ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XIX

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.09.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 902
Про  затвердження протоколів узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

29.09.2021 902

Про затвердження протоколівузгоджувальної комісіїпо вирішенню земельних спорів м.Калуш
(дев’ятнадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити протоколи узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 16.07.2021 року № 12, від 30.07.2021 року № 13, від 03.09.2021 року № 14, від 07.09.2021 року № 15, від 17.09.2021 року № 16.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого та постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.

Міський голова                                                                                    Андрій Найда

                                                                       Затверджено:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      29.09.2021      №  902
 
                                                                                            Секретар міської ради
                                                                                                Віктор  Гільтайчук  

 

Протокол № 12
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 16.07.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович
 
Шпитальний Роман Романович
 
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,    голова комісії;
 
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради, заступник голови комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
Рекунов Юрій Іванович
 
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
 
Топоров Богдан Анатолійович
 
 
Кушлик Тарас Ярославович
Лазар Василь Михайлович
 
Відсутні:
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
Кузик Роман Володимирович
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник управління житлово-комунального господарства Калуської  міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою);
- головний спеціаліст – інспектор з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради;
- староста Голинського старостинського округу;
- староста Тужилівського старостинського округу;
 
- начальник міськрайонного управління
у Калуському районі та м.Калуші                                                                          Головного управління Держгеокадастру                                                                         в Івано-Франківській області (за згодою);
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою).
 
 
     
 
Порядок  денний
 
1. Розгляд заяви гр. Слободяника Миколи Михайловича щодо самовільного захопленнячастини дороги на вул. Лесі Українки, 85 в с.Тужилів Калуського районугр. Коник Н.М., що спричинило звуження проїзду до його будинководіння.
 
Заявник зазначив, що рішенням Тужилівської сільської ради від 24.06.2019 року №34-1/2019було зобов’язано гр. Коник Наталію Мирославівну розширити провулок до господарств гр. Слободяника М.М., Марчук М.В., Ткач Я.П., згідно схеми до 01.08.2018 року.
Лазар В.М.: повідомив, що рішенням Тужилівської сільської ради №40-1/2020 від 17.09.2020 року було відмовлено гр. Коник Наталії Мирославівні у погодженні акту встановлення меж земельної ділянки в натурі на вул.Лесі Українки, 85 в с.Тужилів Калуського району у зв’язку із невиконанням рішення Тужилівської сільської ради від 24.06.2020 року №34-1/2019.
     Шпитальний Р.Р.: зауважив, що гр. Коник Н.М. зобов’язана виконати рішення Тужилівської сільської ради від 24.06.2019 №34-1/2019, яке на сьогоднішній день є чинним.
     Мельник В.А. підсумував, що порушене питання вже виносилось на розгляд узгоджувальної земельної комісії по вирішенню земельних спорів та рішенням сесії Калуської міської ради №386 від 25.03.2021 року гр.Коник Н.М відмовлено у погодженні межі земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) на вул.Лесі Українки, 85 в с.Тужилів Калуського району.Гр. Коник Н.М. зобов’язана виконати рішення Тужилівської сільської ради від 24.06.2019 №34-1/2019, а саме: розширити провулок до господарств гр. Слободяника М.М., Марчук М.В., Ткач Я.П.
        Враховуючи вищевикладене, на виконання рішення Тужилівської сільської ради рекомендував гр. Коник Н.М. до 01.10.2021 року перемістити встановлений дерев’яний паркан, в іншому випадку міська рада буде ініціювати звернення до  Головного управління Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, завданням якої є організація  та здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням земельного законодавства, використанням та охороною земель усіх категорій і форм власності.
 
        Голосували:       «за» -  8,    «проти» -  0,    «утримались»  - 1
 
ВИРІШИЛИ:
         Рекомендувати гр. Коник Н.М. до 01.10.2021 рокувиконати рішення Тужилівської сільської ради від 24.06.2019 №34-1/2019, а саме:розширити провулок до будинковолодінь гр. Слободяника М.М., Марчук М.В., Ткач Я.П., згідно схеми.
 
