ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.11.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1049
Про проведення земельних торгів у формі електронного аукціону      

 

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
25.11.2021     №   1049
 Про проведення земельних торгів
у формі електронного аукціону                            
 
м.Калуш
        (двадцять перша сесія восьмого   
          демократичного скликання)
 
                                                                                       
                Розглянувши службову записку КП «Земельно-кадастрове госпрозрахункове бюро» Калуської міської ради, керуючись ст.ст.12, 127, 128, 135-139 Земельного кодексу України та ст.26 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», беручи до уваги витяги з Державного земельного кадастру про земельні ділянки,  висновки про експертні грошові оцінки земельних ділянок, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська рада
ВИРІШИЛА:
 
    1. Затвердити проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), у власність згідно додатку 1.
     2.  Затвердити звіти про експертні грошові оцінки земельних ділянок, які пропонуються для продажу на земельних торгах у формі електронного аукціону згідно додатку 1.
     3. Внести земельні ділянки даного рішення, в перелік ділянок, які виставляються на земельні торги у формі електронного аукціону окремим лотом, згідно  додатку 1.
     4.   Управлінню земельних відносин міської ради здійснити заходи щодо реєстрації права комунальної власності територіальної громади міста Калуша на земельні ділянки передбачені п.1 даного рішення та отримати відповідні документи.
     5.   Затвердити умови продажу земельних ділянок, згідно додатку  встановивши наступне:
     5.1.   Гарантійний внесок становить 30% від стартової ціни;
     5.2.  Крок земельних торгів у формі електронного аукціону становить 1 % від стартової ціни.
  1.   Торги провести в порядку визначеному ст.135-139 Земельного Кодексу України.
  2.   Опублікувати в торговій системі через особистий кабінет, створений через оператора електронного майданчика e-somgiz.com, підключеного до електронної торгової системи, на виконання умов Договору з ПП «Фірма «СОМГІЗ» про організацію та проведення земельних торгів, оголошення про проведення земельних торгів та документи і матеріали на Лот (документацію), що підтверджують виконання вимог, визначених частиною третьою статті 135 і частиною першою статті 136 ЗКУ
  3. Дату проведення земельних торгів у формі електронного аукціону визначити у межах термінів, визначених ч.6 ст.137 Земельного кодексу України.
  4. Уповноважити міського голову  від імені  Організатора  підписати протокол  про результати торгів, договір купівлі-продажу земельної ділянки, яка виставляється на земельні торги та інші документи з питань проведення земельних торгів у формі електронного аукціону.
  5.    Затвердити проект договору купівлі продажу земельної ділянки, який буде укладено за результатами електронного аукціону згідно додатку 2. 
11.    Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійну комісію міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології та посадову особу у відповідності до розподілу функціональних обов’язків.
  
Міський голова                                                                      Андрій НАЙДА
                                                                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                                                             
     Додаток 1
                                                                                                                                                                                                   до рішення міської ради
                                                                                                                                                                                                      25.11.2021      №   1049
 
Перелік земельних ділянок,
умови продажу та стартові ціни лотів призначених для продажу на земельних торгах у формі електронного аукціону
Об’єкт продажу Кадастровий номер земельної ділянки Площа зем. ділянки, га Код КВЦПЗ (класифікація виду цільового призначення земельної ділянки) Адреса земельної ділянки Умови продажу Стартова ціна продажу лота, грн. Крок аукціону, грн.
 
Лот
1
 
2610400000:36:003:0051
 
0,0888
02.01   для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) Район вулиці Новацька  
Право власності
 
 
179 340,00 грн.
 
1%
1 793,40 грн.
 
Лот
2
 
2610400000:36:003:0105
 
0,0925
02.01   для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) Район вулиці Новацька  
Право власності
 
 
186 813,00 грн.
 
1%
1 868,13 грн.
 
