ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

24.06.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    9
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 586
Про Положення «Про цільовий фонд Калуської міської територіальної громади »

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

24.06.2021 586

Про Положення «Про цільовий
фонд Калуської міської територіальної громади »
м.Калуш

(п’ятнадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

З метою вирішення окремих питань соціально-економічного та культурного розвитку міста, відповідно до п. 41 ст. 71, ст.13, ст.691 Бюджетного кодексу України, керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада

ВИРІШИЛА :

  1. Створити цільовий фонд Калуської міської територіальної громади.

2. Затвердити Положення «Про цільовий фонд Калуської міської територіальної громади» (додається).

3. Визнати такими, що втратили чинність рішення міської ради від 21.12.2017 року № 1218 «Про Положення «Про цільовий фонд міста».

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (А. Попельницька).

Міський голова                                                                                                                                       Андрій Найда

                 ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням Калуської міської ради
24.06.2021     №   586
 
Секретар міської ради
                          Віктор Гільтайчук


Положення

про цільовий фонд Калуської міської територіальної громади

  1. Загальні положення

1.1. Цільовий фонд Калуської міської територіальної громади утворюється Калуською міською радою відповідно до ст. 691 Бюджетного кодексу України та ст. 68 Закону України «Про місцеве самоврядування» з метою акумуляції фінансових ресурсів та їх використання на невідкладні першочергові заходи, фінансування яких не передбачене бюджетом.

1.2.Фонд створюється у складі спеціального фонду місцевого бюджету.

1.3.Порядок формування і використання коштів цільового фонду регулюються чинним законодавством України, рішенням міської ради та цим Положенням.

1.4.Кошти цільового фонду використовуються на проведення заходів по вирішенню питань соціально-економічного розвитку території, становлення і розвитку місцевого самоврядування, участі органів місцевого самоврядування у розв’язанні питань загальнодержавного значення, проведення загальноміських заходів та інше.

1.5.Кошти Цільового фонду, які не використані в поточному бюджетному році, не підлягають вилученню, а є залишком, який може використовуватись в наступних бюджетних періодах.

2. Джерела і порядок формування цільового фонду Калуської міської територіальної громади

До джерел формування дохідної частини фонду належать:

2.1. Благодійні внески – добровільні пожертвування юридичних та фізичних осіб, організацій, установ, підприємств усіх форм власності, безповоротна фінансова допомога, інша благодійна допомога.

2.2.Інші надходження, визначені відповідно до рішень міської ради, крім податків і зборів, та інші які передбачені нормами чинного законодавства.

2.3.Надходження коштів переможців комерційного конкурсу на право оренди окремих конструктивних елементів благоустрою міста для розміщення пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

2.4. Надходження коштів переможців комерційного конкурсу на право оренди окремих конструктивних елементів благоустрою міста для розміщення стаціонарних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

2.5. Гранти та дарунки, одержані на конкретну мету.

2.6. Благодійні внески на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів Калуської міської територіальної громади.

2.7. Кошти, узгоджені договорами та угодами про співробітництво на виконання визначених пріоритетів.

3. Порядок використання коштів цільового фонду Калуської міської територіальної громади.

3.1. Планування та використання коштів цільового фонду здійснюється відповідно до рішення міської ради про місцевий бюджет.

3.2. Кошти фонду мають цільове призначення та використовуються на підставі єдиного кошторису доходів та видатків в розрізі розпорядників коштів.

3.3. Кошти цільового фонду обліковуються на окремому рахунку.

3.4. Використання коштів цільового фонду виконується в межах коштів, які надійшли до цільового фонду з урахуванням залишку коштів на початок бюджетного періоду.

3.5. Фінансування видатків з цільового фонду здійснюється згідно з розпорядженням міського голови.

3.6. Видаткова частина фонду спрямовується на такі потреби:

3.6.1 Розвиток соціальної інфраструктури територіальної громади.

3.6.2 Розробка та виконання цільових програм соціально-економічного розвитку.

3.6.3 Розробка та виконання цільових програм соціального захисту населення територіальної громади.

3.6.4. Витрат, пов'язаних з діяльністю щодо забезпечення становлення і розвитку місцевого самоврядування, участі у проектах і програмах під егідою міжнародних та донорських організацій.

  1. Розробок і реалізації інвестиційних проектів та програм.

3.7. Зміни до кошторису та додаткове виділення коштів з цільового фонду проводяться аналогічно порядку внесення змін до бюджету міської ради, тобто відповідно до Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актів.

  1. Порядок обліку коштів цільового фонду Калуської міської територіальної громади та звітність про використання коштів

4.1. Облік доходів та видатків Фонду здійснюється головним розпорядником коштів згідно чинного законодавства.

4.2. Річний звіт про використання коштів цільового фонду складається після закінчення відповідного бюджетного періоду і затверджується на сесії міської ради одночасно з розглядом звіту про виконання бюджету.

4.3. Оперативний облік надходжень до цільового фонду та використання його коштів здійснюється фінансовим управлінням міської ради. Контроль за виконанням рішень виконавчого комітету та сесії міської ради, які наповнюватимуть цільовий фонд, здійснюється відповідальними управліннями, згідно з функціональними обов’язками.

5. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

5.1. Положення про цільовий фонд Калуської міської територіальної громади, а також зміни і доповнення до нього затверджуються виключно міською радою.