2. Розгляд заяви гр.Турлея Василя Васильовичапро врегулювання питання щодо звуження дороги до його будинковолодіння на вул. Л.Українки, 24 вс. Тужилів Калуського району суміжним землекористувачем гр.Ковальчуком В.Д.
Гергічна Е.М.: повідомила, що суміжний землекористувач на засідання узгоджувальної земельної комісії не з’явився, хоча був повідомлений завчасно.
Турлей В.В.: повідомив членам комісії про те, що ним оформлено право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства (огороджена металічною сіткою) та для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) в с.Тужилів по вул.Л.Українки, 24 (огороджена мурованим парканом). При цьому зазначив, що його сусід - гр.Ковальчук В.Д. право власності чи право користування на земельну ділянку, яка межує з його земельною ділянкою для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) не оформив та самовільно встановив дерев’яні кілки, що спричинило до звуження дороги.
Лазар В.М. звернув увагу присутніх на те, що на момент перевірки гр.Ковальчук В.Д. дерев’яні кілки демонтував.
Рекунов Ю.І.зазначив, що ширина дороги між земельною ділянкою, що знаходиться у приватній власності гр.Турлея В.В. для ведення особистого селянського господарства (огороджена металічною сіткою) та земельною ділянкою, якою користується гр.Ковальчук В.Д., становить 4, 5 м.
Мельник В.А.:у разі повторного встановлення кілківгр.Ковальчуком В.Д. на земельній ділянці комунальної власності міська рада буде ініціювати обстеження земельної ділянки по вул. Л.Українки, 22 в с.Тужилів Калуського районувідділом муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради з метою вжиття заходів в межах компетенції.
 
                 Голосували:       «за» -  8,     «проти» -  0,     «утримались»  - 1
 
ВИРІШИЛИ:
        У разі встановлення кілків гр.Ковальчуком В.Д. на земельній ділянці комунальної власності міська рада буде ініціювати обстеження земельної ділянки по вул. Л.Українки, 22 в с.Тужилів Калуського району відділом муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради з метою вжиття заходів в межах компетенції.
 
3. Повторно розгляд службової записки старости Голинського старостинського округу – Кушлика Т.Я. стосовно погодження меж присадибних ділянок гр.Ляхович Ярослави Василівни, що проживає на вул.Є.Коновальця, 71 в с.Голинь Калуського району та гр.Ляховича Степана Степановича, що проживає на вул.Є.Коновальця, 73 в с.Голинь Калуського району; встановлення факту порушення санітарних норм та правил гр.Ляховичем Степаном Степановичем, а також порушення норм висадки дерев на його присадибній ділянці.
Кушлик Т.Я.: повідомив присутнім, щона земельні ділянки гр.Ляхович Ярослави Василівни та гр.Ляховича Степана Степановича право власності не оформлено.
Згідно по господарської книги за гр.Ляхович Я.В. обліковується земельна ділянка площею 0,0600 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) та 0,3000 га для ведення особистого селянського господарства.
        Згідно по господарської книги за гр.Ляхович С.С. обліковується земельна ділянка площею 0,0600 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) та 0,3800 га для ведення особистого селянського господарства.
Мельник В.А.:згідно ст.118 «Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами» Земельного кодексу України громадянин, заінтересований у приватизації земельної ділянки у межах норм безоплатної приватизації, що перебуває у його користуванні, у тому числі земельної ділянки, на якій розташовані жилий будинок, господарські будівлі, споруди, що перебувають у його власності, подає клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, що передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених ст.122 цього Кодексу.
  Тому, враховуючи викладене вище, рекомендував гр.Ляхович Я.В. та гр.Ляхович С.С. звертатися до ліцензійної землевпорядної організаціїз метою виготовлення документації із землеустрою щодо оформлення права власності на земельні ділянки.
                     Голосували:       «за» -  8,     «проти» -  0 ,    «утримались»  - 1
 
         Топорпов Б.А. під час обстеження обох земельних ділянок суміжних землекористувачів, встановив висадку дерев гр. Ляховичем С.С.на близькій відстані до межової огорожі гр. Ляхович Я.В., а також розміщення дерев’яного туалету гр. Ляховичем С.С. впритул до земельної ділянки заявниці.
 
ВИРІШИЛИ:
  1. З метою оформлення права власності на земельні ділянки рекомендувати гр. Ляхович Я.В. та гр. Ляхович С.С. звертатися до ліцензійних землевпорядних організацій, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області,для виготовлення ними відповідних документацій із землеустрою згідно із цільовим призначенням земельних ділянок.
  2. Рекомендувати вирішити спірні питання стосовно користування елементами поблизу спільних межових споруд у відповідності до вимог глави 17Земельного кодексу України або в судовому порядку.