 
                                                          
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Секретар міської ради                                                                                                         Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
  
 
Додаток 2
до рішення міської ради
25.11.2021  №  1049
 
ДОГОВIР
 купівлі-продажу
Місто Калуш, Івано-Франківська область, Україна,
дев'яте листопада  дві тисячі двадцять першого року.
Ми, що нижче зазначені: КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА Івано-Франківської області, що знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, місто Калуш, вул.Івана Франка, 1, код платника податків згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України 33578261, в особі міського голови НАЙДИ АНДРІЯ МИХАЙЛОВИЧА, ................................. реєстраційний номер облікової картки платника податків ..................., зареєстрований в м.Калуш, ...................Івано-Франківської області, який діє на підставі пункту 16 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та рішення Калуської міської ради про підсумки виборів міського голови м.Калуша від 24 листопада 2020 року за № 2, Витягу за кодом   з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, надалі ПРОДАВЕЦЬ,
та гр._________________________, 26.09.1992 року народження, паспорт громадянина України _________, виданий 01 лютого 2019 року органом 2618, паспорт дійсний до: 01.02.2029 року, запис № ________________, реєстраційний номер облікової картки платника податків __________, зареєстрована в ______________, надалі  ПОКУПЕЦЬ, надалі разом «Сторони», діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам'яті, розуміючи значення своїх дій, попередньо ознайомлені нотаріусом з загальними вимогами, додержання яких є необхідним для чинності правочину, володіючи необхідним обсягом цивільної дієздатності, повністю усвідомлюючи значення своїх дій та згідно з вільним волевиявленням, котре повністю відповідає нашій внутрішній волі як учасників цього правочину, уклали цей договір про таке:
1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
         1.1. ПРОДАВЕЦЬ, керуючись ст.ст. 134-137 Земельного кодексу України, рішенням Калуської міської ради Івано-Франківської області (_______ сесія _____ скликання) від __.__.2021 року № __________; за результатами земельних торгів у формі аукціону з продажу земельної ділянки (Протокол № ______ про хід торгів на аукціоні «__» ____ 2021 року), продав, а ПОКУПЕЦЬ купив земельну ділянку з усіма обтяженнями, обмеженнями і сервітутами в місті Калуш, Калуського району Івано-Франківської області, площею 0,0_____ га, кадастровий номер земельної ділянки: ______________, надалі - «Предмет договору».
          Право власності ПРОДАВЦЯ на «Предмету договору» зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за номером запису про право власності – _______, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна — _____________, що підтверджується Інформаційною довідкою  з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна, номер інформаційної довідки: _______, сформованою 09.11.2021 року приватним нотаріусом Хомин Н.Б., Калуський районний нотаріальний округ  Івано-Франківської області.
            ОПИС МЕЖ: від А до Б – ________; від Б до  А – _______.
            Експлікація земельних угідь: площа земельної ділянки – 0,____ га, у тому числі за земельними угіддями, гектарів: рілля  – 0,0____ га.
         1.2. Цільове призначення «Предмету договору»: ____________________.
          1.3. Сторони стверджують, що земельна ділянка, яка є предметом даного договору, вільна від будь-якої забудови, на земельній ділянці не розміщено будь-яких будівель та/або споруд, будівництво будь-яких об'єктів нерухомого майна на зазначеній земельній
 
