ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XIX

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.09.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 862
Про премію імені Івана Рубчака  

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

29.09.2021 862

Про премію
імені Івана Рубчака
м.Калуш
(дев’ятнадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР (зі змінами та доповненнями), Закону України «Про культуру» від 14.12.2010 року № 2778-VІ (зі змінами та доповненнями), Указів Президента України «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні» від 30.12.2013 року № 717/2013 та «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят» від 16.06.2015 № 1209/2011, у зв’язку з кадровими змінами у керівництві виконавчих структур міської ради, враховуючи рекомендації постійних депутатських комісії, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити у новій редакції Положення про премію імені Івана Рубчака згідно з додатком.
  2. Фінансовому управлінню міської ради (Леся Поташник), управлінню культури, національностей та релігій міської ради (Любов Джуган) при формуванні міського бюджету щорічно передбачати кошти на фінансування заходів, пов’язаних із премією імені Івана Рубчака.
  3. Рішення міської ради (шістдесят друга сесія сьомого демократичного скликання) від 26.09.2019 року № 2564 «Про заснування премії імені Івана Рубчака» вважати таким, що втратило чинність.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Надію Гуш.

Міський голова                                                                                       Андрій Найда

Додаток

до рішення міської ради

29.09.2021 № 862

Положення

про премію імені Івана Рубчака

(нова редакція)

Загальні положення

  1. Премія імені Івана Рубчака (далі - премія) встановлюються з метою сприяння розвитку всіх видів мистецтва, аматорської творчості, літературної та історико-культурної складової культури, подальшого вдосконалення системи естетичного виховання у Калуській міській територіальній громаді та сприяння формуванню позитивного іміджу культури у суспільстві.
  2. Премія є матеріальним стимулюванням за особистий вклад у реалізацію державної політики у сфері культури та мистецтва, вагомі досягнення у професійній діяльності, активну громадську роботу, розвитку національно-культурних ідей, а також адресною фінансовою підтримкою для місцевих діячів культурної сфери.
  3. Засновником премії є Калуська міська рада. Розмір премії становить три прожиткові мінімуми доходів громадян, згідно чинного законодавства.
  4. Дане Положення поширюється на працівників підвідомчих закладів управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, громадсько-культурних діячів творчо-художньої, літературної, історико-дослідницької діяльності, діяльності у сфері естетичного виховання та сучасних мистецьких форм, які вносять вагомий вклад у розвиток культури, формуючи позитивний імідж Калуської міської територіальної громади.

Умови та порядок присудження премії імені Івана Рубчака

  1. Щорічно присуджується від однієї до трьох премій у номінаціях:

2.1. «Лауреат у галузі музично-виконавської майстерності та естетичного виховання»;

2.2. «Лауреат у галузі літератури та історико-дослідницької справи»;

2.3. «Лауреат у галузі творчої художньої діяльності».

3. Фінансування видатків на реалізацію заходів, пов’язаних із премією проводиться з коштів, передбачених міською цільовою програмою «Розвиток культури» у розділі «Відзначення діячів культури міста Калуша».

4. Для визначення лауреатів премії розпорядженням міського голови створюється комісія з представників міської ради, управління культури, національностей та релігій міської ради, громадськості, авторитетних діячів культури та мистецтва міста, області.

5. Право висувати кандидатів на здобуття премії мають трудові колективи підвідомчих закладів управління культури, національностей та релігій міської ради. Право висувати кандидатів на здобуття премії з числа керівників підвідомчих закладів управління культури, національностей та релігій міської ради має начальник управління культури, національностей та релігій міської ради.

6. Характеристики-подання на претендентів із зазначенням конкретних особистих заслуг подаються на розгляд комісії до 01 жовтня щорічно.

7. Засідання комісії проводиться не пізніше ніж за два тижні до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва і є правомочним, якщо на ньому присутні не менше ніж 2/3 її членів.

Розгляд відбувається у номінації, в якій беруть участь не менше двох претендентів.

Комісія приймає рішення про присудження премії шляхом таємного голосування. Рішення комісії вважається прийнятим, якщо за нього на засіданні проголосувала більшість від затвердженого складу комісії. Факт присудження премії оформляється протоколом засідання комісії, який затверджується розпорядженням міського голови.

8. Критерії присудження премії:

- високі морально-етичні якості;

- новаторський характер, використання сучасних мистецьких підходів;

- професійний рівень діяльності та творча ініціативність;

- активна участь у громадсько-культурному житті міста;

- вагомі досягнення в обласних, Всеукраїнських, міжнародних творчих проектах, фестивалях, конкурсах, відборах, пленерах, виставках та інших мистецьких заходах.

9. Дипломи лауреатів премії підписуються міським головою.

10. Вручення премії проводиться в ході урочистої частини заходу з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Секретар міської ради                                                                                              Віктор Гільтайчук