ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.01.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1301
Про звернення Калуської міської ради  щодо забезпечення протипожежної безпеки в закладах охорони здоров’я

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
27.01.2022     №   1301
 Про звернення Калуської міської ради  щодо забезпечення протипожежної безпеки в закладах охорони здоров’я 
м.Калуш
        (двадцять четверта сесія восьмого   
          демократичного скликання) 
   
 
 
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,     міська рада 
 
ВИРІШИЛА:
1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Президента України  щодо забезпечення протипожежної безпеки в закладах охорони здоров’я  (додається).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.
 
 
 
Міський голова                                                  Андрій  НАЙДА
 
Президенту України
Володимиру Зеленському
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
Питання забезпечення протипожежної безпеки у закладах охорони здоров’я набула особливої актуальності протягом останніх років. З початком пандемії коронавірусної хвороби в закладах різко збільшилась мережа киснепостачання, що в рази збільшило ризики виникнення пожежонебезпечних ситуацій. Тільки в Івано Франківській області протягом 2021 року зафіксовано три пожежі в лікувальних закладах, які призвели до значних матеріальних збитків . А пожежа в Косівській ЦРЛ стала справжньою трагедією, яка забрала життя шести людей.
Зношеність обладнання, відсутність або несправність автоматичних систем протипожежного захисту, потреба в заміні або ремонті системи електропостачання та дообладнані первинними засобами пожежогасіння не перший рік характерне для закладів медицини. Причиною цього є відсутність цільових коштів за загальним фондом та недостатність коштів місцевих бюджетів на проведення відповідних робіт та заходів. Зрозуміло, що питання забезпечення пожежної безпеки суб’єкта господарювання покладається на керівників таких суб’єктів господарювання (частина третя статті 55 Кодексу цивільного захисту України). Однак, вирішити проблеми з протипожежної та техногенної безпеки в закладах охорони здоров’я виключно силами засновників цих закладів майже неможливо. У більшості громад власні надходження не дозволяють покрити такі видатки, а коштів ПДФО  також недостатньо. Ситуація ускладнюється й зниженням надходжень до місцевих бюджетів через економічний стан, спричинений пандемією.
Тенденція та масштаб проблеми  характерна для значної кількості громад та потребує підтримки на державному рівні.
Вирішити питання забезпечення протипожежної безпеки у закладах охорони здоров’я можливе у випадку підтримки територіальних громад з боку держави шляхом затвердження відповідної державної цільової програми або виділення окремої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
Враховуючи вище наведене, Калуська міська рада звертається до Вас  з проханням сприяти вирішенню порушеного питання на державному рівні шляхом передбачення окремої субвенції (або затвердження відповідної державної цільової програми) на забезпечення протипожежної безпеки в закладах охорони здоров’я в Державному бюджеті України на 2023 рік .
 
Прийнято на 24 сесії Калуської міської ради восьмого демократичного скликання 27.01.2022р