ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.07.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 724
Про  затвердження протоколів  узгоджувальної комісії  по  вирішенню земельних спорів

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

29.07.2021 724

Про затвердження протоколівузгоджувальної комісії повирішенню земельних спорів м.Калуш
(шістнадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити протоколи узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 18.06.2021 року № 10, від 02.07.2021 року № 11.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого та постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.

Секретар міської ради                                                                                       Віктор Гільтайчук

                                                                            Затверджено:
                                                                             рішення міської ради 
                                                                             29.07.2021   №  724
                                                       
                                                                             Секретар міської ради
                                                                              
                                                                                    Віктор Гільтайчук  

 

Протокол № 10
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 18.06.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні:  
Шпитальний Роман Романович
 
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради;
 
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Кузик Роман Володимирович
 
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
 
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
 
Гелега Галина Ярославівна
 
 
 
 
 
 
 
 
- головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юристюридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
- начальник управління житлово-                                                                         комунального господарства Калуської                                                                        міської ради;
- начальник міськрайонного управління
у Калуському районі та м.Калуші                                                                          Головного управління Держгеокадастру                                                                         в Івано-Франківській області (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою);
- староста Пійлівського старостинського округу. 
 
     

Порядок  денний
 
1. Повторно розгляд заяви гр.Свистуна Мар’яна Ігоровича стосовно погодження меж земельної ділянки в с/т «Хімік», сад № 9, ділянка № 4 площею 0,0453 га для ведення садівництва без підписів суміжних землекористувачів гр. Цирульник Дарії Дмитрівни та гр. Пристая Віктора Ігоровича.
 
Гергічна Е.М.повідомила, що суміжні землекористувачі на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно.
Шпитальний Р.Р. зазначив присутнім, що відповідно до п.4.2 Положення про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів відсутність однієї із сторін без поважних причин при повторному розгляді земельного спору не зупиняє його розгляд і прийняття рішення.
 
                Голосували:  «за»  -  7,     «проти» -  0,          «утримались»   1
 
Вирішили:
        Погодити гр. Свистуну Мар’яну Ігоровичу межі земельної ділянки площею 0,0453 га в с/т «Хімік», сад №9, ділянка № 4 для ведення садівництва без підписів суміжнихземлекористувачівпо існуючим межам.
 
2. Повторно розгляд заяви гр. Стасюка Степана Васильовича про врегулювання земельного спору стосовно оформлення права власності на земельну ділянку на вул. Кохана, 81 вс. Пійло Калуського району.
Під час виїзного засідання комісії працівниками ліцензійної землевпорядної організації ФОП Мойсин Г.В. винесено межі земельної ділянки в натурі (на місцевості) (кадастровий номер 2622885200:02:001:0071), що знаходиться у приватній власності гр.Білоуса Любомира Йосиповича.
Так, комісією виявлено, що вищезазначена земельна ділянка накладається на земельну ділянку, на якій розташовані залишки фундаменту будівлі корівника, власником якого є гр. Стасюк С.В.
 
Собчук А.В.: враховуючи дані обставини зазначив про необхідність розроблення технічної документації із землеустрою з метою внесення відповідних змін до Державного земельного кадастру.
 
                    Голосували:      «за» -  8,   «проти»-  0,    «утримались»  - 0
 
Кузик Р.В. згідно наданих на розгляд комісії документів на майно об’єкту нерухомості - залишки фундаменту корівника, що знаходиться у власності гр.Стасюка С.В., присвоєно адресний номер вул.Кохана, 81 та будівлям, що знаходяться у власності гр.Кручака  Р.Й, присвоєно адресний номер вул.Кохана, 75.
        Враховуючи те, що мова йде за один і той самий об’єкт нерухомості, тому з приводу встановлення права власності на залишки фундаменту будівлі корівника гр.Стасюку С.В. та гр.Кручаку Р.Й. звертатися до суду.
 
Голосували:     «за» - 8,     «проти» -  0,     «утримались» -  0
 
 
Вирішили:
1. Рекомендувати гр. Білоусу Л.Й. звернутися до ліцензійної організації з метою розроблення технічної документації із землеустрою стосовно внесення відповідних змін до Державного земельного кадастру.
2. Рекомендувати гр.Стасюку С.В. та гр.Кручаку  Р.Й. звертатися до судуз приводу встановлення права власності на залишки фундаментубудівлі корівника.
 
