського району шляхом демонтажу самовільно встановленої загорожі із металічних стовпчиків і сітки.
2) забезпечення ширини проїзду не менше 3,5 м з одною смугою руху, що проходить між будинковолодіннями на вул.Робітнича, 15, 23, 24 в с.Мостище Калуського району відповідно до норм ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень».
 
Голосували:    «за»  - 6   «проти»  -  0     «утримались»   1
 
Вирішили:
1) Погодити межі земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) стосовно гр.Станіславів Наталії Миколаївні, що проживає на вул.Робітнича, 23 в с.Мостище Калуського району за дотримання наступних умов:
-виконання гр.Станіславів Н.М. рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 17.07.2019 року та Постанови Івано-Франківського апеляційного суду від 09.10.2019 року у справі №345/1161/19 про усунення перешкод у користуванні гр.Сулимою О.М. земельною  ділянкою (кадастровий номер 2622884301:01:003:0097) та нерухомим майном, розміщеним на цій земельній  ділянці, заїздом між будинковолодіннями №15 і №23 по вул.Робітнича в с.Мостище Калуського району шляхом демонтажу самовільно встановленої загорожі із металічних стовпчиків і сітки.
  -забезпечення ширини проїзду не менше 3,5 м з одною смугою руху, що проходить між будинковолодіннями на вул.Робітнича, 15, 23, 24 в с.Мостище Калуського району відповідно до норм ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень», враховуючи 1м, що входить в приватизовану земельну ділянку (кадастровий номер 2622884301:01:003:0097) гр.Сулими О.М.
2) Рекомендувати гр.Романів О.М. користуватися дорогою загального користування (проїздом).
 
 
Голова комісії                             _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії         _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                      _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                            ________________    Роман Кузик
                                                      ________________   Юрій Рекунов
                                                      ________________   Сергій Воконоголь
                                                      ________________   Василь Булавинець
                                                                                          Затверджено:
                                                                                                        рішення   міської ради 
                                                                                                               25.03.2021 №  386
 
                                                                                                            Секретар міської ради
                                                                               
                                                                                                                      Віктор Гільтайчук 
 
 
Протокол № 2
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 19.02.2021 року                                                                                       м. Калуш
 
Присутні:
 
Мельник Володимир Андрійович
 
 
Шпитальний Роман Романович         
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради, голова комісії;
- начальник юридичного відділу –юрист                                                                          виконавчого комітету Калуської міської                                                                           ради, заступник голови комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Кузик Роман Володимирович
 
Рекунов Юрій Іванович
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
Воконоголь Сергій Євгенійович  
 
 
 
Лазар Василь Михайлович
 
Бунга Мар’ян Тарасович
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- начальник управління архітектури та містобудування Калуської міської ради;
- начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;
- головний спеціаліст-юристюридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою);
- староста Тужилівського старостинського округу;
- староста Копанківського старостинського округу;
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- начальник міськрайонного управління
у Калуському районі та м.Калуші                                                                          Головного управління Держгеокадастру                                                                         в Івано-Франківській області (за згодою).
 
 
     
