ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.07.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 654
Про надання дозволу на передачу в оренду майна, що знаходиться на балансі КП «Водотеплосервіс»

 
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ


29.07.2021 654

Про надання дозволу на передачу
в оренду майна, що знаходиться на
балансі КП «Водотеплосервіс»

м.Калуш

(шістнадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та розглянувши клопотання директора комунального підприємства «Калуська енергетична компанія» Калуської міської ради Петра Шевчука, враховуючи рекомендації міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада
ВИРІШИЛА:

  1. Доповнити перелік майна комунальної власності Калуської міської територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону (перелік другого типу) затверджений рішенням Калуської міської ради від 23.12.2020 № 147 «Про затвердження переліку об’єктів, комунальної власності Калуської міської об’єднаної територіальної громади що підлягають передачі в оренду майна без проведення аукціону (Перелік другого типу)», згідно з додатком 1.

  2. Дати дозвіл на передачу в оренду комунальному підприємству «Калуська енергетична компанія» Калуської міської ради нерухомого майна та матеріальних цінностей без проведення аукціону, що знаходяться на балансі комунального підприємства «Водотеплосервіс» Калуської міської ради, зазначених у п. 1 цього рішення.

  3. Затвердити проєкт договору оренди індивідуально-визначеного майна що належить до комунальної власності Калуської міської територіальної громади зазначеного у п. 1 цього рішення між управлінням комунальної власності Калуської міської ради та комунальним підприємством «Калуська енергетична компанія» Калуської міської ради згідно з додатком 2.

  4. Управлінню комунальної власності Калуської міської ради укласти з комунальним підприємством «Калуська енергетична компанія» Калуської міської ради договір оренди згідно цього рішення строком до 3 років.

  5. Управлінню комунальної власності Калуської міської ради здійснити всі необхідні заходи, передбачені чинним законодавством, з метою виконання цього рішення.

  6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Богдана Білецького.

Секретар міської ради                                                                                                                                            Віктор Гільтайчук

Додаток 2
    до рішення міської ради
29.07.2021 № 654

ДОГОВІР ОРЕНДИ № ____

ІНДИВІДУАЛЬНО ВИЗНАЧЕНОГО МАЙНА,

що належить до комунальної власності Калуської міської територіальної громади

місто Калуш_______________ 2021 року
Управління комунальної власності Калуської міської ради (надалі - Орендодавець) в особі заступника начальника управління Шуляра Івана Васильовича, що діє на підставі Положення затвердженого рішенням Калуської міської ради від 28.05.2020 № 3155, з однієї сторони, та
Комунальне підприємство «Калуська енергетична компанія» Калуської міської ради (надалі - Орендар) в особі директора Шевчука Петра Васильовича, що діє на підставі Статуту, з іншого боку, разом надалі іменовані Сторони, уклали цей Договір про наведене нижче:

1.Предмет Договору

1.1.Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування окреме індивідуально визначене майно, яке перебуває на балансі КП «Водотеплосервіс» (надалі майно) згідно з додатком № 1 до Договору.
1.2. Майно передається в оренду для провадження господарської діяльності.

2. Умови передачі та повернення орендованого майна

2.1. Орендар вступає в строкове платне користування майном у строк, вказаний у Договорі,але не раніше дати підписання сторонами цього Договору та акта приймання-передачі майна.
2.2. Передача майна в оренду не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на це майно. Власником майна залишається територіальна громада міста, а Орендар користується ним протягом строку оренди.
2.3. У разі припинення цього Договору майно повертається Орендарем (Орендодавцю або Балансоутримувачу). Орендар повертає майно Орендодавцю (Балансоутримувачу) аналогічно порядку, встановленому у разі передачі майна Орендарю цим Договором. Майно вважається поверненим Орендодавцю (Балансоутоимувачу ) з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі.

3.Орендна плата

3.1. Орендна плата становить 1,20 грн. (одна гривня) 20 копійок врік, в т.ч. ПДВ 0,20 грн. Нарахування орендної плати за поточний рік проводиться в січні поточного року.
Нарахування орендної плати за 2021 рік проводиться в липні 2021року.
3.2. Орендна плата за орендовані приміщення за поточний рік вноситься Орендарем до 31 січня поточного року шляхом перерахування грошових коштів на рахунок Орендодавця. Орендна плата за орендовані Приміщення за 2021рік вноситься Орендарем до 31 липня 2021 року шляхом перерахування грошових коштів на рахунок Орендодавця.
3.3. Розмір орендної плати переглядається на вимогу однієї із сторін у разі зміни методики її розрахунку, змін централізованих цін і тарифів та в інших випадках, передбачених чинним законодавством.
3.4. Орендна плата перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується Орендодавцю у визначеному п.3.3. з урахуванням пені в подвійному розмірі облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості, з урахуванням індексації за кожний день прострочення, включаючи день оплати.

  1. Використання амортизаційних відрахувань.


    4.1. Амортизаційні відрахування на орендоване майно нараховується Орендарем і використовується на відновлення орендованого майна.

  2. Обов’язки Орендаря.