3. Повторно розгляд заяви гр. Романів Людмили Анатоліївни щодо створення перешкод гр.Стасюк Н., Василівим Я., Лесів М., Червоняком В. у користуванні земельною ділянкоюплощею 0,1715 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка)на вул.Стефаника, 30 в с.Довге – Калуське Калуського району, яка належить ій на праві приватної власності.
 
Романів Л.А. наголосила присутнім, що на сьогоднішній день рішення сесії від 03.06.2016 року №155-5/2016 Пійлівської сільської ради згідно із яким  землекористувачам, які межують з проїздом до центральної дороги і до своїх земельних ділянок, було  рекомендовано залишити цей громадський заїзд шириною не менше 3 м та не чинити перешкоди при проїзді громадським транспортом цим заїздомне виконується.
        Під час виїзного засідання комісії працівниками ліцензійної землевпорядної організації ФОП Мойсин Г.В. було проведено обміри ширини дороги по вул.Стефаника в найвужчих її місцях. 
       Так, за результатами замірів встановлено, що ширина громадської дороги  між земельною ділянкою (кадастровий номер 2622885202:03:001:0112), що знаходиться у приватній власності гр.Романів Л.А. та земельною ділянкою (кадастровий номер 2622885202:03:001:0124),що знаходиться у приватній власності гр.Прокопів М.М.,звужена до 2,45 м.Разом з цим, зафіксовано дерева, які ростуть на проїзній частині дороги зі сторони гр.Прокопів М.М.
      Крім того, в районі земельної ділянки із кадастровим номером 2622885202:03:001:0127, що перебуває у власності гр.Далекорей Е.В.,також комісійно встановлено звуження ширини громадської дороги  до 2,47 м,що не відповідає нормам ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень».
     За результатами обстеження території комісійно також встановлено, що власники та користувачі земельних ділянок розорюють громадську дорогу, чим порушують ширину смуги відведення дорожного полотна.
 
Голосували:      «за» -  8,  «проти» - 0,    «утримались»   0
 
Вирішили:
Рекомендувати власникам і користувачам земельних ділянок, які межують із громадською дорогою по вул.Стефаника в с.Пійло  Калуського районувиконати рішення сесії від 03.06.2016 року №155-5/2016 Пійлівської сільської ради щодо встановлення ширини дороги не менше 3 м; не чинити перешкоди при проїзді громадським транспортом. При цьому, не розорювати  ширину смуги відведення дорожного полотна.
 
4. Розгляд заяви гр. Костів Марії Михайлівни про врегулювання земельного спору стосовно оформлення права власності на земельну ділянку на вул. Шевченка, 25 в с. Довге-Калуське Калуського району.
Гергічна Е.М. повідомила, що суміжний землекористувач – Семанів М.М. на виїзне засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явився, хоч був повідомлений завчасно.При цьому зауважила, що положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 року № 78 визначено, що у разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання розгляд питання переноситься на наступне засідання.
Шпитальний Р.Р. запропонував перенести розгляд заяви гр. Костів М.М. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.
        
Голосували:  «за»  - 8,     «проти» -   0,    «утримались» -  0
       
Вирішили:
        Розгляд заяви гр.Костів М.М. перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.
 
 
Заступник голови комісії:                       _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                       _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                           _________________  Юлія Корпан
                                                                       _________________  Роман Кузик
                                                                  ________________    Анатолій Собчук
                                                                      ________________   Юрій Рекунов
                                                                       ________________   Сергій Воконоголь
                                                          ________________   Галина  Гелега


                                                                                                                                                                    Затверджено:
                                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                                      29.07.2021   №    724
                                                                                                           Секретар міської ради
                                                                               
                                                                                                                      Віктор Гільтайчук  .