Порядок  денний
  1. Розгляд заяв гр. Коник Наталії Мирославівни, що проживає на вул.Лесі Українки, 85 в с.Тужилів Калуського району стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,1666 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) громадянкою Марчук Марією Володимирівною та громадянкою Музичин Марією Михайлівною.
Мельник В.А.: проінформував присутніх, що до Калуської міської ради також із заявами звернулись гр.Слободяник Микола Михайлович, що проживає на вул. Лесі Українки, 77а в с.Тужилів Калуського району, гр.Марчук М.В., яка проживає на вул. Лесі Українки, 81 в с.Тужилів Калуського району, гр.Ткач В.О.,яка проживає на вул. Лесі Українки, 79 в с.Тужилів Калуського району, а також староста Тужилівського округу- ЛазарВ.М. Вони стверджують про те, що гр. Коник Н.М. самовільно захопила частину дороги на вул. Лесі Українки, 85 в с.Тужилів Калуського району, що спричинило звуження проїзду до їх будинководінь.
      Крім того зазначив, що рішенням Тужилівської сільської ради від 24.06.2019 року було зобов’язано гр. Коник Наталію Мирославівнурозширити провулок до господарств гр.Слободяника М.М., Марчук М.В., Ткач Я.П., згідно схеми до 01.08.2018 року. При цьому, гр.Слободянику М.М. відмовлено у вилученні земельної ділянки у гр.Коник Н.М., яка раніше була у користуванні його батьків.
Лазар В.М.:повідомив, щорішенням Тужилівської сільської ради від 17.09.2020 року було відмовлено гр. Коник Наталії Мирославівніу погодженні акту встановлення меж земельної ділянки в натурі на вул.Лесі Українки, 85 в с.Тужилів Калуського району у зв’язку із невиконанням рішення Тужилівської сільської ради від 24.06.2020 року №34-1/2019.
Шпитальний Р.Р.: зауважив, що гр.Коник Н.М. зобов’язана виконати рішення Тужилівської сільської ради від 24.06.2019 №34-1/2019, яке на сьогоднішній день є чинним. В іншому разі заявниця має право звернутися до суду щодо його скасування.
Кузик Р.В.: зазначив, що згідно із кадастровим планом земельної ділянкиширина проїзду становить приблизно5м, що відповідає нормам ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень».
Мельник В.А. підсумував, що рішення Тужилівської сільської ради від 24.06.2019 №34-1/2019 повинно бути виконано гр.Коник Н.М., у зв’язку з чим узгоджувальна комісія по вирішенню земельних спорів не може погодити межі земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), оскільки рішенняТужилівської сільської ради від 24.06.2019 №34-1/2019 на сьогоднішній день не виконано.
 
Голосували:      «за» -  10   «проти» -  0   «утримались»   0
 
ВИРІШИЛА:
Відмовити гр.Коник Н.М у погодженні межі земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) на вул.Лесі Українки, 85 в с.Тужилів Калуського району.
 
2. Розгляд заяви гр. Бобак Надії Іванівни, що проживає на вул.С.Стрільців, 38 в м.Калуші стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0300 га для ведення городництва в районі вулиці Січових Стрільців  та заяви гр. Мичко Лідії Андріївни, що проживає на вул.Тисовського, 10 в м.Калуші стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0919 га для ведення городництва в районі вулиці Січових Стрільців  громадянкою Крохтою Парасковією Михайлівною.
 
Гр.Бобак Н.І. та гр. Мичко Л.А. повідомили присутнім, що їх родичам Бобаку І.Д.та Долошицькій Ю.Д. колгосп «Росія» наділив земельні ділянки для ведення городництва, однак звернувшись до міського архіву їм було надано відповідь про відсутність шнурових книг та архівних рішень про виділення земельних ділянок для ведення городництва громадянам Бобак І.Д., Долошицькій Ю.Д. та ін., які працювали в колгоспі «Росія» в м.Калуші.
Собчук А.В. зауважив присутнім членам комісії, що земельні ділянки в районі вулиці Січових Стрільців в м.Калуші використовуються для ведення городництва вищезгаданими громадянами без підтверджуючих документів на право користування земельними ділянками.
Мельник В.А. зазначив, що рішенням сесії Калуської міської ради від 28.05.2020 року № 3216  надано дозвіл громадянці Крохті Парасковії Михайлівні на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для ведення городництва в районі вулиці Січових Стрільців площею 0,2461 га.
Гр. Крохта П.М. зазначила, що погоджувати межі земельних ділянок в районі вулиці Січових Стрільців  для ведення городництва відмовляється, у зв’язку із відсутністю в гр. Бобак Н.І.та гр.Мичко Л.А. підтверджуючих документів на право користування земельними ділянками.
    З метою підтвердження факту виділення їй колгоспом «Росія» земельної ділянки надала присутнім протокол № 2 загальних зборів членів колгоспу «Росія» від 05.04.1965 року, який їй було надано архівним відділом Калуської районної державної адміністрації.
Мельник В.А. запропонував звернутися в архівний відділ Калуської районної державної адміністрації із офіційним запитом про надання інформації стосовно виділення колгоспом «Росія» у 1960-х роках земельних ділянок родичам гр.Бобак Н.І. та гр.Мичко Л.А.та у зв’язку із цим перенести розгляд заяв на чергове засідання  із повторним запрошенням сторін.
 
