ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.11.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1026
 Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо ціни на газ для гуртожитків

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
25.11.2021     №   1026
 Про звернення Калуської міської    ради  до Кабінету Міністрів України щодо ціни на газ для гуртожитків
 
м.Калуш
        (двадцять перша сесія восьмого   
          демократичного скликання) 
   
 
 
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 
 
ВИРІШИЛА:
         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо ціни на газ для гуртожитків (додається).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.
 
  
Міський голова                                                           Андрій НАЙДА
   
Кабінету Міністрів України
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
 
Звертаємось до Вас з важливим питанням, яке турбує Калуську міську територіальну громаду. Стосується це постачання газу до гуртожитків, які є житловим фондом Калуської міської територіальної громади.
ТОВ «Івано-ФранківськгазЗбут» уклав із НАК «Нафтогаз України» договір купівлі – продажу природного газу для потреб побутових споживачів. Предметом договору є купівля - продаж природного газу для потреб виключно побутових споживачів і при цьому не враховуються інтереси побутових споживачів, котрі проживають у гуртожитках. Відповідно до урядових нормативних документів, обсяги споживання для будівель гуртожитків не можуть бути придбані компанією за ціною, яка б дозволяла здійснювати постачання природного газу за ціною 7,99 грн за кубометр.
Відповідно до листа Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 16.05.2019р. № 5359/16.3.2/7-19 та п.п. 13 п.2 розділ IV Кодексу ГТС (постанова НКРЕКП від 30.09.2015р. №2493), відомче житло та гуртожитки відносяться до категорії споживачів, що не є побутовими.
Мешканці гуртожитків використовують природній газ для приготування їжі на  газових плитах, проживають у житловому фонді, і при цьому відносяться до категорії споживачів, що не є побутовими.
Така ситуація прогнозовано викликала соціальну напругу серед мешканців гуртожитків. Підхід до розрахунків за газ є зовсім незрозумілим. На наше переконання мешканці гуртожитків, які відносяться до житлового фонду територіальних громад повинні відноситись до категорії споживачів, що є побутовими.
Беручи до уваги наведену вище інформацію просимо Вас  вжити заходів щодо перегляду постанов НКРЕКП, які стосуються віднесення гуртожитків територіальних громад до категорії споживачів, що не є побутовими.
 
Прийнято на  21  сесії восьмого демократичного скликання    
Калуської міської ради   25.11.2021 року