 

                                                                       Протокол № 11
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 02.07.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович
 
 
Шпитальний Роман Романович
 
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,
голова комісії;
 
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Павлів Ірина Василівна
Гелега Галина Ярославівна
 
Бунга Мар’ян Тарасович
 
Стасюк Марія Романівна
 
Кушлик Тарас Ярославович
 
Дрогомирецький Олег Михайлович
 
Відсутні:
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
Кузик Роман Володимирович
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
 
- начальник управління житлово-                                                                 комунального господарства Калуської                                                                        міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- депутат міської ради;
- староста Пійлівського старостинського округу;
 
- староста Копанківського старостинського округу;
- староста Студінського старостинського округу;
 
- староста Тужилівського старостинського округу;
- староста Боднарівського старостинського округу.
 
 
- начальник міськрайонного управління
у Калуському районі та м.Калуші                                                                          Головного управління Держгеокадастру                                                                         в Івано-Франківській області (за згодою);
 
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради.
 
 
     
Порядок  денний
 
1.  Розгляд заяви гр. Костів Марії Михайлівни про врегулювання земельного спору стосовно оформлення права власності на земельну ділянку на вул. Шевченка, 25 в с. Довге -Калуське Калуського району.
 
Костів М.М. повідомила присутнім про те, що виявила намір в реалізації свого права на оформлення права власності на земельну ділянку, якою вона користується з 1979 року згідно даних погосподарської книги,для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка)на вул. Шевченка, 25, однак суміжний землекористувач гр.Семанів Микола Михайлович систематично чинить перешкоди.
При цьому, гр. Костів Марією Михайлівноюз 2005 року встановлено паркан, який розмежовує дві суміжні земельні ділянки.
          Однак, гр.Семанівим М.М. оформлено право власності на земельну ділянку, що підтверджуюється свідоцтвом про право власності на нерухоме майно серії САК №454683 від 29.11.2013 року, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) на вул.Шевченка, 23 в с. Довге –Калуське (кадастровий номер 2622885202:03:003:0065). Водночас, до вказаної земельної ділянки приватизованої гр.Семанівим М.М. ввійшла частина земельної ділянки, якою вона користується з 1979 року.
           Окрім того, рішенням Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 10.02.2015 року свідоцтво про право власності на нерухоме майно серії САК №454683 від 29.11.2013 року гр.Семаніва М.М. визнане недійсним.
Додатково зазначила про те, що рішенням Пійлівської сільської ради від 19.02.2019 року №33-24/2019 затверджено Акт земельної комісії від 28.11.2016 року, в якому визначено що між житловими будинками на вул.Шевченка, 25 та вул.Шевченка, 23 в с. Довге –Калуське є земельна ділянка шириною 6 м., яка є  предметом спору обидвох суміжних землекористувачів. Комісією було рекомендовано поділити навпіл вищезазначену земельну ділянку. Кожному власнику житлових будинків додатково до площі, яка перебувала в їхньому користуванні згідно даних по господарського обліку виділити земельну ділянку 3 м. Власникам вищезазначених житлових будинків провести обміри земельних ділянок призначених для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) з урахуванням даних змін.
Шпитальний Р.Р. зазначив присутнім, що у відповідності до рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 10.02.2015 року свідоцтво про право власності на нерухоме майно серії САК №454683 від 29.11.2013 року (земельна ділянка для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка)на вул.Шевченка, 23 в с. Довге–Калуське (кадастровий номер 2622885202:03:003:0065) визнане недійсним. При цьому, повідомив членам комісії про те, що на сьогоднішній день рішення Пійлівської сільської ради від 19.02.2019 року №33-24/2019 оскаржується в суді.
Мельник В.А.: відповідно до ст. 107 «Відновлення меж» основою для відновлення меж є дані земельно-кадастрової документації. У разі неможливості виявлення дійсних меж їх встановлення здійснюється за фактичним використанням земельної ділянки. Якщо фактичне використання ділянки неможливо встановити, то кожному виділяється однакова за розміром частина спірної ділянки. У випадках, коли в такий спосіб визначення меж не узгоджується з виявленими обставинами, зокрема з встановленими розмірами земельних ділянок, то межі визначаються з урахуванням цих обставин.
Враховуючи вищевикладене, а також те, що гр. Костів М.М. користується земельною ділянкою шириною 6 м. з 1979 року та нею встановлено на вказаній земельній  ділянці у 2005 році огорожу, яка розмежовує дві суміжні земельні ділянки, встановлення меж можливе за фактичним використанням земельної ділянки гр.Костів М.М.
 
