ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.05.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 568
Про  затвердження протоколів узгоджувальної земельної комісії по вирішенню земельних спорів

  
 УКРАЇНА

КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА


РІШЕННЯ

27.05.2021     №   568

Про  затвердження протоколів                                 
узгоджувальної земельної комісії                          
по вирішенню земельних спорів

м.Калуш
(тринадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

 

 

 
 
              Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада    
 
ВИРІШИЛА:
 

  1. Затвердити протоколи узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 07.05.2021 року № 7,  від 21.05.2021 року № 8.  

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого та постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.

 

Міський голова                                                                         Андрій Найда

                                                         Затверджено
                                                                               рішення   міської ради 
                                                                               27.05. 2021 № 568
                                                                              Секретар міської ради
                                                                              
                                                                                  Віктор Гільтайчук  

 
 

Протокол № 7
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 07.05.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович  -начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради, голова комісії;  
Гергічна Елла Миколаївна Корпан Юлія Сергіївна
 Кузик Роман Володимирович
 
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
 
 
Відсутні:
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
Шпитальний Роман Романович
 
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
- начальник управління житлово-                                                                         комунального господарства Калуської                                                                        міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою).
 
 
- начальник міськрайонного управління
у Калуському районі та м.Калуші                                                                          Головного управління Держгеокадастру                                                                         в Івано-Франківській області (за згодою);
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради.
 
     

Порядок  денний
 
1. Розгляд заяви гр.Пукіш Оксани Іванівни, що проживає на вул.Робітнича, 52 в с.Мостище Калуського району стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,1488 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка)без підпису суміжного землекористувача гр.Сороковської О.І. у зв’язку з її смертю.
Мельник В.А.: враховуючи те, що земельна ділянка гр.Сороковської О.І. знаходиться в приватній власності (кадастровий номер:2622884301:01:002:0189), запропонував погодити гр.Пукіш Оксані Іванівнімежу земельної ділянки на вул.Робітнича, 52 в с.Мостище Калуського району площею 0,1488 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) по існуючих межах приватизованої земельної ділянки гр.Сороковської О.І.
              
Голосували:   «за»-  7,  «проти» - 0,     «утримались»  - 0
 
Вирішили:
        Погодити гр.Пукіш Оксані Іванівні межу земельної ділянки площею 0,1488 га на вул.Робітнича, 52 в с.Мостище Калуського району для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд без підпису суміжного землекористувача громадянкиСороковської О.І. по існуючих межах приватизованої земельної ділянки (кадастровий номер:2622884301:01:002:0210).
 
2. Розгляд заяви гр.Дуркало Марії Василівни щодо створення перешкод гр.Мельником Степаном Павловичем у користуванні земельною ділянкою площею 0,1337 га для ведення особистого селянського господарства в с.Кропивник Калуського району, яка належить їй на праві приватної власності.
       Дуркало М.В. зазначила присутнім, що 25.05.2018 року відкрито виконавче провадження, згідно із яким гр.Мельника С.П. зобов’язано не чинити перешкод вкористуванні її приватизованою земельною ділянкоюплощею 0,1337 га для ведення особистого селянського господарства в с.Кропивник Калуського району (кадастровий номер:2622884001:01:003:0275) та знести огорожу. Однак на сьогоднішній день гр.Мельник С.П. рішення суду не виконує.
Мельник В.А.:проінформував присутніх, що відповідно до ст.129-1 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою кримінальну, адміністративну, цивільну, дисциплінарну відповідальність та застосування штрафних санкцій.
Мельник С.П. повідомив присутнім, що йому було виділено земельну ділянку площею 0,6000 га в с.Кропивник Калуського району, частина якої, на його думку, знаходиться на земельній ділянці, що перебуває у приватній власності гр.Дуркало М.В.
За результатами роботи комісії встановлено, що згідно архівного рішення Кропивницької сільської ради від 06.12.1997 року «Про приватизацію земельних ділянок жителів села Кропивник» земельну ділянку площею 0,6000 га було виділено гр.Фединич Ірині Степанівні-дочці гр.Мельника С.П.
Мельник В.А.: рекомендував гр.Фединич Ірині Степанівні-дочці гр.Мельника С.П. з приводу оскарження права власності на земельну ділянку гр. Дуркало М.В.звертатися до суду.
         Крім того голова комісії зазначив, що земельна ділянка площею 0,1337 га в с.Кропивникдля ведення особистого селянського господарства гр. Дуркало М.В. перебуває у приватній власності, тому запропонував припинити розгляд заяви, оскільки відповідно до ч. 2 ст. 158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.
За таких обставин у комісії відсутні підстави для прийняття рішення стосовно порушеного питання.
 