ділянці не розпочиналося і на даний час не розпочато.
       1.4 Згідно з Витягом з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, виданим ___ листопада 2021 року державним кадастровим реєстратором ____________, Міськрайонного управління у Калуському районі та м.Калуші Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, номер витягу: _____________, зареєстровані обмеження у використанні земельної ділянки: вид обмеження у використанні земельної ділянки:
охоронна зона навколо (вздовж) об'єкта енергетичної системи; площа земельної ділянки (її частини), на яку поширюється дія обмеження - _________ га; строк дії обмеження – безстроково.
          1.5. ПРОДАВЕЦЬ гарантує, що земельна ділянка, яка є предметом цього Договору, вільна від будь-яких майнових прав і претензій третіх осіб, про які на момент підписання цього договору продавець чи ПОКУПЕЦЬ не міг не знати, не знаходиться під арештом і судових справ на неї немає, нікому іншому не відчужена, в спорі та під заставою, в тому числі податковою, не перебуває, правами третіх осіб як в Україні, так і за її межами не обтяжена, не внесена до статутного капіталу господарських товариств, будь-які обмеження щодо використання земельної ділянки за цільовим призначенням (застава, оренда, сервітути тощо) відсутні.
           1.6. ПОКУПЕЦЬ ознайомився з додатками цього договору, оглянув земельну ділянку в натурі, ознайомився з її кількісними і якісними характеристиками, підземними і наземними спорудами та об’єктами .
           1.7. В цьому Договорі “ПОКУПЕЦЬ” та “ПРОДАВЕЦЬ” іменуються “СТОРОНИ”.
2.ЦІНА ПРОДАЖУ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ, СТРОКИ І ПОРЯДОК ОПЛАТИ.
 2.1. Продаж Предмету Договору вчиняється за ______ грн. ___ коп. на підставі Протоколу №____ про результати земельних торгів з продажу земельної ділянки від _________________ 2021року. Відповідно до ч. 21 ст.137 Земельного кодексу України,  гарантійний внесок, сплачений до початку торгів (за вирахуванням винагороди оператора електронного майданчика, через який учасник став переможцем електронних торгів) зараховується до ціни продажу земельної ділянки.
2.2 Покупець перераховує кошти за Предмет договору у порядку та строки, визначені Кабінетом Міністрів України  на розрахунковий рахунок місцевого бюджету ____ _____ ради, № _____________ ГУК/__________ тг, МФО 899998, ЄДРПОУ ________, код платежу 33010100 в сумі _______грн. ____коп. (___грн. _____коп) без ПДВ..
2.2. Згідно Звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки та Висновку про експертну грошову оцінку земельної ділянки, виданих _______________ 2021 року суб'єктом оціночної діяльності, оцінювачем з експертної грошової оцінки земельних ділянок _______________________________, експертна грошова оцінка «Предмету договору» складає ________ (__________).
2.3. Сума, зазначена в п.2.1. цього Договору, сплачена ПОКУПЦЕМ в повному обсязі на рахунок Продавця на р/р № UA128999980314101941000009614, призначення платежу 101; 3387215840; 33010100, Кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності, Отримувач – ГУК в Івано-Франківській області/ТГ м.Калуш /33010100, код отримувача 37951998, Банк: Казначейство України (ЕАП), до нотаріального посвідчення даного договору, що підтверджується Квитанцією 0.0.2171733460.1 від 22 червня 2021 року, виданою АТ КБ "ПриватБанк", Квитанцією 0.0.2171718297.1 від 22 червня 2021 року, виданою АТ КБ "ПриватБанк" та Квитанцією 0.0.2154592522.1 від 09 червня 2021 року, виданою АТ КБ "ПриватБанк".
 