Голосували:         «за» - 9,   «проти» -  0,     «утримались» -  4
       
Вирішили:
           Встановлення меж земельної ділянки на вул. Шевченка, 25 в с. Довге -Калуське Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) громадянки Костів Марії Михайлівни можливе за фактичним використанням земельної ділянки відповідно до ч. 2 ст. 107 Земельного кодексу України.
 
 
2. Розгляд заяви гр. Псюк Марії Іванівни про врегулювання земельного спору стосовно оформлення права власності на земельну ділянку на вул. Шевченка, 38 в с. Копанки Калуського району.
 
Гр.Псюк М.І. повідомила присутнім про те, щомає намір приватизувати земельну ділянкудляведення особистого селянського господарства на вул. Шевченка, 38 в с.Копанки, однак вказана земельна ділянка зі сторони гр.Якимечко Є.П. викривлена. При цьому, заявниця не може дійти згоди із спадкоємцями гр.Якимечко Є.П. у питанні вирівнення межі земельної ділянки.
Гр.Якимечко Ярослав Ярославович та гр.Горват Любов Ярославівна, які є спадкоємцями померлої власниці земельної ділянки- гр.Якимечко Є.П., надали на розгляд комісії державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0,1418 га для ведення особистого селянського господарства  (кадастровий номер 2622883601:01:001:0002).
        Беручи до уваги дані обставини, члени узгоджувальної комісії зазначили про необхідність винесення меж земельної ділянки, що знаходиться в приватній власності спадкоємців гр.Якимечко Є.П., в натуру (на місцевість) ліцензійною землевпорядною організацією.
Шпитальний Р.Р. зазначив, що відповідно до Закону України «Про землеустрій», Інструкції про встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та їх закріплення межовими знаками (затверджена Наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 18.05.2010 року №376),встановлення меж земельної ділянки здійснюєтьсяна підставі розробленої  та  затвердженої технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), технічної  документації  із  землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних  ділянок  або  проекту   землеустрою   щодо   відведення земельної ділянки.
  Закріплення межовими знаками меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) здійснюється виконавцем (юридичною або фізичною особою, яка отримала ліцензію на проведення робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт) у присутності власника (користувача) земельної ділянки, власників (користувачів) суміжних земельних ділянок або уповноваженою ним (ними) особою. Повідомлення власників (користувачів) суміжних земельних ділянок про дату і час проведення робіт із закріплення межовими знаками меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) здійснюється виконавцем завчасно, не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку робіт із закріплення межовими знаками меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
            Таким чином, враховуючи вищевикладене, з метою винесення межових знаків земельної ділянки необхідно звертатися до виконавців робіт із землеустрою, які отримали ліцензію на проведення топографо-геодезичних робіт, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області.
        
                                      Голосували:           «за» - 8,      «проти» - 0,    «утримались» -  5
 
         Одночасно повідомив присутнім членам узгоджувальної комісії, щовідповідно до ч. 2 ст. 158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.
         Враховуючи те, що земельна ділянка (кадастровий номер 2622883601:01:001:0002) площею 0,1418 га в с.Копанки Калуського району для ведення особистого селянського господарства знаходиться в приватній власності, тому з приводу скасуваннядержавного акту на право власності на зазначену вище земельну ділянку запропонував  гр. Псюк М.І. звертатися до суду.
       
Голосували:       «за»  - 8,     «проти» - 0,     «утримались»  - 5
       
Вирішили:
Рекомендувати гр. Псюк М.І. з приводу скасуваннядержавного акту на право власності на земельну ділянку (кадастровий номер 2622883601:01:001:0002) площею 0,1418 га в с.Копанки Калуського району для ведення особистого селянського господарства, що знаходиться в приватній власності гр.Якимечко Є.П., звертатися до суду.
        Рекомендувати гр.Якимечко Я.Я.та гр.Горват Л.Я. з метою винесеннята закріплення межових знаків земельної ділянки в натурі (на місцевості)звертатися до виконавців робіт із землеустрою, які отримали ліцензію на проведення топографо-геодезичних робіт, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області.
 