                  Голосували:   «за» - 9    «проти» -  0    «утримались» - 0
 
ВИІШИЛИ:
Доручити секретарю узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів звернутися в архівний відділ Калуської районної державної адміністрації із офіційним запитом про надання інформації стосовно виділення колгоспом «Росія» у 1960-х роках родичам гр.Бобак Н.І.та гр.Мичко Л.А.земельних ділянок для ведення городництва.
Розгляд заяви гр. Бобак Надії Іванівни та гр. Мичко Лідії Андріївни стосовно погодження меж земельних ділянок для ведення городництва в районі вулиці Січових Стрільців  громадянкою Крохтою Парасковією Михайлівною перенести на чергове засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів  із повторним запрошенням сторін.
 
3. Розгляд заяви гр. Валіхновської Марії Петрівни, що проживає на вул.Чорновола, 10 в с.Копанки Калуського району стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,1500га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) громадянкою Шавранською Іриною Ярославівною.
Шавранський Б.П., який представляв інтереси громадянки Шавранської Ірини Ярославівни, заявив що вона відмовляється підписувати акт погодження меж земельної ділянки на вул.Чорновола, 10 в с.Копанки Калуського району, у зв’язку з тим, що гр.Валіхновська М.П. розширила свою земельну ділянку, яка була виділена їй під забудову, за рахунок дороги на вул.Чорновола  шириною 2 м, довжиною 20 м, хоча на цій території повинна бути прорита канава для стоку води. Крім того, гр.Валіхновська М.П. самовільно захопила земельну ділянку орієнтовною площею 0,0002 га санітарно-захисної зони  меліоративно-дренажного каналу К-2, забетонувавши 9 металічних стовпчиків і встановивши дерев’яну вбиральню.
Микола Дмитрів –представник інтересів заявниці Кріль М.В., повідомив присутнім, що гр.ВаліхновськаМ.П. засипала окіп на перехресті вулиць І.Дмитріва та Чорновола в с.Копанки, чим здійснила блокування потоку води з окопів, що призводить до систематичного підтоплення будинку вул.І.Дмитріва, 12.
Мельник В.А.: проінформував присутніх, що згідно розпорядження Калуської РДА і Калуської районної ради від 03.06.2004 року №355/55-р меліоративна система, в тому числі і магістральний дренажний канал К-2 і 5-ти метрова захисна смуга в с.Копанки була передана Копанківській сільській раді. Тому, питання експлуатації  меліоративної системи, а також очистка меліоративного каналу К-2 належало до компетенції Копанківської сільської ради.
     Так, відповідно до Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» Державною інспекцією сільського господарства в Івано-Франківській області було направлено клопотання до Копанківської сільської ради про вжиття заходів щодо припинення виявленого порушення земельного законодавства та усунення його наслідків, на виконання якого було прийнято рішення від 06.08.2013 року № 682-24, яким зобов’язано гр.Валіхновську М.П. до 25.08.2013 року демонтувати самовільно встановлені 9 (дев’ять) металевих стовпчиків в 5-ти метровій захисній смузі каналу К-2 по вул.Чорновола в с.Копанки.
Бунга М.Т.: повідомив присутнім про те, що на сьогоднішній день рішення Копанківської сільської ради від 06.08.2013 року № 682-24 «Про розгляд клопотання державної інспекції сільського господарства в Івано-Франківській області» гр.Валіхновською М.П. не виконано.
Собчук А.В.:зазначив, що на кадастровому плані земельної ділянки площею 0,1500 га на вул.Чорновола, 10 в с.Копанки, виготовленому ліцензійною землевпорядною організацією ТОВ «ЗемЮрКонсалтинг», не вказано суміжного землевласника Державне агентство водних ресурсів України.
Мельник В.А.: разом з цим,на кадастровому плані вищезгаданої земельної ділянки землевпорядною організацією ТОВ «ЗемЮрКонсалтинг» не зазначено огороджену парканом земельну ділянку в 5-ти метровій захисній смузі каналу К-2.
Підсумував усі аспекти, що існують по цьому спірному питанню, та виокремив наступні:
- рішення Копанківської сільської ради від 06.08.2013 року № 682-24 «Про розгляд клопотання державної інспекції сільського господарства в Івано-Франківській області» повинно бути виконано гр. Валіхновською М.П.;
- гр.Валіхновська М.П. повинна звернутись до землевпорядної організації ТОВ «ЗемЮрКонсалтинг» з метою уточнення інформації з приводу суміжного землекористування;
- гр.Шавранській І.Я. та гр.Кріль М.В. з метою захисту порушених прав можуть звернутись у відділ благоустрою та закупівель управління житлово-комунального господарстваКалуської міської ради, оскільки відповідно до будівельного паспорта на забудову земельної ділянки, виданого в 1991 році гр.Валіхновській М.П., в поперечному профілі вулиці зазначена канава.
     Таким чином, враховуючи вищевикладене, запропонував розгляд заяви гр.Валіхновської М.П. перенести на чергове засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів  із повторним запрошенням сторін.
Голосували:   «за» - 10,    «проти» -  0,   «утримались» -  0
 