 
4. Розгляд заяви гр.Олексюка Миколи Ярославовича щодо самозахвату земельної ділянки на вул. Церковна в с.Голинь Калуського району.
Кушлик Т.Я. проінформував присутніх, що заявник гр.Олексюк М.Я. зазначає гр.Олексюка Ярослава Ярославовича у здійсненні самовільного захоплення земельної ділянки на вул.Церковна, 16 в с.Голинь Калуського району.
      В ході розгляду порушеного питання встановлено, що гр.Олексюком Ярославом Ярославовичем, який проживає на вул.Церковна, 16 в с.Голинь Калуського району на сьогоднішні день право власності на земельну ділянку не оформлено.
Під час виїзного засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів на земельну ділянку за адресою:  вул. Церковна, 16, с.Голинь Калуський район, самозахватуземельної ділянки гр.Олексюком Ярославом Ярославовичем не встановлено.
                  Голосували:       «за» -  8,     «проти» -  0,     «утримались»  - 1
 
ВИРІШИЛИ:
         Припинити розгляд заяви гр.Олексюка Миколи Ярославовича у зв’язку із відсутністю підстав для прийняття рішення.
 
 
Голова комісії:                                        _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії:                       _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                       _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                           _________________  Юлія Корпан
                                                                       ________________   Юрій Рекунов
                                                                       ________________   Богдан Топоров
                                                                       ________________   СергійВоконоголь
                                                                       ________________   Василь Лазар
                                                                       ________________   Тарас Кушлик
 

                                                                        Затверджено:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      29.09.2021      №  902
 
                                                                                            Секретар міської ради
                                                                                                Віктор  Гільтайчук  

 
 

Протокол № 13
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 30.07.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович
 
Шпитальний Роман Романович
 
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради, голова комісії;
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради, заступник голови комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
Дрогомирецький Олег Михайлович
 
Відсутні:
Рекунов Юрій Іванович
 
Кузик Роман Володимирович
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник управління у Калуському районі відділу у м.Калуш  Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (за згодою);
- староста Боднарівського старостинського округу;
 
 
- начальник управління житлово- комунального господарства Калуської міської ради;
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою).
 
     

Порядок  денний

 
1. Розгляд заяви гр. Польовчука Василя Дмитровича про створення перешкод у користуванні земельною ділянкою на вул. Шевченка, 27 в с.Довге-Калуське Калуського району.
            Заявник повідомив присутнім про те, що гр.Василів Марія Дмитрівна створює перешкоди у користуванні приватизованою земельною ділянкою (кадастровий номер 2622885202:03:003:0010) для ведення особистого селянського господарства, що підтверджується державним  актом на право власності на земельну ділянку серія ЯД №840142.Однак гр.Василів М.Д. систематично встановлює дерев’яні кілки та обгороджує їх дротом, що унеможливлює проїзд до земельної ділянки.
Шпитальний Р.Р.: проінформував присутніх, щовідповідно до ч. 2 ст. 158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.
Мельник В.А.: враховуючи те, що земельна ділянка (кадастровий номер 2622885202:03:003:0010) площею 0,2011 га в с.Довге-Калуське Калуського району для ведення особистого селянського господарства знаходиться в приватній власності гр. Польовчука Василя Дмитровича, тому запропонував порушене питання вирішувати в судовому порядку.
        За таких обставин у комісії відсутні підстави для прийняття рішення стосовно порушеного питання.
 
Голосували:   «за» - 5,    «проти»  -  0,    «утримались» -  1
 
ВИРІШИЛИ:
      Рекомендувати гр.Польовчуку Василю Дмитровичу щодо вирішення питання з приводу створення перешкод гр.Василів Марією Дмитрівною у користуванні земельною ділянкою, що перебуває в його приватній власності згідно з державним актом, звертатися до суду.
 
