ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XX

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

28.10.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 909
 Про звернення Калуської міської ради щодо врегулювання заборгованості з різниці в тарифах

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

28.10.2021 909

Про звернення Калуської міської ради
щодо врегулювання заборгованості з різниці в тарифах
м.Калуш
(двадцята сесія восьмого
демократичного скликання)

Відповідно до Протоколу №1 засідання територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах, утвореної відповідно до розпорядження облдержадміністрації від 16.09.2021 №355, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України та Міністерству фінансів України щодо врегулювання заборгованості з різниці в тарифах (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

Міський голова                                                                                                                      Андрій НАЙДА

Прем’єр-міністру України

Денису Шмигалю

Прем’єр-міністру України

Денису Шмигалю

Міністру фінансів України

Сергію Марченку

ЗВЕРНЕННЯ

щодо врегулювання заборгованості з різниці в тарифах

Ми, депутати Калуської міської ради Івано-Франківської області, представляючи інтереси Калуської міської територіальної громади звертаємось з проханням якнайшвидшого розроблення та приведення у відповідність із законодавством усіх нормативно-правових актів, що безпосередньо регулюють процедуру проведення взаєморозрахунків щодо врегулювання заборгованості з різниці в тарифах для погашення кредиторської заборгованості, та пов’язаного із цим, якнайшвидшого проведення взаєморозрахунку із контрагентами КП «Водотеплосервіс», а саме в першу чергу із ДП «КАЛУСЬКА ТЕЦ-НОВА», для якого вказані кошти є критично важливими для забезпечення належного здійснення своєї господарської діяльності, що також відповідає забезпеченню інтересів усієї територіальної громади.

Відповідно до Протоколу №1 засідання територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах, відповідно до ЗУ «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» та постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 №932 «Про затвердження Типового положення про територіальну комісію з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах», станом на 01.01.2021 року узгоджена загальна сума різниці в тарифах склала 173385 973,00 грн.

На сьогоднішній день КП «Водотеплосервіс» знаходиться в скрутному фінансовому становищі і є повністю неплатоспроможним за своїми борговими зобов’язаннями. Рахунки підприємства арештовані. Така ситуація в значній мірі пов’язана із накопиченням заборгованостей з різниці в тарифів, що виникали протягом значного проміжку часу. Заборгованість КП «Водотеплосервіс» призвела до невиконання зобов’язань ДП «КАЛУСЬКА ТЕЦ-НОВА» перед власними працівниками у частині виплати заробітної плати, що створює соціальну напругу в колективі.

Невиконання боргових зобов’язань КП «Водотеплосервіс» перед ДП «КАЛУСЬКА ТЕЦ-НОВА» може призвести до зриву опалювального сезону 2021-2022 рр.

Просимо невідкладно провести усі необхідні заходи для врегулювання процедури проведення взаєморозрахунків з різниці в тарифах, з метою якнайшвидшого взаєморозрахунку в першу чергу із ДП «КАЛУСЬКА ТЕЦ-НОВА»

Прийнято на 20 сесії восьмого демократичного скликання

Калуської міської ради 28.10.2021 року