ВИРІШИЛИ:
Розгляд заяви гр.Валіхновської М.П., гр.Шавранського Б.П. та гр.Кріль М.В. перенести на чергове засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів  із повторним запрошенням сторін.
 
 
Голова комісії                                        _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії                     _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                   _________________  Елла Гергічна
Члени комісії:                                        _________________  Юлія Корпан
                                                                        ________________    Роман Кузик
                                                                  ________________    Юрій Рекунов
                                                                       ________________   Анатолій Собчук
                                                                       ________________   Сергій Воконоголь
                                                                       ________________   Любомир Онуфрик
                                                      ________________   Василь Лазар
                                                                       ________________   Мар’ян Бунга
 
                                                                                          Затверджено:
                                                                                                        рішення   міської ради 
                                                                                                               25.03.2021 №  386
 
                                                                                                            Секретар міської ради
                                                                               
                                                                                                                      Віктор Гільтайчук 
 
Протокол № 3
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 04.03.2021 року                                                                        м. Калуш
Присутні:    
Мельник Володимир Андрійович
 
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради, голова комісії;
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Воконоголь Сергій Євгенійович  
 
 
 
Бунга Мар’ян Тарасович
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
 
Відсутні:
Шпитальний Роман Романович                     
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Кузик Роман Володимирович                       
 
Рекунов Юрій Іванович 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою);
- староста Копанківського старостинського округу;
 
- начальник міськрайонного управління
у Калуському районі та м.Калуші                                                                          Головного управління Держгеокадастру                                                                         в Івано-Франківській області (за згодою).
 
 
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міськоїради;
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
- начальник управління житлово-                                                                         комунального господарства Калуської                                                                        міської ради;
   
Порядок  денний
 
1. Розгляд заяви гр.Валіхновської Марії Петрівни, що проживає на вул.Чорновола, 10 в с.Копанки Калуського району стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,1500 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) громадянкою Шавранською Іриною Ярославівною.
Мельник В.А.:зауважив присутнім, щозгідно протоколу № 2 від 19.02.2021 року засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів було прийнято рішеннярозгляд заяви гр.Валіхновської М.П., гр.Шавранського Б.П. та гр.Кріль М.В. перенести на чергове засідання із повторним запрошенням сторін.
     За рекомендацією комісіїгр.Валіхновська М.П. повинна звернутись до землевпорядної організації ТОВ «ЗемЮрКонсалтинг» з метою уточнення інформації з приводу суміжного землекористування.
 
Валіхновська М.П. повідомила членів комісії, що вона звернулась із запитом до Державного агентства водних ресурсів Україниу м.Івано-Франківську щодо погодження межі земельної ділянкина вул.Чорновола, 10 в с.Копанки Калуського районудля будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) та відповідь на звернення буде надано їй у 10-ти денний термін.
 
Бунга М.Т.: наголосив присутнім про необхідність залучення ліцензійної землевпорядної організації для проведення виносу меж земельної ділянки в натуру на місцевістьта запропонуваврозгляд заяви гр. Валіхновської М.П., гр.Шавранського Б.П. та гр.Кріль М.В. перенести на чергове засідання узгоджувальної комісії.
Голосували:   «за» - 6,    «проти» -  0,    «утримались» -  0
 
ВИРІШИЛИ:
           Залучити представника ліцензійної землевпорядної організації для проведення виносу меж земельної ділянки в натуру на місцевість та розгляд заяви гр.Валіхновської М.П., гр.Шавранського Б.П. та гр.Кріль М.В. перенести на чергове засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів  із повторним запрошенням сторін.
 
 
Голова комісії                                _________________  Володимир Мельник
Секретар комісії:                          _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                               _________________  Юлія Корпан
                                                               ________________   Анатолій Собчук
                                                               ________________   Сергій Воконоголь
                                                               ________________   Марян Бунга