2. Розгляд заяви гр.Луцької Оксани Михайлівни щодо погодження суміжним землекористувачем - гр.Левченко Марією Миколаївною меж земельної ділянки площею 0,0700 га на вул.Зарічна, 37 в с.Боднарів Калуського району для ведення особистого селянського господарства.
ЛуцькаО.М. зазначила присутнім членам узгоджувальної комісії, що оформила у власність земельну ділянку площею 0,1500 га на вул.Зарічна в с.Боднарів (кадастровий номер 2622880101:01:003:0185) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).
        При цьому, рішенням сесії Боднарівської сільської ради від 27.05.2014 року їй було надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовною площею 0,2200 га в с.Боднарів для ведення особистого селянського господарства.
        Так, заявниця виявила намір оформити право власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, яка розташована поряд з її будинковолодінням. Однак, суміжний землекористувач - гр.Левченко М.М. відмовляється погодити межі земельної ділянки.
Мельник В.А.: запропонував працівникам землевпорядної організації ТОВ «ЗемЮрКонсалтинг» винести межі земельної ділянки площею 0,2485 га (кадастровий номер 2622880101:01:003:0093) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), що перебуває у власності гр.Левченко М.М., в натурі (на місцевості) та межує із земельною ділянкою гр.Луцької О.М.
           Зазначив про необхідність врахування працівниками ліцензійної землевпорядної організації при встановленнімеж земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, яку гр.Луцька О.М. має намір приватизувати, 25 м. природоохоронної зони р. Луква та крайніх точок земельної ділянки (кадастровий номер 2622880101:01:003:0093), що перебуває у приватній власності гр.Левченко М.М. зі сторони дороги.
 
                      Голосували:      «за» - 6,          «проти» -   0,      «утримались» - 0
 
ВИРІШИЛИ:
        Рекомендувати землевпорядній організації ТОВ «ЗемЮрКонсалтинг», до якої звернулась гр.Луцька О.М. з метою оформлення права власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства в с.Боднарів Калуського району, при встановленні меж земельної ділянки врахувати 25 м. природоохоронної зони р. Луква та крайніх точокземельної ділянки (кадастровий номер 2622880101:01:003:0093), що перебуває у приватній власності гр.Левченко М.М. зі сторони дороги.
  
Голова комісії:                                        _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії:                       _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                       _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                           _________________  Юлія Корпан
                                                                       ________________   Анатолій Собчук
                                                                       ________________  Олег Дрогомирецький
 
 
 

                                                                       Затверджено:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                             29.09.2021     №  902
 
                                                                                            Секретар міської ради
                                                                                         Віктор Гільтайчук
 

 Протокол № 14
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 03.09.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні:    
Мельник Володимир Андрійович
Шпитальний Роман Романович
 
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради, голова комісії;
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради, заступник голови комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
Дрогомирецький Олег Михайлович
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
 
Відсутні:
Корпан Юлія Сергіївна
 
Рекунов Юрій Іванович
 
Кузик Роман Володимирович
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- начальник управління у Калуському районі відділу у м.Калуш  Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (за згодою);
- староста Боднарівського старостинського округу;
 
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою).
 
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник управління житлово- комунального господарства Калуської  міської ради;
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою).
     

Порядок  денний

 
1. Розгляд заяви АТ «Прикарпаттяобленерго» стосовно погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0060 га на вул.Степана Бандери в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії у зв’язку з відсутністю представника суміжного землевласника - Калуської спеціальної загальноосвітньої школи –інтернату I-III ступенів № 2 Івано-Франківської обласної ради.
           При цьому, керівництво АТ «Прикарпаттяобленерго» також звернулось до міської ради щодо погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0031га на вул.Г.Мартинця в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії у зв’язку із відсутністю суміжного землекористувача гр.Ніневської І.В.
 
Мельник В.А.: стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0060 га на вул.С.Бандери в м.Калуші в оренду суміжним землекористувачем - Калуською спеціальною загальноосвітньою школою –інтернатом I-III ступенів №2 Івано-Франківської обласної ради зазначив, щовідомості про земельну ділянку комунальної власності (кадастровий номер 2610400000:14:007:0002) для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти для обслуговування навчальних приміщень і споруд, на якій розміщена Калуська спеціальна загальноосвітня школа –інтернат I-III ступенів №2 внесені до публічної кадастрової карти України. Враховуючи вищевикладене, запропонував погодити АТ «Прикарпаттяобленерго» межу земельної ділянки без підпису суміжного землекористувача - Калуської спеціальної загальноосвітньої школи –інтернату I-III ступенів №2 Івано-Франківської обласної ради по існуючим межам земельної ділянки (кадастровий номер 2610400000:14:007:0002).
               З приводу погодження межі земельної ділянки площею 0,0031 га на вул.Г.Мартинця в м.Калуші в оренду без підпису суміжного землекористувача - Ніневської І.В. зазначив, що земельна ділянка (кадастровий номер 2610400000:15:002:0036) для гаражного будівництва знаходиться в приватній власності гр. Ніневської І.В., тому запропонував погодити АТ «Прикарпаттяобленерго» межу земельної ділянки площею 0,0031 га на вул. Г.Мартинця в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії по існуючим межам приватизованої земельної ділянки гр. Ніневської І.В.
 