3. Розгляд заяви гр. Соколової Галини Миколаївни, що проживає на вул.Незалежності, 7 в с.Середній Бабин Калуського району, стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0677 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) суміжним землекористувачем гр. ВирастокомМ.І.
 
Гр.Вирасток М.І. повідомив членам узгоджувальної комісії про те, що після смерті батька він та його рідна сестра ще не прийняли спадщину на житловий будинок, тому на сьогоднішній день відсутні законні підстави для погодження меж земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка).
Шпитальний Р.Р. зазначив, що гр.Вирасток М.І.не є суміжним землекористувачем, тому у комісії відсутні підстави для прийняття рішення стосовно порушеного питання.
 
                            Голосували:   «за» - 8,       «проти» -  0,      «утримались»  - 5
 
Вирішили:
        Припинити розгляд заяви гр.Соколової Галини Миколаївни у зв’язку із відсутністю підстав для прийняття рішення стосовно порушеного питання.
 
4. Розгляд службової записки старости Голинського старостинського округу – Кушлика Т.Я. стосовно погодження меж присадибних ділянок гр.Ляхович Ярослави Василівни, що проживає на вул.Є.Коновальця, 71 в с.Голинь Калуського району та гр.Ляховича Степана Степановича, що проживає на вул.Є.Коновальця, 73 в с.Голинь Калуського району; встановлення факту порушення санітарних норм та правил гр.Ляховичем Степаном Степановичем, а також порушення норм висадки дерев на його присадибній ділянці.
 
Гергічна Е.М.: повідомила, що суміжні землекористувачі на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно. При цьому зауважила, що положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 року № 78 визначено, що у разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання розгляд питання переноситься на наступне засідання.
Кушлик Т.Я. зазначив, що земельні ділянки гр.Ляхович Ярослави Василівни та гр.Ляховича Степана Степановича,які проживають по вул.Є.Коновальця в с.Голинь Калуського району, на сьогоднішній день не приватизовані.
Шпитальний Р.Р.: враховуючи те, що земельні ділянки обох суміжних землекористувачів не приватизовані, тому наголосив на необхідності надання на розгляд узгоджувальної комісії архівних рішень сесії органу місцевого самоврядування щодо виділення вищевказаним громадянам земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка).
Корпан Ю.С. запропонувала перенести розгляд службової записки старости Голинського старостинського округу на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін. Разом з цим, до розгляду порушеного питання щодо порушення гр.Ляховичем С.С. санітарних норм та правил і висадки дерев на присадибній ділянці залучити представників управління житлово-комунального господарства Калуськоїміської ради та управління надзвичайних ситуацій Калуськоїміської ради.
         Голосували:         «за» - 8,   «проти» - 0,     «утримались»  - 5
 
Вирішили:
        Розгляд службової записки старости Голинського старостинського округу – Кушлика Т.Яперенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.
        При цьому, гр.Ляхович Ярославі Василівні та гр.Ляховичу Степану Степановичу,які проживають по вул.Є.Коновальця в с.Голинь Калуського району, надати архівні рішення сесії органу місцевого самоврядування щодо виділення їм земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).
 
5. Розгляд заяви гр.Турлея Василя Васильовича про врегулювання питання щодо звуження дороги до його будинковолодіння на вул. Л.Українки, 24 вс. Тужилів Калуського району суміжним землекористувачем гр.Ковальчуком В.Д.
 Гергічна Е.М.: повідомила, що заявник та суміжний землекористувач на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно. При цьому зауважила, що положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 року № 78 визначено, що у разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання розгляд питання переноситься на наступне засідання.
Мельник В.А.: запропонував перенести розгляд заяви гр.Турлея В.В.на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.
 
                            Голосували:   «за» - 8,       «проти» -  0,      «утримались»  - 5
 
Вирішили:
        Розгляд заяви гр.Турлея В.В.перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.
 
6. Розгляд заяви гр.Лошак Віри Михайлівни провирішення питання щодо користування земельною ділянкою під житловим будинком по вул. Ломоносова, 18, що перебуває у спільній частковій власності.
 
