ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.07.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 667
Про Програму розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»  на 2022-2024 роки

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ

29.07.2021 667

Про Програму розвитку та фінансової підтримки
комунального некомерційного підприємства
«Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
на 2022-2024 роки
м.Калуш

(шістнадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

З метою запобігання та зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності, покращення спеціалізованої комплексної медичної допомоги, а також збільшення тривалості і підвищення якості життя населення Калуської міської територіальної громади, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» на 2022-2024 роки (далі – Програма) (додається).
  2. Фінансування заходів Програми у 2022-2024 роках здійснювати за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади.
  3. Визначити головним виконавцем та розпорядником коштів Програми КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради».
  4. КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» щоквартально звітуватись про хід виконання Програми.
  5. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради».
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Наталію Кінаш.

Секретар міської ради                                                                                                                          Віктор Гільтайчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення міської ради
29.07..2021 № 667

Секретар міської ради
Віктор Гільтайчук

Програма
розвитку та фінансової підтримки
комунального некомерційного підприємства
«Калуська міська лікарня Калуської міської ради»

на 2022-2024 роки

Замовник Програми
Директор КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
___________ Гудим Микола Григорович
(П.І.Б.)

Керівник програми

Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих

органів міської ради ____________ Кінаш Наталія Олександрівна

(П.І.Б.)

Паспорт

Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Калуська міська лікарня

Калуської міської ради» на 2022-2024 роки

1. Ініціатор розробленої Програми (замовник) - КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
2. Розробник Програми - КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
3. Співрозробник програми -
4. Відповідальний виконавець програми - КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
5. Учасники програми - КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
6. Термін реалізації програми 01.01.2022 – 31.12.2024р.
6.1. Етапи фінансування програми 01.01.2022 – 31.12.2024р.
7. Обсяги фінансування програми 14834,0 тис.грн.
Термін реалізації програми Обсяги фінансування (тис. грн.)
Всього В т.ч. за джерелами фінансування
Бюджет міської територіальної громади Обласний бюджет Інші джерела
01.01.2022 – 31.12.2022 5892,2 5892,2 - -
01.01.2023 – 31.12.2023 3827,7 3827,7 - -
01.01.2024 – 31.12.2024 5114,1 5114,1 - -
2022 –2024 14834,0 14834,0 - -

8. Очікувані результати виконання Програми:

Виконання основних положень Програми дасть змогу:

  • забезпечити медичних працівників військово-лікарської комісії Калуського об'єднаного міського військового комісаріату оплатою праці;
  • забезпечити медичних працівників виплатою та доставку пільгових пенсій згідно списку №1 та №2;
  • поліпшити умов праці медичних працівників та матеріально-технічного оснащення закладу (здійснення капітальних видатків, оновлення чи закупівля засобів, здійснення капітального ремонту тощо);
  • підвищити рівень доступності до якісних, ефективних та безпечних лікарських засобів, їх раціональне застосування, що відпускаються для пільгових категорій громадян.

9. Термін проведення звітності: щоквартально, за підсумками року.

Замовник Програми
Директор КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
___________ Гудим Микола Григорович
(П.І.Б.)

Керівник програми

Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих

органів міської ради____________ Кінаш Наталія Олександрівна

(П.І.Б.)

Обґрунтування та аналіз доцільності розробленої

Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Калуська міська лікарня

Калуської міської ради» на 2022-2024 роки

Актуальність прийняття Програми зумовлена потребою у невідкладному вжитті заходів для поліпшення медичної допомоги окремих груп населення та певних категорій хворих визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 р. № 1303 “Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів окремих груп населення та за певними категоріями захворювань” лікарськими засобами.

Зобов’язання органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування полягають в тому, щоб посилити контроль за станом здоров’я населення Калуської ТГ, знизити витрати населення на лікарські засоби та підвищити рівень забезпечення лікарськими засобами державою.

Витрати на виплату та доставку пенсій, що підлягають відшкодуванню, особам, які були зайняті на інших роботах, що дають право на призначення пенсій за віком на пільгових умовах відповідно до п. "б"" ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» та п.2 частини другої ст. 114 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (Список №2) та витрати на виплату та доставку пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначеним особам, які були зайняті повний робочий день на роботах з особливо важкими умовами праці (Список №1).

Згідно з пунктом 10 статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» громадяни України, які приписані до призовних дільниць або перебувають у запасі Збройних сил України чи проходять службу у військовому резерві, зобов'язані проходити медичний огляд та лікування в лікувально-профілактичних закладах згідно з рішенням комісії з питань приписки, призовної комісії або військово-лікарської комісії районного (міського) військового комісаріату.

Згідно з пунктом 2 частини II наказу Міністерства оборони України від 14.08.2008 № 402 організація медичного огляду призовників і допризовників покладається на районні (міські) комісії з питань приписки і районні (міські) призовні комісії. Частиною 5 статті 3 Закону встановлено, що органи місцевого самоврядування в межах своєї компетенції можуть фінансувати, зокрема, місцеві програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров'я, місцеві програми надання населенню медичних послуг, місцеві програми громадського здоров'я.

Прийняття Програми створює правові засади для запровадження фінансування Програми за рахунок бюджетних коштів.

Мета Програми:

Метою Програми є збереження, поліпшення, відновлення здоров’я населення Калуської ТГ, зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності шляхом визначення комплексу організаційних та економічних заходів, спрямованих на підтримку діяльності та забезпечення розвитку КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» відповідно до функціональних призначень щодо надання населенню належних медичних послуг.

