ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.05.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 502
Про звернення Калуської міської ради  до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо розподілу субвенційних коштів для закупівлі системи киснезабезпечення КНП «Калуська ЦРЛ» та КНП «Калуська міська лікарня»

 
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
27.05.2021     №   502
 
Про звернення Калуської міської ради до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо розподілу субвенційних коштів для закупівлі системи киснезабезпечення КНП «Калуська ЦРЛ» та КНП «Калуська міська лікарня» 
м.Калуш  (тринадцята сесія восьмого демократичного скликання)
 
   
 
 
Враховуючи соціальну напругу в громаді у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та загрозливу ситуацію з забезпеченням киснем «ковідних» пацієнтів, з метою захисту здоров’я людей та збереженням доступності до надання медичної допомоги, керуючись статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
         1. Схвалити і направити текст звернення Калуської міської ради до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації (додається).
 
         2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Наталію Кінаш.
 
 
 
Міський голова                                                                              Андрій Найда
  
Голові Івано-Франківської ОДА
                                                                                               Андрію Бойчуку
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
про розподіл субвенційних коштів для закупівлі системи киснезабезпечення
КНП «Калуська ЦРЛ» та КНП «Калуська міська лікарня»
 
В медичних закладах міста Калуша склалася загрозлива ситуація із забезпеченням киснем «ковідних» пацієнтів. А в разі виникнення чергової хвилі загострення захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 це може взагалі спровокувати катастрофічні наслідки.
Як відомо – відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я ОДА Івано-Франківської області від 23.02.2021 № 79 «Про розгортання додаткових ліжок у закладах охорони здоров’я І лінії визначених для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу в КНП «Калуська ЦРЛ» та КНП «Міська лікарня Калуської міської ради» було розгорнуто 255 і 105 ліжок відповідно. За період пандемії проліковано понад 3 тис. пацієнтів, з яких 20 % – іногородні. Споживання кисню в період найбільшого навантаження складав понад 2 тони в добу. Наявні на той час кисневі системи не витримували навантаження. Часте переключення кисневих балонів спричиняло постійні перепади кисню, і, відповідно, не сприяло лікувально-діагностичному процесу.
Кабінетом Міністрів України були скеровані кошти в регіони для вирішення проблемних питань киснезабезпечення закладів І лінії, визначених для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу. Неодноразово генеральні директори КНП «Калуська ЦРЛ» та КНП «Міська лікарня Калуської міської ради» подавали потребу у фінансуванні системи киснезабезпечення, запрошувалися в Департамент охорони здоров’я ОДА для погодження сум та отримували усні запевнення про виділення коштів на вищевказані потреби.
В зв’язку з цим та з метою якнайшвидшого забезпечення адекватного кисневого постачання під час третьої хвилі пандемії в Івано-Франківській області, закладами було змонтовано і запущено в експлуатацію дві кисневі ємності для рідкого кисню з газифікаторами об’ємом 2 тонни та 3 тонни. Однак, кошти на проплату станом на 27.05.2021 року з обласного бюджету так і не надійшли. На даний момент КНП «Калуська ЦРЛ» та КНП «Калуська міська лікарня» не може розрахуватися із ФОП Ахундовою С.І. за поставлену кріогенну ємність, вартістю 900,0 тис. грн. та 1170 тис. грн. Ситуація ускладнюється і тим, що 06.05.2021 року кожному закладу від ФОП Ахундова С.І. надійшла претензія щодо неоплати за кріогенну ємність. У разі невиконання умов договору постачальник застосує штрафні санкції у вигляді пені 6251,00 грн. та штрафу 58500,00 грн. кожній установі. Також,  26.05.2021 року заклади отримали попередження в телефонному режимі про демонтаж постачальником неоплачених кисневих ємностей.
Керівництвом нашої держави та Урядом докладається багато зусиль з метою забезпечення доступної і якісної медичної допомоги хворим громадянам в період пандемії COVID-19. Калуська міська рада просить Вашого сприяння у якнайшвидшому розподілі субвенційних коштів для медичних закладів міста Калуша, так як демонтаж кисневих систем призведе до різкого зменшення кисневих точок у закладах. Це в свою чергу призведе до значного скорочення ліжко-місць та унеможливить доступ пацієнтів до лікування у випадку чергового загострення.
 
Прийнято на 13 сесії восьмого демократичного скликання
                                                                       28 травня 2021 року