ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

28.04.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 418
Про затвердження нової редакції Положення про господарський  відділ виконавчого комітету Калуської міської ради  

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

28.04.2021 418

Про затвердження нової редакції
Положення про господарський відділ
виконавчого комітету Калуської міської ради
м.Калуш
(дванадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про господарський відділ виконавчого комітету Калуської міської ради у новій редакції (додається).
  2. Вважати таким, що втратило чинність рішення Калуської міської ради від 27.01.2011 р.№ 71.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконкому міської ради Олега Савку.

Міський голова                                                                                                                                                             Андрій Найда

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

28.04.2021 № 418

Секретар міської ради

Віктор Гільтайчук



П О Л О Ж Е Н Н Я

про господарський відділ

виконавчого комітету Калуської міської ради


1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.Господарський відділ виконавчого комітету Калуської міської ради (надалі – відділ) у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Постановами Кабінету Міністрів України, іншими нормативними документами органів державної влади і місцевого самоврядування, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, регламентом роботи виконавчого комітету, цим Положенням, іншими законодавчими актами.

1.2.Господарський відділ виконавчого комітету Калуської міської ради є відділом апарату міської ради та її виконавчого комітету, утворений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» згідно з структурою, затвердженою міською радою.

1.3.Відділ підзвітний та підконтрольний міській раді, підпорядкований виконавчому комітету міської ради, міському голові.

Спрямовує та контролює діяльність відділу керуючий справами виконавчого комітету міської ради.

1.4.Відділ створюється з метою матеріально-технічного та транспортного забезпечення діяльності міської ради та її виконавчих органів.

1.5.Діяльність відділу здійснюється на основі плану роботи виконавчого комітету, плану роботи відділу.

1.6.Відділ взаємодіє з відділами виконавчого комітету міської ради, підприємствами, організаціями та установами міста в процесі проведення заходів виконавчого комітету.

1.7.Відділ очолює завідуючий господарством , який призначається на посаду та звільняється з посади розпорядженням міського голови, відповідно до чинного законодавства України.

1.8.Працівники відділу приймаються на посаду та звільняються з посади міським головою відповідно до чинного законодавства України.

1.9.Структура, чисельність та посадові оклади працівників відділу встановлюються штатним розписом, що затверджується міським головою.

1.10.Положення про відділ затверджується міською радою, посадова інструкція завідуючого господрством господарського відділу погоджується керуючим справами виконавчого комітету міської ради та затверджується міським головою.


2.ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА ФУНКЦІЇ ВІДДІЛУ

Відповідно до покладених на нього завдань відділ:

2.1.здійснює матеріально-технічне та транспортне забезпечення діяльності апарату міської ради та її виконавчого комітету, відділів та управлінь виконкому, господарське забезпечення роботи виконавчого комітету міської ради

2.2Здійснює матеріально-технічне забезпечення виборів і референдумів, згідно з чинним законодавством

2.3.Здійснює облік, збереження матеріалів, основних засобів та швидкозношуваних предметів, призначених для забезпечення діяльності відділів та управлінь виконавчого комітету міської ради

2.4.Забезпечує виконавчий комітет міської ради меблями, канцтоварами, друкованою продукцією, папером, оргтехнікою та іншим інвентарем

2.5.Забезпечує своєчасне обслуговування, заправку, ремонт оргтехніки виконкому та роботу локальної мережі виконавчого комітету.

2.6.Здійснює проведення та забезпечує надійне функціонування телефонного зв'язку в приміщеннях виконавчих органів міської ради.

2.7.Проводить належні заходи по утриманню, експлуатації та ремонту систем електро-, водо-, тепло- постачання приміщень виконкому.

2.8.Створює належні матеріально-технічні умови для роботи працівників виконкому і міської ради.

2.9.Контролює утримання службових приміщень у належному технічному, санітарному та протипожежному стані

2.10.Здійснює організаційні заходи і контроль за станом охорони адміністративних будинків, службових приміщень, майна виконкому та міської ради.

2.11.Організовує виконання підготовчих робіт при проведенні капітального і поточних ремонтів службових приміщень. Приймає участь у складі комісії по прийому в експлуатацію відремонтованих службових приміщень.

2.12.Контролює та організовує роботу водіїв, веде облік використання автотранспорту у виконавчому комітеті міської ради.

2.13.Здійснює матеріально-технічне забезпечення та обслуговування автотранспорту.

2.14.Оформляє необхідну технічну документацію при прийманні-передачі (реалізації, списанні) автотранспорту.

2.15.Забезпечує відповідних працівників засобами індивідуального захисту відповідно до нормативних положень, а також забезпечує робітників засобами за професіями і видами робіт.