Голосували:      «за»- 5,    «проти» -   0,   «утримались»   1
 
ВИРІШИЛИ:
1. Погодити АТ «Прикарпаттяобленерго»  межу земельної ділянки площею 0,0060 га на вул. Степана Бандери в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії без підпису суміжного землекористувача - Калуської спеціальної загальноосвітньої школи –інтернату I-III ступенів №2 Івано-Франківської обласної ради по існуючим межам земельної ділянки (кадастровий номер: 2610400000:14:007:0002).
 
2. Погодити АТ «Прикарпаттяобленерго» межу земельної ділянки площею 0,0031 га на вул. Г.Мартинця в м.Калуші в оренду для розміщення будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії по існуючим межам приватизованої земельної ділянки гр. Ніневської І.В. (кадастровий номер 2610400000:15:002:0036).
 
 
Голова комісії:                                         _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії:                       _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                       _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                           _________________ Сергій Воконоголь
                                                                       ________________   Анатолій Собчук
                                                                       ________________  Олег Дрогомирецький
 

                                                                       Затверджено:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      29.09.2021      №  902
 
                                                                                            Секретар міської ради
                                                                                                Віктор  Гільтайчук  

 
 

Протокол № 15
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 07.09.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні члени комісії:  
Мельник Володимир Андрійович
 
 
Шпитальний Роман Романович
 
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,
голова комісії;
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради, заступник голови комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Кузик Роман Володимирович
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Дрогомирецький Олег Михайлович
 
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
 
Відсутні:
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
-головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- староста Боднарівського старостинського округу;
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою).
 
- начальник управління житлово-                                                                         комунального господарства Калуської                                                                        міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- начальник управління у Калуському районі відділу у м.Калуш  Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (за згодою).
 
     

Виїзне засідання комісії проведено за участю першого заступника міського голови- Тихого Мирослава Васильовича.

Порядок  денний

 
1. Розгляд усного звернення гр. Дзундзи Оксани Михайлівни щодо погодження меж земельної ділянки площею 0,1400 га на вул. Правди, 5 в с. Боднарів Калуського району для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), а також  земельної ділянки площею 0,1400 га для ведення особистого  селянського господарства.
 
Гр. Жураківський Володимир Михайлович повідомив членам комісії про те, що вже звернувся до виконавців робіт із землеустрою – ліцензійної землевпорядної організації ТзОВ «ЗемЮрКонсалтинг» з метою виготовлення документації із землеустрою для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), оскільки має намір оформити право власності на земельну ділянку площею 0,1800 га, на якій  розміщений успадкований згідно свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 27.02.2020 року житловий будинок по вул.Галицькій, 11 в с.Боднарів Калуського району.
Однак, гр.Дзундза Оксана Михайлівна наполягає на передачі їй у приватну власність земельної ділянки площею 0,1400 га на вул. Правди, 5 в с. Боднарів Калуського району для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) згідно архівного рішення Боднарівської сільської ради від 07.12.1993 року.
 
Тихий М.В. рекомендував ліцензійним землевпорядним організаціям, до яких звернулись гр.Дзундза О.М. та гр. Жураківський В.М., розробити нові кадастрові плани земельних ділянок, враховуючи дані, які зазначені в архівних рішеннях та рішеннях сесії Боднарівської сільської ради «Про передачу земель у приватну власність».
 
Голосували:   «за» - 8,   «проти» - 0,   «утримались» - 0
 
ВИРІШИЛИ:
Рекомендувати гр. Дзундзі Оксані Михайлівні звертатися в ліцензійну землевпорядну організацію з метою виготовлення документації із землеустрою земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) та земельної ділянки для ведення особистого селянського господарствана вул. Правди, 5 в с. Боднарів Калуського району відповідно до архівного рішення Боднарівської сільської ради від 07.12.1993 року.
 