3.ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН.
3.1. Покупець зобов’язаний:
             3.1.1. сплатити вартість земельної ділянки в строки та розмірах, що передбачені Розділом 2 даного Договору;
 3.1.2. надавати ПРОДАВЦЮ необхідні матеріали, відомості, документи тощо про виконання умов цього Договору;
3.1.3. з моменту виникнення права власності на придбану земельну ділянку за цим Договором сплачувати земельний податок в розмірах і порядку, передбачених чинним законодавством України про плату за землю;
             3.1.4. в строк не пізніше одного року з дня укладення цього Договору розпочати використовувати придбану земельну ділянку відповідно до її цільового призначення та розпочати будівництво виробничих та складських приміщень;
3.1.5. зареєструвати цей Договір у встановленому законодавством порядку;
              3.1.6. на виконання  ч.24 ст.137 ЗКУ відшкодувати витрати, здійсненні на підготовку Лоту до проведення земельних торгів в сумі __грн.___коп.(__ грн.__коп.) згідно виставлених рахунків.
3.1.7. На вимогу Продавця Покупець зобов’язаний надавати Продавцю необхідні матеріали, відомості, документи тощо про виконання умов цього Договору.
             3.1.8.  З моменту виникнення права власності на придбану земельну ділянку за цим Договором сплачувати податок на землю в розмірах і порядку, передбачених чинним законодавством України.
3.1.9. Покупець зобов’язаний прийняти від Продавця придбаний предмет Договору і використовувати його відповідно до цільового призначення.
3.1.10.  Покупець  зобов’язується додержуватись вимог законодавства про охорону довкілля, екологічної безпеки землекористування, забезпечувати охорону та збереження якості землі відповідно до вимог  законодавства України.
6.7 Покупець зобов’язується забезпечувати вільний доступ для ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд на них, що знаходяться в межах Предмету Договору.
3.2 ПРОДАВЕЦЬ зобов’язаний:
3.2.1 Прийняти оплату Покупцем вартості земельної ділянки в розмірі та в терміни, обумовлені Розділом  2  цього Договору.
3.2.2. На вимогу Покупця Продавець зобов’язаний надавати Покупцю необхідні матеріали, відомості, документи тощо про виконання умов цього Договору.
3.2.3 Продавець зобов’язаний передати Покупцю технічну документацію на Предмет Договору на протязі 10-ти робочих днів з моменту повної оплати по даному Договору.
4.ВИНИКНЕННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ.
      4.1. Відповідно до  ст.125,  ч. 20 ст.137 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку виникає з моменту державної реєстрації цього права.
            4.2 Даний Договір, зареєстрований у встановленому порядку та документ про оплату є підставою для державної реєстрації речового права на земельну ділянку.
4.3 Приступати до використання Предмету Договору до державної реєстрації речового права на земельну ділянку забороняється.
4.4. З моменту виникнення у ПОКУПЦЯ права на власність на земельну ділянку встановлений раніше правовий режим і всі правовстановлюючі документи про права ПОКУПЦЯ на користування земельною ділянкою втрачають чинність.
5.РИЗИК ВИПАДКОВОГО ПОГІРШЕННЯ АБО ВИПАДКОВОГО ПСУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ.
5.1. Ризик випадкового погіршення або випадкового псування земельної ділянки несе ПОКУПЕЦЬ з моменту переходу до нього права власності.
5.2. У випадку, коли ПРОДАВЕЦЬ прострочив передачу земельної ділянки або ПОКУПЕЦЬ прострочив її прийняття, ризик випадкового погіршення або випадкового псування несе сторона , що прострочила передачу або прийняття.
5.3. Якщо в погіршенні чи псуванні земельної ділянки є вина Сторони Договору, то відповідальність несе ця Сторона.
6.ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
          6.1 У разі невиконання однією із Сторін умов даного Договору, інша Сторона має право вимагати виконання другою Стороною своїх обов’язків належним чином, а також відшкодування збитків, завданих невиконанням або неналежним виконанням зобов’язань.
            6.2  У разі порушення строку оплати вартості Предмету Договору Покупець сплачує пеню в розмірі 0,5 відсотка від недоплаченої суми ціни продажу Предмету Договору за кожен день прострочки, а якщо прострочення перевищило 30 календарних днів на  Покупця  додатково накладається штраф  у розмірі 10 відсотків від вартості предмету договору (кінцевої ціни продажу), а земельні торги  у формі аукціону визнаються  такими, що не відбулися.
            6.3  Сплата штрафних санкцій не звільняє Покупця від обов’язків виконання договірних зобов’язань в період дії умов даного Договору купівлі-продажу.
            6.4  У разі невиконання Продавцем умов даного Договору, Покупець має право вимагати виконання Продавцем своїх обов’язків належним чином, а також відшкодування збитків, завданих затримкою виконання або має право розірвати цей Договір у встановленому порядку і вимагати відшкодування збитків, спричинених його розірванням.
  6.5 Відповідальність та права Сторін, що не передбачені цим Договором, визначаються відповідно до чинного законодавства України.
6.6 Продавець не несе відповідальності за збитки, яких зазнав Покупець через форс-мажорні обставини.