                Голосували:   «за»-  7,  «проти» - 0,     «утримались»  - 0
 
Вирішили:
1) Припинити розгляд заяви гр. Дуркало Марії Василівниу зв’язку із відсутністю підстав для прийняття рішення стосовно порушеного питання;
2) рекомендувати гр. Мельник С.П. виконати рішення Калуського міськрайонного суду від 02.11.2017 року;
3)рекомендувати гр.Фединич Ірині Степанівні з приводу оскарження права власності на земельну ділянку гр. Дуркало М.В. звертатися до суду.
 
3. Розгляд заяви гр. Стасюка Степана Васильовича про врегулювання земельного спору стосовно оформлення права власності на земельну ділянку на вул. Кохана, 81 вс. Пійло Калуського району.
        СтасюкС.В. зазначив присутнім, що згідно рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 30.08.2011 року за ним визнано право власності на об’єкт нерухомого майна - залишки фундаменту будівлі корівника, тому він звернувся до ліцензійної землевпорядної організації для присвоєння кадастрового номера земельної ділянки, однак виявилося, що цю земельну ділянку також має намір отримати в оренду гр.Кручак Роман Йосипович.
КручакР.Й. повідомив присутнім, що набув право власності на виробничу будівлю 11.03.2020р. (номер запису: 35944604)та має намір оформити право на користування земельною ділянкою, на якій розміщений вказаний об’єкт нерухомості.
Разом з цим, гр.БілоусЛ. зазначив, щоу 2011 році приватизував земельну ділянку, та, як виявилось під час розгляду графічних матеріалів на комісії, вона накладається на земельну ділянку по вул. Кохана, 81 в с. Пійло Калуського району.
Мельник В.А.: зазначив присутнім, що з метою вияснення ситуації необхідно залучити працівників тих ліцензійних організацій, які здійснюють проектні роботи для винесення ними меж земельних ділянок в натурі (на місцевості).
 
                Голосували:   «за»-  7,  «проти» - 0,     «утримались»  - 0
 
Вирішили:
Виїхати на місце та запросити ліцензійні організації, які здійснюють проектні роботи з метою винесення ними меж земельних ділянок в натурі (на місцевості).
 
3. Розгляд заяви гр. Романів Людмили Анатоліївни щодо створення перешкод гр.Стасюк Н., Василівим Я., Лесів М., Червоняком В. у користуванні земельною ділянкоюплощею 0,1715 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка)на вул.Стефаника, 30 в с.Довге – Калуське Калуського району, яка належить ій на праві приватної власності.
Романів Л.А. повідомила присутнім, що рішенням сесії від 03.06.2016 року №155-5/2016 Пійлівської сільської ради було затверджено Акт від 13.05.2016 року, згідно із яким комісія рекомендувала землекористувачам, які межують з проїздом до центральної дороги і до своїх земельних ділянок, залишити цей громадський заїзд шириною не менше 3 м. Гр. Рисей Г.М., правонаступницею якої стала заявниця, при спорудженні огорожі свого подвір’я  враховувати дану ширину заїзду. Всім землекористувачам не чинити перешкоди при проїзді громадським транспортом цим заїздом.
         Проте, заявниця стверджує, що сусіди не виконують рішення сесії.
Мельник В.А.: рішення сесії від 03.06.2016 року №155-5/2016 Пійлівської сільської ради на сьогоднішній день є чинним і тому підлягає виконанню.
         Зазначив присутнім, що з метою вияснення ситуації необхідно залучити працівників ліцензійної організації для винесення ними меж земельних ділянок в натурі (на місцевості).
 