Гр.Мельник Оксана Михайлівна зазначила, що згідно рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 02.03.2021 року визнано нечинним і скасовано Державний акт на право власності на земельну ділянку (серія ЯЕ №841708 від 20.06.2008 року). При цьому, судом зобов’язано провести реальний розподіл будинковолодіння по вул.Ломоносова, 18 в м.Калуші в частках: Мельник Оксані Михайлівні виділити в натурі 49/100, Лошак Вірі Михайлівні виділити в натурі 51/100.
Мельник В.А. повідомив присутнім членам узгоджувальної комісії, що згідно ч. 4 ст. 120 Земельного кодексу України у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду кількома особами право на земельну ділянку визначається пропорційно до часток осіб у праві власності жилого будинку, будівлі або споруди. Тому порекомендував гр.Лошак Вірі Михайлівні та гр.Мельник Оксані Михайлівні звертатися до виконавців робіт із землеустрою, які отримали ліцензію на проведення топографо-геодезичних робіт, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області щодо виготовлення плану розподілу земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка).
 
                            Голосували:   «за» - 7,       «проти» -  0,      «утримались»  - 6
 
Вирішили:
        Рекомендувати гр.Лошак Вірі Михайлівні та гр.Мельник Оксані Михайлівні звертатися до виконавців робіт із землеустрою, які отримали ліцензію на проведення топографо-геодезичних робіт, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області щодо виготовлення плану розподілу земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка).
 
7. Повторний розгляд заяви гр. Зварича Івана Івановича з приводу захоплення частини земельної ділянки в с. Яворівка Калуського району громадянкою Височан Галиною Михайлівною.
 
Гергічна Е.М.: повідомила, що інтереси гр.Зварича І.І. представляє Бойко Марія Іванівна згідно довіреності від 18.09.2019р.
         Одночасно зазначила присутнім членам комісії про те, що суміжний землекористувач - гр. Височан Г.М. на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно.
Бойко М.І.: зазначила присутнім, що рішення Ріп’янської сільської ради від 26.07.2019 року №8-23/2019 «Про затвердження схеми розміщення об’єкта дороги в с.Яворівка на території Ріп’янської сільської ради», згідно із яким сільською радою прийнято рішення про вилучення у гр.Зварича І.І.земельної ділянки шириною 3,5 м., довжиною 8 м. для суспільних потреб згідно Земельного кодексу України та дорогу до господарствгр. Височан Г.М. і гр.Зварича І.І.,згідно затвердженої схеми розміщення, вважати громадською, неодноразово оскаржувала в суді.
         На сьогоднішній день земельні ділянки гр.Зварича І.І.та гр.Височан Г.М. не приватизовані.
Шпитальний Р.Р. проінформував присутніх про те, що згідно рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 09.09.2020 року у справі № 345/4757/19 позивачу - гр.Зваричу І.І. було відмовлено у визнанні незаконним рішення сесії Ріп`янської сільської ради від 26.07.2019 року №8-23/2019 року.
      У відповідності доПостанови Івано-Франківського апеляційного суду України від16грудня 2020 року апеляційну скаргу гр.Зварича І.І. залишено без задоволення та рішення Калуського міськрайонного суду від 09 вересня 2020 року залишено без змін.
          Та згідно ПостановиВерховногосуду України від13 травня 2021 рокукасаційну скаргу гр.Зварича І.І. також залишено без задоволення та Рішення Калуського міськрайонного суду від 09 вересня 2020 року залишено без змін.
Мельник В.А.:зауважив, що відповідно до ст. 129-1 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України, отже на сьогоднішній день рішення Ріп’янської сільської ради від 26.07.2019 року №8-23/2019  є чинним та гр.Зварич І.І. зобов’язаний його виконувати.
 
                            Голосували:   «за» - 7,       «проти» -  0,      «утримались»  - 6
 
Вирішили:
Заява гр.Зварича І.І. не підлягає  задоволенню.
 
8. Розгляд заяви гр.Луцької Оксани Михайлівни щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,0700 га на вул.Зарічна, 37 в с.Боднарів Калуського району суміжним землекористувачем – гр. Левченко Марією Миколаївною.
 