Основні завдання Програми

Для досягнення визначеної цією Програмою мети слід забезпечити:

- забезпечити медичними працівниками військово-лікарської комісії Калуського об'єднаного міського військового комісаріату;

- проведення виплат та доставки пільгових пенсій згідно списку №1 та №2;

- забезпечення відпуску ліків для пільгових категорій населення Калуської ТГ;

- поліпшення якості надання стаціонарної та амбулаторної медичної допомоги дитячому і дорослому населенню громади.

- покращення матеріально-технічної бази шляхом закупівлі медичного обладнання, а також здійснення капітального ремонту тощо.

Фінансове забезпечення Програми

Джерелом фінансування Програми є бюджет Калуської територіальної громади, а також інші джерела, не заборонені чинним законодавством. Кошти, отримані за результатами діяльності, використовуються КНП на виконання запланованих заходів Програми.

Обсяг фінансування Програми з бюджету Калуської територіальної громади визначається щорічно, виходячи з конкретних завдань та з урахуванням можливостей дохідної частини бюджету.

Правове забезпечення реалізації Програми

Програма розроблена відповідно до бюджетного кодексу України, Кодексу законів про працю України, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Закону України «Про охорону праці» Закону України «Про пенсійне забезпечення», Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 02.03.2011р. №127 «Про затвердження примірних табелів оснащення медичною технікою та виробами медичного призначення центральної районної (районної) та центральної міської (міської) лікарень», наказу Міністерства оборони України від 14.08.2008р. №402 «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

Очікувані результати виконання Програми

Виконання основних положень зазначеної Програми дасть змогу:

  • забезпечити медичних працівників військово-лікарської комісії Калуського об'єднаного міського військового комісаріату оплатою праці та засобами медичного призначення;
  • забезпечити медичних працівників виплатою та доставку пільгових пенсій згідно списку №1 та №2;
  • поліпшити умов праці медичних працівників та матеріально-технічного оснащення закладу (здійснення капітальних видатків, оновлення чи закупівля засобів, здійснення капітального ремонту тощо);
  • підвищити рівень доступності до якісних, ефективних та безпечних лікарських засобів, їх раціональне застосування, що відпускаються для пільгових категорій громадян.
Додаток до Прогарами
 
Перелік
заходів, обсяги та джерела фінансування програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» на 2022-2024 роки
 
Замовник програми: комунального некомерційного підприємства «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»
 
 
 
№ з/п
 
 
 
Найменування заходу
 
 
Виконавець
Орієнтовні обсяги фінансування (тис. грн.) в. т. ч. за джерелами фінансування Очікувані результати
 
 
 
Всього Бюджет міської територіальної громади Обласний бюджет Інші джерела
2022 2023 2024
1 Забезпечення роботи військово-лікарської комісії військового збірного пункту КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 2289,6 701,2 768,0 820,4 - -
1.1 Виплата заробітної плати працівникам задіяним у військово-лікарській комісії призовників Калуської ТГ КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 1912,5 585,7 641,5 685,3 - - Виконання державного завдання по призову
1.2 Нарахування на заробітну плату працівникам задіяним у військово-лікарській комісії призовників Калуської ТГ КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 377,1 115,5 126,5 135,1 - - Виконання державного завдання по призову
2 Надання фінансової підтримки КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради»   12544,4 5191,0 3059,7 4293,7 - -
2.1 Витрати на виплату та доставку пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначеним особам, які були зайняті на інших роботах, що дають право на призначення пенсій за віком на пільгових умовах відповідно до п. "б" ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» та п.2 частини другої ст. 114 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (Список №2) та витрати на виплату та доставку пенсій, що підлягають відшкодуванню, призначеним особам, які були зайняті повний робочий день на роботах з особливо важкими умовами праці (Список №1). КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 778,4 240,0 259,7 278,7 - - Забезпечення виплати та доставку пільгових пенсій згідно списку №1 та №2.
2.2 Забезпечення медобладнанням (Цифровий рентгенологічний апарат)   4000,0 4000,0     - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.3 Забезпечення медобладнанням (Проявочна машина для рентгенологічних знімків)   180,0 180,0     - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.4 Забезпечення медобладнанням (Холтерівська система ЕКГ та АТ)   226,0 226,0     - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.5 Забезпечення медобладнанням (Цифровий апарат УЗД)   1600,0   1600,0   - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.6 Забезпечення медобладнанням (Цифровий мамограф)   3000,0     3000,0 - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.7 Забезпечення медобладнанням (Комплект обладнання для кінезотерапії)   300,0     300,0 - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.8 Забезпечення відпуску ліків для пільгових категорій населення Калуської ТГ (постанова Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань») КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 300,0 85,0 100,0 115,0 - - Підвищення рівня доступності до якісних, ефективних та безпечних  лікарських засобів, їх раціональне застосування, що відпускаються для  пільгових категорій громадян.
2.9 Капітальний ремонт відділення функціональної діагностики (1-й поверх) КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 170,0 170,0     - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.10 Капітальний ремонт відділення підвалу харчоблоку КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 250,0 250,0     - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.11 Капітальний ремонт поліклінічного відділення (2-й поверх) КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 600,0   600   - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.12 Капітальний ремонт поліклінічного відділення (3-й поверх) КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 600,0     600,0 - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.13 Капітальний ремонт денного стаціонару  (2-й поверх) КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 500,0   500   - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
2.14 Капітальний ремонт санітарної кімнати для персоналу інфекційного відділення КНП «Калуська міська лікарня Калуської міської ради» 40,0 40,0     - - Створення умов для покращення діяльності та забезпечення лікувальних закладів
  Разом   14834,0 5892,2 3827,7 5114,1 - -  
 
Замовник програми
Директор КНП «Калуська міська лікарня
Калуської міської ради»                                                                                                                           Микола Гудим
 
Керівник програми
Заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів міської ради                                                                                                                                  Наталія Кінаш