                Голосували:   «за»-  7,  «проти» - 0,     «утримались»  - 0
 
Вирішили:
Виїхати на місце та запросити ліцензійну організацію з метоювинесення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості).
 
4. Розгляд заяви гр. Дзундзи Оксани Михайлівни щодо створення перешкод гр.Жураківським Володимиром Михайловичем у користуванні земельною ділянкоюна вул.Правди, 5 в с.Боднарів Калуського району.
Дзундза О.М. повідомила, що гр.Жураківський В.М. переорює і засіює земельну ділянку, яка розташована біля її будинку. Зазначила присутнім, що рішенням сесії Боднарівської сільської радивід 07.12.1993 року «Про передачу земель у приватну власність»їй було передано земельну ділянку для для ведення особистого селянського господарства площею 0,2600 га та 0,1400 гадля будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка).
Жураківський В.М. стверджує про те, що успадкував від гр.Луцького Михайла Івановича земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства на вул.Галицька, 11.
         За результатами роботи комісії встановлено, що згідно  свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 27.02.2020 року гр. Жураківський В.М. успадкував житловий будинок вул.Галицькій, 11 в с.Боднарів Калуського району.
Мельник В.А.:  повідомив присутнім, що згідно ст.107 Земельного кодексу України основою для відновлення меж земельної ділянки є дані земельно-кадастрової документації. У разі неможливості виявлення дійсних меж їх встановлення здійснюється за фактичним використанням земельної ділянки. Якщо фактичне використання ділянки неможливо встановити, то кожному виділяється однакова за розміром частина спірної ділянки. У випадках, коли в такий спосіб визначення меж не узгоджується з виявленими обставинами, зокрема з встановленими розмірами земельних ділянок, то межі визначаються з урахуванням цих обставин.
Зазначив, що законних підстав у гр. Жураківського В.М. на користування спірною земельною ділянкою немає, оскільки рішення Боднарівської сільської ради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки дляведенняособистого селянського господарства на вул.Галицька, 11 не приймалось.
            Підсумувавши усі аспекти, що існують по цьому спірному питанню, рекомендував гр. Дзундзі О.М. звернутися в ліцензійну землевпорядну організацію з метою виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановленння (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення особистого селянського господарства, а такождля будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) відповідно до рішення сесії від 07.12.1993 року Боднарівської сільської ради.
 
                Голосували:   «за»-  7,  «проти» - 0,     «утримались»  - 0
 
Вирішили:
        Рекомендувати гр. Дзундзі Оксані Михайлівні звернутися в ліцензійну землевпорядну організацію з метою виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановленння (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення особистого селянського господарства, а також для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) відповідно до рішення сесії Боднарівської сільської ради від 07.12.1993 року «Про передачу земель у приватну власність».
 
 
5. Розгляд заяви гр.Коколин Любові Михайлівни, яка проживає на вул.І.Франка, 40 в с.Ріп’янка Калуського району стосовно врегулювання питання щодо розширення дороги до її будинковолодіння.
Мельник В.А.:у зв‘язку із відсутністю сторін запропонував перенести розгляд заяви на чергове засідання комісії для вивчення ситуації з виїздом на місце.
 
 
                Голосували:   «за»-  7,  «проти» - 0,     «утримались»  - 0
Вирішили:
        Розгляд заяви гр.Коколин Л.М. перенести на чергове засідання комісії із виїздом на земельну ділянку по вул.І.Франка, 40 в с.Ріп’янка Калуського району.
 
 
Голова комісії                                        _________________  Володимир Мельник
Секретар комісії:                                    _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                        _________________  Юлія Корпан
                                                                       ________________   Роман Кузик
                                                                       ________________   Юрій Рекунов
                                                                       ________________   Любомир Онуфрик
                                                           ________________ Сергій Воконоголь