    Орендар зобов’язується:
    5.1. Використовувати орендоване майно відповідно до його призначення та умов цього Договору.
    5.2. Своєчасно і в повному обсязі сплачувати орендну плату.
    5.3. Забезпечити збереження орендованого майна, запобігати його пошкодженню і псуванню, здійснювати заходи щодо протипожежної безпеки.
    5.4. Своєчасно здійснювати поточний ремонт орендованого майна.
    5.5. Протягом місяця після укладення цього Договору застрахувати орендоване майно не менше ніж на його балансову вартість на користь Орендодавця в порядку, визначеному законодавством.
    5.6.У разі припинення або розірвання Договору повернути Орендодавцеві (Балансоутримувачу) орендоване майно в належному стані, не гіршому ніж на момент передачі його в оренду, з урахуванням нормального фізичного зносу та відшкодувати Орендодавцеві (Балансоутримувачу) збитки в разі погіршення стану або втрати (повної або часткової) орендованого майна з вини Орендаря.

  3. Права Орендаря

Орендар має право:
6.1.Використовуватиорендованемайновідповідно до його призначення та умов цього Договору.
6.2. З дозволу Орендодавця проводити капітальний ремонт та технічне переозброєння орендованого майна, що зумовлює підвищення його вартості.
6.3. Орендар не відповідає за зобов’язання Орендодавця.

7. Обов’язки Орендодавця.

Орендодавець зобов’язується:
7.1. Передати Орендарю в оренду майно згідно з цим Договором по акту приймання-передачі майна.
7.2. Не вчиняти дій, які б перешкоджали Орендарю користуватися орендованим майном на умовах цього Договору.
7.3. У випадку реорганізації Орендаря до припинення чинності цього Договору переукласти цей Договір на таких самих умовах з одним із правонаступників, якщо останній згоден стати Орендарем.
7.4. У судовому порядку Орендодавець (Балансоутримувач) може бути звільнений від обов’язку відшкодувати Орендарю вартість невідокремлюваних поліпшень орендованого майна, якщо доведе, що витрати Орендаря на ці поліпшення не підвищують вартості орендованого майна.

  1. Права Орендодавця.


    Орендодавець має право:
    8.1. Контролювати наявність, стан, напрями та ефективність використання майна, переданого в оренду за цим Договором.
    8.2. Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього Договору або його розірвання в разі погіршення стану орендованого майна внаслідок невиконання або неналежного виконання умов цього Договору.
    8.3. Орендодавець не відповідає за зобов’язаннями Орендаря.

  2. Відповідальність і вирішення спорів за Договором.


    9.1. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.
    9.2. Спори, які виникають за цим Договором або у зв’язку з ним, не вирішені шляхом переговорів, вирішуються в судовому порядку.

  3. Строк чинності, умови зміни та припинення Договору.

10.1. Цей Договір вступає в дію з моменту його підписання та діє до “__” _________ 202__ року включно.
10.2. Умови цього Договору зберігають силу протягом всього строку цього Договору, в тому числі у випадках, коли після його укладення законодавством установлено правила, що погіршують становище Орендаря, окрім орендної плати (п.3.4. цього Договору).
10.3.Зміни і доповнення або розірвання цього Договору допускаються за взаємної згоди сторін. Зміни та доповнення, що пропонуються внести, розглядаються протягом одного місяця з дати їх подання до розгляду іншою стороною.
10.4. За ініціативою однієї із сторін цей Договір може бути розірвано рішенням Господарського суду у випадках, передбачених чинним законодавством.
10.5. У разі припинення або розірвання Договору поліпшення орендованого майна, здійснені Орендарем за рахунок власних коштів, які можна відокремити від орендованого майна не завдаючи йому шкоди, визнаються власністю Орендаря, а невідокремлювані поліпшення – власністю Орендодавця (Балансоутримувача). Питання компенсації Орендодавцем (Балансоутримувачем) збільшення вартості орендованого майна в результаті зазначених невідокремлюваних поліпшень вирішується відповідно до умов цього Договору та чинного законодавства.
10.6. У разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну цього Договору після закінчення строку його чинності протягом одного місяця Договір вважається продовженим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені цим Договором.
10.7. Реорганізація Орендодавця чи Орендаря не є підставою для зміни або припинення чинності цього Договору.
10.8. Чинність цього Договору припиняється внаслідок:

  • закінчення строку, на який його було укладено;

  • загибелі орендованого майна;

  • достроково за взаємною згодою сторін або за рішенням суду;

  • банкрутства Орендаря та в інших випадках, прямо передбачених чинним законодавством України.

10.9. Взаємовідносини сторін не врегульовані цим Договором, регулюються чинним законодавством України.
10.10. Цей Договір складено в 2-х примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу:
1 – Орендодавцю
2 - Орендарю

11. Додатки.

  1. Перелік орендованого майна.

  2. Акт приймання – передачі орендованого майна.

12. Платіжні та поштові реквізити сторін.

Орендодавець

Орендар

Управління комунальної власності
Калуської міської ради
77300, м.Калуш, вул.Підвальна, 20
тел.6-53-57; 2-70-99
ел.адреса fkvk@i.ua
код ЄДРПОУ 25668684
р/р № UA208201720355109003009046258
Банк- Казначейство України (ЕАП)
Начальник
управління _______ Челядин О.І.

Комунальне підприємство
«Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради
77300, м.Калуш, вул. І.Франка, 1
т./ф. +38 (034) 727-00-12
ел.адреса kalush_energy@ukr.net
код ЄДРПОУ 36894559
п/р № UA__________________
у банку ____________________,
Директор ___________ Шевчук П.В.

 

ДОДАТКИ

1 RISH-654-додаток.pdf Переглянути