Гергічна Е.М.: повідомила, що суміжний землекористувач на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно. При цьому зауважила, що положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 року № 78 визначено, що у разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання розгляд питання переноситься на наступне засідання.
Мельник В.А.: запропонував перенести розгляд заяви гр.Луцької О.М.на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.
                           
Голосували:   «за» - 8,       «проти» -  0,      «утримались»  - 5
 
Вирішили:
        Розгляд заяви гр.Луцької О.М. перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.
 
9. Розгляд заяви гр. Дзундзи Оксани Михайлівни щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,1049 га на вул. Правди, 5 в с. Боднарів Калуського району для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) громадянином Жураківським Ярославом Михайловичем.
 
Гр. Дзундза О.М. повідомила членам узгоджувальної комісії про те, що коли вперше звернулася догр. Жураківського Я.М.з приводу погодження межі земельної ділянки на вул. Правди, 5 в с. Боднарів, яку вона має намір приватизувати для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка), він підписав Акт погодження меж земельної ділянки.
Однак, після уточнення ліцензійною землевпорядною організацією ТзОВ «Прикарпатський інформаційно-кадастровий центр» межівників земельної ділянки гр. Жураківський Я.М. відмовляється повторно підписати Акт погодження меж земельної ділянки, хоча площа земельної ділянки не змінилась та між їхніми двома будинковолодіннями встановлено паркан.
Гр. Жураківський Я.М. зазначив про те, що також звернувся до ліцензійної землевпорядної організації з метою оформлення права власності на земельну ділянку під житловим будинком, в якому він проживає.
 Гр. Жураківський Володимир Михайлович також повідомив членам комісії про те, що вже звернувся до виконавців робіт із землеустрою – ліцензійної землевпорядної організації з метою виготовлення документації із землеустрою для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), оскільки має намір оформити право власності на земельну ділянку площею 0,1800 га, на якій розміщений успадкований згідно свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 27.02.2020 року житловий будинок по вул.Галицькій, 11 в с.Боднарів Калуського району.
Мельник В.А.: повідомив присутнім, що згідно ст.107 Земельного кодексу України основою для відновлення меж земельної ділянки є дані земельно-кадастрової документації. У разі неможливості виявлення дійсних меж їх встановлення здійснюється за фактичним використанням земельної ділянки. Якщо фактичне використання ділянки неможливо встановити, то кожному виділяється однакова за розміром частина спірної ділянки. У випадках, коли в такий спосіб визначення меж не узгоджується з виявленими обставинами, зокрема з встановленими розмірами земельних ділянок, то межі визначаються з урахуванням цих обставин.
Враховуючи те, що між двома будинковолодіннями гр. Дзундзи Оксани Михайлівни та гр. ЖураківськогоЯрослава Михайловича встановлено огорожу, тому рекомендував погодити межі цих суміжних земельних ділянок за фактичним використаннямпо існуючій огорожі.
 
                            Голосували:   «за» - 8,       «проти» -  0,      «утримались»  - 5
 
Вирішили:
  1. Погодити межу земельної ділянкигр.Дзундзі Оксані Михайлівнізі сторони гр. Жураківського Ярослава Михайловича по існуючій огорожі.
  2. Погодити межу земельної ділянки гр.Жураківському Ярославу Михайловичу зі сторони гр. Дзундзи Оксани Михайлівни по існуючій огорожі.
  3. Рекомендувати гр. Жураківському Володимиру Михайловичу звертатися в ліцензійну землевпорядну організацію з метою виготовлення документації із землеустрою земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) відповідно до архівного рішення та рішення сесії Боднарівської сільської ради «Про передачу земель у приватну власність».

 
Голова комісії:                                        _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії:                       _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                        _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                           _________________  Юлія Корпан
                                                                       ________________   Юрій Рекунов
                                                                       ________________   СергійВоконоголь
                                                                  ________________   Любомир Онуфрик
                                                          ________________   Галина  Гелега
                                                                       ________________   Ірина Павлів
                                                                       ________________   Мар’ян Бунга
                                                                  ________________   Марія Стасюк
                                                          ________________   Тарас Кушлик
                                                           ________________   Олег Дрогомирецький