    6.7 Покупець несе цивільну, адміністративні, кримінальну  відповідальність за
порушення земельного законодавства.
7. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ.
7.1. Всі спори, що виникають при виконанні цього Договору або в зв’язку з тлумаченням його положень, вирішуються шляхом переговорів.
7.2. Якщо сторони протягом місяця не досягли домовленості, то спір передається на розгляд судових органів у порядку, встановленому чинним законодавством України. У цьому випадку судові витрати несе Сторона, що не виконала умов Договору.
8. ЗМІНИ УМОВ ДОГОВОРУ ТА ЙОГО РОЗІРВАННЯ.
             8.1. Зміна умов Договору або внесення доповнень до нього можливі тільки за згодою Сторін.
             8.2. Всі зміни та доповнення до Договору здійснюється тільки в письмовій формі з наступним посвідченням таких змін та доповнень в органах нотаріату, оформляються у вигляді договору про внесення змін, що є невід’ємною частиною цього Договору.
            8.3. У разі невиконання однією із Сторін умов цього Договору він може бути змінений або розірваний на вимогу другої Сторони за рішенням суду або арбітражного суду.
9. ВИТРАТИ.
               9.1. Всі витрати, пов’язані з укладенням цього Договору, його нотаріальним посвідченням, реєстрацією та виконанням, бере на себе ПОКУПЕЦЬ.
10. ДОДАТКОВІ УМОВИ.
10.1. Цей Договір є обов’язковим для Сторін з моменту підписання обома Сторонами.
10.2. Відсутність обтяжень (заборон відчуження, арештів, іпотеки) та інших обмежень, в тому числі податкової застави, нотаріусом перевірено.
10.3. Сторони підтверджують, той факт, що земельна ділянка, яка являється предметом даного Договору, оглянута до його підписання; недоліків чи дефектів, які б перешкоджали використанню землі за призначенням та про які мали б зазначити у Договорі, немає; обставини, які б перешкоджали вчиненню правочину, та які б замовчувалися, не існують.
10.4. Зміст ст. 203, 229, 230, 231, 233, 234, 235, 655,  659, 660 Цивільного Кодексу України, ст.125, 126, 132  Земельного Кодексу, відповідні статті Закону України „Про  державну реєстрацію речових  прав  на  нерухоме  майно  та   їх   обтяжень", Сторонам, що підписали цей договір, роз'яснено.  
10.5. Сторонам, зокрема ПОКУПЦЮ, приватним нотаріусом роз’яснено необхідність здійснення державної реєстрації права власності на земельну ділянку.
           10.6. Право власності на «Предмет договору» виникає у ПОКУПЦЯ з моменту державної реєстрації права власності в порядку, визначеному законодавством України, відповідно до положень Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".
         10.7. Чоловік Покупця ________, згідний з укладенням цього договору купівлі-продажу земельної ділянки, що підтверджується його заявою про згоду на придбання вищевказаної земельної ділянки, підпис на якій засвідчено __ червня 2021 року приватним нотаріусом _________ Калуського районного нотаріального округу, за реєстром № _____.
    10.8. Сторони підтверджують та беруть на себе всю відповідальність за подані відомості про те, що:
-  досягли згоди з усіх істотних умов договору, умови договору зрозумілі і відповідають реальній домовленості, заперечень, зокрема, по кожній з умов договору, не має;
- повідомили одна одній та нотаріусу всі істотні відомості, що відносяться до умов даного договору, жодні відомості не спотворені та не приховані;
- всі документи подані нотаріусу є дійсними та отримані згідно чинного законодавства.
       10.9. Цей Договір складений в двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, один з яких зберігається в справах  приватного нотаріуса ______ Калуського районного нотаріального округу (м.Калуш, бульвар Незалежності, будинок 2), інший видається  ПОКУПЦЮ.
        Договір нами, Продавцем та Покупцем, прочитаний і погоджений. Будь-яких претензій до нотаріуса, в тому числі щодо роз’яснення положень законодавства та наших прав і обов’язків, не маємо.
МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ, РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН:
Продавець:
КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА
Івано-Франківської області
 
77300, Івано-Франківська область,
місто Калуш, вулиця Івана Франка, будинок 1,
податковий номер 33578261
 
 
_________________________Найда А.М.
м.п.
Покупець:
 
 
 
 
 
 
 
 
_____________________
 

Місто Калуш, Івано-Франківська область, Україна                                                                                                                       дев'яте листопада дві тисячі двадцять першого року.
Цей договiр посвiдчено мною, ______, приватним нотарiусом Калуського районного нотарiального округу.
Договiр пiдписано сторонами у моїй присутностi.
Особи громадян, які підписали договір,  встановлено, їх дiєздатнiсть, а також правоздатність, дієздатність Калуської міської ради та повноваження його представника і належність Калуській міській раді відчужуваного майна - земельної ділянки площею ______ га  перевiрено.
Відповідно до статті 182 Цивільного кодексу України право власності на земельну ділянку площею ________ га пiдлягає державній реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
 
                           Зареєстровано в реєстрi за № _____________
                           Приватний  нотарiус