ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XX

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

28.10.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 919
Про звернення Калуської міської ради до Генерального прокурора України щодо розслідування обставин трагічної загибелі В’ячеслава Чорновола

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

28.10.2021 919

Про звернення Калуської міської ради до
Генерального прокурора України щодо розслідування
обставин трагічної загибелі В’ячеслава Чорновола
м.Калуш
(двадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Генерального прокурора України щодо розслідування обставин трагічної загибелі В’ячеслава Чорновола (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.

Міський голова                                                                                    Андрій НАЙДА

Генеральному прокурору України       

ЗВЕРНЕННЯ

Як відомо, 25 березня 1999 року сталася дорожньо-транспортна пригода, якій за нез’ясованих до кінця обставин трагічно загинув видатний політичний діяч України В’ячеслав Чорновіл.

  • того часу правоохоронні органи України за фактом цієї дорожньо-транспортної пригоди провадять розслідування кримінальної справи, яке не закінчене й до сьогодні. Зокрема, після тривалого досудового слідства у кримінальній справі та після неодноразових спроб її закрити матеріали справи були передані до Бориспільського міськрайонного суду Київської області для розгляду по суті. 21 січня 2014 року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Вознюк Сергій Михайлович прийняв постанову, якою кримінальну справу закрито за закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

24 квітня 2014 року Апеляційний суд Київської області скасував постанову Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 21 січня 2014 року про закриття кримінальної справи та скерував її прокуророві м. Києва для організації додаткового розслідування.

Протягом усього періоду розслідування кримінальної справи час від часу «немов привиди з минулого» виникають ті чи інші діячі і заявляють про суттєві, на їхню думку, обставини. Так, нещодавно колишній заступник Генерального прокурора України Микола Голомша публічно заявив, що В’ячеслава Чорновола було вбито і навів конкретний спосіб вчинення цього злочину.

Аналогічні заяви, а також той факт, що кримінальна справа не доведена до логічного завершення, спонукають нас, депутатів Калуської міської ради, вимагати вжиття належних заходів до розслідування факту трагічної загибелі В’ячеслава Чорновола, у тому числі шляхом вчинення відповідних процесуальних дій на основі публічних заяв колишнього заступника Генерального прокурора України М. Голомші.

Прийнято на XX сесії Калуської міської ради

VIIІ демократичного скликання 28 жовтня 2021 року