ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.01.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1300
Про звернення Калуської міської ради  щодо захисту української держави від зовнішніх і внутрішніх загроз перед лицем російської агресії

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
27.01.2022     №   1300
 Про звернення Калуської міської ради  щодо захисту української держави від зовнішніх і внутрішніх загроз перед лицем російської агресії  м.Калуш
        (двадцять четверта сесія восьмого   
          демократичного скликання) 
   
 
 
 
 
   
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи звернення Координаційної ради політичних партій та громадських організацій Калущини, міська рада 
 
ВИРІШИЛА:
         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів Українищодо захисту української держави від зовнішніх і внутрішніх загроз перед лицем російської агресії (додається).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.
 
 
 
Міський голова                                                  Андрій  НАЙДА
 
 
Президентові України
Верховній Раді України
Кабінету Міністрів України
 
ЗВЕРНЕННЯ
Шановний пане Президенте України, шановні  народні депутати, шановні члени Кабінету Міністрів !
В черговий раз нині Україна знаходиться в небезпеці!
Ключовою проблемою України впродовж тривалого часу є її незгуртованість, розхристаність. Саме це завжди використовує ворог і саме через цю незгуртованість українці весь час втрачали шанс на побудову власної держави.
         Сьогодні ситуація повторюється, наш одвічний ворог – Московія з зовні, а п`ята колона з середини намагаються знову розколоти українське суспільство та знищити Україну цей раз уже на завжди.
Убивства наший військових та Донбасі, величезна концентрація російських військ на кордоні, щоденні мінування шкіл, станцій метро, ТРЦ, кібер атаки на сайти органів влади – все це реальна війна, яка уже йде. Очікування вторгнення вимотує психологічне здоров`я українців не менше ніж реальні бойові дії на Донбасі.
В умовах такої зовнішньої загрози логічно і необхідно формувати згуртованість українського суспільства, натомість українська влада провокує і розширює внутрішні суперечності, поширює панічні настрої, входить в конфлікт із зовнішніми партнерами. Це схоже на самогубство.
З метою ефективного протистояння зовнішнім і внутрішнім загрозам звертаємось до керівників нашої держави і пропонуємо:
-розпочати негайно внутрішньо український політичний діалог для вироблення спільної позиції у протистоянні з Московією.
- сформувати Уряд національного порятунку.
- прискорити закупівлю, розробку та виготовлення ефективної зброї стримування.
- припинити суперечності між партіями, їх лідерами, рядовими членами партій.
- укласти Меморандум про спільні дії між політичними партіями, що прагнуть збереження незалежної демократичної, європейської держави.
- перевести у практичну частину відновлення навичок та вмінь, а також освоєння нової техніки військовослужбовцями запасу. Щодня на умовах ротації мають проходити такі навчання. Негайно привести до бойової готовності підрозділи територіальної оборони,забезпечивши їх необхідними засобами.
Якщо реакції влади не буде, українське суспільство має знову самоорганізовуватись. Тоді постане питання створення громадських координаційних комітетів опору та формування добровольчих структур опору. Це крайній випадок, дуже б не хотілось аби так сталось, але залишати Україну неготовою до опору не допустимо!
 
Прийнято на 24 сесії Калуської міської ради восьмого демократичного скликання 27.01.2022р