Голова комісії:                                        _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії:                       _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                       _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                           _________________ Сергій Воконоголь
                                                                       ________________   Юлія Корпан
                                                                  ________________   Роман Кузик
                                                                       ________________  Олег Дрогомирецький

  

                                                                       Затверджено:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      29.09.2021      №  902
 
                                                                                            Секретар міської ради
                                                                                                Віктор  Гільтайчук  
 

 Протокол № 16
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 17.09.2021 року                                                                        м. Калуш

Присутні:    
 
Мельник Володимир Андрійович
 
 
Шпитальний Роман Романович
 
 
-начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,
голова комісії;
-   начальник юридичного відділу –юрист виконавчого комітету Калуської міської ради, заступник голови комісії;
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Кузик Роман Володимирович
 
Дрогомирецький Олег Михайлович
Паньків ВасильДмитрович
 
Воконоголь Сергій Євгенійович
 
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
Відсутні:
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- начальник управління архітектури та                                                                           містобудування Калуської міської ради;
- староста Боднарівськогостаростинського округу;
- староста Кропивницького старостинського округу;
- депутат міської ради, голова постійної                                                                          комісії міської ради з питань власності,                                                                          житлово-комунального господарства та                                                                         екології (за згодою).
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
 
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник управління житлово-                                                                         комунального господарства Калуської                                                                        міської ради;
- начальник управління у Калуському районі відділу у м.Калуш  Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (за згодою).
   
               Виїзне засідання комісії проведено за участю начальника відділу державного архітектурно – будівельного контролю - Топорова Анатолія Вікторовича; завідуючого сектору з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління  з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради – Бабійчука Сергія Михайловича.
 
Порядок  денний
 
1. Розгляд звернення гр. Василишина Василя Володимировича про врегулювання питання щодо розширення дороги на вул.Гагаріна, 15 в с.Боднарів Калуського району.
        Гр.Василишин В.В. під час виїзного засідання комісії повідомив присутнім, що земельна ділянка Федчук Марії Михайлівни, яка є його бабусею, знаходиться у приватній власності (кадастровий номер 2622880101:01:002:0177) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка). На сьогоднішній день вона має намір встановити паркан, однак сусідка гр. Вістовська Оксана Ярославівна перешкоджає їй у цьому.
Гр. Вістовська О.Я. повідомила членам комісії про те, що вважає неправомірними дії гр.Федчук М.М. щодо встановлення паркану. Одночасно зауважила, що вже звернулась до виконавців робіт із землеустрою – ліцензійної землевпорядної організації з метою виготовлення документації із землеустрою для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), оскільки має намір оформити право власності на земельну ділянку на вул.Гагаріна в с.Боднарів Калуського району. При цьому зазначила, що паркан на своїй земельній ділянці вона встановила, відступивши зі сторони дороги на 30 см.
Кузик Р.В.: надав на розгляд комісії копію з генерального плану с.Боднарів та поперечні профілі житлових вулиць, відповідно до яких ширина проїзду повинна становити 6,50 м.
При проведенні замірів членами земельної комісії було встановлено звуження дороги до 2,90 м., що не відповідає нормам ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень», оскільки ширина проїзду повинна становити 6,5 м.
         Зауважив присутнім членам комісії на необхідності врахування даних генерального плану с.Боднарів Калуського району при розробленні гр. Вістовській Оксані Ярославівні ліцензійною землевпорядною організацією технічної документації із землеустрою для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) в с.Боднарів Калуського району.
Мельник В.А.повідомив присутнім,що відповідно до ст.55 Закону України «Про землеустрій» встановлення меж земельної ділянки здійснюється на основі технічної документації із землеустрою, якою визначається місцеположення поворотних точок меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
           При цьому, закріплення межовими знаками меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) здійснюється виконавцем (юридичною або фізичною особою, яка отримала ліцензію на проведення робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт) у присутності власника (користувача) земельної ділянки, власників (користувачів) суміжних земельних ділянок або уповноваженою ним (ними) особою. Повідомлення власників (користувачів) суміжних земельних ділянок про дату і час проведення робіт із закріплення межовими знаками меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) здійснюється виконавцем завчасно, не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку робіт із закріплення межовими знаками меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
            Враховуючи те, що земельна ділянка гр.Федчук М.М. вже приватизована і нею було підписано акт прийому передачі межових знаків на зберігання, тому встановлення паркана гр.Федчук М.М. повинно здійснюватись виключно по координатах поворотних точок меж земельної ділянки.
 
