ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

26.05.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1391
Про результат  розгляду електронних петицій, адресованих  Калуській  міській раді в період  з 13 квітня 2021 року по 18 квітня 2022 року

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ

26.05.2022     №   1391

 

Про результат  розгляду електронних
петицій, адресованих Калуській міській
раді в період  з 13квітня 2021 року по
17 травня 2022 року

м.Калуш
        (двадцять восьма  сесія восьмого 
   демократичного скликання)

 

 

 

 
 
     Відповідно до пункту 19 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Калуській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 30.06.2016 року № 336, зі змінами, внесеними рішенням міської ради № 712 від 30.01.2017 року, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:    
 
   Результати розгляду електронних петицій, які набрали необхідну кількість підписів і були розглянуті виконавчими органами міської ради в період з 13 квітня 2021 року по 17 травня 2022 року, а також відповіді на вказані петиції, що були розміщені на сайті Єдиної системи місцевих петицій та офіційному вебсайті Калуської міської ради (додатки 1- 3 до рішення), взяти до відома.
 
 
 
 Міський голова                                                      Андрій Найда
 
  

 

        Додаток 1
до рішення міської ради
26.05.2022 № 1391

 
 

ПЕРЕЛІК
петицій, адресованих Калуській міській раді, які розглянуті
виконавчими органами в період з 13 квітня 2021 року по 17 травня 2022 року

 

№ з/п

Прізвище, ім’я та по батькові автора петиції

Короткий зміст петиції

Дата початку збору підписів

Дата розміщення відповіді

1

Бідонько Христина Олегівна

Про заборону діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату на території Калуської міської ОТГ

14 березня
2022 року

16 березня 2022 року

2

Концевич Юрій Романович

Перейменування вулиці Пушкіна у вулицю Братів Бутусіних

03 травня
2022 року

13 травня 2022 року

 
 
 
Міський голова                                                                        Андрій НАЙДА
 

 

         Додаток  2
до рішення міської ради
26.05.2022    №  1391
 

 

ВІДПОВІДЬ НА ПЕТИЦІЮ

 

16.03.2022  88-п   автору петиції
«Про заборону діяльності              
Української Православної Церкви Московського Патріархату на території Калуської міської ОТГ»
                                                                       Бідонько Х.О.         
Bidonko.khrystyna@gmail.com

 
 

Шановна Христино Олегівно!

 
На Ваше звернення у вигляді електронної петиції «Про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Калуської міської ОТГ» від 04 березня 2022 року, яку підтримали понад 150 мешканців громади, повідомляємо наступне.
Калуська міська рада підтримує петицію про заборону діяльності церкви Московського патріархату на території Калуської міської територіальної громади.
Однак, відповідно до чинного законодавства, зокрема Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, питання заборони діяльності або скасування державної ресєтрації релігійних організацій не належить до компетенції органів місцевого самоврядування.
Відповідно до ст.16 вищевказаного Закону, у разі порушення релігійною організацією згаданого Закону та інших законодавчих актів України, діяльність такої організації може бути припинена за рішенням суду. Цією ж статтею регламентовано вичерпний перелік підстав для припинення діяльності релігійної організації в судовому порядку.
Також звертаємо Вашу увагу, що  на позачерговій сесії Калуської міської ради 10 березня 2022 року прийнято Звернення до вірних православних парафіян Московського патріархату щодо єднання з Помісною Православною Церквою України, яке схвалено рішенням № 1308 наступного змісту:
« Сьогодні ніхто не може бути байдужим до тієї ситуації, яка склалася в Україні внаслідок жорстокої воєнної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Зараз ввесь український народ страждає від російської навали. Кожна російська бомба, ракета, снаряд на українській землі показує справжнє лице держави-агресора.
Під ярмом кремлівської тиранії український народ жив століттями, ціна яких – мільйони закатованих голодом та репресіями. У ці дні російська армія обстрілює усі церкви у містах України незалежно від приналежності. В тому числі гинуть і вірні Української Православної Церкви Московського Патріархату.


Саме зараз настав той час, коли всі вірні християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір. Багато з вас вже замислюються над тим, що далі неможливо перебувати в юрисдикції російського патріарха.
Помісна Православна Церква України відкрита до єднання з усіма віруючими православними християнами.
Закликаємо усіх ієрархів УПЦ МП спільно із Митрополитом Онуфрієм скликати відповідний собор задля відлучення від Московського патріархату та єднання з Помісною Православною Церквою України.
Ми звертаємося до усіх вірних УПЦ МП відкрити свої очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває усіх українців, жінок та дітей, старих та немічних. Ми закликаємо вас не стояти осторонь, адже цілий світ солідарний з Україною та твердо засуджує російську агресію. Зараз немає часу на роздуми, настав час вам визначитись, як це передбачено у Святому Письмі – або «так» і ви з Україною, або «ні» і ви на стороні ворога України.».
 
Міський голова                                                  Андрій НАЙДА
 
Вик. Т.Нижник
тел.03472-79635”
 
 
 
Міський голова                                                                        Андрій НАЙДА
 

 

Додаток  3
до рішення міської ради
26.05.2022    №  1391
                                                                      

“ВІДПОВІДЬ НА ПЕТИЦІЮ

17.05.202289-п

Автору петиції «Перейменування вулиці пушкіна у вулицю Братів Бутусіних»
Концевич Ю.Р.
uakimiv37@gmail.com

 

Надпись: 17.05.202289-п	Автору петиції «Перейменування вулиці пушкіна у вулицю Братів Бутусіних»
Концевич Ю.Р.
uakimiv37@gmail.com

Шановний Юрію Романовичу!
 
На Ваше звернення через електронну петицію «Перейменування вулиці пушкіна у вулицю Братів Бутусіних» від 03 травня 2022 року, яку підтримали понад 150 мешканців громади, повідомляємо наступне.
18 квітня 2022 року підписано розпорядження міського голови № 74-р “Про створення робочої групи з питань перейменування вулиць в Калуській міській територіальній громаді”, а вже 10 травня 2022 року на засіданні цієї робочої групи було визначено перелік вулиць у місті та селах Калуської громади, що підлягають перейменуванню, зокрема й вулиці Пушкіна.
Щодо присвоєння нових назв, то слід зазначити, що це буде відбуватися у відповідності до чинного законодавства. В першу чергу йдеться про Закон України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат історичних подій» та Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», які передбачають у таких випадках прийняття рішень після громадського обговорення кожного конкретного випадку.
Слід також зазначити, що станом на 17 травня 2022 року в Єдиній системі місцевих петицій триває збір підписів по ще трьох пропозиціях щодо перейменування вулиці Пушкіна в місті Калуші, кожну з яких вже підписали 110, 60 та 15 мешканців громади відповідно.
Враховуючи наведене вище, інформуємо, що пропозиція про перейменування вулиці Пушкіна на вулицю братів Бутусіних буде включена у подання Калуській міській раді, а депутатський корпус прийматиме рішення з врахуванням  узагальнених зауважень і пропозицій, які надійдуть під час громадського обговорення.
Міський голова                                                  Андрій НАЙДА            
Вик. Т.Нижник”
Міський голова                                                            Андрій НАЙДА