ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.01.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1175
Про Положення про Фонд на виконання депутатських повноважень та повноважень міського голови 

         
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
27.01.2022     №   1175
 Про Положення про Фонд на виконання депутатських повноважень та повноважень міського голови
м.Калуш
        (двадцять четверта сесія восьмого   
          демократичного скликання)
 
   
 
 
 
З метою забезпечення відповідних умов для ефективного здійснення депутатами міської ради та міським головою  повноважень,  швидкої та дієвої допомоги населенню у вирішенні проблемних питань, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і статті 30 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетного кодексу України, Закону України “Про звернення громадян”, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні”,  міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Положення про Фонд на виконання депутатських повноважень та повноважень міського голови (додається).
 
2. Рішення міської ради від 30.01.2017 № 706 «Про Положення про Фонд на виконання депутатських повноважень та повноважень міського голови» вважати таким, що втратило чинність.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука та керуючого справами виконкому Олега Савку.
 
 
 
Міський голова                                                          Андрій НАЙДА
 
 
       Затверджено    
                                                                                       рішення  міської ради
      27.01.2022   №  1175    
                                                                                                            
      Секретар міської ради
 
         Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
                                                                                                           
                         
Положення
про Фонд на виконання депутатських повноважень
та повноважень міського голови
 
1. Загальні положення
1.1.Фонд на виконання депутатських повноважень та повноважень міського голови (далі – Фонд) утворюється відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і статті 30 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетного кодексу України, Закону України “Про звернення громадян”.
1.2. Метою Фонду є забезпечення необхідних умов для ефективного здійснення міським головою та депутатами Калуської міської ради їх виборчих програм в інтересах виборців та територіальної громади в цілому, спрямованих на:
-   надання  допомоги на лікування, одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, зокрема дітям-сиротам, інвалідам, багатодітним сім'ям, одиноким і малозабезпеченим матерям та іншим соціально-незахищеним верствам населення;
-  зміцнення матеріально-технічної бази закладів територіальної громади, які фінансуються з бюджету Калуської міської територіальної громади;
- матеріальну підтримку релігійних, спортивних, громадських та інших неприбуткових організацій;
- покращення об’єктів комунальної власності територіальної громади та благоустрій територій;
- придбання витратних матеріалів, подарунків для проведення свят, навчально-виховних та спортивних заходів у виборчих округах.
Фонд надає змогу міському голові та кожному депутату Калуської міської ради підвищити ефективність їх діяльності, рівень оперативного вирішення проблем виборців, підтримання тіснішого зв’язку з виборцями та виконання їх доручень та звернень, що випливають з потреб виборців та територіальної громади в цілому.
1.3.    Загальна сума Фонду щорічно передбачається Програмою розвитку місцевого самоврядування та затверджується міською радою. Кошти Фонду формуються відповідно до загальної кількості депутатів міської ради та розподіляються пропорційно за кожним із них. Окремо встановлюється частка Фонду на виконання повноважень міського голови.
2. Порядок використання коштів Фонду
 
2.1. Для виділення коштів з Фонду депутат міської ради подає до міського голови звернення, до якого додаються обґрунтування в потребі на виділення коштів.
 До звернення щодо виділення матеріальної допомоги громадянам надаються такі документи:
      - заява на ім’я депутата;
      - копія паспорта заявника (сторінки 1,2,11) або копія ІD-картки та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру про місце проживання;
      - копія ідентифікаційного коду заявника;
      - банківський реквізити заявника;
      - довідка медустанови про лікування (при потребі);
      - копія свідоцтва про народження дитини (при потребі);
      - акт обстеження матеріально-побутових умов (при потребі);
      - згода на обробку персональних даних.
 
До звернення щодо придбання матеріальних цінностей, оплату робіт (послуг) надаються такі документи:
  • звернення керівників підприємств, організацій, установ, громадян;
  • договір на придбання товарів (виконання робіт/послуг);
  • накладна або акт виконаних робіт (наданих послуг).
 
У разі відсутності обгрунтованих документів звернення повертається депутату на доопрацювання.
2.2. На підставі звернення депутата міської ради та при наявності всіх підтверджуючих документів видається розпорядження міського голови.
2.3. Для виділення коштів з Фонду на виконання повноважень міського голови  громадяни, або керівники підприємств, організацій, установ звертаються до міського голови з клопотанням, до якого додаються відповідні документи (зазначені в п.2.1 Положення). На підставі необхідних документів та відповідно до резолюції міського голови виконавчі структури готують розпорядження про виділення коштів з Фонду.
2.4. Матеріальна допомога надається одному заявнику один раз на рік. Матеріальна допомога надається лише громадянам, які зареєстровані (проживають) на території Калуської міської територіальної громади.
2.5. Розмір допомоги визначає міський голова та депутат міської ради, до якого звернувся заявник, залежно від матеріального стану заявника та наявних у фонді міського голови або депутата коштів.
2.6. У разі колективного звернення депутатів про надання допомоги в тексті звернення зазначається прізвище та ім’я депутата, розмір наданих коштів та особистий підпис.
2.7. Розмір матеріальної допомоги одному заявнику не може перевищувати 50,0 тис.грн. В окремих випадках розпорядженням міського голови може надаватись одноразова грошова допомога в більшому розмірі, але не більше ніж 100,0 тис.грн.
2.8. Громадяни, які отримують матеріальні допомоги, звільняються від сплати податку з доходів фізичних осіб в частині, що зараховуються до місцевого бюджету.
2.9. Кошти Фонду використовуються протягом року пропорційно по місяцях.
2.10. Кошти Фонду, які не використані депутатами та міським головою до закінчення бюджетного року спрямовуються на інші необхідні видатки бюджету.
2.11. Останній термін подання заяв на виділення коштів з фонду - десяте грудня поточного бюджетного року.
2.12. Зміни до цього Положення вносяться рішенням міської ради.