Голосували:      «за» -  8,    «проти» - 0,   «утримались» -  0
       
ВИРІШИЛИ:
  1. Рекомендувати гр.Федчук Марії Михайлівні повторно звертатися в ліцензійну землевпорядну організацію з метою виносу меж в натуру (на місцевості) відповідно до технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка)на вул.Гагаріна, 15 в с.Боднарів Калуського району, та за результатами проведених робіт встановлювати паркан по лінії межових знаків земельної ділянки.
  2. Рекомендувати ліцензійній землевпорядній організації, до якої звернулась  гр. Вістовська Оксана Ярославівна, врахувати данігенерального плану с.Боднарів Калуського району при розробленні технічної документації із землеустрою для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) в с.Боднарів Калуського району.
 
 
2. Розгляд звернення гр. Бреславського Миколи Васильовича провирішення межового спору біля будинковолодіння на вул.С.Стрільців, 38 в с.Кропивник Калуського району.
               Гр. Бреславський М.В. повідомив присутнім членам комісії про те, що згідно рішення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 01.11.2012 року гр.Бреславську Ярославу Василівну  та гр.Бреславського Ігоря Миколайовича зобов’язано припинити будівництво огорожі та її бетонного фундаменту, що проходять між їх земельними ділянками по вул.С.Стрільців, 38 А в с.Кропивник Калуського району, а також демонтувати встановлену ними огорожу та її бетонний фундамент і не чинити перешкоди у встановленні нової огорожі на місці, де раніше знаходилась попередня, відповідно до схеми виносу в натурі  господарських будівель. Однак,на сьогоднішній день рішення суду залишається не виконаним, мурований паркан не демонтовано.
Мельник В.А.: проінформував присутніх про те, що відповідно до ст. 129-1 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою кримінальну, адміністративну, цивільну, дисциплінарну відповідальність та застосування штрафних санкцій. При цьому, відповідно до ст.1 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» примусове виконання судових рішень покладається на органи державної виконавчої служби, а також на приватних виконавців у випадках визначених Законом України «Про виконавче провадження».
       Отже, з приводу виконання рішення суду щодо демонтажу огорожі та її бетонного фундаменту гр. Бреславському М.В. необхідно звератись  до Калуського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, що знаходиться за адресою: пр.Л.Українки, 1, м.Калуш, для вжиття нимивідповідних заходів.
Під час виїзного засідання членами комісії виявлено, що гр.Бреславський Ігор Миколайович – суміжний землекористувач здійснює реконструкцію житлового будинку шляхом добудови веранди та підняття даху.
 
Кузик Р.В. зауважив присутнім про те, що такі роботи проводяться на підставі дозвільних документів, однак у гр.Бреславського І.М. вони відсутні.
        Топоров А.В. наголосив на необхідності вжиття відповідних заходів реагування і запропонував звернутися з офіційним листом до Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ), яка здійснює державний архітектурно-будівельний контроль та нагляд.
 
Голосували:      «за» -  8,    «проти» - 0,   «утримались» -  0
 
ВИРІШИЛИ:
  1. Рекомендувати гр. Бреславському М.В. з приводу виконання рішення суду щодо демонтажу огорожі та її бетонного фундаменту звератись  до Калуського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, що знаходиться за адресою: пр.Л.Українки, 1, м.Калуш, для вжиття ними відповідних заходів.
  2. Рекомендувати Топорову А.В. - начальнику відділу державного архітектурно – будівельного контролю звернутися з офіційним листом до Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ), з приводу порушення громадянином Бреславським Ігорем Миколайовичем чинного законодавства.

 
 
Голова комісії:                                        _________________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії:                       _________________  Роман Шпитальний
Секретар комісії:                                        _________________ Елла Гергічна
Члени комісії:                                            _________________ Сергій Воконоголь
                                                                       ________________   Любомир Онуфрик
                                                                  ________________   Роман Кузик
                                                                       ________________  Олег Дрогомирецький
                                                                  ________________   Василь Паньків
                                                                  ________________   Сергій Бабійчук
                                                                  ________________ Анатолій Топоров