ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XIX

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.09.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 851
 Про роботу комунального підприємства «Державна студія «Калуське міське телебачення»

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

29.09.2021 851

Про роботу комунального
підприємства«Державна студія
«Калуське міське телебачення»
м.Калуш
(дев’ятнадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

        Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до плану роботи міської ради на друге півріччя 2021  року (рішення міської ради №582від 24.06.2021),  заслухавши звіт директора  комунального підприємства «Державна студія «Калуське міське телебачення» за 2020 рік, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада  

ВИРІШИЛА:

Інформацію про роботу комунального підприємства «Державна студія «Калуське міське телебачення» за 2020 рік взяти до відома (додається).

Міський голова                                                             Андрій Найда

ЗВІТ про роботу

комунального підприємство Державна студія

«Калуське міське телебачення» за 2020 рік

Комунальне підприємство Державна студія « Калуське міське телебачення» - створене на підставі рішення Калуської міської ради 18.11 1992 року №270. У своїй діяльності підприємство керується Конституцією України, Господарським та Цивільним кодексами України, Законами України « Про інформацію», «Про телебачення й радіомовлення», «Про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення» , Статутом та іншими нормативно- правовими актами.

Телекомунікаційна компанія «КМТ» здійснює мовлення під контролем Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України, згідно ефірної ліцензії (Серія НР № 00480 –М). Основний акцент ставимо на висвітленні життєдіяльності Калуської міської територіальної громади, органів місцевого самоврядування тощо. Водночас усі матеріали (телепродукт) можна переглянути у будь-який час на сайті КМТ, у соціальних мережах.

Цьогоріч , а точніше – саме зараз, беремо участь у конкурсі для отримання ліцензії на телевізійну цифру, із 24-годинним мовленням. Це дасть змогу значно розширити діапазон мовлення, суттєво збільшити жанрове наповнення ефіру.

У рамках програмної концепції ,яка діяла до цього часу, колективом КМТ виготовлено безліч різножанрових програм: інформаційні випуски новин, прямі ефіри, аналітичних - « На часі», « Актуальне інтерв’ю», « Депутатська трибуна», « На варті», науково -просвітницькі – «Кава з психологом», «Фазенда», «ЗарядОN», «Раціон», культурно -мистецькі «Калуські ескізи», «Отчий світильник», дитячі, музично - розважальні тощо. Упродовж 2019 –2020 років створено ряд нових телепроєктів « Історичні студії», « Про головне», « Смачно по-калуськи», «Казкарик». Проте карантин від березня 2020 року вніс суттєві корективи у роботу телебачення, як і всіх інших сфер. Працювали здебільшого в онлайн-трансляціях, дистанційно. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, враховуючи карантинні обмеження навіть створила спеціальний Всеукраїнський проєкт обміну контентом між телекомпаніями « MediaChangeUkraine», аби телевізійники мали змогу повноцінно заповнити ефірний час. Приємно зазначити , що творчі проєкти КМТ зацікавили медійників з усіх куточків України. Із прикарпатських телеканалів , а їх доволі багато , лише КМТ та обласну телекомпанію «Галичина» відзначено, до речі , вперше в історії Калуського телебачення, почесною грамотою Національної ради з питань телебачення й радіомовлення. Варто зауважити, що наші передачі затребувані й досі, адже обмін контентом триває. Ми отримали визнання на Всеукраїнському рівні ,особливо приємно ,що цикл програм «Історичні студії» КМТ, зокрема, про нашого земляка, провідника ОУН - Степана Бандеру, переглядають на телеканалах Східної України, маючи змогу бачити правдиву, а не викривлену інформацію.

З листопада 2020 року працівники КМТ здійснюють технічне забезпечення трансляцій онлайн-оперативних нарад , засідань виконавчих комітетів тощо. Зараз із представниками «УФРА» працюємо над створенням телевізійного ток-шоу « Я шаную Калуш».

Забезпечує діяльність телебачення , згідно штатного розпису -11,5 ставки працівників. Зокрема, 4 одиниці – творчі (журналісти, головний редактор), 4 технічні (відеооператори-кореспонденти, відеоінженер).

Бюджет телебачення заплановано на 2020 рік у сумі - 2158200 грн. ( виконано - 2073802 грн.) та заплановані власні надходження 70 000 грн. ( виконання -70400 грн) З них:

  • Заробітна плата - 1529349 грн;
  • Нарахування на зарплату – 340129 грн;
  • Оплата комунальних послуг – 50640 грн;
  • Оплата послуг( окрім комунальних – трансляція, інтернет, обслуговування сайту) -112200 грн.
  • Придбання - 74002 грн. ( із запланованих - 125881грн.), зокрема:

Клавіатура ,кабель,монітор - 3730 грн;

Портативна карта та стрімер - 7300 грн;

Світильники - 2730 грн;

Меблі офісні - 7263 грн;

Колонки - 1283 грн;

Акумулятори (відеокамери) - 2402 грн;

Канцтовари та інше.

Заплановані власні надходження – 70000 грн. (виконано - 70400), серед них:

зароблені на місцевих виборах – 42596грн., якщо деталізувати, то від політичних партій отримали:

ВО « Батьківщина» - 12960 грн, «Українська партія» - 16875 грн, ВО « Свобода» - 7500грн, « За майбутнє» - 5261 грн. Для порівняння, у минулому році, на парламентських виборах телебачення заробило більше двохсот сімдесяти восьми тисяч грн. Усі зароблені кошти були спрямовані на виплату та нарахування заробітної плати працівникам та придбання необхідного студійного інвентаря.

Також у 2020 році, завдяки співпраці з ВПУ № 7 (програми «Смачно по-калуськи» за їх участю), вдалося здійснити оновлення студійного дизайну КМТ, провести косметичний ремонт. До речі, запрошуємо до співпраці, створення спільних телепроєктів підприємців , керівників установ нашого міста й не тільки.

Хочу зазначити, що технічна база телебачення давно не оновлювалася. Серед п’яти наявних відеокамер, для стріму придатні лише три. Не вистачає мікрофонів, потрібне додаткове студійне освітлення тощо. Для того, щоб забезпечити сучасні вимоги до ефіру, тим паче,

цифрового мовлення, аби йти в ногу з часом , технічне оснащення КМТ треба суттєво оновлювати.

Директор КП ДС «Калуське міське телебачення» Ткач. О.Д