ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

16.12.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1085
 Про звернення Калуської міської ради щодо нового будівництва відділення по підготовці смоли заводу ДСП в смт. Брошнів-Осада


 

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
16.12.2021     №   1085
Про звернення Калуської міської ради  щодо нового будівництва відділення по підготовці смоли заводу ДСП в смт. Брошнів-Осада
м.Калуш
        (двадцять друга сесія восьмого   
          демократичного скликання)
 
   
  
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 
 
ВИРІШИЛА:
         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Народним депутатам України від Прикарпаття, Івано-Франківській обласній державній адміністрації, Управлінню екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області, ТОВ «СВІСС КРОНО»  щодо нового будівництва відділення по підготовці смоли заводу ДСП в смт. Брошнів-Осада  (додається).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.
 
 
 
 
Міський голова                                                  Андрій  НАЙДА
 
Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України
 
Народним депутатам України
від Прикарпаття
 
Івано-Франківській обласній державній адміністрації
 
Управлінню екології та природних ресурсів
Івано-Франківської ОДА
 
Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області
 
ТОВ «СВІСС КРОНО»
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
13 жовтня 2021 року на офіційну сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля) опубліковано «Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля»  Товариства з обмеженою відповідальністю «СВІСС КРОНО», щодо Нового будівництва відділення по підготовці смоли заводу ДСП в смт. Брошнів-Осада, по вул. 22-Січня, 83. (http://eia.menr.gov.ua/uploads/documents/8737/reports/bMWjMLyEZO.pdf) (далі-Повідомлення).
Екологічна ситуація у селищі Брошнів-Осада та навколишніх населених пунктах є однією з найгірших в Івано-Франківській області, а показник онкозахворюваності одним із найвищих. Жителі Брошнів-Осадської ТГта навколишніх сіл неодноразово звертались із наріканнями на місцеве підприємство ТОВ «СВІСС КРОНО», яке, на думку абсолютної більшості людей, забруднює атмосферу шкідливими для здоров’я промисловими викидами. Робота підприємства викликає резонансну стурбованість місцевих жителів – з труб, не захищених відповідними фільтрами, йде дим на будинки й городи. Люди відчувають їдкий запах у повітрі. Перенесення об’єктів виробництва сьогодні - ТОВ «СВІСС КРОНО» зі східної України знову сколихнуло жителів Брошнів-Осадської об’єднаної територіальної громади. Внаслідок катастрофічного екологічного стану в рази зріс коефіцієнт онкологічної захворюваності населення.
Пунктом 8 Повідомлення вказано, що одним із можливих джерел впливу на довкілля майбутнього відділення по підготовці смоли заводу ДСП є  вплив на повітряне середовище – утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря з специфічним запахом, органічним вмістом, саме тому нове будівництво відділення по підготовці смоли заводу ДСП ТОВ «СВІСС КРОНО»  викликає резонансну тривогу та супротив  у мешканців Брошнів-Осадської громади та навколишніх населених пунктів.
Норми Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» передбачать гласність та участь громадськості під час виготовлення дозвільних документів, щодо Нового будівництва відділення по підготовці смоли заводу ДСП в смт. Брошнів-Осада.
Відповідно до статті 7 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» передбачено громадське обговорення, яке проводиться у процесі оцінки впливу на довкілля проводиться з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності. Громадськість має право подавати будь-які зауваження чи пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із занесенням до протоколу громадських слухань.
Відповідно п.12 Повідомлення протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу громадськість має право надати уповноваженому органу, зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля. 
На підставі вище наведеного повідомляємо, що Калуська міська рада Івано-Франківської області виступає проти Нового будівництва відділення по підготовці смоли заводу ДСП в смт. Брошнів-Осада, по вул. 22-Січня, 83.
  
Прийнято на  двадцять другій  сесії  восьмого демократичного скликання    
Калуської міської ради    16.12.2021 року