2.16.Веде листування з підприємствами міста для забезпечення відділів та управлінь виконавчого комітету міської ради комунальними послугами, зв’язком, транспортом тощо.

2.17.У межах покладених на відділ обов’язків проводить роботу з організації процедур закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти для потреб виконавчого комітету міської ради.

2.18.Готує проекти розпоряджень міського голови, рішень міської ради та

виконкому з питань, що віднесені до компетенції відділу;
 

3.ПРАВА ВІДДІЛУ

Господарський відділ має право:

3.1.Брати участь у нарадах та інших заходах, що проводяться виконавчими органами міської ради;

3.2.Скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до компетенції відділу.

3.3.Проводити роботу щодо належного ставлення до майна міської ради серед працівників виконавчих органів міської ради, раціонального використання ними енергоносіїв та розхідних матеріалів.

3.4.Подавати в установленому порядку пропозиції міському голові, керуючому справами з питань роботи відділу господарського забезпечення.

3.5.Отримувати від управлінь, відділів та відповідальних працівників виконкому, організацій та установ інформацію, що необхідна для здійснення повноважень відділу;

 

4.ПОВНОВАЖЕННЯ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗАВІДУЮЧОГО ГОСПОДАРСТВОМ ВІДДІЛУ

Завідуючий господарством відділу:

4.1.Здійснює керівництво діяльністю відділом, виконує покладені на відділ функції, несе відповідальність за якість їх виконання.

4.2.Направляє, координує, планує роботу відділу, вживає заходи щодо підвищення ефективності діяльності відділу; забезпечує виконання затверджених планів.

4.3.Розробляє посадові інструкції працівників відділу, забезпечує дотримання ними правил внутрішнього трудового розпорядку.

4.4.Визначає завдання і проводить розподіл обов’язків між працівниками відділу, проводить аналіз результатів роботи відділу,. З метою забезпечення більш ефективної реалізації завдань і повноважень, що належать до компетенції відділу, може, у разі потреби, за погодженням з керуючим справами, здійснювати перерозподіл функціональних обов’язків працівників відділу.

4.5.Вносить пропозиції про заохочення працівників відділу, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності та звільнення в установленому порядку, згідно з чинним законодавством України;

4.6.Готує проекти рішень виконавчого комітету та міської ради щодо передачі матеріальних цінностей.

4.7.Вносить пропозиції щодо змін та доповнень до Положення про відділ.

4.8.Вносить на розгляд міської ради, її виконавчого комітету та міського голови проекти рішень і розпоряджень, пропозиції та службові записки з питань, які входять до компетенції відділу.

4.9.Забезпечує взаємодію відділу з іншими виконавчими органами міської ради, підприємствами, організаціями та установами міста.

4.10.Здійснює контроль за дотриманням у відділі регламенту виконавчого комітету міської ради та відповідних інструкцій.

4.11.Своєчасно звітує про використання електроенергії, води, тепла в приміщеннях виконкому та паливно-мастильних матеріалів, транспорту.

4.12.Здійснює контроль за економним і раціональним використанням енергоресурсів, інвентаря, транспортних засобів та інших матеріальних цінностей, а також забезпечує їх безперебійну роботу та технічне обслуговування, проводить їх інвентаризації у виконавчих органах, обліковує та готує документи на списання матеріалів, малоцінного інвентарю та основних засобів.

4.13.Відповідає за протипожежну безпеку приміщень виконавчого комітету міської ради.

4.14 Завідуючий господарством відділу несе персональну відповідальність:

- за виконання відділом основних завдань та функціональних обов'язків, передбачених цим Положенням та посадовими інструкціями;

- за стан трудової дисципліни відділу ;

- за розподіл обов'язків між працівниками відділу.
 

5.ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВІДДІЛУ

5.1.Працівники несуть відповідальність за своєчасне та належне виконання обов’язків, передбачених даним Положенням і посадовими інструкціями, в порядку, визначеному чинним законодавством

5.2.Працівники Відділу можуть бути притягнуті до цивільної, адміністративної, кримінальної та інших видів відповідальності у випадках та в порядку, передбачених чинним законодавством України.
 

6.ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

6.1.Відділ функціонує згідно з штатним розписом, затвердженим міським головою.

6.2.Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими відділами, управліннями, службами міської ради, її виконавчого комітету а також з підприємствами , установами і організаціями, об'єднаннями громадян.

6.3.Положення розроблено відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», регламенту виконавчого комітету міської ради, інших нормативних актів.

6.4.Зміни та доповнення до цього Положення можуть бути внесені з ініціативи міського голови, керуючого справами виконавчого комітету, начальника відділу, а також з метою приведення Положення у відповідність до чинного законодавства.

6.5.Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.